Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Prefabrik yapılar betonarme binalara göre daha sağlam ve uzun ömürlü yapılardır. Türkiye bir deprem kuşağında ülke olduğu için ülkemizde tercih edilmesi gereken yapılardır. Prefabrik yapıların genelde kullanım alanları, prefabrik ev, villa, prefabrik ofis, şantiye yapılarıdır. Prefabrik Türkçe bir kelime gibi algılansa da kökü İngilizce bir kelime olan pre öne eki alarak prefab kelimesinden gelmektedir. Ülkemizde prefabrik olarak bilinse de gerçek adı prefabrike yapılardır. Prefabrik ev fiyatları 14m2’ den başlayıp 3 katlı devasa ölçülere kadar hatta müşterinin ihtiyacına göre de tasarlanabilir yapılardır. Hızlı üretim ve montaj yapılması tercih edilmesinin en büyük nedenlerinden biridir.
merhaba canim konuyu arastirirken senin yorumunu gordum bizde dusunuyoruz siz yaptirdiniz mi memnunmusunuz merak ettimbiz bu evlere kafayı taktık. arsamızı aldık inş. yaza yaptırcaz eğer nasip olursada foto paylaşırım.hihoyyyt
evi yaptırdınız mı bende istiyorum da merak ettim bilgi verirsen memnun olurumMerhabalar.
Çok güzel bir konu,faydalı paylaşımlar olacağını umuyorum.
Babamın senelerdir dilinde ve dahi gönlünde olan bir mevzuu idi bu.Ülkemizde de yaygınlaşmaya başlayınca iyice netleşti kararı.Şuan model seçme aşamasındalar,hayırlısı bakalım.Biz hepimizce malum '99 depreminden sonra tanıştık prefabrik evlerle.
Sağlamlığının yanı sıra son derece şık ve kullanışlı biçimlerde ve çok kısa sürede inşa ediliyor,insanın gönlünü okşuyor.:asigim:
Böyle enfes bir yapıya,betonarmelerden çok daha mantıklı olduğu halde niçin rağbet edilmiyor,diye sorup dururum babama:sm_confused:
Sanırım bizlerde bu mefhumlar üzerine bir önyargı hakim.Hani prefabrik daimi oturumluk/ömürlük değil de daha çok yazlık/dönemlik yapılarmış gibi düşünülüyor.Babama göre bu süper bir olay,kaçırılmayacak bir fırsat ve akıllıca bir yatırım:)
Masallardan fırlamış gibiler..Tahayyülünüzdeki çizimlerle birebir uyuyorlar..
Biz bile hiç aklımızda yokken düşünmeye başladık,hatta ailemin yaşadığı şehir/Kocaeli'de böyle bir site kurulmuş.Bir tanesi satılıktı geçen hafta,
Apec, Projeler biz bakana kadar,bitmiş hepsi.(Gerçi bunlar ikiz villa,bağımsız yapı daha iyi olur)
Libya'da ki Libya Build fuarına da gelip tanıtmışlardı Hafif Çelik Yapı Sistemlerini.Akla uygun geliyor,Allah c.c herkesin gönlüne göre versin.
Gelişmeleri takip edeceğim.