• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Allah razı olsun.anladım canım çok sağol.ama bana hiç öyle bir teşhis konmadan kontrolümde öğrendim bebeğimi kaybettiğimi.sebep preeklampsi olabilir mi acaba??en son 10 gün önce sağlık ocağında tansiyon ve idrar tahlilim vardı temiz çıkmıştı.sonra kontole gittim 10 gün geçince orda öğrendim o aralıkta olmuş olabilir mi ya da dediğiniz gibi tahliller mi geçersizdi??*

Evet protein atımı 10 gün içinde gerçekleşmiş olabilir canım.Dedim ya benim de 23 haftalıkken idrarımda hiç protein atımı çıkmamıştı ama 26 haftalık çıktı. Arada 20 gün falan var.Bence de genetik testlerini yaptırmalısın. Dediğin periontoloji uzmanının büyük ihtimalle özel muayenehanesi vardır oraya gidersin. Zaten üniversite hastanesinde de o testleri ücretsiz yapıyorlar (Hematoloji bölümünde yapıyorlar yanlış hatırlamıyorsam) Zor birşey yok seni yönlendirirler. Ama nehirin annesinin dediklerinin hepsini yaptır birini bile atlama. Benim doktorum 40ım çıkar çıkmaz testleri yaptırmamı istedi. 6 ay beklemedim. Nitekim kanda pıhtılaşmam var. Şu an iğnelerle ve coraspinle devam ediyorum gebeliğime. Kontrollü planlı bir gebelikle neden sağlıklı bebeklerimiz olmasın hayatım?

canım seninde başın sağolsun rabbim dayanma gücü versin preeklemsi tansiyon yüksekliği idrarda protein ellerde ve ayaklarda şişlikler şeklinde kendini gösterir senin tansiyon normalmiş neden böyle oldu acaba doktorun ne demişti?

Bu arada söylemeyi unuttmuşum. 26 haftalıkken tansiyonum zirve yaptı benim. Sürekli yüksek değildi. Hastaneye yattığımda 20 idi :((

Son düzenleme:
Kızlarr herkes nerede yahu?? Nigar sesin çıkmıyor herşey yolunda inşallah ?
Lütfiye, Esra sizler nerelerdesiniz?
Akimera noldu çocuğun rahatsızlığı senden de haber çıkmadı. Beni sorarsanız; dün aylık kontrole gittim. Dopplerimiz güzel çıktı. Doppler sonucu preeklampsi konusunda bilgi veriyormuş bu arada. Temiz çıktı tabi. Başka da bir gelişme yok bende. Gebelikten beri 4 kilo almıştım artık alma dedi doktor. Aslında hamurlu da yemiyordum ne bileyim...

Kızlarr herkes nerede yahu?? Nigar sesin çıkmıyor herşey yolunda inşallah ?
Lütfiye, Esra sizler nerelerdesiniz?
Akimera noldu çocuğun rahatsızlığı senden de haber çıkmadı. Beni sorarsanız; dün aylık kontrole gittim. Dopplerimiz güzel çıktı. Doppler sonucu preeklampsi konusunda bilgi veriyormuş bu arada. Temiz çıktı tabi. Başka da bir gelişme yok bende. Gebelikten beri 4 kilo almıştım artık alma dedi doktor. Aslında hamurlu da yemiyordum ne bileyim...

canım çok sevindim dopplerin temiz çıkmış bundan sonrası daha güzel olacak inşallah kilo çokda almadın aslında ama yinede dikkat et
benimde dün kontrolüm vardı 29+3 olmuşuz bebeğimde 1330 gr olmuş normal sınırlar içinde dedi ama ben biraz zayıf olduğunu düşünüyorum suyumuz tansiyonumuz herşey yolunda bu gittiğim kendi doktorum değil öylesine gidiyorum elimin altında bulunsun diye esas haftaya gideceğim kendi doktoruma bende toplamda 7 kilo aldım 2 kilo hakkım kaldı ayarlayabilirmiyim bilmiyorum
lütfiye nerelerdesin ses ver
esra hiç sesin çıkmıyor akimera oğlun nasıl oldu varmı bir gelişme

Benim de öyle canım; ,iki gün önce gittiğim kendi doktorum, ama bir de yedekte gidiyorum. Ayda iki kez gidiyorum yani. Zaten bir ay bekleyip de stres içinde yaşamaya gerek yok. Doktor bana da 4 gün ileride dedi bebeğim için. 390 gr mış. Ama aşağıdaki hamilelik takvimi ile uyumlu değil. Seninki de değil. Kağan Kocatepeden takip ediyorum yaklaşık kiloyu ben. Ama insan endişeleniyor çok iyi anlıyorum seni. Her hafta acaba kilo alıyor mu diye düşünüyorum, bir kez yaşadık ya şu gelişim geriliğini. Allah hayırlısıyla ve sağlıkla bizi ve yavrularımızı kurtarsın Nigarcım. Ne güzel 30 haftayı gördün. Ben de bir görebilsem o haftaları.

Canlarım buralardayım, sizin güzel haberlerinizi aldıkça çok mutlu oluyorum .. Gökçe tatlım çok sevindim , çok şükür yüzbinlerce kere , inşallah hiç bir sıkıntı yaşamadan atlatacaksınız ..canım benim biliyorum sen şimdi ne titizleniyorsundur , kilo olayında biraz sık dişini mümkün olduğunca sebze ızgara ye tatlım benim , güzel günler göreceğiz hep birlikte inşallah..

Nigarım , canım arkadaşım kırkbinkere maşallah sıkıntılı haftaları geçiyorsun yavaş yavaş Allah'ın izni ile 40 haftayı bulacaksın , kilo olayına da sakın takılma bence gayet normal ölçülerde , gelecek haftaki kontrolunde bakalım nasıl olacak..

Bu aralar yazamadım , bu ay yine muhtemel kırmızılarım tam gününde teşrif ettiler, canım biraz ona sıkıldı, ama ne yapalım çok fazla takınca sanki daha da itiyorum bazı şeyleri .. oluruna bıraktım artık Rabbim ben ve benim gibi olan bütün herkesin sesini duysun inşallah...

Benim de öyle canım; ,iki gün önce gittiğim kendi doktorum, ama bir de yedekte gidiyorum. Ayda iki kez gidiyorum yani. Zaten bir ay bekleyip de stres içinde yaşamaya gerek yok. Doktor bana da 4 gün ileride dedi bebeğim için. 390 gr mış. Ama aşağıdaki hamilelik takvimi ile uyumlu değil. Seninki de değil. Kağan Kocatepeden takip ediyorum yaklaşık kiloyu ben. Ama insan endişeleniyor çok iyi anlıyorum seni. Her hafta acaba kilo alıyor mu diye düşünüyorum, bir kez yaşadık ya şu gelişim geriliğini. Allah hayırlısıyla ve sağlıkla bizi ve yavrularımızı kurtarsın Nigarcım. Ne güzel 30 haftayı gördün. Ben de bir görebilsem o haftaları.
canım sende göreceksin allahın izniyle hiç merak etme aklına kötü şeyler getirme salı günü kendi doktoruma gideceğim bugünlerde biraz daha dikkat etmeye başladım beslenmeme kendi doktorum ne diyecek bakalım öpüyorum

Canlarım buralardayım, sizin güzel haberlerinizi aldıkça çok mutlu oluyorum .. Gökçe tatlım çok sevindim , çok şükür yüzbinlerce kere , inşallah hiç bir sıkıntı yaşamadan atlatacaksınız ..canım benim biliyorum sen şimdi ne titizleniyorsundur , kilo olayında biraz sık dişini mümkün olduğunca sebze ızgara ye tatlım benim , güzel günler göreceğiz hep birlikte inşallah..

Nigarım , canım arkadaşım kırkbinkere maşallah sıkıntılı haftaları geçiyorsun yavaş yavaş Allah'ın izni ile 40 haftayı bulacaksın , kilo olayına da sakın takılma bence gayet normal ölçülerde , gelecek haftaki kontrolunde bakalım nasıl olacak..

Bu aralar yazamadım , bu ay yine muhtemel kırmızılarım tam gününde teşrif ettiler, canım biraz ona sıkıldı, ama ne yapalım çok fazla takınca sanki daha da itiyorum bazı şeyleri .. oluruna bıraktım artık Rabbim ben ve benim gibi olan bütün herkesin sesini duysun inşallah...

sağol canım beni
m için hep hayaldi böyle bir hamilelik yaşamak rabbim herkese yaşatsın hedefimi hep yüksek tuttum ve tutmaya devam ediyorum en az 35i görmek istiyorum seninde kırmızılar gelmiş biraz kafandan at bu düşünceleri hiç ummadığın anda gelir bebeğin hep dualarımdasınız esrayla sen inşallah sırayla güzel haberlerinizi alırız bu arada esra hiç girmiyor çok merak ediyorum

Bana da biraz takıyormuşsun gibi geliyor kırmızıları. Hamileliğe odaklanma bence, kafanı rahat bırak. Çünkü stres engel oluyormuş. Ben iki hamileliğimde hiç zorlamadım kendimi. Aslında bu bebeğime hazır da değildim biliyor musun çünkü temmuzda hamile kalsam diye istiyordum, ilk bebeğime ihanet mi ediyorum gibi değişik duygu durumlarım da vardı. Sadece korunmadan bir ilişki oldu, ve hemen oldu. Yumurtlama gününe denk gelmişti o ayrı ama ben o gün akıntımdan farkettim olduktan sonra. O yüzden hamile kalmak için değil, mutlu olmak için o günleri değerlendir canım. Allaha şükür hamile kalamama gibi problemlerimiz yok, tek problem preeklampsi :(((

sağol canım benim için hep hayaldi böyle bir hamilelik yaşamak rabbim herkese yaşatsın hedefimi hep yüksek tuttum ve tutmaya devam ediyorum en az 35i görmek istiyorum seninde kırmızılar gelmiş biraz kafandan at bu düşünceleri hiç ummadığın anda gelir bebeğin hep dualarımdasınız esrayla sen inşallah sırayla güzel haberlerinizi alırız bu arada esra hiç girmiyor çok merak ediyorum[/QUOTE .!.:
Göreceksin inşallah 35 ne 40 haftayı göreceksin İnşallahhh:nazar::nazar::nazar: , hiç aklıma daha aşağısı gelmiyor inan..Esra ile geçen hafta görüştüm , iyi merak etme o da aynı benim gibi beklemek biraz yormuş , oluruna bırakalım biraz diye konuştuk ..zaten yapacak başka birşey de yok.

Bana da biraz takıyormuşsun gibi geliyor kırmızıları. Hamileliğe odaklanma bence, kafanı rahat bırak. Çünkü stres engel oluyormuş. Ben iki hamileliğimde hiç zorlamadım kendimi. Aslında bu bebeğime hazır da değildim biliyor musun çünkü temmuzda hamile kalsam diye istiyordum, ilk bebeğime ihanet mi ediyorum gibi değişik duygu durumlarım da vardı. Sadece korunmadan bir ilişki oldu, ve hemen oldu. Yumurtlama gününe denk gelmişti o ayrı ama ben o gün akıntımdan farkettim olduktan sonra. O yüzden hamile kalmak için değil, mutlu olmak için o günleri değerlendir canım. Allaha şükür hamile kalamama gibi problemlerimiz yok, tek problem preeklampsi :(((

yok artık takmıyorum tatlım benim , geçen hafta bayaa bir kötüydüm ama bu hafta toparladım daha iyiyim şimdi.Hayırlı zamanda Hayırlısı ile gelsin bebişlerimiz.:10:

Göreceksin inşallah 35 ne 40 haftayı göreceksin İnşallahhh:nazar::nazar::nazar: , hiç aklıma daha aşağısı gelmiyor inan..Esra ile geçen hafta görüştüm , iyi merak etme o da aynı benim gibi beklemek biraz yormuş , oluruna bırakalım biraz diye konuştuk ..zaten yapacak başka birşey de yok.

canlarım karamsarlık yok herşeyin bir vakti saati var demekki hayırlı zamanda gelir inşallah çokda kafanıza takmayın bende merak etmiştim

günaydın canlar dün kendi doktorumla kontroldeydik bebeğim 1680 gr olmuş gelişimi 6 gün öne geçmiş çok mutluyum doğum öncesi raporumu başlattı ben doğum sonuna aktarmak istedim ve aktardık sezeryan tarihimizde belli oldu 12.12.12 olacak allah izin verirse

günaydın canlar dün kendi doktorumla kontroldeydik bebeğim 1680 gr olmuş gelişimi 6 gün öne geçmiş çok mutluyum doğum öncesi raporumu başlattı ben doğum sonuna aktarmak istedim ve aktardık sezeryan tarihimizde belli oldu 12.12.12 olacak allah izin verirse

Maşallah , Maşallah , Maşallah hem de kırkbinkere ...Allahıma binlerce kere şükürler olsun. Çok mutlu oldum Nigarcım ...Sezeryan tarihinizde süpermiş gerçekten 12.12.12 ..Allahım erdirsin o günlere inşallah...

Ayyyy çok sevindim Nigarrr. Hem de gününden büyük... Tarih de süperrrr. Herşey 10 numara olmuş. Bugün ben de nöbetten düşmek için rapor almaya gittim. Gitmişkn ultrasona da girdim. 1 haftada 60 gr almış, 450 gram olmuş bebeğim.

Maşallah , Maşallah , Maşallah hem de kırkbinkere ...Allahıma binlerce kere şükürler olsun. Çok mutlu oldum Nigarcım ...Sezeryan tarihinizde süpermiş gerçekten 12.12.12 ..Allahım erdirsin o günlere inşallah...
amin canım inşallah görebiliriz o günleri çok teşekkür ediyorum sizler bana böyle moral verdikçe tam gaz devam ediyorum darısı sana ve esraya olsun

Ayyyy çok sevindim Nigarrr. Hem de gününden büyük... Tarih de süperrrr. Herşey 10 numara olmuş. Bugün ben de nöbetten düşmek için rapor almaya gittim. Gitmişkn ultrasona da girdim. 1 haftada 60 gr almış, 450 gram olmuş bebeğim.

sağol gökçecim sende iyi gidiyorsun maşallah ne güzel nöbettenden düşmüşün allahım sağlıkla vaktinde kucağımıza almayı nasip etsin yaşadığımız kötü tecrübelerden sonra allhım yüzümüzü güldürecek inşallah

çok güzel gökçecim ne güzel alttaki gebelik takvimi ile uyumlu demekki çok sevindim , Nigar ve senin adına çok mutluyum...

Bizim burada da senle aynı haftada gebe bir arkadaş var o da dün gitti kontrole , 360 gr gelmiş bebeği onun son adet tarihi 22 mayıs .. onun bebek biraz geride gibi geldi bana ,doktoru normal demiş , e haliyle tabi bir şey diyemiyorsun neticede doktoru bilir..

çok güzel gökçecim ne güzel alttaki gebelik takvimi ile uyumlu demekki çok sevindim , Nigar ve senin adına çok mutluyum...

Bizim burada da senle aynı haftada gebe bir arkadaş var o da dün gitti kontrole , 360 gr gelmiş bebeği onun son adet tarihi 22 mayıs .. onun bebek biraz geride gibi geldi bana ,doktoru normal demiş , e haliyle tabi bir şey diyemiyorsun neticede doktoru bilir..

Tesadüfe bak, benim de son adet tarihim 22 Mayıs. Bu haftada 400 gram olması lazımmış. Ama doktor normal dediyse, sonuçta alt sınırın üstündeyse sorun yoktur. Bir de her bebeğin genetiğinden değişirmiş boyutları. İnş hepimiz ikinci bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alacağız. Allah herkese bu konuda muradını versin. Öpüyorum seni çok.

Tesadüfe bak, benim de son adet tarihim 22 Mayıs. Bu haftada 400 gram olması lazımmış. Ama doktor normal dediyse, sonuçta alt sınırın üstündeyse sorun yoktur. Bir de her bebeğin genetiğinden değişirmiş boyutları. İnş hepimiz ikinci bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alacağız. Allah herkese bu konuda muradını versin. Öpüyorum seni çok.

Hakikaten iyi tesadüf..inşallah bir sıkıntı yaşamaz çünkü hergün gözümün önünde Allah korusun bir problem yaşarsa çok kötü olurum herhalde..(kendisinin ilk gebeliği ve dolayısı ile tabiri caizse önüne ne gelirse yiyor, kilo problemi yok çok şükür ama hamburger, çizburger , patates kızartması görsen .. birşeyde diyemiyorum galiba bunun temelinde o'nun için fazla endişeleniyorum.. Allah hiç kimseyi o yolda bırakmasın.) öpüyorum bende çok..

İşlenmiş etler çok zararlıymış ben hiç yemiyorum ama canım çook çekiyor :(( 12. haftadan sonra hepsi yasaklandı. Aslında yememesi lazım. İnsan arkadaşı için endişeleniyor tabi, ben de hep hamile arkadaşlarımı tembihliyorum başımıza bir kere geldiği için......

Back