Prolaktin Yüksekliği

Ya bence herseye kulak asmayalim herseyi okumayalim bende okuyup strese giriyorum

Bide bişey sorcam adet zamanimi yükseliyor bu hormon

canım bildiğim kadarıyla doktorun bana dediği benim çocuğum olmuyor bu yüzden gidiyorum üreme hormonları nı etkilediği için adetin 2 ya da 3 günü bu testler isteniyor troid prolaktini yükseltiyormuş mesela prolaktin süt hormonu eğer prolaktin yüksekse vücut kendini hamile sanıp korumaya alıyormuş ve gebelik olmuyormuş troid T3 VE T4 ile değerlendirilmeli bende sadece t4 bakılmış eylülde doktora gidip bütün detayları konuşacağım

Inşallah sonuçlar iyi olur allah her isteyene versin

Merhaba arkadasim. Ilk once sunu belirtmek isterim ki TSH, Prolaktin, FSH, LH gibi hormonlara adetin 2. Gunu baktirmaniz gerek , en dogru cevabi bu sekilde alirsiniz. Yukarda ayni haftada ikinci bir kez hormona baktirmissiniz ve netice yalnistir. Doktorunuz soylemediyse ben soyluyorum adetin 2.gunu tekrar baktirin. Benim bildigim prolaktin ile tiroid bir birine bagli olarak calisiyor. Birinin yuksek cikmasi muhtemelen digerinin de yuksek cikacagi belirtisidir, ama daha evvel de soyledigim gibi ozellikle tiroid hala yuksek ise elinizdeki test cevaplarinizla endokrin doktora basvurmaniz nedenin hangisi oldugu ortaya cikacaktir. Tiroidi dusurmek zor degil ufak dozlu bir hapla dusurulebilir. Tiroid duser de prolaktin hala yuksekse onun da tedavi basit Dostinex ve Agnucaston. Aslinda Agnucaston tek basina tum horminlari duzene koyar da , bu hemen olmuyor 2-3 ay kullanmak lazim .

Canim ben sana bir şey sormak istiyorum belki bilirsin prolaktin yüksekliği adette azalma yapar mi

Kızlar merhaba tüm sayfaları okudum ama soruma bir cevap bulamadım ama gördüm ki prolaktin ile ilgili baya bilgiye sahipsiniz. Benim size bir sorum olacak prl yüksekliğinde göğüslerde acıma yanma dolgunluk gibi belirtiler yaşadınız mı? Benim daha önce 31 di dostinex kullandım ve düştü artık kullanmıyorum. Yüksekken böyle bir durum yaşamamıştım. Şuan Bat 12 ya da 13 ağst. gebelik belirtisi olabilir mi diye umutlanmalı mıyım yoksa yine mi yükseldi diye üzülmeli miyim Reglin 3. günü bu tahlil yapıldığından dolayı şuanda yaptıramıyorum da

canım reglinin 3, günü yaptırdım testlerimi diğer hormon testi göğüs bölgemde sıkışma vardı ozaman acilde baktılar bende şaşırdım aynı haftada farklı çıkınca off kimileri sadece lh fsh e2 regl döneminde bakılmalı troid ve prolaktin regli değilken bakılıyor diyor ayrıca ben endokrinden randevu alamıyorum
Seçmiş olduğunuz ileri uzmanlık gerektiren Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları polikliniğinden randevu alamazsınız.
Ancak uzman hekim tarafından muayene edilip uygun görüldüğü taktirde, "Takip Gerektiren Hasta" olarak sisteme kaydedildikten sonra bu polikliniğe kendiniz randevu alabilirsiniz.
şeklinde uyarı çıkıyor 5 beklemişim 3 ay da beklerim yeter ki olsun

evet canım adet azalması yapar

göğüsten süt gelme durumu adet düzensizliği . Ara kanamalar, lekelenme tarzı kanamalar, ,sık adet görme, adet kanının renginin koyulaşması , adet kanamasının azalmasına neden olabilir. Adet düzensizliğinin en muhtemel nedeni ise yumurtlamanın olmamasıdır deniliyor ama bazılarında yani benim gibi hiçbir belirti de vermiyor. aslında tekrar öltürülmeli stres korku yorgunluk durumunda yüksek çıkabiliyor muş

Ben adet göremediğim için doktara gittim araştırmalar mr fln derken beynimde tümör prolaktin 210 larda çıktı ilaç tedavisi gördüm 6 ay sonra adet olmaya başladım 3 sene kullandım artık bunalmıştım 30 lara kadar düşürdüm ve bıraktım artık kullanmak istemedim hergün baş dönmesi yaşamaktan baş ağrısından sıkılmıştım tümörüm hala duruyodu ne büyüyo ne küçülüyo 1.5 sene ilaç kullanmadım ne gelirse Allah'tan geçecek tümör dedim. Doktora gittim mr fln derken tümörüm yok olmuş çok sevindik tabi doktor ilaç verdi kullandım bi dönem bıraktım . Adet görmüyorum, nişanlıyım önümde 1 senem var artık tekrar tedaviye başlicam hamile kalmak istediğimde bi de tedavi süreci beklemek istemiyorum.

Allah sabır versin çok geçmiş olsun canım herkesin bir derdi var hiç adet gormuyormusn simdi

Canim ben sana bir şey sormak istiyorum belki bilirsin prolaktin yüksekliği adette azalma yapar mi

Evet yapar. Adet duzensizligi dedigimiz (adette azalma, adet renginde degisiklik , koyu renkte adet gelnesi olabilir, adet gecikmesi veya erken gelmesi durumlar olabilir. Prolaktin ve TSH yuksekligi bunlari yapar.

benim de prolaktin hormonum yüksek çıkmıştı ibrahim saracoglunun testere dişli aslan pencesi kurunu uyguladim normal seviyeye ulaştı şükür. Hamilede kalamiyordum 1 ay sonra hamile kaldim bu hormon hamile kalmayi engelliyor bence

nasıl uyguladın çok kötüydü tadı miğdemi bulandırdı bi kez denedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…