• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem bizde mi acaba

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.514
En iyi cevaplar
1
53.625
798
32
Selam kızlar çok fena bunaldım dertlerimi anlatıp rahatlamak istiyorum şuan 🤦🏻‍♀️
Oğlum 2.5 yaşına gelmek üzere 2 yaş derdi hala bitmedi hızı azalmadı bile 😢. 2 yaş kontrolünden sonra birkaç sorunumuz için çocuk psikiyatristine gittik. Doktor normalin üzerinde hareketli buldu ki biz hep kendimiz abartıyoruz zannediyorduk . Krizleri için geçecek zaman lazım dedi okey dedik ay hala geçmiyor ya kabus gibi 😦. Birde olaylar boyut değiştirmeye başladı . Aklınıza gelecek herşeye hayır diyor . Anneni seviyor musun hayır babanı hayır 🤣 karnım acıktı mı hayır kaka yaptın mı Hayır birde üzerine bize parmağını sallıyor 😁 ki biz asla böyle birşey yapmıyoruz kimden öğrendi bilinmiyor . Makinaya çamaşır atmam sorun ağlıyor yediğimiz yemeğin tepsisini kaldırmam sorun 🤣 arabayı açık otoparka park etmem sorun ağlıyor arabada sevdiği müziği bulmam sorun çünkü hergün başka müzik seviyor oluyor🤣 yapmaması gereken şeyi 100 kere sebebleri ile anlatıyoruz illa yapacak🤦🏻‍♀️ Eşim deseniz çok stresli işi var şuan oda perişan. Günde 3 saat kesinlikle parktayız . Parka inerken scooter filan indirilmiyor başka çocuklar dokunuyor diye 🤦🏻‍♀️🤣kedileri köpekleri yakalayıp sarılıyor öpüyor 😎 kuş almaya karar verdik 3 gündür gündem kuş rengi siyah olacakmış 🤦🏻‍♀️ Bu imkansız doğal olarak kriz çıkacak diye korkuyorum 😨. Kuşu alsak ( daha önce aldık bize alışmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştık ) nasıl olacak bilmiyorum ama bir hayvanla büyüsün istiyoruz . En son dişlerini çıkarıyor oda gerginlik sebebi bence tabi . Aşırı sabırlıyız eşimde bende ve çevremizdeki herkes şaşırıyor ama tabi bir süre sonra eşimle birbirimize düşüyoruz tartışma çıkıyor . Dün durduk yere babasını odasından itip çıkarttı kapıyı suratına kapattı .Annemlerle telefonda filan konuşamıyoruz asla izin vermiyor kendi ilacımı bile ağzıma götüremiyorum o verecekmiş 🤣sifona kendim basamıyorum o basacak gibi gibi bin tane şey. Şimdi böyle gülüyorum bazen gülüyorum ama sinirlerimiz yıprandı artık . Kazara onun yapmak istediği birşeyi ben veya eşim yaparsak bittik tüm günü rezil ediyor bize . Bayramda ailemizin yanındaydık bir banka noter işim için 1 saat halasına bıraktım geldiğimde görümcem bu çocuğa sen yanlız nasıl bakıyorsun beni perişan etti dedi .oyuncak oynamıyordu hemde hiç şimdi günde toplam 1 saat oynuyoruz en azından . Sürekli parkta oyun alanlarında koltuk tepelerinde benim tepemde vs vs hep böyleyiz. Kızlar ya çok yorgunum ne zaman geçecek bu zor günlerimiz ne zaman gün yüzü göreceğim😢 3 yaş krizleri de varmış birde ona ne kaldı ki hiç dinlenmeyecek miyim sakince oyuncak oynayalım filan istiyorum ama hiç olmuyor. Anlattım rahatladım şuan teşekkür ediyorum 😍💋

Son düzenleme:
En iyi cevap
Oğlum 3.5 yaşında,biz de tam rahat ettik derken yine başladı krizler.Odadan çıkarken önce o çıkacak,tabağını odaya o götürecek,obur çocuk iken yemek reddi de başladı hayır dediyse bitti,sabah sabah pilav tarhana çorbası makarna istemeler,olmayınca tepinerek ağlamalar,bu arada her şeye ama her şeye hayirrrr, onun uzandığı koltukta kimse oturnayacak vs kök söktürüyor yani 🙄
Allah yardımcımız olsun
Yaaa allah sizin yardımcınız olsun umarım bir an önce geçer 😔
Üç yaş krizleri iki yaşa göre daha hafif benimkiler öyle geçirdi yani. Kendini daha rahat ifade edebildiği için çok da takılmıyor o yaşlarda.
Şimdiki çocuklar böyle der annem siz oturur kalkmazdınız der bilmiyorum ilgi var diye çocuklar bunu suistimal mi ediyor yani bunu akıl edip bizi mi kullanıyorlar bilmiyorum ama bu zamanda ki çocuklar çok zor. Rabbim yardımcınız olsun. Parka daha fazla çıkın çocukların huylarını görür vazgeçer belki.

Oncelikle Allah bagislasin. Cok tatli anlatmissiniz ☺🥰. Cok zor oldugunu az cok tahmin edebildim okudukca ama zaten dr kontrolundeymis. Kendisi size bu davranislarinin karsisinda nasil bi tutum takinmaniz gerektigini soylemistir degilmi?
Teşekkür ediyorum 😍💋Nasıl bir tutum takınmamız gerektiğini öğrenmek için gittik o an tamam öğrendik gibi oldu şuan söylediği herşey geçersiz 🤣🤦🏻‍♀️

Sevgili bacım 6 yaştan bildiriyorum, bizimde durum ayniydi, çocuklar çok zekiler bizleri kullanmayı çok iyi biliyorlar maalesef. Hıçkıra hıçkıra ağladığım gunleri biliyorum. Sonuca gelecek olursak. Hayır denilen şeye asla sonrasında kıyamayıp evet dememek gerekiyor, sinir koymak önemli, kesinlikle esnememek gerekiyor, zaten ağlıyor öyle de ağlayacak böylede. İstediği mantıksız hiçbirseyi yapmayın yaparsanız dozunu arttırıyor, oğlum kapının yanında dikileceksin diye ağlıyordu mesela hayır ben oturmak istiyorum senin dediğin herseyi yapamam diyordum ağlıyordu ki zaten ağlayan bir çocuk. Ne zaman azaldı okula başlayınca maalesef pandemi falan anaokulu na gelene kadar bir yere gönderemedik, onda bile ilk dönem full ağlayarak geçti çünkü okulda kural vs var sıkıntıya gelmiyordu ikinci dönem ancak alıştı ve düzene girdi, okuldaki gibi evde de kurallar olmalı demişti psikolog, birde anne baba hemfikir olacak. Evde oyun oynarken de kurallar olacak karşı tarafın haklarını bilecek sıra bende şu an gibi şimdi ebe sensin artık sen beni yakalayacaksin o şekilde biraz düzene giriyor, yatmadan önce kitaplar okumuştum bir dönem " tırtık tutuyor" ve "herseye hayır diyen aslan" güzel kitaplardi onların da faydası oluyor. Kolaylıklar diliyorum sonradan unutuluyor ama yorucu bir süreç sizi anlıyorum.
Hayır denen şeye bir daha asla evet demiyoruz kurallar var o kesin net hep . Birşey için sorun çıkarıyor mesela ağlıyor ağlıyo sonra susuyor ama günün devamında sürekli o gergin hali kalıyor patlayacak bir mayın gibi yani geçecek inş dediğiniz gibi çok zor yorucu

Selam kızlar çok fena bunaldım dertlerimi anlatıp rahatlamak istiyorum şuan 🤦🏻‍♀️
Oğlum 2.5 yaşına gelmek üzere 2 yaş derdi hala bitmedi hızı azalmadı bile 😢. 2 yaş kontrolünden sonra birkaç sorunumuz için çocuk psikiyatristine gittik. Doktor normalin üzerinde hareketli buldu ki biz hep kendimiz abartıyoruz zannediyorduk . Krizleri için geçecek zaman lazım dedi okey dedik ay hala geçmiyor ya kabus gibi 😦. Birde olaylar boyut değiştirmeye başladı . Aklınıza gelecek herşeye hayır diyor . Anneni seviyor musun hayır babanı hayır 🤣 karnım acıktı mı hayır kaka yaptın mı Hayır birde üzerine bize parmağını sallıyor 😁 ki biz asla böyle birşey yapmıyoruz kimden öğrendi bilinmiyor . Makinaya çamaşır atmam sorun ağlıyor yediğimiz yemeğin tepsisini kaldırmam sorun 🤣 arabayı açık otoparka park etmem sorun ağlıyor arabada sevdiği müziği bulmam sorun çünkü hergün başka müzik seviyor oluyor🤣 yapmaması gereken şeyi 100 kere sebebleri ile anlatıyoruz illa yapacak🤦🏻‍♀️ Eşim deseniz çok stresli işi var şuan oda perişan. Günde 3 saat kesinlikle parktayız . Parka inerken scooter filan indirilmiyor başka çocuklar dokunuyor diye 🤦🏻‍♀️🤣kedileri köpekleri yakalayıp sarılıyor öpüyor 😎 kuş almaya karar verdik 3 gündür gündem kuş rengi siyah olacakmış 🤦🏻‍♀️ Bu imkansız doğal olarak kriz çıkacak diye korkuyorum 😨. Kuşu alsak ( daha önce aldık bize alışmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştık ) nasıl olacak bilmiyorum ama bir hayvanla büyüsün istiyoruz . En son dişlerini çıkarıyor oda gerginlik sebebi bence tabi . Aşırı sabırlıyız eşimde bende ve çevremizdeki herkes şaşırıyor ama tabi bir süre sonra eşimle birbirimize düşüyoruz tartışma çıkıyor . Dün durduk yere babasını odasından itip çıkarttı kapıyı suratına kapattı .Annemlerle telefonda filan konuşamıyoruz asla izin vermiyor kendi ilacımı bile ağzıma götüremiyorum o verecekmiş 🤣sifona kendim basamıyorum o basacak gibi gibi bin tane şey. Şimdi böyle gülüyorum bazen gülüyorum ama sinirlerimiz yıprandı artık . Kazara onun yapmak istediği birşeyi ben veya eşim yaparsak bittik tüm günü rezil ediyor bize . Bayramda ailemizin yanındaydık bir banka noter işim için 1 saat halasına bıraktım geldiğimde görümcem bu çocuğa sen yanlız nasıl bakıyorsun beni perişan etti dedi .oyuncak oynamıyordu hemde hiç şimdi günde toplam 1 saat oynuyoruz en azından . Sürekli parkta oyun alanlarında koltuk tepelerinde benim tepemde vs vs hep böyleyiz. Kızlar ya çok yorgunum ne zaman geçecek bu zor günlerimiz ne zaman gün yüzü göreceğim😢 3 yaş krizleri de varmış birde ona ne kaldı ki hiç dinlenmeyecek miyim sakince oyuncak oynayalım filan istiyorum ama hiç olmuyor. Anlattım rahatladım şuan teşekkür ediyorum 😍💋
Özelden yazın bişey önereceğim 🙃

Teşekkür ediyorum 😍💋Nasıl bir tutum takınmamız gerektiğini öğrenmek için gittik o an tamam öğrendik gibi oldu şuan söylediği herşey geçersiz 🤣🤦🏻‍♀️
:) Hersey yoluna girer merak etmeyin. Ileride güle güle anlattiginiz bolca anilariniz olacak gibi ☺

Sınırları ve kuralları öğrenmesi lazım. Benim kızda böyleydi şu an 4 yaşında. Ara sıra deniyor bizi. Ben çok netim,istediğin kadar ağlayabilirsin değişmeyecek diyorum şimdi. Birde benimki kusuyordu her ağlamada çıldırdım ben. Psikolog önerisiyle umursamıyor davrandık uzun süre . Zamanla kesti. Mesela bugün mağazada büyük topuklu ayakkabı giymek istedi. Bende denesin dedim. Sonra çıkarmayacağım bunu alalım diye ağlamaya başladı. 38 numara 6-7 cm topuklu cırt pembe bir ayakkabı. Neden alamayacağını anlattım hala ağlıyor. Ay rezil olduk, millet ne der, zehir oldu falan diye hiç düşünmedim, tipik deneme dedim. Ağlayabilirsin bitene kadar burada otururum dedim ve oturup başka ayakkabı denemeye başladım. 3 dakika falan ağladı kesti sonra. Bana küçük alırız bunla düşerim değil mi anne diyor sonra bir de 🤣

Sınırları ve kuralları öğrenmesi lazım. Benim kızda böyleydi şu an 4 yaşında. Ara sıra deniyor bizi. Ben çok netim,istediğin kadar ağlayabilirsin değişmeyecek diyorum şimdi. Birde benimki kusuyordu her ağlamada çıldırdım ben. Psikolog önerisiyle umursamıyor davrandık uzun süre . Zamanla kesti. Mesela bugün mağazada büyük topuklu ayakkabı giymek istedi. Bende denesin dedim. Sonra çıkarmayacağım bunu alalım diye ağlamaya başladı. 38 numara 6-7 cm topuklu cırt pembe bir ayakkabı. Neden alamayacağını anlattım hala ağlıyor. Ay rezil olduk, millet ne der, zehir oldu falan diye hiç düşünmedim, tipik deneme dedim. Ağlayabilirsin bitene kadar burada otururum dedim ve oturup başka ayakkabı denemeye başladım. 3 dakika falan ağladı kesti sonra. Bana küçük alırız bunla düşerim değil mi anne diyor sonra bir de 🤣
Ben hiç denemesine izin vermezdim sizin yerinizde olsam 🤣🙈 çünkü sonu belli . Sınır koymada sorun yok aslında . Mesela bu akşam uyuyacak yatağa yattık tam dalacak üzerindeki pijamaya kafayı taktı değiştirmek için ağıt başladı ve uyku sersemi işte sorun böyle şeyler oluyor . Şimdi değiştirsem dert değiştirmesen dert . Yoksa benim oğlum da bıçağı eline almak için ağlıyor izin vermiyorum sebebini anlatıp istersen şuan ağlayabilirsin Özgür bir bireysin diyorum 🤣

Hepsi olmasada benim oglumda dahil cogu cocuk boyle buyuyor size ozel bir durum degil yani. Her istedigini yapmayin hayirsa hayir geri adim atmayin yani tabiki aglayacak bide kim daha cok iatedigi seyi kolaylikla yapiyosa onun ustune daha cok gidiyo cocuklar. Oglum benden telefon alamaz ama babasindan 5 dkda alir mesela cunku biliyor babasinin bi sekilde verecegini

Acaba kendini çok ifade edemediği için mi çok ağlıyor? Benim de 28 aylık bir kızım var.Onda da inatlaşma durumları var ama yaşının üstünde konuştuğu için onu anlayabiliyorum ama anlatamadığı bir şey olunca ya da ben anlamazsam çok sinirleniyor.
Arkadaşlar yazmış zaten hayır dediyseniz o kaftan dönmeyin diye.Eğer biraz sizi taklit etmeyi seviyorsa evde bütün işleri beraber yapın , bulaşık yıkayın çamaşır aşın yemek yapın 😊Hem o da biraz enerjisini atar hem de kendi becerilerini kazanmaya başlar.Ağaç yaş iken eğilir ne de olsa.Simdi çamaşır makinesi durunca kızım babasının yanına gidiyor (çamaşır asma işi genelde babanın)Baba gel çamaşırları aşalım diye.
Bir de ben herşeyi denemesine izin veriyorum kendisi düşecek bile olsa karışmıyorum ki sonuçlarını öğrensin ona göre hareket etsin.Sadece önden uyarıyorum , sonrası ona kalmış oluyor.Yemek yerken ya da oyuncak oynarken bir şeyle uğraşırken hep soruyorum "yardım edeyim mi"diye.kendisi istemezse de yardım etmiyorum.

....

"Denemedigim yol kalmadı" , "Dramsız dsiplin" , " oyun oynama sanatı " kitaplarını şiddetle öneririm. Kriz zamnlarında bana faydası oldu.
Çok hareketli diyorsunuz ya acaba duyu hassasiyeti olabilir mi, bazı çocuklar aşırı uyaran istiyor, duyu bütünleme ile düzeliyor. Bu konu ile ilgili"duyulmak istiyorum " (ebru albayrak sidar) kitabını okuyabilirsiniz ya da duyu bütünleme Terapisi yapan fizyoterapist varsa oralarda ona gidebilirsiniz. Duyu bütünleme terapisinide es geçmeyin çok faydalı, benim kızım aldı çok faydası oldu.

Kuş öylesine alınıcak bi şey değil.
Mükemmel bir canlı ve ilgi ister.
Oğlunuzun hırçınlıkları için uygun olmaz.
Ayrıca çabuk korkarlar vs vs
Bir de kafese tıkıcaksanız lütfen ama lütfen almayın
Ve bence bu kadar her dediğini yapmaya, sınır koymamaya, yeterki sussun, mutlu olsun diye her şeyi yapmaya devam ederseniz 3 yaş değil 40 yaşında bile hep sizden destek ister diye düşünüyorum.
Verdiğiniz örneklerden bunu anladım.

Anne baba olarak elbette yanlışlarımiz oluyor, normal de.
Ama böyle davranmasinin sebebi kesinlikle sadece sizin tutumlarinizdan kaynaklı değil.
Onun yapısı böyle olduğu için böyle.
Şuan uzun uzadıya anlatmayacağım neler yaşadık oğlum buyuyene kadar..

Ama geçecek.
Kaç yaş derseniz, 4 yaş, maks. 4,5 yaş diyebilirim.
En azından çok çok rahatlayacaksiniz.
Sadece mümkün oldukça sabır, ve size ne iyi geliyorsa onu yapın.

Yalni geçince çocuk mükemmel bişeye dönüşüyor, onu da söyleyim 😍
Yolun sonu apaydinlik ışıl ışıl, az daha sabır.

Kuş öylesine alınıcak bi şey değil.
Mükemmel bir canlı ve ilgi ister.
Oğlunuzun hırçınlıkları için uygun olmaz.
Ayrıca çabuk korkarlar vs vs
Bir de kafese tıkıcaksanız lütfen ama lütfen almayın
Ve bence bu kadar her dediğini yapmaya, sınır koymamaya, yeterki sussun, mutlu olsun diye her şeyi yapmaya devam ederseniz 3 yaş değil 40 yaşında bile hep sizden destek ister diye düşünüyorum.
Verdiğiniz örneklerden bunu anladım.
Her dediğini yaptığımı nereden anladınız ? Sorun şu her dediğini yapmadığım için sürekli daha fazla sorun çıkıyor tüm güne yansıyor anlatmak istediğim şey bu . Ayrıca da oğlum öyle canlıya zarar veren bir hırçınlığa sahip değil kediyi köpeği öpen parkta çocuklara sarılan insanlara hemen giden bir çocuk . Millete sarıla sarıla covid kaptı zaten. Kuşu bugün aldık ve omzunda gezdirdi 😍 asla kötü bir davranış yapmadı . Parka çocuk durduk yere oğluma vurdu mesela oğlum düştü kalkıp çocuğa vurmadı bile .

"Denemedigim yol kalmadı" , "Dramsız dsiplin" , " oyun oynama sanatı " kitaplarını şiddetle öneririm. Kriz zamnlarında bana faydası oldu.
Çok hareketli diyorsunuz ya acaba duyu hassasiyeti olabilir mi, bazı çocuklar aşırı uyaran istiyor, duyu bütünleme ile düzeliyor. Bu konu ile ilgili"duyulmak istiyorum " (ebru albayrak sidar) kitabını okuyabilirsiniz ya da duyu bütünleme Terapisi yapan fizyoterapist varsa oralarda ona gidebilirsiniz. Duyu bütünleme terapisinide es geçmeyin çok faydalı, benim kızım aldı çok faydası oldu.
Oyun oynama sanatını okudum gerçekten çok fayda sağladı diğer kitapları daha önce duymamıştım şimdi not aldım hemen alacağım fırsat buldukça okuyacağım çok teşekkür ediyorum 😍💋

Acaba kendini çok ifade edemediği için mi çok ağlıyor? Benim de 28 aylık bir kızım var.Onda da inatlaşma durumları var ama yaşının üstünde konuştuğu için onu anlayabiliyorum ama anlatamadığı bir şey olunca ya da ben anlamazsam çok sinirleniyor.
Arkadaşlar yazmış zaten hayır dediyseniz o kaftan dönmeyin diye.Eğer biraz sizi taklit etmeyi seviyorsa evde bütün işleri beraber yapın , bulaşık yıkayın çamaşır aşın yemek yapın 😊Hem o da biraz enerjisini atar hem de kendi becerilerini kazanmaya başlar.Ağaç yaş iken eğilir ne de olsa.Simdi çamaşır makinesi durunca kızım babasının yanına gidiyor (çamaşır asma işi genelde babanın)Baba gel çamaşırları aşalım diye.
Bir de ben herşeyi denemesine izin veriyorum kendisi düşecek bile olsa karışmıyorum ki sonuçlarını öğrensin ona göre hareket etsin.Sadece önden uyarıyorum , sonrası ona kalmış oluyor.Yemek yerken ya da oyuncak oynarken bir şeyle uğraşırken hep soruyorum "yardım edeyim mi"diye.kendisi istemezse de yardım etmiyorum.

....
İşaret dili aşırı kuvvetli hep böyledi maalesef . Her anlatmaya çalıştığı şeyi yüzde 99.9 anlıyoruz . Sırf konuşsun diye bilerek anlamamaya çalışıyoruz. Tabi bir yere kadar oluyor inat ediyor ve sonrası tabiki ağlıyor . Doktor o konuda inatlaşmayın dedi . Bir an evvel dil gelişimi ilerlesin diye dua ediyorum açıkçası . Evde işlerimi hallederken tv açmadığım için haliyle sorun oluyor sorumluluk alıp oyalanması için toz alıyorsam ona da benimkinin aynı rengi bez veriyorum ( çünkü bu sefer benimkini almak istiyor işler ilerlemiyor .) vileda yapacaksak ona da vileda aldım birisi ona diğeri bana bölüşüyoruz . Çamaşırları birlikte makinaya atardık bu hafta anlamadığım şekilde atmak istemiyor benim atmama izin vermiyor eğer makinayı çalışır yakalarsa kriz yaşıyor dediğim gibi sebebini anlamadım . Üzerini değiştiriyorum mesela kirlilerini ona sepete at diyorum götürüyor . Yemek yaparken ben soğanları doğruyorum tencereyi onun yanına koyuyorum doğrandıklarımı Tencereye koyuyor 🤣 geçecek diye dua ediyorum. Mesela 2 gündür kötüydü ( bence diş çok etkiliyor 3 başı çıkmış bir taraf hala üzeri kapalıydı ) ne zaman diş çıkarıyor olsa gece ağlıyor yatağında köpek olduğunu söylüyor ve sabaha kadar düzgün uyumuyoruz 2 gündür öyleydi mesela ve gündüzleri sinirleri böyle normalin üzerinde bozuk oluyor . Bugün daha iyiydi .

Her dediğini yaptığımı nereden anladınız ? Sorun şu her dediğini yapmadığım için sürekli daha fazla sorun çıkıyor tüm güne yansıyor anlatmak istediğim şey bu . Ayrıca da oğlum öyle canlıya zarar veren bir hırçınlığa sahip değil kediyi köpeği öpen parkta çocuklara sarılan insanlara hemen giden bir çocuk . Millete sarıla sarıla covid kaptı zaten. Kuşu bugün aldık ve omzunda gezdirdi 😍 asla kötü bir davranış yapmadı . Parka çocuk durduk yere oğluma vurdu mesela oğlum düştü kalkıp çocuğa vurmadı bile .
Sevindim evcil hayvan alınıyosa çok mutlu edilmeli.
Sifona kadar yazmışsınız, müzik vs vs sizin için normal geliyo bence o yüzden her dediğini yapmak gibi bakmıyo olabilirizsiniz duruma

Sevindim evcil hayvan alınıyosa çok mutlu edilmeli.
Sifona kadar yazmışsınız, müzik vs vs sizin için normal geliyo bence o yüzden her dediğini yapmak gibi bakmıyo olabilirizsiniz duruma
Çocuk arabada açtığımız müziği sevmiyorsa ve bunun için ağlıyorsa müziği sevmiyor değiştir diyorsa ne yapmalıyım mesela ? Tamam bunu dinliyoruz bitti başka açmıyorum mu demem lazım

Yabancılar ağlayan çocuklarının istediğini yapmıyor ve onların çocukları ağlamıyor bu yüzden.
Alakası yok bu dönem bir geçiş benlik algısı meydana geliyor herşeyi ben yapacağım ben ben ben sorun bu . Yabancıların da çocukları bunu yaşıyorlar aslında çünkü insanın doğası bu . 2 yaş dönemi küçük ergenlik doktor da bunu söyledi . Şuan yaşadığı çok normal sadece dozunu fazla yaşıyor dedi.

Back
X