• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Problem 60 yaşındaki babam.

Ben karistim babamla büyük kavgalar yaptim annem sen niye karisiyon birak ne yaparsa yapsin benim gidecek yerim yok is yok param yok birak para getirsin ne halt ederse etsin dedi ben kotu oldum rahmetli babam fakir bir Playboy du ..yapack birsey yok ha ben aldatilmayi sindiremem ama annemede simdiki aklimla hak veriyorum dolu cocuk is yok ailesi desen bizden beter nereye gidecek kadin bazi seyler bize genc yaslarda delikanlilikla katlanilamaz gelsede ileri yasta sacma olmadigini caresizligin insana herseyi yaptirdigini anliyorsun evliymissin boswer baban bosansada yine baban olacak hayatina bak
Benim annem çalışıyor ama yine de düzeni bozulacağı için boşanmak isteyeceğini sanmıyorum

Anne boşanmayacaksa ben böyle konuları çocuk olarak çok deşmeme taraftarıyım. Halaya kadar yaymaya gerek yok bence. Annenizin gururunu da düşünmelisiniz şu durumda. Kendi aralarında geçen bir şeyde görmezden gelebilir, affedebilir ama olay ortalığa döküldükten sonra görmezden gelme şansını elinden alırsınız affettim demek gururuna dokunur.
Aynısını kadın tarafı icin de düsünür mü acaba insanlar?
Kol kirılsın yen icinde kalsın mantığı bizim toplumda sümen altı suçların meşhur avukatı.Genelde de erkek taraflarının suçları delik delik saklanır ama kadınlara gelince yanlis anlamalar bile cinayetlere kadar gider.

En baştan halayı karıştirmak elbet saçma ama annenin bilme hakkı var kesinlikle.

Ögrendikten sonra ne isterse onu yapar.

Konu sahibi; anneniz baska zaman bir sekilde ögrendiğinde , belki geri dönüsu olmayan yanlislar yapildiginda siz vicdan yapmayacak misiniz?
Bastan müdahele daha faydali die dusunuyorum her zaman.
Aldatmalar, tacizler, istismarlar vs hep ufak ufak baslar adim adim devam eder, son seviyeye gelene kadar da genelde sizin yaptiginiz gibi "gecistirilir, bekletilir, uzaktan izlenir, aman agzimizin tadi bozulmasin denir.

Haklısınız bu durum o kadar zor ki... ama konuşmaktan başka çareniz var mı bilmiyorum. Ben olsam sanırım ilk önce bu kadın hakkında ve ilişkileri hakkında bilgi edinmeye çalışırdım. Nerde oturuyor, kadın evli mi? nerede buluşuyorlar, vs...
Daha sonra babamla konuşur ilişkilerini bildiğimi söylerdim. Anlattığınıza göre anneniz boşanmak istemeyecek gibi duruyor ve babanız buna güveniyor olabilir. Bu olay duyulursa kaybedecek itibarını hatırlatmak başka caydırıcı yok... Daha sonra gizliden takip edin hala buluşup görüşüyor mu diye. Önceden ilişkileri ve kadın hakkında edindiğiniz bilgileri kullanarak (tabi bunları bildiğinizi babanıza söylemeyin) onları yakalayın. Örneğin buluşacakları zaman kadının evinin orda bekleyin. Bu durumdan babanız çok korkacaktır ve yüksek ihtimalle olay duyulmasın diye artık görüşmeyi kesecektir.

Merhaba kızlar

Bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten.

Ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. Ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. Erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. Bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. O zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. Telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. Ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. O zaman ne yapacağımı bilemedim.

Ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli, valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. Durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim.

Annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. Annem de öyle duygu sahibi biri değildir. Umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. Babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. Ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi.

Gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. Yine ne yapacağımı bilemedim.

En son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. O bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. Ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.

Bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. Babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. Nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. Böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. Sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. Ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. Anneme söylemeye cesaretim yok. Hiç yok hem de.

Babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. Aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. Ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. Ya bıraksın hem boşansınlar. Böyle rezalet olmaz çünkü.

Sizce doğru bi çözüm mü buldum?
[/QUOTBence annenizde durumdan şüpheleri vardir,buna emin olun.

Halanızla konuşmaya kalkıp sakın konuyu 3. kişiler tarafından bilinir hale getirmeyin.
Bunun ileride bugün göremediğiniz hesaplayamadığınız çok sıkıntısını çekersiniz.

Sakın dillendirmeyin 3. kişiler asla bilmemeli bence, insanların kendi çıkarları söz konusu olunca, can acıtmak için çok acımasız ve iğrenç olabiliyorlar. S subkortikal çok doğru söylemiş.

Kol kirilir der icinde kalir halana anlatma zira benim babam ölunce yasatmadiniz adama hayati diye bize ne laflar ne sozler yedimiz ictimiz ayri gitmeyen halalarim

halaa kelime anlamından nefret ettiğim ,
okugum duaların kimsesizlere gitsin ama o halama gitmesin diye dua ettiğim varlık ,

bende halayım ama hayatlarına müdahale etmeden halayım , ki yiğenlerim keşke bana adımla hitap etse , çokdaha memnun olurum ,

Bencede karismaniz dogru degil gibi. Ama huzur icinde yasamanizda mumkun degil farkindayim. Kadinla ilgili bi bilginiz varmi peki mesela evlimi kac yasinda

Merhaba kızlar

Bu konuyu burda açmak benim için çok utanç verici ama kime danışacağımı bilemedim gerçekten.

Ne yazık ki babamın görüştüğü biri var. Ben daha önce 2 yıl önce telefonunda olan mesajlardan şüphelenmiştim. Erkek ismiyle kayıtlı biri vardı ve benim ara ara denk geldiğim zamanlarda gördüğüm hep mesajlaşıyorlardı. Bu arada babam 60 yaşında annem 56 yaşında ve evliler hala. O zaman çok net bir mesaja denk gelememiştim ama sadece yazma tarzı bir erkeğe ait gibi değildi karşıdaki kişinin. Telefon numarasını almıştım ama aramaya cesaret edemedim. Ki arasam da ne diyebilirdim kadına yani babam evli sonuçta karşı tarafa dair hiç bilgim yok. O zaman ne yapacağımı bilemedim.

Ara ara anneme ima etmeye çalıştım telefonu niye şifreli, valla bu dönemde kimseye güven olmaz, sen hiç ilgilenmiyorsun filan diye ama hiç oralı olmadı. Durum böyle olunca acaba annem biliyor da umrunda mı değil diye düşündüm ve çok üstelemedim.

Annem ve babam hiç anlaşamazlar çünkü ve nasıl görücü usulü mantıklı gelmişler birbirlerine de evlenmişler hiç anlam veremedim hayatım boyunca. Annem de öyle duygu sahibi biri değildir. Umursamama ihtimali de çok uzak gelmedi yani bana. Babama da bi kere o erkek ismini sormuştum çaktırmak için kim o hep mesajları oluyor telefonunda diye ama geçiştirdi. Ben de zaten cevap istemiyordum bildiğimi bilse yeterdi.

Gel zaman git zaman daha üstelemedim bu konuyu ta ki 2 ay öncesine kadar. 2 ay önce yine aynı isimli kişiden mesaj gördüm ve mesajda seni çok seviyorum gibi bir şey yazıyordu şu an net hatırlayamıyorum. Yine ne yapacağımı bilemedim.

En son geçen hafta evde erkek kardeşim var ben evliyim başka yerde yaşıyorum. O bana yazdı babamın telefonunda biri var başka bir erkek ismi söyledi ve babama sevgilisi gibi yazıyor beni çok rahatsız etti ne yapacağımı bilemedim sana söylemek istedim dedi. Ben zaten 2 yıldır biliyorum diyemedim tabi sen merak etme ben halledeceğim sen çok kafana takma dedim.

Bunları anlatmak bana öyle utanç verici geliyor ki. Babam sosyal hayatında parmakla gösterilen herkesin tanıdığı bildiği ve örnek gösterdiği biridir. Nasıl böyle bir hataya düştü hiç anlayamıyorum. Böyle bir sebepten boşanabileceğini de sanmıyorum. Sonuçta belli bir saygınlığı olan biri ve böyle anılmak istemez herhalde. Ama yaptığı şey de kabul edilebilir değil. Anneme söylemeye cesaretim yok. Hiç yok hem de.

Babamla da konuşamam sanırım utanırım böyle bi konuyu konuşmaya. Aklıma çözüm olarak artık acaba çok güvendiğimiz bi halam var hem ben hem babam ona ve fikirlerine güveniriz. Ona mı anlatsam belki babamla konuşur diye düşündüm. Ya bıraksın hem boşansınlar. Böyle rezalet olmaz çünkü.

Halanıza bahsetmeyin. Çok iyi bir insan olabilir veya sizi anlayabilir de olsa konu sonra nereye varacak bunu bilemezsiniz. Konuşamıyorsanız babanıza mektup, not ulaştırın. Bence sizin ve kardeşinizin bilmesi babanızın rahatsız ve panik olması kadar önemli. Baba düşünsün ondan sonra. Bunu yapmak zor biliyorum ama yaparsanız yani bildiğinizi hissettirirseniz asıl o zaman bütün yükünüz hafifleyecek yük karşı tarafa binecek. Ağlamanızı anlayabiliyorum çok yakın hisler bunlar bana. İyice düşünün. Konuşamam, yazamam kesinlikle yapamam diyorsanız son çare karşı tarafı arayıp kızı olduğunuzu söyleyin. İlla ki babanıza o bilgi gidecek. Özetle ben babanın sıkıntı çekmesinden yanayım siz neden bu yükü taşıyasınız ki. Bildiğinizi belli etmeden de üstünüzden atamazsınız bunu.

Merhaba kızlar

açma o zaman sorunun babanla ise her ayrıntıyı söylemene gerek yok annemi neden evliylken başka kadınla aldatıyorsun dersin alırsın cevabını . kardeşin biliyor sen biliyorsun belki hepiniz gibi annende biliyor fakat söylemiyor ?

Babanızla açık açık konuşmanın zor gelmesini anlıyorum. Peki hani aslında emin değilmiş ama şüphelenmiş gibi biraz sorular sorsanız, ima etseniz. Belki içine kurt düşer huzursuz olur vazgeçer. Bir de bence bir şekilde kadının kim olduğunu bulmaya çalışın. Telefon numarasının ait olduğu kişi vs araştrmasıyla adına ulaşsanz çok iyi olur. Kadın evliyse bu kez daha başka sorunlar çıkabilir ya da kadın babanızın parasını alıyor olabilir. Ben olsam net kadının kim olduğunu bulurdum ilk iş. Hala veya anneme birşey söylemezdim son raddeye kadar

Bu durum çok sıkıntılı biraz benzerini yaşıyor sayılırım ben de annem şüphelenmiş bana söyledi.Devamlı telefonu kilitli ve hiç elinden düşürmüyor,biraz bilgi toplamamız lazım ama ne yapmamız lazım diye çok düşündüm.Yanlış da olabilir durduk yere problem çıkarmayalım diyorsun kendı kendıne.Buarada ben de evli ve çocukluyum,birgün çocuklar senin telefonunla oyun oynayacaklar die bahane bir sebeple telini aldım ve whatsapdan yazışmaların annemin teline kopyaladım.Eğer whatsapdan yazısıyorlarsa ilk etapta onu kendi telinize yükleyip kadın hakkında bilgi almaya çalısın. Belki de kadın tanıdıgınız bir aşşağılık çıkar ve tehdit edersiniz.Gizli gizli takip edip edindiğiniz bilgilerle yol izlemenizi tavsiye ederim

Bence güzel düşünmüşsünüz, hala bi kulağını çeksin babanızın.Belki ‘ne yapıyorum ben’ der kendine gelir ve sonlandırır ilişkisini.
Baktınız olmuyor, anneyle paylaşın durumu.Artık boşanır mı af mı eder o kısım annenizin bileceği iş.

trajik bi durum yok . anne babanız yetişkinler , kendi aralarında konuşuur çözerler siz dert etmeyin.

Zor bir durum, ALLAH yardımcınız olsun fakat konuşmanızın bir faydası olacağını sanmıyorum, böyle durumlarda insanlar daha da zıtlaşıyor sanki. Anneniz illa ki seziyordur bence çünkü bir iki kere olan bişey değil iki senedir ben biliyorum diyorsunuz, e illâ ki anneniz de bi şekilde işkillenmiştir, yakalamıştır ama görmezden gelmiştir. Brnce siz annenizin ağzını arayın, tavrına göre onunla konuşun ama babanızla konuşmanız hiç fayda etmez.

Haklısınız bu durum o kadar zor ki... ama konuşmaktan başka çareniz var mı bilmiyorum. Ben olsam sanırım ilk önce bu kadın hakkında ve ilişkileri hakkında bilgi edinmeye çalışırdım. Nerde oturuyor, kadın evli mi? nerede buluşuyorlar, vs...
Daha sonra babamla konuşur ilişkilerini bildiğimi söylerdim. Anlattığınıza göre anneniz boşanmak istemeyecek gibi duruyor ve babanız buna güveniyor olabilir. Bu olay duyulursa kaybedecek itibarını hatırlatmak başka caydırıcı yok... Daha sonra gizliden takip edin hala buluşup görüşüyor mu diye. Önceden ilişkileri ve kadın hakkında edindiğiniz bilgileri kullanarak (tabi bunları bildiğinizi babanıza söylemeyin) onları yakalayın. Örneğin buluşacakları zaman kadının evinin orda bekleyin. Bu durumdan babanız çok korkacaktır ve yüksek ihtimalle olay duyulmasın diye artık görüşmeyi kesecektir.
Aslında ben kadının aynı şehirde olduğunu bile düşünmüyorum. Çünkü babamın nerede olduğu her zaman bellidir. Hatta rutini dışında kalan yokluklar sadece bizim değil herkesin dikkatini çeker ama hep yerini biliriz yani.

Back
X