Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

bu arada yumurtlama takibine ne zaman başlıyorlar regli gününde mi bakmaya başlıyorlar.ultrasonda da gözükmez her halde :52:

:)) bana adet baslangicindan 11 veya 12. Gun sonra gel diyordu. Sonra da her 2-3 gunde bir gel demisti. Ayda 2-3 kere gittim yani. Git-gel sinir bir durum, isten de izin almak gerekiyor, ama teshis icin sart

Ben dr uma dedim ki; hormon testi yapsak, sanirim benim projesteronum dusuk. O da dedi ki; projesteron yumurtlama sonrasi salgilanan bir hormon, senin yumurtalarin gelisip catlamadigi icin projesteronun dusuk oldugunu biliyoruz zaten ama tiroidle prolaktine bakalim dedi, oyle ogrendik prl yuksek oldugunu. Tabii tedavimin yanlis sey uzerine oldugunu da. Bana 4 ay yumurtlama takibi yapmisti. Istersen yarin sen yonlendir dr unu canim. Bazi seyleri atlayabiliyorlar, yumurtlama takibi olmadan sana verdigi ilaclarin etki edip etmedigini gorebilir mi?

bak bak görüyo musun şimdi doktor o mu oluyo sen mi .hay allahım ya.ilk başta bakıcak tüm hormonlarına.
bazıları işini hakkıyla yapıyor da bazıları boşa zaman kaybettiriyor.
ne biliyim canım yarın bir gidiyim hayırlısıylada. gerisi allah kerim. baktım olmuyor azimle başka doktorlara :D
bu iş olucak :D

:)) bana adet baslangicindan 11 veya 12. Gun sonra gel diyordu. Sonra da her 2-3 gunde bir gel demisti. Ayda 2-3 kere gittim yani. Git-gel sinir bir durum, isten de izin almak gerekiyor, ama teshis icin sart

hımm regli iken bakmaz yani inş bakmaz :)))
tırsıyorum ama hiç deilse normal günde bakması daha iyi... :)
evt ya sürekli izin al derdini anlat.zor ya.izin aldığın kişiler bayan sa sorun yok da erkek olursa sorun :))

arkadaşlarım selam :3: belli zamanlarda tecrüblerimi,yaşadıklarımı yazdım bu topik altında..bazende yazan,soru soranlara yardımcı olmaya çalıştım ama şimdi benim bi sorum olucak :26:

kısaca özet geçeyim...

9 ay önce düşüğüm oldu,o zamana dek adetlerim düzenliydi ama sonra düzensizleşti.o zamandan beri her ay gecikiyo.
5-6 ay önce prolaktinim yükselmişti (37'ye) sonra dostinex kullandım 3 haftada düştü (zaten adet gecikmesini bu hormonda yapıyo) ardındanda her ay kontrol ettirdim.her kontrolde de kademe kademe yükseliyo gibi devam etti hormon..
bu ay yine gecikti adetim,doktoruma söyledim prolaktine bakalım diye..
baktırdık..ve yine yükselmiş 32'ye :47: körolasıca bikaç ayda bir hep böyle yükselcekmi :47:
neyse...doktorum yine dostinex verdi,bu defa 4 aylık :44: oysa zaten 3 haftada düşüyo,yeterliydi bana göre..o sırada annemde yanımdaydı benle,doktora neden yükselir bu diye sordu.doktorda bildiklerimizi söyledi bidaha (beyindeki hipfiz bezi salgılar bu hormonu ve sık sık yükselir yada değer çok yüksek çıkarsa mr çektiririz tümöre bakılır falan dedi) sonra da bana "baş ağrın yada görme bozukluğun oluyormu" diye sordu.görme bozukluğu falan yok allaha şükür ama başım sık sık ağrır benim.bazen durduk yere bile :44: bunu söyleyince o zaman içimiz rahat olsun mr çektirelim dedi :53: böyle bi değerde gerek yok ama en azından bilmiş oluruz dedi.
şimdi mr çekilcek işte...

sorum şudur ki, prolaktini benim gibi 32-37 civarında olan ama mr çektiren oldu mu?
ya da allah korusun bi sorun çıkan falan?
azcık tırstım da :18:

bak bak görüyo musun şimdi doktor o mu oluyo sen mi .hay allahım ya.ilk başta bakıcak tüm hormonlarına.
bazıları işini hakkıyla yapıyor da bazıları boşa zaman kaybettiriyor.
ne biliyim canım yarın bir gidiyim hayırlısıylada. gerisi allah kerim. baktım olmuyor azimle başka doktorlara :D
bu iş olucak :D

Olucak tabii, vazgecmek, umutsuzluga kapilmak yok bize! :)) benim is yerinde yasca buyuk 2 arkadasim var, her ikisi de prolaktin sorunu yasamis, her ikisinin de 2 cocugu var :)) arkadasim demisti bana, bazilari kolay ulasiyor cocuk hayaline, bize biraz zorlu bir yol dustu, ama sonuc cok guzel olacak diye :)

Ben dr uma cok guvenirim aslinda, ameliyatimi da o yapmisti, ama o bile atladi iste. Bazen biz yonlendirmeliyiz. Sonucunu merakla bekliyorum canim, benim de adetimin 3. Gunu tahlil yaptirmam lazim. Merakla bekliyorum :)

arkadaşlarım selam :3: belli zamanlarda tecrüblerimi,yaşadıklarımı yazdım bu topik altında..bazende yazan,soru soranlara yardımcı olmaya çalıştım ama şimdi benim bi sorum olucak :26:

kısaca özet geçeyim...

9 ay önce düşüğüm oldu,o zamana dek adetlerim düzenliydi ama sonra düzensizleşti.o zamandan beri her ay gecikiyo.
5-6 ay önce prolaktinim yükselmişti (37'ye) sonra dostinex kullandım 3 haftada düştü (zaten adet gecikmesini bu hormonda yapıyo) ardındanda her ay kontrol ettirdim.her kontrolde de kademe kademe yükseliyo gibi devam etti hormon..
baktırdık..ve yine yükselmiş 32'ye :47: körolasıca bikaç ayda bir hep böyle yükselcekmi :47:
neyse...doktorum yine dostinex verdi,bu defa 4 aylık :44: oysa zaten 3 haftada düşüyo,yeterliydi bana göre..o sırada annemde yanımdaydı benle,doktora neden yükselir bu diye sordu.doktorda bildiklerimizi söyledi bidaha (beyindeki hipfiz bezi salgılar bu hormonu ve sık sık yükselir yada değer çok yüksek çıkarsa mr çektiririz tümöre bakılır falan dedi) sonra da bana "baş ağrın yada görme bozukluğun oluyormu" diye sordu.görme bozukluğu falan yok allaha şükür ama başım sık sık ağrır benim.bazen durduk yere bile :44: bunu söyleyince o zaman içimiz rahat olsun mr çektirelim dedi :53: böyle bi değerde gerek yok ama en azından bilmiş oluruz dedi.

sorum şudur ki, prolaktini benim gibi 32-37 civarında olan ama mr çektiren oldu mu?

merhaba...şöyle bir okudum yazılanları bende prolaktinle zaman zaman sıkıntı yaşayanlardanımmm...

tam bir sene önce değerim 31 çıktı..bende bir panik öyle strese girdim ki araştırınca göğüs ağrısından duramadım..kendi kendimi negatif etkiledim..

dr ilaca başlamadan önce mr istedi...gittim çektirdim çektirdiğim yerde bu değerle niye geldiniz ki dediler, şaşırdılar..şükür temiz çıktı. o ay adetin 3.günü tekrar verdim bu sefer 15 çıktı ama içim çok rahattı mr sonucundan sonra. kilo da vermiştim biraz..o zaman dr dostinex e başlayalım demişti 15 i görünce vazgeçti....

veeee bunca zaman benim bebeğim olmadı, bu ay başka doktora başladım yeniden tahlil istedi 33 çıktıı haydaaaaa dediimm..ama ben resmen hissediyorum yükselip düştüğünü...dr mr bile sormadan dostinex e başlattı...tüm yan etki şüphelerime rağmen inat etmeyip bugün başladım ilaca...

çok uzattım...sonuç olarak şunu dicem ki mr çektirin içiniz rahat olsun..düşünüp durmanın anlamı yok...göreceksiniz ki temiz çıkacak sonucunuz...

kiloyu makul tutup stresten olabildiğince uzak kalmak tek çözüm sanırım...ilaç sonucu nasıl etkilicek ne olacak bilmiyorum..onu da zaman göstericek...

Olucak tabii, vazgecmek, umutsuzluga kapilmak yok bize! :)) benim is yerinde yasca buyuk 2 arkadasim var, her ikisi de prolaktin sorunu yasamis, her ikisinin de 2 cocugu var :)) arkadasim demisti bana, bazilari kolay ulasiyor cocuk hayaline, bize biraz zorlu bir yol dustu, ama sonuc cok guzel olacak diye :)

Ben dr uma cok guvenirim aslinda, ameliyatimi da o yapmisti, ama o bile atladi iste. Bazen biz yonlendirmeliyiz. Sonucunu merakla bekliyorum canim, benim de adetimin 3. Gunu tahlil yaptirmam lazim. Merakla bekliyorum :)

tabiki de vazgeçmek yok.azmedicez ısrarla çabalıycaz ve veeeeee sonu muhteşem o duygu inş. Rabbim herkese nasip etsin ;)
evt bir sürü örnek var işte bak biz neden güzel bir örnek olmayalım ;)
güvendiğine sevindim güvenmesen zaten ayakların benim gibi geri gider dr a giderken :)))
ben yönlendireceğim bir doktor istemiyorum kanımda kaynamadı zaten.sonra bişe diyince terliyorlar madem biliyosun falan filan diye..
sadece tahlillere bakıcak her halde şuan başka yapacak bişey yok gibi gözüküyor.hım çok yakın zamanda sende gitcen yani yine doktora hadi inş. herşey normal gider ;)

kısaca özet geçeyim...

korkma canım sen için rahat edicekse mr çektir ama prolaktin çok ilginç bir hormon zaman kendi kendine çıkıp düşebiliyor.stres hormonu zaten.
değerin normalin üstünde fakat korkulacak bi değer değil.ama dostinex kullanmasaydın yükselirmiydi orasını bilmiyorum.
benim prolaktin ilk tahlilimde 60 çıkmıştı canım.o halde bile hemen mr istemediler.
en son tahlildede 100 çıktı o zmaan istediler mr.mikroadenom çıktı. çokta korkulacak bişey yok.6 ayda bir kontrol edilecek büyüme mi küçülmemi var die.belkide hiç bir büyüme eğilimi göstermez yerinde sayar.mikro adenomu genelde dostinexle tedavi ediyolar sanırım ama bilmiyorum o kadarını ben kullanmıyorum.

stres siz günler dilerim ;)

kısaca özet geçeyim...

o değerde mr çekilmesine bence gerek yok. 100 ün üstünde çıkınca mr çektiriyorlar.
benim ilk değerim 150 civarında çıkınca, dr dinlenmiş, stressiz, uykunu almış, sabah erken saatte ve aç karnına bir test daha yaptır, yine 100 üstü çıkarsa mr çektirelim dedi. mümkünse reglin 2.-3. günü test yaptırın.
prl nin gerçekten yüksek olduğuna emin olmak için bunlara dikkat ediliyor...

sizin değerleriniz, hiç sebepsiz yere de yükselmiş olabilir. düşük değerlere bazen ilaç bile vermiyorlar, kendiliğinden düşmesini bekliyorlar. ilaçsız düştüğü de oluyor...

hormon acayip dengesiz bir hormon maalesef. stresi uzak tutun kendinizden. yukarıda belirttiğim noktalara dikkat ederek tekrar test yapın bence...
şu an için adenom (umarım çıkmaz ama) çıksa bile yine aynı tedaviyi uygulayacaktır dr unuz...

sonucunu bizimle paylaşırsan çok sevinirim canım. doktor doktor gezmek de istemiyorum ama tedavimin başında olduğum için gerekirse dr değiştireceğim.
endokirne gittim, tahlil sonuçları henüz çıkmadı . ancak profun dediğine göre dostinex i hamile olduğunu anlayıncaya kadar kullanmakta zarar yokmuş. şimdiye kadar dostinex in fetüs üzerinde bir olumsuz etkisi görülmemiş. ilaçla kontrol halindeyken çok rahat hamile kalınabilirmiş. tahliller çıksın, gerek kalırsa da (yanai ilaç kullanmamam rağmen prolaktin çok yüksek çıkarsa) mr çekilecek. benim içim rahatladı en azından hamile kalırsam çocuğa zararı olacak mı diye düşünmeyeceğim artık.... :)

endokirne gittim, tahlil sonuçları henüz çıkmadı . ancak profun dediğine göre dostinex i hamile olduğunu anlayıncaya kadar kullanmakta zarar yokmuş. şimdiye kadar dostinex in fetüs üzerinde bir olumsuz etkisi görülmemiş. ilaçla kontrol halindeyken çok rahat hamile kalınabilirmiş. tahliller çıksın, gerek kalırsa da (yanai ilaç kullanmamam rağmen prolaktin çok yüksek çıkarsa) mr çekilecek. benim içim rahatladı en azından hamile kalırsam çocuğa zararı olacak mı diye düşünmeyeceğim artık.... :)

evet, dostinex'le ilgili sizlerden duyduklarım sayesinde benim de içim rahatladı :) umarım tüm hormonların normal sınırlar içinde çıkar.

baklava, sen de yazar mısın hastaneden dönünce?

günaydın canım :) iyiyim, sen nasılsın? adetim henüz gelmedi, patlıyacak gibiyim
mesajlardaki şekilcikleri nasıl yapıyorsunuz, ben bilmiyorum daa :)

allah iyilik versin.bende iyi işte ne olsun biraz sinirliyim.
stres yapma gelicek olanda beklemesin gecikmesin adetin :1:
valla nerden buluyolar o şekilleri bilmiyorumda :1: yandaki şeklin üstüne imleci getir tıklama bir müddet bekleyince hangi sayılardan şekillerden oluştuğunu gösteriyor.yazarken o sayıları filan aynı şekilde yazarsan çıkıyo

valla nerden buluyolar o şekilleri bilmiyorumda :1: yandaki şeklin üstüne imleci getir tıklama bir müddet bekleyince hangi sayılardan şekillerden oluştuğunu gösteriyor.yazarken o sayıları filan aynı şekilde yazarsan çıkıyo[/QUOTE

neden sinirlisin canım, dr la mı ilgili?
:1: anladım teşekkür ederimm :1:

valla nerden buluyolar o şekilleri bilmiyorumda :1: yandaki şeklin üstüne imleci getir tıklama bir müddet bekleyince hangi sayılardan şekillerden oluştuğunu gösteriyor.yazarken o sayıları filan aynı şekilde yazarsan çıkıyo[/QUOTE

neden sinirlisin canım, dr la mı ilgili?
:1: anladım teşekkür ederimm :1:

nerdende bildin canım o kadar belli oluyor yani. :)))
sabah tahlil vermek için randevu aldım 9 da.
gittim giriş yaptırdım hanım efendi daha teşrif etmemişler.sekreteri vardı.bana tahlil kağıdını verdi tahlil için yolladı.neyse yaptırdım tahlili söyledim sekretere.beklemeye başladım.ben doktorla görişiyim sizi bilgilendircem dedi.neyse teşrif etti dr. insan bir selam verir mübarek. ben hala dışarda bekliyorum.sekreterle konuştular sekreter geldi dedi ki saat 4 de telefondan sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. ben şoke oldum tmm öğreniyim de.yüksek çıkarsa ne olucak peki dedim.doktorumuz arar sizi o zmaan dedi.sonra araya başka bişiy girdi sekreter gitti.ben sinirden kala kaldım.sinirlerim bozuldu resmen.ya hu biri bana akıl versin ben onaya gelmişim o kadar para vermişim (para peşinde olan biriside deilim) 2 ay öne gitmiştim en son dr a. ya sizce bu işte bi yanlışlık yok mu.pkoluyum progestanla aylarımı geçirdi ve hala sadece hormonlara bakıp geçiyor.yani hormonlarım normal çıkarsa hala progestanla beni uvutacak.benim yumurtam oluşuyormu onu bile bilmiyorum ki.şu anki ruh hali mi anlatamıyorum.yada gelsin açıklasın bana şöyle şöyle bir durum var bundan sonra böyle bir yöntem deniycez ya da bişey ama yok.ben dr yüzünü görmedim bu gün .çok sinirim bozuk.

nerdende bildin canım o kadar belli oluyor yani. :)))
sabah tahlil vermek için randevu aldım 9 da.
gittim giriş yaptırdım hanım efendi daha teşrif etmemişler.sekreteri vardı.bana tahlil kağıdını verdi tahlil için yolladı.neyse yaptırdım tahlili söyledim sekretere.beklemeye başladım.ben doktorla görişiyim sizi bilgilendircem dedi.neyse teşrif etti dr. insan bir selam verir mübarek. ben hala dışarda bekliyorum.sekreterle konuştular sekreter geldi dedi ki saat 4 de telefondan sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. ben şoke oldum tmm öğreniyim de.yüksek çıkarsa ne olucak peki dedim.doktorumuz arar sizi o zmaan dedi.sonra araya başka bişiy girdi sekreter gitti.ben sinirden kala kaldım.sinirlerim bozuldu resmen.ya hu biri bana akıl versin ben onaya gelmişim o kadar para vermişim (para peşinde olan biriside deilim) 2 ay öne gitmiştim en son dr a. ya sizce bu işte bi yanlışlık yok mu.pkoluyum progestanla aylarımı geçirdi ve hala sadece hormonlara bakıp geçiyor.yani hormonlarım normal çıkarsa hala progestanla beni uvutacak.benim yumurtam oluşuyormu onu bile bilmiyorum ki.şu anki ruh hali mi anlatamıyorum.yada gelsin açıklasın bana şöyle şöyle bir durum var bundan sonra böyle bir yöntem deniycez ya da bişey ama yok.ben dr yüzünü görmedim bu gün .çok sinirim bozuk.

:S hasta olarak bilgilendirilmek bizim en doğal isteğimiz. senin en azından beklediğin senin durumuna bakıp sana anlatması ve şu anki tedavinin amacını söylemesi. biz dr değiliz tabii biz sadece tahmin yürütüyoruz ama bizi acaba neden bu tedaviyi uyguluyor neden bu ilacı vermiş diye tahmin etmek durumunda bırakmamalı dr. ama çok haklısın, ben de olsam çok sinirlenirdim. hem o kadar vakit ayırıp bekliyorsun hem de insan önemsenmediğini düşünüyor. canım sen sonuçlarını al da istersen başka bir dr'a git :((

:S hasta olarak bilgilendirilmek bizim en doğal isteğimiz. senin en azından beklediğin senin durumuna bakıp sana anlatması ve şu anki tedavinin amacını söylemesi. biz dr değiliz tabii biz sadece tahmin yürütüyoruz ama bizi acaba neden bu tedaviyi uyguluyor neden bu ilacı vermiş diye tahmin etmek durumunda bırakmamalı dr. ama çok haklısın, ben de olsam çok sinirlenirdim. hem o kadar vakit ayırıp bekliyorsun hem de insan önemsenmediğini düşünüyor. canım sen sonuçlarını al da istersen başka bir dr'a git :((

çok sinirim bozuldu ya dolmuş bekliyorum gözlerim doluyo doluyo sıkıyorum kendimi.eve zor attım kendimi.ya bidee hastanla ilgilenmek bu kadar zor mu ya.özel orası.sigorta filan deil.gücüm yettiğince para ödüyorum ben oraya.bu kadar borcumun içinde bide bedavaya sanki para dağıtıyorum. kimse bedava maaş vermiyor adama bide git boşa para yatır sonu böyle sinir bozucu olsun.Rabbime büyük sözüm olmasın bişey olmadığı sürece bir daha o dr a gitmem gidersemde... neyse sinirliyim . netten başka hastane ve başka doktor araştırıyorum. büyük ihtimalle bu ay boşa gidicek ama hakkıyla tedavi edicekse amenna ben sabretmeye razıyım.
Rabbim öyle insanlarla kimseyi karşılaştırmasın ya.resmen sabrım deneniyor.Ama Rabbim selamete erdirsin cümlesinide benide.

çok sinirim bozuldu ya dolmuş bekliyorum gözlerim doluyo doluyo sıkıyorum kendimi.eve zor attım kendimi.ya bidee hastanla ilgilenmek bu kadar zor mu ya.özel orası.sigorta filan deil.gücüm yettiğince para ödüyorum ben oraya.bu kadar borcumun içinde bide bedavaya sanki para dağıtıyorum. kimse bedava maaş vermiyor adama bide git boşa para yatır sonu böyle sinir bozucu olsun.Rabbime büyük sözüm olmasın bişey olmadığı sürece bir daha o dr a gitmem gidersemde... neyse sinirliyim . netten başka hastane ve başka doktor araştırıyorum. büyük ihtimalle bu ay boşa gidicek ama hakkıyla tedavi edicekse amenna ben sabretmeye razıyım.
Rabbim öyle insanlarla kimseyi karşılaştırmasın ya.resmen sabrım deneniyor.Ama Rabbim selamete erdirsin cümlesinide benide.

sinirlenmekte haklısın canım, bi de bugün bakmadığı halde vizite ücreti mi aldı? arkadaşlarına da danış istersen, hastalarla iyi ilişkisi olan iyi bir dr tavsiye edebilirler. geç kalmış olmazsın bence, en azından bir sonraki adetine kadar senin durumunu öğrenir, belki ilaçsız bu ayda yumurta kontrolü yapar? umarım tahlil sonuçların da normal gelir, üzme kendini fazla stres bizim en büyük düşmanımız

Back