Prefabrik evler hakkinda ne düsünüyorsunuz?

2. resimdeki evin aynısı bizim üst mahallede var.40 bine mal olmuş.ama çok begendim.
memnunlarmış duyduğuma göre.ama ben orada oturanları tanımıyorum.sadece duyduklarımı söylüyorum.
kendisi oturan veya yakını bu evlerde oturan varsa lütfen yorum yapsın ben de çok merak ediyorum.

bu evlerin maliyeti metrekaresine göre ve kullanilan malzemenin kalitesine göre degisiyor m2 200 ila 300 tl arasinda fiyatlari
böyle bir ev yaptirabilmek icin öncelikle uygun bir arsanizin olmasi lazim sonrasinda zeminn betonu atmak size ait ,temiz su, kirli su ,dogal gaz, elektrik ,kalorifer petekleri yine bun masraflar ekstra size ait olmakla beraber
15 gün icinde anahtar teslim yapiliyormus

Son düzenleme:
Fiyatların firmalara göre oldukça değiştiğini hatırlatmak gerekir. Seçilen model ve konutun kurulacağı yerin mesafesi gibi etmenler de fiyatı değiştiren nedenler olacaktır.

Fiyat araştırması yaparken ilgili firma ile ile bağlantı kurulduğunda fiyata nelerin dahil olduğunu öğrenmenizde fayda var. Örneğin konutun kurulacağı beton zemin, elektrik su tesisatları, cam çerçeve, mutfak vs. gibi.

Tek katlı ve Çift katlı prefabrik ev fiyat aralıkları:

Tek katlı 100 m2 Prefabrik Ev için yaklaşık fiyat aralığı; 25.000 YTL - 45.000 YTL

Çift katlı 120 m2 Prefabrik Villa için yaklaşık fiyat aralığı; 30.000 YTL - 65.000 YTL

Bu fiyatlar yaklaşık olup, bu aralıkların dışında da konutlar bulunabilir. Rakamlar fikir verme amaçlıdır. Ayrıca fiyatları yukarı ve aşağı çeken birçok etmen olduğu unutulmamalıdır.

ALINTI

ışte Prefabrik Evlerin Avantajları:

» 15 gün- 1 ay arası sürelerde kullanıma hazır hale getirilmesi
» 2 - 3 Yılda bir binanın dış ve iç cephe boyası yapıldığında, rahatlıkla 40 yıl kullanılabilir
» Hazır projeler arasından seçim yapılabilir veya isteğe göre projelendirilebilir
» Türkiye’nin her tarafına kurulumu yapılabilir
» Tek katlı, iki katlı hatta çok katlı olabilir
» Depreme dayanıklı ve hafiftir
» Defalarca sökülüp tekrar monte edilebilir özelliğe sahiptir
» ıstenilen ölçüde ve dizaynda üretilebilir
» Maliyeti diğer yapılara göre daha düşüktür

ALINTI

Hazır Prefabrik Ev Fiyatları, Prefabrik Ev Satış Fiyatları, Satılık Ev

Prefabrik evlerin en önemli özelliklerinden biri betonarme evlerden daha ucuz ve daha makul fiyatlara maledilip müşteriye satılmasıdır. Türkiye’de son 10 yıda özellikle Marmara depreminden sonra rağbet görmeye başlayan prefabrik evler konut sektöründeki rekabetinde artmasıyla fiyatları daha da cazip hale getirmeye başladı. Ancak bu kaliteden ödün verilmesine sebep olduğu gibi hazır prefabrik evlerin fiyatlarınıda aşağıya çekmeye başlamıştır. Beton panel ile üretimi yapılan ve çelik konstrüksiyona sahip olmayan 100 metrekarelik bir prefabrik evin maliyeti metrekarede 200 YTL gibi bir rakamdan başlamaktadır. Bu fiyat talep doğrultusunda üretici firmaya göre yukarı doğru çıkabilmektedir. Hızlı montajı, ekonomik ve şık görüntüleriyle prefabrik evler ses ve ısı yalıtımlarında diğer binalara göre avantajlıdırlar. Prefabrik evler kurulacağı bölgenin iklim ve deprem gibi çevre faktörlerine göre değişiklik göserebilmektedir. Diğer betonarme yapılarda uygulanan dekorasyon tekniklerinin tamamı prefabrik yapılardada kullanılmaktadır. Beton panelli, çelik konstrüksiyona sahip olmayan prefabrik evlerin ömrü kullanılan malzeme ve yapılış tekniğine bağlı olarak 30 ile 50 yıl arasında değişebilmektedir. Bu prefabrik ev fiyatlarınıda beraberinde ucuza getirmektedir. Prefabrik TV çelik konstrüksiyon ve beton panel yerine fibercement kullandığı için prefabrik ev ömrü, minimum 3 katına, maksimum ömürlük kullanım ömrüne sahip olmaktadır. Deniz seviyesinde bağıl neme sahip bir doğa şartında bulunan prefabrik evlerin ömürleride hemen hemen aynı özelliği göstermektedir. Prefabrik evlerin istenildiğinde taşınabilmesi tercih sebeplerin en büyük olanıdır.

ALINTI

canım amerikalılar öyle bir yapmış ki benim odamla yan tarafların odası bitişik değil.arada yukarı çıkan merdiven var.bir tek oradan çıkarken ses oluyor o kadar.konuşma sesi veya çocuk sesi bile gelmiyor inan.bir de çok eski bunlar.ben bilerek buraya çıktım.bebeğim doğacak öbür ay ses olmasın diye çıktım.iyi de yapmışım.bebeğim büyüyene kadar en az 5 sene buradayım

sallanıyor ama sizin yaptırdığınız sağlam olur sonuçta bunlar kaç senelik çok doğal yani.öyle çok sallanmıyor, az sallanıyor.

zaza bence yazlık içi bu evler süper daha dün bi evsahibimle konuştum bi akrabaları yaptırmış köylerine sinopa..sadece yazları kalıyolarmış..8000 tlye zemin attırmışlar..20.000 tlyede 3+1 tek katlı ev diktirmişler...bu amaçla kullanım güzel olur yani havalar sıcakken ama kışları ısınma rüzgara yağmura dayanıklılık nasıldır bılemıyorum.. zaten turkıyede yeni teni yayılıyor prefabrik evler.. yurtdışında daha yaygın bıldıgım kadarıyla ama bu evler benim çok hoşuma gidiyor ne yalan söylim imkanım olsa dikerim bi taane...

slm canim önceden kullanilan malzemede bu ses sorunu varmis ama simdiki uygulamada bu sorunun tamamen ortadan kalktigini söylüyor yapan firmalar

güle güle otur evinde agiz tadiylaa.s.

firmalar 10 yil garanti veriyorlar canim isinma problemide kesinlikle yokmus yalitim yapiliyormus cünkü ama fiyatlarin gitgide düsmesi beni endiselendiriyor dogal olarak malzemenin kalitesinden düsüyorlar bende bunu sadece yazlari kullanmak amacli istiyorum haftaya melekete gidicez insallah ev alicaz bu fikir cok kafamiza yatsada arsamiz olmadigi icin simdilik bundan vazgectik malesef daire alicaz ama kafaya koydum biraz kendimizi düzelttikten sonra ilk isimiz iyi bir yerden arsa almak olacak

z@z@,bu konuyu TRT1'de bir programda işlemişlerdi,izledim.Bu evler maalesef Türkiye'de rağbet görmüyor.Bizdeki mantık betonarme olduğunda daha sağlam olacağı düşüncesi hakim.Oysaki bu evler hem maliyet açısından düşük,hem de ısı yalıtımı açısından çok daha iyi.Programda bir bayan bu evlerden yaptırmış,çok merkezi bir yerden şehir dışına taşınmış.Kesinlikle ısınamam derken,eskiden ödediği paranın yarısı fiyatına daha iyi ısınmış,röportajda varmış.Ben de çelik konstrüksiyon evler diye araştırmıştım.Çok sağlamlar gerçekten de.Benim de hayalimde var...

evet canim öyleymis ama bilmem hatirlarmisiniz ugur dündarin sundugu bir program vardi hayalim gercek olsunmu ne ismini tam hatirayamadim
o programdan sonra acayip ragbet görmeye baslamis hatta dün nette gezerken spnsor firmanin sitesine girdim orda ayrintili olarak anlatmislar

evleri yakindan gördünmü bilmem ama bizim burada bir kac tane böyle ev var disardan bakarsan ruya gibi valla icini bilmiyorum tabi hic girmedim
bide burda bir alisveris merkezinin acik otopark ina reklam amacli iki katen dubleks ev yapmislar harikalar valla cokta saglam görünüyorlar

tam yarama parmak bastın yani bende bayılıyorum bu evlere hatta aşkımın eski bi evi var şehir içinde orayı yıkıp yerine yaptırmayı düşünüyoruz. şimdi aratırma kısmındayız fiyatlarıda çok uygun

eccem,hiç düşünmeyin bence.
Hem ben apartman yaşamına kıyasla müstakil yaşamı çok daha medeni buluyorum A.B.D. ve Avrupa gibi.Yaram da var zaten.Üst kat komşum tam bir deli.Kadın sanki dönümlük arazinin ortasında villada oturuyormuş gibi gürültü yapıyor.Gece 1 de,sabah 6 da bile gürültü yapıyor.Müstakil yaşasaydım hiç sinir olmazdım ne güzel...

bence düşünme biz deprem olduğunda bu tarz bir evde kaldık 1 yıl adar ama bana göre çok sağlıklı değil...kışın çok soğuk yazın çok sıcak oluyor.hem paraya ihtiyacın olduğunda kolay kolay satamazsın ev demek biraz da yatırım demek değilmi ...

bu konu beni de düşündürüyor çok hoşuma gidiyor görüntü olarak ama o paraya değer mi sağlıklı mı vs?

benimde eşimin aklına cok yatıyor bu çelik ev fikri, araştırmış baya her yonden cok mantıklı gelıyor ona ama ben tedirgınım nasıldır acaba diye CADIARZU

Doğru söylüyorsunuz.Şimdi görünüşüne bakınca ne güzel hem ucuz diyor insan;ama

yaşayan kişi daha iyi biliyor tabii.

Satmak istediğinizde alıcı zor bulunur diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…