Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

Kızlar ya benimde prolaktin hormonum yüksek.
Parlodel diye bir ilaç kullanıyorum 5 ay olacak hemen hemen.
Normalin 2 katı yüksek çıktı.
Benim çocuğum olmayacak mı

heheheh güldürdün beni deli yaaa ama doğru tabi,küçümsenecek bi rakam değil..çoğu insanında imkanı elvermeyebilir ama özel hastaneye gidiyorum,belkide etkisi vardır tabi...

tebessüm etmek iyidir moral katar :))
bende özelde çektirdim tam rakamı hatırlaya mıyorum şuan ama 60 ya da 70 civarındaydı gittiğim hastanede.
çektirdin mi mr yoksa daha çektirecek misin.

bende de dert çok ya 2,5 yıdır evliyim geçen yıl ocakta hapı bırakıp normal korundum tabi adet düzeni gitti.şimdi çocuk düşünüyorum geçen ay gittim prl 37.dostınex verdi 6 tane içtim 1 e düştü ve hamile kalmışım.ama 3 gün sonra düştü üstelik iki dr bişe olmaz demişti.ama bu yüzden düştü.ilacın prospektüsünde o ay hatta sonraki ay hamile kalmayın yazısını farmokoloji uzmanları boşuna yazmadı elbette.benm adet düzenim bu yüzden gitmiş çünkü prl düştü ben hem hamile kaldım hem düzenli adet oldum.alt komşum adetli gitti 40 çıktı on beş gün sonra gel demiş.birlikte gittik.bende adetim 4.günü hem kontrol ettireyim hem çocuk istiyorum derim dedim.arkadaşın 77 çıktı benim 27.tamam sınırı aşmamış ama bir ayda 27 çıkmış yine.arkadaşımınki gibi olacak yumurtlama dönemine 40 ları görecek ve ben ne hamile ne adet.bunları söyledim 15 gün sonra tekrar bakalım diyo ultrasonda pco var diyo kanda çıkmıyo.hamileliği engellermi diyorum kendi kendine kalmışsın diyo.ben çocuk isitorum diyorum gülüyo yumurtlama dönemini anlatıyo.tam bi salak yani doktor.arkadaşa ilaç yazmadı kız bu aydan geçti 77 ye çıkarttı.bende de aynısı olacak bende aldım hayıt içecem bebe aspirini içme dedi içicem bana uygulaması gereken herşeyi salladı ben madem bu ay tedavi görmicem kafama göre takılıcam belki hamile bile kalırım.karneden döneym adam gibi bi doktora gidicem prl zor iş boşa geçen her ay işi uzatır of of çok uzattım ama acayip sinirlerim bozuk :-((((

aaa yok canım daha neler.burda normalin kaç katı yüksek olanlar var canım sen neden böyle söylüyorsun.sadece sorun prolakinse ilaçla düşürürler onu. sakın böyle şeyler aklına getirme.

aaa yok canım daha neler.burda normalin kaç katı yüksek olanlar var canım sen neden böyle söylüyorsun.sadece sorun prolakinse ilaçla düşürürler onu. sakın böyle şeyler aklına getirme.

Ben hastalık hastasıyımdır.
Yüksek olduğnu öğrendim netten araştırdım , ağlamaktan bir hal oldum.
Düşmüştür hatta değil mi ?
Vesveseliyim ben biraz da
Korktum ne bileyim :26:

merhabalar.
neleri yenmişsin canım sen bi süt hormonunu mu yenmiyceksin .kısa sürede değerlerin normale dönecek evelallah
Rabbim hayırlısını versin.

geçmiş olsun canım.belki başka sebepten dolayı düşmüştür ama bazı doktorlar hamileyken içebilirsin diyolar bazıları tavsiye etmiyor korunun diyor dostinex kullanırken.
sende benim gibi doktor madurlarından sın demek canım .Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın canım.
Rabbim tez zamanda gülen haberlerini vermeyi nasib etsin inş.
Tekrar geçmiş olsun hayırlı geceler

Ben hastalık hastasıyımdır.
Yüksek olduğnu öğrendim netten araştırdım , ağlamaktan bir hal oldum.
Düşmüştür hatta değil mi ?
Vesveseliyim ben biraz da
Korktum ne bileyim :26:

bu kadar korkma canım ya stres hormonu zaten. sebepsiz yere yüksele biliyor bazen stresten bi uyarılmadan filan..
kullandığın ilac nasıl bilmiyorum kullanmadım ama bana yükseldiği zaman dostinex veriyorlardı çok etkiliydi hemen etkisini gösteriyor zaten.
anlayamadığım şu 5 aydır ilaç kullanıyorum dedin ben parlodel ne işe yarıyor bilmiyorum da oda prolaktin düşürücü bir ilaçmı.5 aydır hiç kontrol ettirmedin mi düştümü düşmedi mi diye.

Canım 6 ay olunca kontrol etcem dedi aslında benim bunu öğrenme olayım farklı şu konuma bir bakarsan http://www.kadinlarkulubu.com/kadin-dogum/559723-prolaktin-parloder.html daha iyi anlarsın sanırım beni.

Canım 6 ay olunca kontrol etcem dedi aslında benim bunu öğrenme olayım farklı şu konuma bir bakarsan http://www.kadinlarkulubu.com/kadin-dogum/559723-prolaktin-parloder.html daha iyi anlarsın sanırım beni.

hım anladım.peki terleme olayında bir gelime zarmı 5 ay olmuş eğer etkiliyse o yönde şimdiye kadar çoktan etkisini göstermiş olması lazım.bende hormon ilacı kullanmak istemiyordum ilk başlarda ama bu hormonu düşürmezsende başka şeylere etki etmesin. herşey o kadar birbiriyle alakalı birbirine bağlı ki biri bozulsa diğeri sinyal veriyor..
1 ayın kalmış Hayırlısı olsun inş. değerlerin normalde kalır.

Valla annem ve erkek arkadaşım aazaldı diyor ama ben negatif olduğum için yorumlayamıyorum

benim sorunum biraz farklı galiba bu prolaktinle ilgili.evli diiilm ben zaten daha 21 yaşındayım. başka bir şey için hormon testi yaptırdık ama sonucunda prolaktin in biraz yüksek olduğunu gördü dr. 30.5 gibi bir değer çıktı.dr um endokrinoloji ye görünmem de fayda olduğunu söyledi. sizce bende ki bu durum neyle ilgilidir??

ben bu konuda prof ve doç olan doktorlarla görüştüm. özellikle vurguluyorum, çünkü bu kişiler, tıp fakültesinde doktorları yetiştiren hocalar, hala ders veriyorlar. en güncel gelişmelerle, araştırmalarla hareket ediyorlar.

genel olarak söyledikleri, dostinexi kullan, birden bırakınca düşük olayları daha çok oluyor.
endokrin doktoruma prospektüsteki uyarıyı söyledim. bana dediği; ilaç firmaları da kendilerini korumaya almak için bu tür uyarıları yazıyorlar.100 kişide 1 tane bile sorun yaşanmışsa yazıyorlar vs vs.. bazen de yeterli çalışmalar olmuyormuş.
bir de bende adenom var. ilacı bırakınca prl hemen yükselmeye başlayacak, aniden fırlayacağı için hamile kalmakta veya bebeğin tutunmasında problem olabilirmiş.
kadın doğum doktorum (prof), ilacı 6. haftaya kadar kullanmamı söyledi, daha önce bırakanlarda düşük daha sık yaşanıyormuş. bir diğer kadın doğumcum 3 ay kullan dedi ama diğer dr umun dediği şekilde 6.haftada bırakmayı planlıyorum.

doktora salak demek, kafanıza göre davranmak yerine, güveneceğiniz bir doktor bulmaya çalışın bence...

özellikle adenomu olan, uzun süredir dostinex kullanan arkadaşlar, lütfen kafanıza göre ilacı bırakmayın. doktorunuzla ayrıntılı görüşün.
ben de şimdi korunmayı bıraktım, dostinexe devam ediyorum. inş bebek gelir, dostinexe yine devam edeceğim.
bebek kaybım olduğu için, bu konuyu oldukça detaylı araştırdım,soruşturdum. en son vardığım nokta bu olmuştu.

üst sınırın 6 katında prolaktin değerim vardı. hamile kalabildiğimi öğrendim en azından. moralinizi bozmayın. inş yakın zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

arkadaşlar sık sık cevap yazmaya çalışıyorum, aynı şeyleri yazdığım da oluyor. lütfen olumlu düşünün.

ben de ilk öğrendiğimde kk dan ve netten çok araştırma yaptım. netteki bilgilerden çok doktorunuzun dediklerine göre değerlendirmenizi yapın. nette çok karamsar tablolar çiziliyor. bunlara göre moralinizi bozmayın.

kadın doğum dr u ile birlikte endokrin doktorlarından da fikir alın. bu kadar korkmanız, karamsarlığa kapılmanız gereken bir sorun değil prolaktin yüksekliği.

tebessüm etmek iyidir moral katar :))
bende özelde çektirdim tam rakamı hatırlaya mıyorum şuan ama 60 ya da 70 civarındaydı gittiğim hastanede.
çektirdin mi mr yoksa daha çektirecek misin.

Henüz çektirmedim..önümüzdeki haftaya randevu alıp çektircem..tabi stresten o gün bayılmadan durabilirsem...çıkacak sonucu düşünmekten çok o makine,ilaç verilcek olması strese sokuyo beni!!!

Henüz çektirmedim..önümüzdeki haftaya randevu alıp çektircem..tabi stresten o gün bayılmadan durabilirsem...çıkacak sonucu düşünmekten çok o makine,ilaç verilcek olması strese sokuyo beni!!!

Sürekli güzel seyler dusun. Makine gürültüsünde ben uyuyamamistim ama hep iyi seyler düşündüm. 30-40 dakika sürüyor, korkulacak birsey değil inan ki.

Eflacim sen hepimizin anlayabileceği sekilde, detaylı ve gerçekçi olarak açıklıyorsun. Ben henüz hiperprolaktinemi-adenomla yeni tanıştım. Netten okuduklarimdan öylesine moralim bozulmuştu ki. Gece uyanıp beyin ameliyatı olacağımı ve sonrasında bütün hormon dengelerimin bozulacagini düşünüp ağlamıştım. Hergun birseyler okuyup agliyordum. Ama burdan sizin drlarinizin söylediklerini ve deneyimlerinizi okudukça bilgi sahibi oldum ve olumlu düşünmeye başladım. Ki biz adenomumuz olduğu için uzun yıllar ilaç kullanmalı ve sürekli kontrolde olmalıyız. Lütfen olumlu duşunun. Biz ilaçlarımızı icelim, prl yükselten etkenlerden uzak duralım ve elimizden geleni yapalım. Burdan hepinizin mutlu hamilelik haberini okuyacağıma inanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…