topidikcim benim şimdi çıkmam lazım. AEOL
ben randevu almıştım muayene için.giriş yaptım.giriş yapmasam zaten tahliller için mecbur bi daha giriş yaptırılıcaktı.2 ay oldu dr a gitmeyeli mecbur alıcaklardı yani ücret.sinirlenmekte haklısın canım, bi de bugün bakmadığı halde vizite ücreti mi aldı? arkadaşlarına da danış istersen, hastalarla iyi ilişkisi olan iyi bir dr tavsiye edebilirler. geç kalmış olmazsın bence, en azından bir sonraki adetine kadar senin durumunu öğrenir, belki ilaçsız bu ayda yumurta kontrolü yapar? umarım tahlil sonuçların da normal gelir, üzme kendini fazla stres bizim en büyük düşmanımız
burda arkadaşım yok.yaşıtım yok yani öyle.evlenince eskişehiere geldim burda pek kimseyi tanımıyorum.netten bakıyorum mecbur onlarda böyle çıkıyo
5 tane hormona bakmış.prolaktin 13.63 sevindim buna :))))
diğerlerinin normal değerlerini bilmiyorum :)
estradiol,fsh,lh,tsh bide prolaktine bakmış.
ama ilk hormon yumurtalarlamı alakalı acaba bunu ilk defa gördüm.
fsh,tsh,prolaktin normal :) benceeee
ama lh 14.18 çıkmış onun normali ne bilmiyorum .
bide estradiol 44 çıkmış nedemek ki bu acaba :))
sende var mı bir durum canım hala beklemeye devam mı :)
s a arkadaşlar benimde prolaktinle başım dertte bebiş sahibi olmaya çalışıyorum.mikroadenomda var bende bu reglimde yumurta takibi yaptıracağım sanırım dr um ne derse artık.Hepimiz evlatlarımızı hayırlısı ile kucağımıza alırız inş.
merhaba...şöyle bir okudum yazılanları bende prolaktinle zaman zaman sıkıntı yaşayanlardanımmm...
tam bir sene önce değerim 31 çıktı..bende bir panik öyle strese girdim ki araştırınca göğüs ağrısından duramadım..kendi kendimi negatif etkiledim..
dr ilaca başlamadan önce mr istedi...gittim çektirdim çektirdiğim yerde bu değerle niye geldiniz ki dediler, şaşırdılar..şükür temiz çıktı. o ay adetin 3.günü tekrar verdim bu sefer 15 çıktı ama içim çok rahattı mr sonucundan sonra. kilo da vermiştim biraz..o zaman dr dostinex e başlayalım demişti 15 i görünce vazgeçti....
veeee bunca zaman benim bebeğim olmadı, bu ay başka doktora başladım yeniden tahlil istedi 33 çıktıı haydaaaaa dediimm..ama ben resmen hissediyorum yükselip düştüğünü...dr mr bile sormadan dostinex e başlattı...tüm yan etki şüphelerime rağmen inat etmeyip bugün başladım ilaca...
çok uzattım...sonuç olarak şunu dicem ki mr çektirin içiniz rahat olsun..düşünüp durmanın anlamı yok...göreceksiniz ki temiz çıkacak sonucunuz...
kiloyu makul tutup stresten olabildiğince uzak kalmak tek çözüm sanırım...ilaç sonucu nasıl etkilicek ne olacak bilmiyorum..onu da zaman göstericek...
korkma canım sen için rahat edicekse mr çektir ama prolaktin çok ilginç bir hormon zaman kendi kendine çıkıp düşebiliyor.stres hormonu zaten.
değerin normalin üstünde fakat korkulacak bi değer değil.ama dostinex kullanmasaydın yükselirmiydi orasını bilmiyorum.
benim prolaktin ilk tahlilimde 60 çıkmıştı canım.o halde bile hemen mr istemediler.
en son tahlildede 100 çıktı o zmaan istediler mr.mikroadenom çıktı. çokta korkulacak bişey yok.6 ayda bir kontrol edilecek büyüme mi küçülmemi var die.belkide hiç bir büyüme eğilimi göstermez yerinde sayar.mikro adenomu genelde dostinexle tedavi ediyolar sanırım ama bilmiyorum o kadarını ben kullanmıyorum.
stres siz günler dilerim
o değerde mr çekilmesine bence gerek yok. 100 ün üstünde çıkınca mr çektiriyorlar.
benim ilk değerim 150 civarında çıkınca, dr dinlenmiş, stressiz, uykunu almış, sabah erken saatte ve aç karnına bir test daha yaptır, yine 100 üstü çıkarsa mr çektirelim dedi. mümkünse reglin 2.-3. günü test yaptırın.
prl nin gerçekten yüksek olduğuna emin olmak için bunlara dikkat ediliyor...
sizin değerleriniz, hiç sebepsiz yere de yükselmiş olabilir. düşük değerlere bazen ilaç bile vermiyorlar, kendiliğinden düşmesini bekliyorlar. ilaçsız düştüğü de oluyor...
hormon acayip dengesiz bir hormon maalesef. stresi uzak tutun kendinizden. yukarıda belirttiğim noktalara dikkat ederek tekrar test yapın bence...
şu an için adenom (umarım çıkmaz ama) çıksa bile yine aynı tedaviyi uygulayacaktır dr unuz...
ben randevu almıştım muayene için.giriş yaptım.giriş yapmasam zaten tahliller için mecbur bi daha giriş yaptırılıcaktı.2 ay oldu dr a gitmeyeli mecbur alıcaklardı yani ücret.
burda arkadaşım yok.yaşıtım yok yani öyle.evlenince eskişehiere geldim burda pek kimseyi tanımıyorum.netten bakıyorum mecbur onlarda böyle çıkıyo
5 tane hormona bakmış.prolaktin 13.63 sevindim buna :))))
diğerlerinin normal değerlerini bilmiyorum :)
estradiol,fsh,lh,tsh bide prolaktine bakmış.
ama ilk hormon yumurtalarlamı alakalı acaba bunu ilk defa gördüm.
fsh,tsh,prolaktin normal :) benceeee
ama lh 14.18 çıkmış onun normali ne bilmiyorum .
bide estradiol 44 çıkmış nedemek ki bu acaba :))
sende var mı bir durum canım hala beklemeye devam mı :)
Sonuclar ne guzelmis! :)) hem de dostinex kullanmiyordun sen artik degil mi? Cok sevindim normal cikmalarina. Benim de bu ay ilk defa bakilacak fsh ve lh, o yuzden normali nedir bilmiyorum ben canim. Estradiol ilk defa duydum ben, bilen arkadaslar vardir belki.
Sadece tahlil ucreti almalari gerekmez mi, bir de seninle konusmayan dra vizite ucreti mi almislar? :S zordur yeni sehirde yasamak, ama bak biz variz :))
bende gelen giden yok :) son aylarda hep erken geliyordu adetlerim. Bu ay dostinexle ilk ayim ve 29. Gun daha gelmedi.
Aleyküm selam.
ah ah şu prolaktin :))
adenom kaç mm.
inş. canım inş. tüm çabalarımız bu yönde
s a arkadaşlar benimde prolaktinle başım dertte bebiş sahibi olmaya çalışıyorum.mikroadenomda var bende bu reglimde yumurta takibi yaptıracağım sanırım dr um ne derse artık.Hepimiz evlatlarımızı hayırlısı ile kucağımıza alırız inş.
en son geçen hafta aldım mr 5*4 mm canım prolaktin de geziyor kafasına göre 40-60-70-98 vs. :) dostinex kullanıyorum.Sen ne kadardır bebiş istiyorsun canım adetlerin düzenlimi ?
Ben cvbini gormedim yeniden sormusum
cevaplar için tşk ederim kızlar
dedikleriniz doğru,benim bu hormon ilk yükseldiğinde baya araştırmıştım nerdeyse bilmem gereken herşeyi biliyorum bunla ilgili..
körolasıca şeydoktorum söyledi zaten,bu değerle çektirmek saçma aslında çoğu doktorda istemez dedi..ama baş ağrım olduğundan çektir içimiz rahat olsun dedi..bende o yüzden yeltendim açıkçası..çünkü kendimi bildim bileli başağrım var benim..durduk yere bile olabiliyo,bazen şiddetlide oluyo..ondan korktum açıkçası :18:
bugünde fiyatını öğrendim hastaneden..benden istenen ilaçlı mr'mış..yaklaşık 600 tl civarı :44: özel sigortam karşılıyo,%20'sini ödücem..
Sonuclar ne guzelmis! :)) hem de dostinex kullanmiyordun sen artik degil mi? Cok sevindim normal cikmalarina. Benim de bu ay ilk defa bakilacak fsh ve lh, o yuzden normali nedir bilmiyorum ben canim. Estradiol ilk defa duydum ben, bilen arkadaslar vardir belki.
Sadece tahlil ucreti almalari gerekmez mi, bir de seninle konusmayan dra vizite ucreti mi almislar? :S zordur yeni sehirde yasamak, ama bak biz variz :))
bende gelen giden yok :) son aylarda hep erken geliyordu adetlerim. Bu ay dostinexle ilk ayim ve 29. Gun daha gelmedi.
sonuç güzel ama amaçta sonuç yok :))))
yok dostinex i en son 3 ay önceiçtim.1.5 ay.
hadi inşallah seninde güzel haberlerini alalaım hormonlardan. hepsi normal normal çıksın :)
valla eve kapandım.zaten evde çalışıyorum.kimseyide tanımıyorum.bi bilgisayarım bi ben :))))) işte bide buraya takıldım siz varsınız artık :)))
ama işlerim aksadı bu gün hiç bişey yapamadım yakında işsiz kalmam inş. :))))
allah allah beklemezsin gelir beklersin beklersin gelmezz çok nazlı bunlarr
en son geçen hafta aldım mr 5*4 mm canım prolaktin de geziyor kafasına göre 40-60-70-98 vs. :) dostinex kullanıyorum.Sen ne kadardır bebiş istiyorsun canım adetlerin düzenlimi ?
600 :O way be insanın çektiresi gelmez :) %20 side az bi rakam deil hayırlısı .temiz olsunda :))))
heheheh güldürdün beni deli yaaaama doğru tabi,küçümsenecek bi rakam değil..çoğu insanında imkanı elvermeyebilir ama özel hastaneye gidiyorum,belkide etkisi vardır tabi...
sonuç güzel ama amaçta sonuç yok :))))
yok dostinex i en son 3 ay önceiçtim.1.5 ay.
hadi inşallah seninde güzel haberlerini alalaım hormonlardan. hepsi normal normal çıksın :)
valla eve kapandım.zaten evde çalışıyorum.kimseyide tanımıyorum.bi bilgisayarım bi ben :))))) işte bide buraya takıldım siz varsınız artık :)))
ama işlerim aksadı bu gün hiç bişey yapamadım yakında işsiz kalmam inş. :))))
allah allah beklemezsin gelir beklersin beklersin gelmezz çok nazlı bunlarr
Ehehe oyle canim, bebeler gibi nazli bunlar da :) Ben de artik pzt ise yogunlasmaliyim, teslim etmem gereken rapora baslamadim bileiyi haftasonlari canim, sen de AEOL :))
sağol canım inş.hepimiz kavuşuruz evlatlarımıza :)) ben 10 senedir çekiyorum prolaktini canım bende aşırı ve sık regli görme şeklinde oluyor malesef
Aynen benim de eylulden beri 21-25 gun arasi gelince anladim bir terslik oldugunu. Ben daha 1 ay once ogrendim prolaktin ve adenomumu :S benimki 9mm. 10 senede ilacla kuculme olmadi mi canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?