2.67 benim çokmu yüksek yatsh olarak yazıyor tahlillerde
Ya bence herseye kulak asmayalim herseyi okumayalim bende okuyup strese giriyorumcanım ben geçen sene hormon testi yaptırdım herşey normaldi bu sene tekrar istedi ve yaptırdım troid6.24 çıktı prolaktin 39.7 sonra aynı hafta bir daha test yaptırdım troid 5.44 çıktı serbest t4 1.06 çıktı geçen gün bir yazı okudum troidi 2 nin üzerinmde olanlar hamile kalamaz die sizce ben ne yapmalıyım şuanda
hayır canım senin normal2.67 benim çokmu yüksek ya
Bide bişey sorcam adet zamanimi yükseliyor bu hormonhayır canım senin normal
Bide bişey sorcam adet zamanimi yükseliyor bu hormon
Inşallah sonuçlar iyi olur allah her isteyene versincanım bildiğim kadarıyla doktorun bana dediği benim çocuğum olmuyor bu yüzden gidiyorum üreme hormonları nı etkilediği için adetin 2 ya da 3 günü bu testler isteniyor troid prolaktini yükseltiyormuş mesela prolaktin süt hormonu eğer prolaktin yüksekse vücut kendini hamile sanıp korumaya alıyormuş ve gebelik olmuyormuş troid T3 VE T4 ile değerlendirilmeli bende sadece t4 bakılmış eylülde doktora gidip bütün detayları konuşacağım
canım ben geçen sene hormon testi yaptırdım herşey normaldi bu sene tekrar istedi ve yaptırdım troid6.24 çıktı prolaktin 39.7 sonra aynı hafta bir daha test yaptırdım troid 5.44 çıktı serbest t4 1.06 çıktı geçen gün bir yazı okudum troidi 2 nin üzerinmde olanlar hamile kalamaz die sizce ben ne yapmalıyım şuanda
Canim ben sana bir şey sormak istiyorum belki bilirsin prolaktin yüksekliği adette azalma yapar miMerhaba arkadasim. Ilk once sunu belirtmek isterim ki TSH, Prolaktin, FSH, LH gibi hormonlara adetin 2. Gunu baktirmaniz gerek , en dogru cevabi bu sekilde alirsiniz. Yukarda ayni haftada ikinci bir kez hormona baktirmissiniz ve netice yalnistir. Doktorunuz soylemediyse ben soyluyorum adetin 2.gunu tekrar baktirin. Benim bildigim prolaktin ile tiroid bir birine bagli olarak calisiyor. Birinin yuksek cikmasi muhtemelen digerinin de yuksek cikacagi belirtisidir, ama daha evvel de soyledigim gibi ozellikle tiroid hala yuksek ise elinizdeki test cevaplarinizla endokrin doktora basvurmaniz nedenin hangisi oldugu ortaya cikacaktir. Tiroidi dusurmek zor degil ufak dozlu bir hapla dusurulebilir. Tiroid duser de prolaktin hala yuksekse onun da tedavi basit Dostinex ve Agnucaston. Aslinda Agnucaston tek basina tum horminlari duzene koyar da , bu hemen olmuyor 2-3 ay kullanmak lazim .
Merhaba arkadasim. Ilk once sunu belirtmek isterim ki TSH, Prolaktin, FSH, LH gibi hormonlara adetin 2. Gunu baktirmaniz gerek , en dogru cevabi bu sekilde alirsiniz. Yukarda ayni haftada ikinci bir kez hormona baktirmissiniz ve netice yalnistir. Doktorunuz soylemediyse ben soyluyorum adetin 2.gunu tekrar baktirin. Benim bildigim prolaktin ile tiroid bir birine bagli olarak calisiyor. Birinin yuksek cikmasi muhtemelen digerinin de yuksek cikacagi belirtisidir, ama daha evvel de soyledigim gibi ozellikle tiroid hala yuksek ise elinizdeki test cevaplarinizla endokrin doktora basvurmaniz nedenin hangisi oldugu ortaya cikacaktir. Tiroidi dusurmek zor degil ufak dozlu bir hapla dusurulebilir. Tiroid duser de prolaktin hala yuksekse onun da tedavi basit Dostinex ve Agnucaston. Aslinda Agnucaston tek basina tum horminlari duzene koyar da , bu hemen olmuyor 2-3 ay kullanmak lazim .
evet canım adet azalması yaparCanim ben sana bir şey sormak istiyorum belki bilirsin prolaktin yüksekliği adette azalma yapar mi
Ya benim bu yüzden mi azaldı acabaevet canım adet azalması yapar
evet canım adet azalması yapar
Ya benim bu yüzden mi azaldı acaba
Kanım koyu ve pıhtı gibi geliyor gögus ağrım yada süt gelme gibi bi durum yok adetim düzenli sadece miktarı azcanım bunu anlaman için kadın doğuma gidip muayene olman gerek hormon testi yaparak öğrenebilirler ihmal etme derim
Allah sabır versin çok geçmiş olsun canım herkesin bir derdi var hiç adet gormuyormusn simdiBen adet göremediğim için doktara gittim araştırmalar mr fln derken beynimde tümör prolaktin 210 larda çıktı ilaç tedavisi gördüm 6 ay sonra adet olmaya başladım 3 sene kullandım artık bunalmıştım 30 lara kadar düşürdüm ve bıraktım artık kullanmak istemedim hergün baş dönmesi yaşamaktan baş ağrısından sıkılmıştım tümörüm hala duruyodu ne büyüyo ne küçülüyo 1.5 sene ilaç kullanmadım ne gelirse Allah'tan geçecek tümör dedim. Doktora gittim mr fln derken tümörüm yok olmuş çok sevindik tabi doktor ilaç verdi kullandım bi dönem bıraktım . Adet görmüyorum, nişanlıyım önümde 1 senem var artık tekrar tedaviye başlicam hamile kalmak istediğimde bi de tedavi süreci beklemek istemiyorum.
Canim ben sana bir şey sormak istiyorum belki bilirsin prolaktin yüksekliği adette azalma yapar mi
nasıl uyguladın çok kötüydü tadı miğdemi bulandırdı bi kez denedimbenim de prolaktin hormonum yüksek çıkmıştı ibrahim saracoglunun testere dişli aslan pencesi kurunu uyguladim normal seviyeye ulaştı şükür. Hamilede kalamiyordum 1 ay sonra hamile kaldim bu hormon hamile kalmayi engelliyor bence