• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem bizde mi acaba

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.514
En iyi cevaplar
1
53.625
798
32
Selam kızlar çok fena bunaldım dertlerimi anlatıp rahatlamak istiyorum şuan 🤦🏻‍♀️
Oğlum 2.5 yaşına gelmek üzere 2 yaş derdi hala bitmedi hızı azalmadı bile 😢. 2 yaş kontrolünden sonra birkaç sorunumuz için çocuk psikiyatristine gittik. Doktor normalin üzerinde hareketli buldu ki biz hep kendimiz abartıyoruz zannediyorduk . Krizleri için geçecek zaman lazım dedi okey dedik ay hala geçmiyor ya kabus gibi 😦. Birde olaylar boyut değiştirmeye başladı . Aklınıza gelecek herşeye hayır diyor . Anneni seviyor musun hayır babanı hayır 🤣 karnım acıktı mı hayır kaka yaptın mı Hayır birde üzerine bize parmağını sallıyor 😁 ki biz asla böyle birşey yapmıyoruz kimden öğrendi bilinmiyor . Makinaya çamaşır atmam sorun ağlıyor yediğimiz yemeğin tepsisini kaldırmam sorun 🤣 arabayı açık otoparka park etmem sorun ağlıyor arabada sevdiği müziği bulmam sorun çünkü hergün başka müzik seviyor oluyor🤣 yapmaması gereken şeyi 100 kere sebebleri ile anlatıyoruz illa yapacak🤦🏻‍♀️ Eşim deseniz çok stresli işi var şuan oda perişan. Günde 3 saat kesinlikle parktayız . Parka inerken scooter filan indirilmiyor başka çocuklar dokunuyor diye 🤦🏻‍♀️🤣kedileri köpekleri yakalayıp sarılıyor öpüyor 😎 kuş almaya karar verdik 3 gündür gündem kuş rengi siyah olacakmış 🤦🏻‍♀️ Bu imkansız doğal olarak kriz çıkacak diye korkuyorum 😨. Kuşu alsak ( daha önce aldık bize alışmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştık ) nasıl olacak bilmiyorum ama bir hayvanla büyüsün istiyoruz . En son dişlerini çıkarıyor oda gerginlik sebebi bence tabi . Aşırı sabırlıyız eşimde bende ve çevremizdeki herkes şaşırıyor ama tabi bir süre sonra eşimle birbirimize düşüyoruz tartışma çıkıyor . Dün durduk yere babasını odasından itip çıkarttı kapıyı suratına kapattı .Annemlerle telefonda filan konuşamıyoruz asla izin vermiyor kendi ilacımı bile ağzıma götüremiyorum o verecekmiş 🤣sifona kendim basamıyorum o basacak gibi gibi bin tane şey. Şimdi böyle gülüyorum bazen gülüyorum ama sinirlerimiz yıprandı artık . Kazara onun yapmak istediği birşeyi ben veya eşim yaparsak bittik tüm günü rezil ediyor bize . Bayramda ailemizin yanındaydık bir banka noter işim için 1 saat halasına bıraktım geldiğimde görümcem bu çocuğa sen yanlız nasıl bakıyorsun beni perişan etti dedi .oyuncak oynamıyordu hemde hiç şimdi günde toplam 1 saat oynuyoruz en azından . Sürekli parkta oyun alanlarında koltuk tepelerinde benim tepemde vs vs hep böyleyiz. Kızlar ya çok yorgunum ne zaman geçecek bu zor günlerimiz ne zaman gün yüzü göreceğim😢 3 yaş krizleri de varmış birde ona ne kaldı ki hiç dinlenmeyecek miyim sakince oyuncak oynayalım filan istiyorum ama hiç olmuyor. Anlattım rahatladım şuan teşekkür ediyorum 😍💋

Son düzenleme:
En iyi cevap
Oğlum 3.5 yaşında,biz de tam rahat ettik derken yine başladı krizler.Odadan çıkarken önce o çıkacak,tabağını odaya o götürecek,obur çocuk iken yemek reddi de başladı hayır dediyse bitti,sabah sabah pilav tarhana çorbası makarna istemeler,olmayınca tepinerek ağlamalar,bu arada her şeye ama her şeye hayirrrr, onun uzandığı koltukta kimse oturnayacak vs kök söktürüyor yani 🙄
Allah yardımcımız olsun
Yaaa allah sizin yardımcınız olsun umarım bir an önce geçer 😔
Alakası yok bu dönem bir geçiş benlik algısı meydana geliyor herşeyi ben yapacağım ben ben ben sorun bu . Yabancıların da çocukları bunu yaşıyorlar aslında çünkü insanın doğası bu . 2 yaş dönemi küçük ergenlik doktor da bunu söyledi . Şuan yaşadığı çok normal sadece dozunu fazla yaşıyor dedi.
Ben her yerde yabancıların olduğu bir yere taşıyorum ve gördüğüm bu, 1 2 kez ağlayan yabancı cocuk gördüm, onda da aileleri prim vermedi.Bir keresinde çocuk otobüste sadece oyuncağını açacak oldu, annesi hayır dedi çocuk direkt bıraktı açmayı.

Ama etrafta ağlama sesi eksik olmuyor, bu aileler hep Türk aileler, hatta bir keresinde annesini yumruklayanı gördüm.

Ben her yerde yabancıların olduğu bir yere taşıyorum ve gördüğüm bu, 1 2 kez ağlayan cocuk gördüm, onda da aileleri prim vermedi.Bir keresinde çocuk otobüste sadece oyuncağını açacak oldu, annesi hayır dedi çocuk direkt bıraktı açmayı.
Oğlum bugün eline bir çikolata aldı ( yemesine izin vermiyoruz) oğlum yiyor muyduk dedim hayır diyip elinden bıraktı. Siz gördüğünüz çocukları 24 saat gözlemlemediğiniz için böyle söylüyor olmanız normal . Sizin çocuğunuz var mı ?

Anne baba olarak elbette yanlışlarımiz oluyor, normal de.
Ama böyle davranmasinin sebebi kesinlikle sadece sizin tutumlarinizdan kaynaklı değil.
Onun yapısı böyle olduğu için böyle.
Şuan uzun uzadıya anlatmayacağım neler yaşadık oğlum buyuyene kadar..

Ama geçecek.
Kaç yaş derseniz, 4 yaş, maks. 4,5 yaş diyebilirim.
En azından çok çok rahatlayacaksiniz.
Sadece mümkün oldukça sabır, ve size ne iyi geliyorsa onu yapın.

Yalni geçince çocuk mükemmel bişeye dönüşüyor, onu da söyleyim 😍
Yolun sonu apaydinlik ışıl ışıl, az daha sabır.
Bazen diyorum ki geçiyor yaaaa büyüdü oh be aradan 10 dk geçiyor yok yaaa yol karanlık daha diyorum 🤣🤣 ay sakince oyun oynadığımız sohbet ettiğimiz günleri görmek istiyorum teşekkür ediyorum şuan mutlu oldum 😍💋

Çocuk arabada müzik seçmek için ağlıyorsa açtığımız müziği sevmiyor değiştir diyorsa ne yapmalıyım mesela ? Tamam bunu dinliyoruz bitti başka açmıyorum mu demem lazım
Sadece arabadaki müzikle düzelmez bu durum
Ona çocuk olduğunu herhangi bişeyde çılgınlarca ağlasa bile (sifon konusunda mesela) bunun böyle olması gerektiği,
Sorun çıkararak bunu çözemiyeceğini öğrenmesi lazım.
“Bu böyle”. Ağlıyo musun?”Odanda ağlayabilirsin.”
“Bunu şimdi yapamayız, eğer sorun çıkartmaya devam edersen hiç yapmam”
Ağlıcak, çıldırıcak ne tepki vericeksiniz ne de yüzüne bakıcaksınız, yüzüne bakarsanız 5 dk sürücekse 20 dk sürer.
Gerçekten gelişimi için önemli bu konular
Anne olarak tabi ki o haline içiniz el vermicek ama böyle devam ederse her nazı size geçip size bağımlı bir çocuk olur.
Dışarda pasif, ailede dik başlı olabilir.
Zincirleme reaksiyon.

Ona çocuk olduğunu herhangi bişeyde çılgınlarca ağlasa bile (sifon konusunda mesela) bunun böyle olması gerektiği,
Ağlıcak, çıldırıcak ne tepki vericeksiniz ne de yüzüne bakıcaksınız, yüzüne bakarsanız 5 dk sürücekse 20 dk sürer.
Anne olarak tabi ki o haline içiniz el vermicek ama böyle devam ederse her nazı size geçip size bağımlı bir çocuk olur.
Zincirleme reaksiyon.
Yarın gün içinde bir gözlem yapacağım teşekkür ediyorum 😍

Zincirleme reaksiyon.
Şimdi eşimle konuşuyoruz bu konuyu . Mesela gün içinde 100 tane şey istiyor diyelim ki hava yağmurlu soğuk ve balkona çıkmak istiyor izin vermiyoruz deterjanla veya ilaç şişesini eline almak istiyor izin vermiyoruz dışarı montsuz çıkmak istiyor izin vermiyoruz telefonumu eline almak istiyor izin vermiyoruz gibi gibi 99.9 şeye izin yok ama sifona basmasına zararsız ve herşeye hayır diyemediğimiz için ( çünkü bu sefer günün büyük çoğunluğu kriz yaşıyor oluyoruz benimde sabrım bir yere kadar yetişiyor sesim yükselsin istemiyorum ) bu şekilde izin veriliyor müzik seçmek öylesine basit bir olay diye izin var . Ne demek istediğimi anlatabildim mi bilemiyorum ama .

Selam kızlar çok fena bunaldım dertlerimi anlatıp rahatlamak istiyorum şuan 🤦🏻‍♀️
Oğlum 2.5 yaşına gelmek üzere 2 yaş derdi hala bitmedi hızı azalmadı bile 😢. 2 yaş kontrolünden sonra birkaç sorunumuz için çocuk psikiyatristine gittik. Doktor normalin üzerinde hareketli buldu ki biz hep kendimiz abartıyoruz zannediyorduk . Krizleri için geçecek zaman lazım dedi okey dedik ay hala geçmiyor ya kabus gibi 😦. Birde olaylar boyut değiştirmeye başladı . Aklınıza gelecek herşeye hayır diyor . Anneni seviyor musun hayır babanı hayır 🤣 karnım acıktı mı hayır kaka yaptın mı Hayır birde üzerine bize parmağını sallıyor 😁 ki biz asla böyle birşey yapmıyoruz kimden öğrendi bilinmiyor . Makinaya çamaşır atmam sorun ağlıyor yediğimiz yemeğin tepsisini kaldırmam sorun 🤣 arabayı açık otoparka park etmem sorun ağlıyor arabada sevdiği müziği bulmam sorun çünkü hergün başka müzik seviyor oluyor🤣 yapmaması gereken şeyi 100 kere sebebleri ile anlatıyoruz illa yapacak🤦🏻‍♀️ Eşim deseniz çok stresli işi var şuan oda perişan. Günde 3 saat kesinlikle parktayız . Parka inerken scooter filan indirilmiyor başka çocuklar dokunuyor diye 🤦🏻‍♀️🤣kedileri köpekleri yakalayıp sarılıyor öpüyor 😎 kuş almaya karar verdik 3 gündür gündem kuş rengi siyah olacakmış 🤦🏻‍♀️ Bu imkansız doğal olarak kriz çıkacak diye korkuyorum 😨. Kuşu alsak ( daha önce aldık bize alışmadığı için vazgeçmek zorunda kalmıştık ) nasıl olacak bilmiyorum ama bir hayvanla büyüsün istiyoruz . En son dişlerini çıkarıyor oda gerginlik sebebi bence tabi . Aşırı sabırlıyız eşimde bende ve çevremizdeki herkes şaşırıyor ama tabi bir süre sonra eşimle birbirimize düşüyoruz tartışma çıkıyor . Dün durduk yere babasını odasından itip çıkarttı kapıyı suratına kapattı .Annemlerle telefonda filan konuşamıyoruz asla izin vermiyor kendi ilacımı bile ağzıma götüremiyorum o verecekmiş 🤣sifona kendim basamıyorum o basacak gibi gibi bin tane şey. Şimdi böyle gülüyorum bazen gülüyorum ama sinirlerimiz yıprandı artık . Kazara onun yapmak istediği birşeyi ben veya eşim yaparsak bittik tüm günü rezil ediyor bize . Bayramda ailemizin yanındaydık bir banka noter işim için 1 saat halasına bıraktım geldiğimde görümcem bu çocuğa sen yanlız nasıl bakıyorsun beni perişan etti dedi .oyuncak oynamıyordu hemde hiç şimdi günde toplam 1 saat oynuyoruz en azından . Sürekli parkta oyun alanlarında koltuk tepelerinde benim tepemde vs vs hep böyleyiz. Kızlar ya çok yorgunum ne zaman geçecek bu zor günlerimiz ne zaman gün yüzü göreceğim😢 3 yaş krizleri de varmış birde ona ne kaldı ki hiç dinlenmeyecek miyim sakince oyuncak oynayalım filan istiyorum ama hiç olmuyor. Anlattım rahatladım şuan teşekkür ediyorum 😍💋
Ben de pedegog a gittim önerilerini yazıyorum bizde çok az da olsa işe yaradı 😂 öncelikle size istediğini ağlayarak kızarak yaptırmaya alışmış zor olacak ama biraz otorite kurmanız lazım. Ağlayarak yaptırdığı zaman yapmayacaksınız ve bunu ağladığı için yapmadığınızi güzelce söylerse yapabileceğinizi açıklayın mesela .
Oyuncaklarini konuşturun dedi bize. Araba bebek hayvan. Bizim figür hayvanlarımız var örneğin fil ve aslan i konusturuyorum iki tane aslanimiz var birisi anne aslan birisi bebek aslan oluyor :
Merhaba aslan merhaba fil nasılsın iyiyim sen nasılsın? Ben biraz üzgünüm çünkü bebek aslan beni üzüyor. Sürekli ağlıyor diye başlayarak oğlumun yaptıklarını taklit ettim bebek aslan yapmış gibi ve çok üzülüyorum diyorum. Fil bebek aslanla konuşmaya gidiyor merhaba bebek aslan annen çok üzülüyor çünkü sen böyle yapiyormussun diye sohbet ettiriyorum detay vererek. Sonra bir daha böyle yapma onun yerine şöyle yapabilirsin diye rahatsız olduğum davranışları üzerinden konuşuyorum.
Bir de denemediğim yol kalmadı kitabını önerdi yorumları da çok iyi almayı düşünüyorum
Ağladığı zaman dikkatini farklı yöne çekebilirsiniz dedi örneğin bir parkur kurarak (karton yastık minder) biz babanla burada oynayacağız diye dikkat dagitabilirsiniz dedi.
A dan Z ye pozitif çocuklar yetistirme kitabında da kendinizi göreceksiniz şimdi ona başladım Allah yardımcımız olsun

Zincirleme reaksiyon.
Çocuğun her dediğin tabiki da yapmamak lazım ama bu ağlarken yüzüne bakmamakla, odana git demekle olmaz ki.Bunlar daha büyük sıkıntıya yol açar .2 yaş çocuğu ilkel beyinle hareket eder ağlaması normal. Evet agladıgi İçin dediğini yapmayacagiz ama ağlarken yanında durup isterse sarılacağız, o duyguyu yaşamasına destek olacağız.sakinler gibi olduğu an ilgi başka yere çekilebilir ya da açıklama yapılabilir.
tuce_tuce tuce_tuce seçenek sunmak biz de işe yarıyordu.mesela giyinirken önce tişört mi yoksa pantolon mu giymek istersin gibi sorularla oyalıyordum

Böyle çocuklar içim benim de kızımda denediğim mahrum etme yöntemi çok işe yarıyor. Biraz araştırın isterseniz.
Bizde bunlara benzer farklı konularda takıntılar yaşadık. Şimdi 6 yaşında hemen hemen bitti. Tabi büyüdükçe aktivitelere yönlendirdik. Birde iyi bir kreşe vermiştik o yaşta. O da çok işe yaramıştı. Şu anda da canı sıkılıyor herşeyden bunalıyor hemen. O kadar güzel kurslara gitmesine rağmen. Örneğin, çok iyi resim yapmasına rağmen hiç resim bile yapmıyor. Neymiş boyaları eskimiş yeni takım olursa yaparmış falan filan. Eski dediği de 1 aylık çeşit çeşit boya. Beyaza pembe bulaşmış, kırmızısı küçülmüş. Dedim oldu canım. O zaman kara kalem yapalım 🤣
Ağladığı zaman nötr durup istediği saçma ise asla ama asla yapmıyorum. Dediğiniz gibi babasına ve anneme kök söktürüyordu.
Felsefe kitapları okudum bol bol değerler ile ilgili.
Okuduğumuz kitaplardaki kız çocuğu kahramınını onun yaptığı huysuzluklarla seslendiriyorduk. Bundan oldukça rahatsız olup lütfen yapma düzgün oku diyordu😁 kitaplarda genellikle iyi özellikler yansıtılır ya hani, tamam anneciğim diyen çocuklar vardır. Hayııırr hayııır diye bağırdı yatmıcam uyumıcam gelmiyorum diye seslendirirdik.
Hiperaktivite ve dikkat dağınıklığından şüphelendik geçenlerde. O ara robotik kodlama kursuna başlattık. Ve evde 2 saat boyunca lego yapmaya başladı. Sanki evde yok gibiydi ilk defa kulaklarım rahat etti 6 yıldır. Jimnastiğe gidince perti de çıkıyor zaten. Geri kalan zamanlarda da geziyoruz o patenle gezer mesela yürümez iyice yoruluyor. Ona iyi geliyor.
Diğer konu da evcil hayvan bu yaşta önerilmiyor çok mıncıklayacağı için.

Son düzenleme:
12 yaştan bildiriyorum benim kizim boyleydi cok cok inanilmaz cok fazla agliyordu cocuklara hayvanlara esyalara vs zarar vermesi yoktu ama herseyi aglayarak yaptirmaya calisiyordu
4 yaşından sonra sihirli bir değnek değmiş gibi oluyorlar ama tabi sizin de kararlı olmanız lazım bu yasadiklarinizin çoğu kendini istediği gibi ifade edememesinden de kaynaklanıyor
Dışarı çıkarken parka giderken vs vs orada yapılacakları önceden kararlaştırin sözlesin aranızda şimdi parka gidiyoruz şu kadar kalacağız istediğin oyuncağa binebilirsin şu saatte eve döneceğiz lütfen anlasalim gibi mesela dönüş saati geldi ağlamaya devam ederse biz bunu konusmustuk ağlamak birseyi degistirmeyecek diyerek geri adim atmayın zamanla azalıyor tabi ergenlik cağında şu an bu seferde bambaşka şeylerle uğraşıyoruz 🙄

Şimdi eşimle konuşuyoruz bu konuyu . Mesela gün içinde 100 tane şey istiyor diyelim ki hava yağmurlu soğuk ve balkona çıkmak istiyor izin vermiyoruz deterjanla veya ilaç şişesini eline almak istiyor izin vermiyoruz dışarı montsuz çıkmak istiyor izin vermiyoruz telefonumu eline almak istiyor izin vermiyoruz gibi gibi 99.9 şeye izin yok ama sifona basmasına zararsız ve herşeye hayır diyemediğimiz için ( çünkü bu sefer günün büyük çoğunluğu kriz yaşıyor oluyoruz benimde sabrım bir yere kadar yetişiyor sesim yükselsin istemiyorum ) bu şekilde izin veriliyor müzik seçmek öylesine basit bir olay diye izin var . Ne demek istediğimi anlatabildim mi bilemiyorum ama .
Pedagogların en büyük önerisi çocuğun üşümesine izin vermek. Soğukta balkona çıkmak istiyorsa bırakın çıksın soğuğu yağmuru öğrensin. Diğer türlü hep onunla zıtlaştığımızı ve ona bilerek izin vermediğimizi düşünüp sorunları çoğalarak devam eder maalesef.

"Denemedigim yol kalmadı" , "Dramsız dsiplin" , " oyun oynama sanatı " kitaplarını şiddetle öneririm. Kriz zamnlarında bana faydası oldu.
Çok hareketli diyorsunuz ya acaba duyu hassasiyeti olabilir mi, bazı çocuklar aşırı uyaran istiyor, duyu bütünleme ile düzeliyor. Bu konu ile ilgili"duyulmak istiyorum " (ebru albayrak sidar) kitabını okuyabilirsiniz ya da duyu bütünleme Terapisi yapan fizyoterapist varsa oralarda ona gidebilirsiniz. Duyu bütünleme terapisinide es geçmeyin çok faydalı, benim kızım aldı çok faydası oldu.
Merhaba.
Kızınızın ne tür hassasiyetleri vardı acaba?
Ne kadar zamanda nasıl bir aşama kaydettiniz?
Psikolog oğlumu da duyu bütünlemeye yönlendirdi ama tereddütteyim, zaten randevu da bulamıyorum ne yoğunlar öyle.

Ben de pedegog a gittim önerilerini yazıyorum bizde çok az da olsa işe yaradı 😂 öncelikle size istediğini ağlayarak kızarak yaptırmaya alışmış zor olacak ama biraz otorite kurmanız lazım. Ağlayarak yaptırdığı zaman yapmayacaksınız ve bunu ağladığı için yapmadığınızi güzelce söylerse yapabileceğinizi açıklayın mesela .
Oyuncaklarini konuşturun dedi bize. Araba bebek hayvan. Bizim figür hayvanlarımız var örneğin fil ve aslan i konusturuyorum iki tane aslanimiz var birisi anne aslan birisi bebek aslan oluyor :
Merhaba aslan merhaba fil nasılsın iyiyim sen nasılsın? Ben biraz üzgünüm çünkü bebek aslan beni üzüyor. Sürekli ağlıyor diye başlayarak oğlumun yaptıklarını taklit ettim bebek aslan yapmış gibi ve çok üzülüyorum diyorum. Fil bebek aslanla konuşmaya gidiyor merhaba bebek aslan annen çok üzülüyor çünkü sen böyle yapiyormussun diye sohbet ettiriyorum detay vererek. Sonra bir daha böyle yapma onun yerine şöyle yapabilirsin diye rahatsız olduğum davranışları üzerinden konuşuyorum.
Bir de denemediğim yol kalmadı kitabını önerdi yorumları da çok iyi almayı düşünüyorum
Ağladığı zaman dikkatini farklı yöne çekebilirsiniz dedi örneğin bir parkur kurarak (karton yastık minder) biz babanla burada oynayacağız diye dikkat dagitabilirsiniz dedi.
A dan Z ye pozitif çocuklar yetistirme kitabında da kendinizi göreceksiniz şimdi ona başladım Allah yardımcımız olsun
Kitabı not ettim bende bakmak istiyorum Önceden daha güzel okuyordum şimdilerde zamanım ve beynim kalmıyor Buda çok sinir bozucu oldu bende 😕teşekkür ediyorum 😍💋

Çocuğun her dediğin tabiki da yapmamak lazım ama bu ağlarken yüzüne bakmamakla, odana git demekle olmaz ki.Bunlar daha büyük sıkıntıya yol açar .2 yaş çocuğu ilkel beyinle hareket eder ağlaması normal. Evet agladıgi İçin dediğini yapmayacagiz ama ağlarken yanında durup isterse sarılacağız, o duyguyu yaşamasına destek olacağız.sakinler gibi olduğu an ilgi başka yere çekilebilir ya da açıklama yapılabilir.
tuce_tuce tuce_tuce seçenek sunmak biz de işe yarıyordu.mesela giyinirken önce tişört mi yoksa pantolon mu giymek istersin gibi sorularla oyalıyordum
Evet yukarıda söyledikleriniz doğru çünkü yüzüne bakmamak filan çaresizliğe itiyor ki ben öyle şeyler yapsam oğlum benimle asla konuşmaz çünkü küsüyor hemen herşeyden etkileniyor . Onu geçin ben zaten böyle bir şey yapmam daha küçük ve her yönden bana ihtiyacı var . Bazen günde 10 kere sorun çıkıyorsa bazen 1 kere çıkıyor şuan bir geçiş döneminde olduğu için birde diş çıkarttığı için psikolojisi gel gitli 🤣 bir olay karşısında bir gün gayet ılımlı davranırken bazen de ortalığı yıkıp kendini yerlere atıyor . Seçenek sunma işini bende yapıyorum ve o işe yarıyor giyinmek istemiyor ya mesela 2 takım 2 çorap çıkarıyorum veya dolabı açıyorum seç diyorum. Dün gece pijama seçtirdim sessizce giyindi yatağa yattık tam uyuyacak pijamayı istemedi😤 baktım ağlamaya başlayacak hemen dikkatini dağıttım . Yarın eve tamirciler gelecek biliyor musun şimdi uyumalıyız ki yarın hemen gelsinler 🤣 abi sana da çekiç verecekmiş ona yardım et olur mu ? Hemen gözlerini kapat şuan ( biraz sert bir ses tonu ile 🤣) böyle uyuttum yoksa kesinlikle ağlamaya başlıyordu . Bazen böyle işe yarıyor bazense yaramıyor . Belki de sorun o an bende oluyordur

12 yaştan bildiriyorum benim kizim boyleydi cok cok inanilmaz cok fazla agliyordu cocuklara hayvanlara esyalara vs zarar vermesi yoktu ama herseyi aglayarak yaptirmaya calisiyordu
4 yaşından sonra sihirli bir değnek değmiş gibi oluyorlar ama tabi sizin de kararlı olmanız lazım bu yasadiklarinizin çoğu kendini istediği gibi ifade edememesinden de kaynaklanıyor
Dışarı çıkarken parka giderken vs vs orada yapılacakları önceden kararlaştırin sözlesin aranızda şimdi parka gidiyoruz şu kadar kalacağız istediğin oyuncağa binebilirsin şu saatte eve döneceğiz lütfen anlasalim gibi mesela dönüş saati geldi ağlamaya devam ederse biz bunu konusmustuk ağlamak birseyi degistirmeyecek diyerek geri adim atmayın zamanla azalıyor tabi ergenlik cağında şu an bu seferde bambaşka şeylerle uğraşıyoruz 🙄
Ya mesela bazen ooo diyorum tamam iyi gidiyor geçiyor aradan 1 gün geçiyor sil baştan gibi oluyor . Bizim regl dönemlerimizdeki o psikoloji gibi çocukta 🤣 mesela 2 gündür kötüydü gece uykuları da kötüydü diş sorunu var oda uykuya yansıyor . Uykusu bölünüyor sabah gergin kalkıyor o gergin ben yorgun gergin problemlere o an doğru çare bulamıyorım bence şuan öyle düşünüyorum açıkçası . Ama hep değil tabi bazen de ben ne kadar sakin kalırsam kalayım o anlaşmaya yanaşmıyor . Oğlumun normal şartlarda karakterinin olumlu ılımlı olduğuna adım kadar eminim açıkçası .Dışarıda insanların yanında baya olumlu sakin oluyor herkes aaaa ne iyi çocuk hiç yorulmuyorsundur diyorlar aslında gerçek öyle olmuyor .

Merhaba.
Kızınızın ne tür hassasiyetleri vardı acaba?
Ne kadar zamanda nasıl bir aşama kaydettiniz?
Psikolog oğlumu da duyu bütünlemeye yönlendirdi ama tereddütteyim, zaten randevu da bulamıyorum ne yoğunlar öyle.
Hassasiyet derken bahsedilen şey tam olarak ne kahve 😕birkaç örnek verebilir misin

Hassasiyet derken bahsedilen şey tam olarak ne kahve 😕birkaç örnek verebilir misin
Çok örnek veririm 😄

Koku, ses, doku, denge hassasiyetleri ve daha fazlası.

Oğlum temas sevmezdi mesela, hala sarılma falan sevmez.
4 yaşına kadar tırnak kesmek, berbere gitmek çok zordu.
Deniz/ havuz 5 yaşına kadar girmedi neredeyse.

Kıyafet hassasiyeti çok zor, bi araştır onu, boş boş tutturması mı var hassasiyetten dolayı olabilir mi fark edersin.
Sadece belli kıyafetlere yöneliyor, her şeyi giymiyor.
Bi gün çorap sıktı diye ağlar, kış ortası elinde terlikle ağlar.
Evden çıkana kadar bütün enerjimiz tükeniyor.
Hiç giyinmek istemeyenler bile varmış.

Koku hassasiyeti çoktu bizimkinde, azaldı biraz.
Diş fırçalayınca, el yıkayınca kaçardı bizden kokuyorsun diye.
Banyo temizlensin, koku çıkana kadar tuvaletini tutardı.
Hala insan konularına ve baskın kokulara karşı hassas, diğerleri azaldı.

Evet seçenek sunmak büuük kurtarıcı

Bazen diyorum ki geçiyor yaaaa büyüdü oh be aradan 10 dk geçiyor yok yaaa yol karanlık daha diyorum 🤣🤣 ay sakince oyun oynadığımız sohbet ettiğimiz günleri görmek istiyorum teşekkür ediyorum şuan mutlu oldum 😍💋
Ajsjsjsj 😁😁
O ikilemleri bizde çok yaşadık.
Tam geçiyor gibi yapıyorlar, sonra bin beter hallerde geri dönüyorlar.
O yüzden sizin yol az daha var.
Ama geçecek.
Oğlum bütün uykularından ağlayarak kalkardı, öğlen olsun, gece olsun.
Ve gündüz uykusundan uyandığında, ben onun kalktığını bilmeden ona doğru yuruduysem, o da o sıra da bana doğru geliyorsa vay halimize.
Neden sen geldin, ben sana gelecektim diye gerçekten saatlerce ağlardı.
Sadece ağlamakla da kalmaz, eşyaları fırlatır etrafı dağıtırdı.
Daha daha neler..
Ama şimdi çok olgun, kardeşinin üstüne titreyen yaptığı şeylerin hiç birini yapmayan bir abiş.
Büyüdükçe geçiyor, geçecek.
Onları yapan çocuk bu muydu, nasıl bu kadar büyüdü, akillandi diyeceğiniz kadar hemde.

Çok örnek veririm 😄

Koku, ses, doku, denge hassasiyetleri ve daha fazlası.

Oğlum temas sevmezdi mesela, hala sarılma falan sevmez.
4 yaşına kadar tırnak kesmek, berbere gitmek çok zordu.
Deniz/ havuz 5 yaşına kadar girmedi neredeyse.

Kıyafet hassasiyeti çok zor, bi araştır onu, boş boş tutturması mı var hassasiyetten dolayı olabilir mi fark edersin.
Sadece belli kıyafetlere yöneliyor, her şeyi giymiyor.
Bi gün çorap sıktı diye ağlar, kış ortası elinde terlikle ağlar.
Evden çıkana kadar bütün enerjimiz tükeniyor.
Hiç giyinmek istemeyenler bile varmış.

Koku hassasiyeti çoktu bizimkinde, azaldı biraz.
Diş fırçalayınca, el yıkayınca kaçardı bizden kokuyorsun diye.
Banyo temizlensin, koku çıkana kadar tuvaletini tutardı.
Hala insan konularına ve baskın kokulara karşı hassas, diğerleri azaldı.
Aaaa şuan anladım bir arkadaşımın ikizleri var bir tanesi sürekli aynı çorabı giyiniyordu ama sürekli o çorap tamamen yırtılıyordu tamamen artık . Arkadaşım utanıyordu vs vs doktor böyle takıntıları olduğu için teşhis koymuştu duyu bütünlemesi yapacaklardı

Back
X