Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Kızımı kaybedeli bugün 256.gün ..zaman çok acımasız , hayat hep bir yanımız eksik şekliyle devam edip gidiyor işte.
Aklıma bazen ne gelir , karettaların belgeselini izlerken ürkmüşümdür hep . hani anne yumurtaları kuma gömüyor ve yavrular yumurtadan çıktıktan sonra can havliyle denize ulaşmaya çalışıyorlar ve tabi ulaşamayanlar da oluyor bir kuş gelip kapıp gidiyor ..işte o sahnede hep içimden birşeyler kopardı ,dayanamazdım seyretmeye ...nitekim yaşadıklarımda o sahneyi aratmadı ..
Ama nedir biliyormusun kader arkadaşım , inanç kurtarıyor insanı ...her pazar kızımın mezarına gitmeye çalışıyorum. hep dua ediyorum rabbim onu bana ve babasına şefaatçi eyle diye ve az da olsa içimde acaba diyorum Tanrım tekrar kızımı bana verir mi ? biliyorum delice bir istek bu ama hep bu şekilde onu tekrar geri istiyorum rabbimden. yalvarırım bir şans daha !!
Yaşadıklarımız kolay şeyler değil ama bize bizden başka çare olacak hiç kimse yok. çözüm kendi içimizde . aşacağız elbet ama dediğimiz gibi hep eksik kalacak bir yanımız.
Dün yarışma programının birinde ilginç bir soru vardı .. Shakespeare in bir sözü soruluyordu. ''Rüyaların yapıldığı maddeden yapılmayız biz ve uykuyla çevrilidir küçücük hayatımız..."
kimbilir belki birgün bu uykudan uyanıp gerçek hayatımızda yaşayacağız tüm güzellikleri.
Ama tabi o zamana kadar burada arkadaşız ve birbirimize dayanacağız.korku hepimizde var ama biliyorsun korkmak hiçbirşeye çare değil ne yazık ki. üzülerekte olsa hoşgeldin arkadaşım.....

selam arkadaşlar siteye herzaman yazmasam da takip ediyorum hep.ama dün açmamışım işte.gecikmiş de olsa dileklerim sevgililer günü bir gün değil; her gün yaşamanızı dilerim.öncelikle yeni katılan arkadaşımız çelik prensese sabırlar diliyorum.sözler hep kilitlenir ya yine kaldım işte ...sağlıkla kalın...

Aranıza katıldığık için mutluyum. Öncelikle bunun belirteyim. 27 haftalık doğum yaptım. Bebeğim 2 hafta gerilik gösteriyordu. Ağır preeklampsi geçirdim.20 tansiyonla Ege Üniversitesine yetiştim. Oğlum 10 gün yaşayabildi. Tekrar bebeğim olsun elbette istiyorum. Doktorum bazı genetik testler istedi. Bunların sonuçlarına göre Eylül ayında tekrar şansımı deneyeceğim. Rabbimin bu kez bana bu güzel duyguyu nasip etmesini istiyorum. Bence korkmayın, doktorumuzun tavsiyeleri ile, planlı bir gebelikle yavrularımızı kucağımıza alabiliriz.

canım durumumuz benziyor eski yazılarımızı okuduysan bende 26 haftalık ama gelişimi 24 haftayla uyumlu 780 gr ağırlığında ağır preeklemsi geçirdim kızım 75 gün yoğun bakımda kaldı çok şükür hayat tutundu düşün düşün bügünlere geldik benim genetik tahlillerim yapıldı kanda pıhtılaşma çıktı gebelik olursa günde 2 kere kan sulandırıcı iğne kullanacağım hayatımdan tuzu tamamen çıkarttım allah büyük en kısa zamanda oğlunun kardeşi gelir

Benimki 660 gram doğmuştu.Seninkisi gibi 24, 25 haftalık görünüyordu. Bugün genetik testlerimin sonuçlarını aldım. genel anlamda problem yok dediler. PAI 1 (4G/5G) diye bir testin sonucu heterozigot yazıyordu.Ona da kanda pıhtılaşma için taşıyıcılık dediler. Diğerlerinin hepsinin sonuçları normalmiş. Ama problem yokmuş. Mayıs ayında ben de tekrar tedaviye başlayacağım. Doktor istersen Haziranda tekrar hamile kalabilirsin dedi ama ben cesaret edemiyorum. Tam 1 seneyi doldurmak niyetindeyim.

canım hoş geldin aramıza..keşke bu topikte olmasaydın,bu şekilde tanışmasaydık..Allah sabır versin,ne denebilir ki?öğretmensin galiba,bende öğretmenim.zaman acını İnşallah biraz hafifletir ama unutturması mümkün değil tabii.bende preeklampsi yaşadım,geçmiş sayfalara baktıysan görmüşsündür.biz buralardayız,sizlere destek olabilirsek ne mutlu..

heterizigot taşıyıcılık yani tek bir gende bozukluk var benimkide mthfr 677 homozigot yani hem anneden hemde babadan bozuk gen almışım heterizigotları çoğu doktor önemsemiyorlar tedavi olarak ne dediler ne kullanacakmışsın kan sulandırıcı falan ben 5 yıl oldu hala cesaretimi toplayamadım aslında toplamıştım bir kere denedik oda düşükle sonuçlandı

Nigarcım henüz bilmiyorum tedavi olarak ne kullanacağımı. Çünkü tedavim Mayıs ayında başlayacak. Zira doktorum Eylülde hamile kalmamı istiyor. Bakalım çabucak Mayıs ayı gelsin, için tekrar ümitle dolsun. Zaman gerçekten yavaş geçiyor. Dün doktorum asla vazgeçmememi söyledi bana. Bence sen de vazgeçmemelisin.

Evet, öğretmenim. Hoşbulduk. Tek sorun zaman zaten.Biraz daha çabuk geçse, herşey daha kolay olurdu. Birbirimize destek olarak acılarımızı daha kolay aşacağımızdan şüphem yok. Teşekkürler :)

tamam canım anladım doktorun çok iyiymiş seni destekliyor bakalım belkide beraber hamile kalıp birbirimize destek oluruz ne güzel olur değilmi bu sene diğer arkadaşlar da var mesela nehirinannesi esra hep beraber başarabiliriz biz hep burdayız sende gel hep beraber aşarız hayırlısı olsun canım

hayat bir sınav tabii ki.. Allah beterinden saklasın... Kimseye yaşatmasın inşallah bir daha

Ben de oğlumu 27 haftalık doğurmuştum preeklampsi yüzünden. 660 gr ama benim tatlı , aslan oğlumdu aynı seninki gibi. O ismi daha ona hamile kalmadan koymuştum ona. Öyle özenerek , öyle severek seçmiştim. Doğduktan sonra babası Ege Yiğit yazdırmış nüfus cüzdanına. Ağlamıştım. Ama çok ümitliydim küvezden çıkacağına dair. Olmadı. Oğluşum 10 gün dayanabildi. 19 Eylül gecesi bir telefon geldi, dünyam yıkıldı. Bizi ancak biz anlarız. Başkalarına kolay geliyor " Daha gençsin, daha boy boy çocukların olur, yaşasaydı daha mı iyiydi,engelli olabilirdi" demek...Oysa insan sevdiğinin yerini ne ile doldurabilirki ? Hiçbirşeyle....Yüce Rabbimiz, bizlere bu acıyı yaşattığına göre, bir gün yüzlerimizi de güldürecektir. Evlatlarımızı yanına aldı. Ben hala her gün ağlıyorum ama biliyorumki oğlum en sevilenin yanında. Bu şekilde avunmaya çalışıyorum. Bir sürü arkadaşım doğum yaptı bu aralar. Onlara o kadar imreniyorumki, benim çocuğuma verecek sevgim yok muydu? Ben istemez miydim, onlar gibi bebeğimi öpüp koklamayı.Ama ne yapabiliriz ki, değişmeyen gerçeklerin önüne geçilmiyor. Bildiğim tek birşey var o da bu acıyı yeni bir bebeğin hafifleteceği. Umarım hepimiz, ikinci bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza alırız. Bunun için ne kadar zor olsa da sabırlı ve metanetli olmalıyız, bir de cesur ve umutlu.................

Hoşbulduk, BEBEK07. Eski yazılarınızı okudum bu gece. Hüzünlendim, umutlandım. Sen de benim gibi Ege Üni.'de doğum yapmışsın. Ege Üniversite'si Ege Yiğit'imi aldı. ne diyeyim. Zor işte çok zor. Çok özlüyorum.

Herkese merhaba uzun zamandır yazamadım canlarım.herkes iyi mi yada iyi olmaya çalışıyormu bilmiyorum bende iyiyim heralde 3 gün sonra tam 9 ay olacak kuzumla ayrılalı.içim çok buruk ,benim için zaman daralıyor.burdaki bi çok arkadaş bilir 1 senenin geçmesini bekliyordum.Bugün aylar sonra doktorumu aradım o günlere tekrar döndüm sanki ,çok üzücü bişey,çaresiz bi şekilde arıyosun.içimde en ufak bi heyecan yok istemiyorum sanki ama bi tarafımda istiyorum.bazı arkadaşlar bu negatif tutumuma aldanmasın aslında çok pozitifimdir ama bugün o telefonu etmek aman işte ne bileyim.Esas şimdi zor gibi.herşeye yeniden başlamak,hamile kalmayı istemeye,denemeye,testlere olumsuz süreçlere bakalım daha ne kadar güçlüyüm

canlarım ben buralardayım ama ancak okuldayken girebiliyorum..fazlada zamanım olmuyor.garip bir yoğunluk içinde geçiyor günlerim..akşama yine misafir var,yoruluyorum yahu:)onun dışında hayat işte,akıp geçiyor.bazen kötü,bazen güzel ama yaşıyoruz bir şekilde.çocuklar iyiler,Maaşallah çok büyüdüler.artık oyuncak olduk ellerinde.bizde kötü zamanlar geçiriyoruz,eşimin yazın evlenen kardeşi ameliyat oldu,varikosel varmış.eşimde aynı problemi yaşamıştı.çocuğu olmayacak diye korkuyoruz.hele eşim,çok yıprandı.destek olmaya çalışıyorum,hep yanındayım ama üzülüyor işte..yaşadıklarımız aklına geliyor,kolay değil.onun dışında bir sorunumuz yok çok Şükür..ama isyan gibi değilde bazen düşünüyorum etrafımızda anne-baba olmuş ama bunu hak etmeyen hatta ruh sağlığı yerinde olmayıp hala çocuk büyüten insanlar varken neden neden?diyorum bazen...

Esracım canım güçlü ol,biz yanındayız..Rabbim yardımcın İnşallah..

Esracığım, ne güzel işte anladığım kadarıyla 3 ay sonra tekrar hamile kalabilirsin çünkü 1 senen doluyor sanırım. Benim daha 6 ayım var yeniden denemek için. Sevinmen lazım. Keşke benim de bu kadar az kalmış olsaydı. İçimizde yeni bir hayatın filizlenmesi hepimize çok iyi gelecek...Çünkü bu kadını, kadın yapan en güzel şey.........

günaydın canlarım ben buralardayım aynen bildiğiniz gibi iş ev devam ediyor hayat benimde kafam çok karışık ne yapacağıma karar veremiyorum biliyorsunuz kızım anaokuluna gidiyor bu sene 1. sınıfa başlayacak ve ben gebelik olursa nasıl yapacağım zaten sorunlu bir gebelik geçiriyorum hem küçük bir çocuk hemde 1. sınıfa giden bir çocuk üstesinden gelebilirmiyim bilemiyorum 1 sene daha ertelesem yaş geçiyor kızlar fikirlerinize ihtiyacım var allahım hepimizin hakkında hayırlısını versin

esracım ben inanıyorum sen çok güçlü bir kadınsın üstesinden geleceğine inanıyorum moral bozmak yok doktorun nasıl bir tedavi uygulayacak birşey dedimi

nehirinannesi özlettiriyorsun kendini arayı uzatma kadesa eşinin kardeşi için üzüldüm tedavisi olumlu sonuçlanırda bebeklerini kucağına alırlar bende bazen isyan edesim geliyor neden biz çocuklarda konuşmaya başlamışlar şimdi ne tatlılardır benim için öp canım

akimera değerli hamilemiz nasıl gidiyor 31 haftalık oldun şöyle 35 leri bir bulsan çok iyi olacak merak ediyorum arada gir

ve diğer arkadaşlarım hepiniz iyisinizdir umarım kendinize iyi bakın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…