tmm tmm üstelemiyorum ki canım bende diyorum işte belki benim diğer hormonlarada baktığı için öyle denk gelmiştir ve benim aklımda öyle kalmıştır
dahiliye gerek görürse endokrine filan sevk eder ama sevk etmedi ve ben senelerdir pko ve prolaktinle savaş veriyorum.şimdi şimdi endokrine yönlendiriliyorum adenomdan. gittiğim doktorlar gerekli incelemeyi yapsaydı ben şimdiye kadar belkide çoktan bir evlat sahibi olmuştum.(Kısmetimde öyle bişey varsa tabi.) kaç sene olur olmaz ilaç larla geçti.kafasına göre dk hapları yazanlarla oyalandım durdum belki bi sonuç olur diye.
bazı doktorlar çok şeyi gözden kaçırıyorlar.gerekli incelemeyi yapmıyorlar.
ama hakkıyla görevini yapanda çok gördük canım.onlara bişey demiyorum.
ama hep bana böyleleri denk geldi ...
dr diyince bana bi sinir basıyor artık :) bu ay dinleniyorum canım ya gitcektim ama vaz geçtim. bu günlerde psikolojim sanki daha iyi
o zmaan aradım doktor yoğunmuş. şubatın bilmem kaçına randevu verebiliyoruz demişlerdi bende almadım. bıraktım dinlencem dedi bu ay.
özelden baktım dr yine ben.
tıp fkltesi filan hiç gitmedim bilmiyorum ki devlet tekiler gibi olursa valla daha psikolojim kaldırırmı tereddütteyim :)
canım, ben bu mesaja cevap yazmayı unuttum sanırım.
tıp fakültesi ve araştırma hastanelerinde daha detaylı bakıyorlar. ihtimalleri daha çok eliyorlar... o yüzden bence bir de tıp fakültesinde dene şansını.
olsun kız yine de yaz buraya özel msj yazamıyorum diyodun en son yoksa nerde konuşcaz :)
ama sen prolaktini bırakıp pko yu kafana taktın.hemen sıkıntı yapma.ama inş öyle bişey çıkmaz.
çıksa bile bazıları kendi kendine hamile kalıyor yani tedavisiz.bölki seninde öyle dir canım sıkma canını.
başka dr larla da görüş bencede benim gibi dr maduru olma ama kafana bu kadar takma .sonuçta şuan bir tedavinin başındasın.belki de dr un öncelikli olarak adenom tedavi etmeyi düşünmüştür.sonra diğer sorunları.bilemedim şimdi.
allah allah tahlil yapınca ne sorun oluyo.yapılsın herkesin içi rahat etsin .önüne gelen tahlil veriyomuş.öyle denirmi o da doktor o da doktor...
Rabbim yüzünü güldürsün inş.
pko çıkmaz inş.
yarın sonuçlarını yaz tatlımöpüyorum.
ben iyiyim moralim iyi.her ne kadar çok takmıycam desemde yine de biraz takıyorum ama önceki aylardan iyiyim. çalışmalara devam ediyorum şimdilik.bat a kadar böyle idare edicem bakalım hayırlısı hepimiz için.
Ben burdayim sekercim :)) prl konusundayiz ya, konuyu fazla sulandirmayayim diye yazmiyordum
Ben bugunlerde jinekologuma kizginim, netten arastirma yapip duruyorum, yarin yine tahlile gidicem. Ben de senelerdir dr kontrolundeyim diye seviniyordum baklavacigim, drum tek bir kan tahlili bile istemedi. Bana polikistik gorunum var ama pko degilsin dedi. Buna ragmen evlenir evlenmez clomid ve gonal f verdi. Ben de arastirinca hem fsh ve lh oranina hem de insulin intoleransina bakilmasi gerektigini okuyorum. Ona gore verilen ilaclar degisiyormus. Tahlil yapmadan nerden anladi? Gecen hafta hastaneye gidip myom ameliyatimdan once cekilen ultrason sonucunu buldum dosyamdan. Orda yumurtaliklarda pek cok kist oldugu yaziyor. O zaman sormustum druma, o herkeste var demisti, kafana takacak birsey degil. eger sorun varsa idi ben bu kadar yilda tedavi olurdum( yarin kendi kendime tahlile gidiyorum, sonuclarimda pko cikarsa gidip ona gosterecegim sonucumu, bilsin. ama drumu degismeye karar verdim. Bir de endokrin drumun istedigi hormon tahlillerini gorunce "onune gelen de tahlil yaziyor" demesin mi? Bosuna zaman kaybettirip ilac yuklemektense birkac tahlil yapilsaydi ne cikardi? :S bu da daha buranin en iyi drlarindan, baska sehire gidiyorum her kontrolde.
Bende durumlar boyle kizlar. Siz napiyorsunuz? Baklavacigim moralin nasil oldu?
ya benim de prilaktinm yüksek çktiCanım sagol :) şimdi drla görüştüm. Yarım yarım icmeye devam dostinexi. Sonuclar güzel ama tümörün hemen küçülmesini bekleme, yıllar alır sabırlı ol dedi. Tiroidlerimi bozmamış cok şükür. Pko konusunda birsey ogrenemedim çünkü fsh ve lhye baktiramadim adet dönemim olmadıgı için. :S önümüzdeki ay da onları sorucam. Sen nasılsın? Napiyorsun bakalım?
ya benim de prilaktinm yüksek çktiincir kürü mü yoksa soğan kürü mü hangisi yüksltyo hangsi düşürüyo????siteden pek anlamyrm yardmcı olr musun
canım, benim mr sonucumda böyle kistik yapılar, patlamış kistler vb anlamına gelen tıbbi terimler vardı. dr birşey demedi onlar hakkında. birçok kadında olduğu, regl döneminde onların da yok olduğu gibi şeyler söylemişti. aynı durum mu acaba? endişe edecek birşey olsa söylerdi bence dr un.
geçen gün ultrasonla baktı tekrar dr, yumurtalıklar normal dedi bana. mr'daki kist lerden olsa görürdü herhalde.
benim hormonlar kafayı yediği için az çok anladım bu tahlil işini. şimdi önce genel değerlere bakıyorlar. o değerde bir problem varsa, o teşhisi kesinleştirecek diğer değerlere bakıyorlar(hormon ve diğer değerler). eğer onlar da dr un şüphesini desteklerse o zaman teşhisi koyup tedaviye başlıyorlar. genel değerinizde sorun yoksa, ilişkili değerlere pek bakılmıyor.
bu arada benim bu ay da bebek yok, evde test yaptım, negatif. yarın da kan tahlili yaptıracağım. o da yüksek ihtimalle negatif çıkacak gibime geliyor. dr farklı bir süreç izleyebilir. önemli ayrıntılar olursa paylaşırım burada...
bir süre buralardan uzak kalmak istiyorum. sürekli burada kalıp bebek işini saplantıya dönüştürmeyeyim, kafam rahatlasın azıcık.
görüşmek üzere
ya benim de prilaktinm yüksek çktiincir kürü mü yoksa soğan kürü mü hangisi yüksltyo hangsi düşürüyo????siteden pek anlamyrm yardmcı olr musun
Aman canim moralin iyi olsun, sevindim buna. Amin insallah hepimiz icin hayirli olur, calismalara devam :))
Canim adenom 1 ay once cikti, o ultrason iki bucuk yil once cekildi. Ustelik nisanliligim boyunca evlenir evlenmez bebek dedi bana, bari birkac tahlil yaptirsaymis. Prolaktini de ben burda okuyup istedim ondan. Tamam biliyorum ilk 1 sene bekleyin sonra arastirma yapilir diyorlar ama ben uc yildir nerdeyse her ay kontrole gidiyorum, pkoyu da sordum ona kac kere, yok sende, pko kilo yapar falan demisti. Ama o ultrasonu gorunce, sizle de son zamanlarda bu konuyu konusmustuk ya, icime kurt dustu. Insallah yoktur da benim kuruntumdur canim, yarin sana haber ederim. Mesaj sayim limiti asacak yakinda
canım, benim mr sonucumda böyle kistik yapılar, patlamış kistler vb anlamına gelen tıbbi terimler vardı. dr birşey demedi onlar hakkında. birçok kadında olduğu, regl döneminde onların da yok olduğu gibi şeyler söylemişti. aynı durum mu acaba? endişe edecek birşey olsa söylerdi bence dr un.
geçen gün ultrasonla baktı tekrar dr, yumurtalıklar normal dedi bana. mr'daki kist lerden olsa görürdü herhalde.
benim hormonlar kafayı yediği için az çok anladım bu tahlil işini. şimdi önce genel değerlere bakıyorlar. o değerde bir problem varsa, o teşhisi kesinleştirecek diğer değerlere bakıyorlar(hormon ve diğer değerler). eğer onlar da dr un şüphesini desteklerse o zaman teşhisi koyup tedaviye başlıyorlar. genel değerinizde sorun yoksa, ilişkili değerlere pek bakılmıyor.
bu arada benim bu ay da bebek yok, evde test yaptım, negatif. yarın da kan tahlili yaptıracağım. o da yüksek ihtimalle negatif çıkacak gibime geliyor. dr farklı bir süreç izleyebilir. önemli ayrıntılar olursa paylaşırım burada...
bir süre buralardan uzak kalmak istiyorum. sürekli burada kalıp bebek işini saplantıya dönüştürmeyeyim, kafam rahatlasın azıcık.
görüşmek üzere
devam devam
bende senelerdir dr dr geziyoz.bekarkende gidiyodum.hemen anladı dr um benim pkolu olduğumu.ultrason ve tahlillerde destekledi.
doktoruma güveniyorum demiştin.
bazı şeyleri atlıyabiliyorlar biz yönlendirmemiz gerekiyor demiştin
ben pkoluyum ama aksine zayıfım sadece kilolularda pko olmuyo.
inş.senin kuruntun olsun
öptüm şeker
Hayirlisi Eflacim, senin bu 2. Ayindi degil mi? Aslinda daha erken ama sen birkac drdan fikir aliyorsun, onlarla birlikte en dogru secenegi bulacagina eminim. Dogru diyorsun, burda kaldikca ben kendime hastalik arar oldum :) ama yumurtalarim son aylarda olgunlasmadigi icin prl haric diger etkenlerin neden olmadigina emin olmak istiyorum. Arkadasim tahlilci, yarin su testleri yaptirayim da insallah birsey cikmasin fazla didiklemeyeyim ben de :)) benim genel veya spesifik hicbir degerime bakilmadi, endokrincim istiyor jinekologun isteyecegi tahlilleri :S drumun rahatligi beni rahatsiz etti. Keske burda da univ veya arastirma hastanesi olsa ben de gitsem. Kendine cok iyi bak canim, arada yaz bize, gorusmek uzere :))
canım, pko lularda göbek çevresinde hafif toplanma olabiliyor. kilolu derken, bölgesel kilo alma oluyor genelde. ayva göbekli pko lu arkadaşlarım vardı, öyle şişman değillerdi.
ya ben zaten dr sürekli gdyrm çock tedavisi için.daha önce soğan kürüyle hamile kalmştm ama düşük olduPotipoto Ben hicbir kuru veya bitkisel ilaci denemedim. Prl icin cok etkili ilaclar var, drun sana uygun olani tavsiye edecektir.
ben de pko luymbiliyorum genelde öyle.fakat ben de yok.45 kiloyum.bende öyle bişe yok.senelerdir de her gittiğim dr pkolu olduğumu onaylıyor malesef :)
ben de pko luymevlimsnz?
devam devam
bende senelerdir dr dr geziyoz.bekarkende gidiyodum.hemen anladı dr um benim pkolu olduğumu.ultrason ve tahlillerde destekledi.
doktoruma güveniyorum demiştin.
bazı şeyleri atlıyabiliyorlar biz yönlendirmemiz gerekiyor demiştin
ben pkoluyum ama aksine zayıfım sadece kilolularda pko olmuyo.
inş.senin kuruntun olsun
öptüm şeker
canım, pko lularda göbek çevresinde hafif toplanma olabiliyor. kilolu derken, bölgesel kilo alma oluyor genelde. ayva göbekli pko lu arkadaşlarım vardı, öyle şişman değillerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?