• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Nigarcım kızın gelecek sene 1.sınıfa başlayacaksa acaba 1 yıl daha ertelesen mi hamilelik işini diyorum.çünkü 1.sınıf bir çocuğun hayatındaki en önemli olaylardan biridir ve dikkat edilmesi gerekir.özellikle bu dönemde eve yeni bir kardeşin gelmesi,kardeş kıskançlığına ve akabinde okul başarısızlığı gibi birçok soruna yol açabilir.birde dediğin gibi bizlerin hamilelikleri zor geçiyor,bu da kızını etkiler tabii.yaşın kaçtı canımcım,niye geç kalasın ki?aklını karıştırmak istemezdim ama bunlarıda söylemeden geçemedim.

biliyorsunuz ben artık bebek istemiyorum ya da 3-4 yıl istemiyorum diyelim..ikizler biraz büyüsün,bizde kendimize gelelim bakalım.eşimle başka planlarımız var.ankaraya taşınıp oradan ev almayı düşünüyoruz.çocukların daha iyi şartlarda yetişmesi için büyük şehir olsun diyoruz.birde eşim yüksek lisans yaptı,şimdi doktorasını yapmak istiyor,bende ankarada yüksek lisansa başlayacağım İnşallah.burada ayrıca tiyatro,sinema gibi imkanlarımızda pek yok,kısıtlı yani.o yüzden 3-4 yıl içerisinde Ankara'ya yerleşip ondan sonra belki 3.çocuk olayını düşünebilirim.hem büyükşehirdeki doktorlara daha çok güveniyorum nedense:18:

NEHİRİNANNESİ FACEDE DE YOKSUN,NERELERDESİN?

AKİMERA CANIM UMARIM İYİSİNDİR VE BEBİŞ HALA SENİNLEDİR.BİZİ HABERSİZ BIRAKMA.

ÇELİKPRENSES NİCKİN ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ,NE KADAR GÜÇLÜ BİR İNSAN OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ SANKİ.

Son düzenleme:
Kızlaaaarrr , Günaydıııınnnnnnnnnnnnn :16::16::16:

Canlarım benim, değerli dostlarım 2-3 gündür giremedim valla , telefonumdan şöyle bir mesajlara bakıyorum ama biliyorsunuz oradan yazmak çok zor pc başına geçtim fırsat bu fırsat..anladığım kadarıyla herkes iyi ama akimeradan ses yok , umarım iyidir o da ..
Esracım yoktun bayadır nerelerdeydin, şubatta fuar var diyordun istanbul a gittinmi , valla ben kar soğuk diye diye bu güne kadar salladım ama elim mahkum bu hafta gideceğim yine :( öfff hiç istemiyorum yaaaaaaaaaa..... neyse beni boşver ..
kuzucum , geçenlerde ben de yazmıştım kaybedeli ne kadar uzun zaman oldu diye nasıl alıştım melek annesi olmaya bu acılara nasıl katlandım ben bile hayret ediyorum.hala acıtmaya kanırtmaya devam ediyor ama ne yapalım aşkım elden gelen birşey yok ..halaa nerde ne zaman ağlayacağımı kestiremiyorum , sokakta yürürken , markette alışveriş yaparken ne bileyim misafirliğe gittiğimde ya da dışarda alışveriş merkezinde gezerken , yemek yerken , film izlerken artık bomboş yaşamıyoruz, her gördüğümüz kare bize birşeyler anlatıyor.3 ay kaldı demişsin bende nisan gibi hamile kalmayı planlıyorum.nasıl hazırlık yapıyorum bir bilsen..tuzsuz yemeye alıştım , karbonhitratı mümkün olduğunca azalttım protein ve sebze ağırlıklı besleniyorum iyi gidiyor ama hava çok soğuk bee.dışarda yürüyüş yapmaya bir başlasam daha hızlı form tutacağım inşallah şurda 40 günüm kaldı valla hadi gel beraber başlayalım. Nigarcım da düşünüyormuş ama tedirgin biraz anlaşılan. Nigarcım artık bizler birinci doğumlarımızı yaptığımız için yaş olayını takma kafana. doktorum bana öyle söyledi bende hemen olsun yaşım geçiyor dediğimde yaş, ilk gebelikler için risk konusu artık sen bu konuyu kafana takma dedi ne bileyim.bunu söyleyende Akdeniz Üniversitesinde riskli gebelikler prof.u .Dilek'in dediği gibi küçük kızın için bir süre daha erteleyebilirsin yada olmadı durumun müsait ise yardımcı tutarsın ..takma kafana hiç birşeyi herşey çok güzel olacak ..bu yıl bizim yılımız olacak kızlarrr .. bizler çok güçlüyüz , başaracağız .:72:
Dilekcim facebook ta pek takılamıyorum , genelde hafta sonları hep bir işim var pc başına oturamıyorum.Ankara ya taşınma planları yapıyorsun Allah gönlünden ne geçiyorsa onu versin güzel kardeşim.
kızlar çıkıyorum yine döneceğim ...

Nigarcım kızın gelecek sene 1.sınıfa başlayacaksa acaba 1 yıl daha ertelesen mi hamilelik işini diyorum.çünkü 1.sınıf bir çocuğun hayatındaki en önemli olaylardan biridir ve dikkat edilmesi gerekir.özellikle bu dönemde eve yeni bir kardeşin gelmesi,kardeş kıskançlığına ve akabinde okul başarısızlığı gibi birçok soruna yol açabilir.birde dediğin gibi bizlerin hamilelikleri zor geçiyor,bu da kızını etkiler tabii.yaşın kaçtı canımcım,niye geç kalasın ki?aklını karıştırmak istemezdim ama bunlarıda söylemeden geçemedim.

biliyorsunuz ben artık bebek istemiyorum ya da 3-4 yıl istemiyorum diyelim..ikizler biraz büyüsün,bizde kendimize gelelim bakalım.eşimle başka planlarımız var.ankaraya taşınıp oradan ev almayı düşünüyoruz.çocukların daha iyi şartlarda yetişmesi için büyük şehir olsun diyoruz.birde eşim yüksek lisans yaptı,şimdi doktorasını yapmak istiyor,bende ankarada yüksek lisansa başlayacağım İnşallah.burada ayrıca tiyatro,sinema gibi imkanlarımızda pek yok,kısıtlı yani.o yüzden 3-4 yıl içerisinde Ankara'ya yerleşip ondan sonra belki 3.çocuk olayını düşünebilirim.hem büyükşehirdeki doktorlara daha çok güveniyorum nedense:18:

ÇELİKPRENSES NİCKİN ÇOK DİKKATİMİ ÇEKTİ,NE KADAR GÜÇLÜ BİR İNSAN OLDUĞUNUN GÖSTERGESİ SANKİ.

Bu nicki daha güçlü hissedebilmek için, kendimi motive edebilmek için seçtim aslında. Ama güçlüyüm sanırım hastanede yaşadıklarıma, bebek acısına dayanıp hala direndiğime ve ümit ettiğime göre... Zaman gösterecek :3:

kadesa aslında seninle paylaşmak istediğim başka bir konu daha var benim kızım çok küçük acaba tekrar anaokuluna gitse nasıl olur el kaslar ve bacak kasları pek gelişmedi ne dersin öğretmeniylede görüştüm oda destekledi başka bir öğretmenle ve başka bir okulda devam etse nasıl olur bu arada yaşım 36 nehiriannesi kızacak ben daha yaşlıyım diye ama ben daha fazla geç kalmak istemiyorum bu arada yeni kararınız hayırlı olsun nerde mutlu olacaksanız orda yaşayın büyük şehirlerin imkanı bir başka bende küçük bir şehirde yaşıyorum çok zor ben kızımı adanada doğurdum iyikide ordaymışız hayatımı ve kızımı çukurova üniversitesine borçluyum geçenki gittiğim doktor kızımın haftasını ve kilosunu duyunca çok şaşırdı kayseride bu haftadaki bebek hiç duymadım yaşamıyor dedi gönlüne göre olsun güzel kalpli arkadaşım

çelikprenses benimde dikkatimi çekti nickin çok güçlüsün nehirannesi galiba bu sene bizim senemiz olacak hep bereaber aşacağız allahın izniyle:2::2::2:

kadesa aslında seninle paylaşmak istediğim başka bir konu daha var benim kızım çok küçük acaba tekrar anaokuluna gitse nasıl olur el kaslar ve bacak kasları pek gelişmedi ne dersin öğretmeniylede görüştüm oda destekledi başka bir öğretmenle ve başka bir okulda devam etse nasıl olur bu arada yaşım 36 nehiriannesi kızacak ben daha yaşlıyım diye ama ben daha fazla geç kalmak istemiyorum bu arada yeni kararınız hayırlı olsun nerde mutlu olacaksanız orda yaşayın büyük şehirlerin imkanı bir başka bende küçük bir şehirde yaşıyorum çok zor ben kızımı adanada doğurdum iyikide ordaymışız hayatımı ve kızımı çukurova üniversitesine borçluyum geçenki gittiğim doktor kızımın haftasını ve kilosunu duyunca çok şaşırdı kayseride bu haftadaki bebek hiç duymadım yaşamıyor dedi gönlüne göre olsun güzel kalpli arkadaşım

çelikprenses benimde dikkatimi çekti nickin çok güçlüsün nehirannesi galiba bu sene bizim senemiz olacak hep bereaber aşacağız allahın izniyle:2::2::2:

Nigarım canım benim o senin güzelliğin çok sağ ol..eğer küçük ve büyük kas gelişimi tamamlanmadıysa 1 sene daha anasınıfına devam edebilir bence.hemde ilköğretim için hazırlık olur.yalnız burada tek bir sorun olur oda çocuk okul hayatından sıkılır mı?eğer okulu seviyorsa bencede 1 sene geç gidebilir,zaten prematüre doğdu sorun olmaz diye düşünüyorum.o zaman sende 2.çocuk için geç kalmadan başlarsın çalışmalara.evet canım ankarayı en çok bu yüzden istiyorum.doğumum orada oldu ve eğer burda olsaydı düşünmek bile istemiyorum.yani düşünsene özel bir hastane bil yok yaşadığmız şehirde.birde annemlerde ankaraya taşınacaklar,kardeşimde orda.bu da kararımızda etken oldu.hem k.validemlerede uçakla rahatça ulaşabileceğimiz bir mesafede olacağız.eşimin kardeşlerine de yakın bir şehir,bakalım nasıl olacak,Allah sağlık versinde gerisi gelir İnşallah..

Nehirinannesi,Esra ve Çelikprenses biliyorum yaşanılanlar kolay değil ama ben çok inanıyorum sizler için çok güzel şeyler olacak.sabrınızın mükafatını alacaksınız.ve buradan da bu güzel haberleri paylaşacağız İnşallah..

merhaba kızlar nslsınız uzun zaman oldu giremedim gaz sancılarımız başladı oğlum bir yandan ilgi bekliyor bayağı zorladı beni daha dün acaba sağıklıve zamanında bir doğum yapabilecekmiym diye telaşlanırken şükür o günlergeride kaldı akimera naptı acaba geçmişideokuyamadım nigar kızı seneye okula başlayacaksa iyi düşün bence çünkü benimde o yaşta kardeşim oldu okuma bayramıma gelememişti ailem kardeşimi doktoragötürmüşler bak hala nasıl içimde bir yara::))) aramıza yeni arkadaşlar gelmiş arkadaşlar kızıma hamile olduğumu ilk öğrendiğimde benim gibi ilk gebeliğinde bunu yşayıpta ikincide sağlıklı bir şekide doğum yapan insanlarla görüşüp moral depoladım doktorumda her kontrold ısrarla ikinci gebeliklerde genelde görülmediğinisöyleyerek beni rahatlattı en önemliside burdan aldığım dualardı Allah razıolsunn hepinizden.inşallah Allah bir daha yaşatmaz hayırlısıyla bebeklerinizi kucağınıza alısınız.Nehirinannesi dilerim Allah sana tüm yaşadğın olumsuzlukları unutturacak sağlıklı bir evlat verir güzel haberlerini bekliyoruz Allaha emanet olun canım arkadaşlarım

merhaba kızlar nslsınız uzun zaman oldu giremedim gaz sancılarımız başladı oğlum bir yandan ilgi bekliyor bayağı zorladı beni daha dün acaba sağıklıve zamanında bir doğum yapabilecekmiym diye telaşlanırken şükür o günlergeride kaldı akimera naptı acaba geçmişideokuyamadım nigar kızı seneye okula başlayacaksa iyi düşün bence çünkü benimde o yaşta kardeşim oldu okuma bayramıma gelememişti ailem kardeşimi doktoragötürmüşler bak hala nasıl içimde bir yara::))) aramıza yeni arkadaşlar gelmiş arkadaşlar kızıma hamile olduğumu ilk öğrendiğimde benim gibi ilk gebeliğinde bunu yşayıpta ikincide sağlıklı bir şekide doğum yapan insanlarla görüşüp moral depoladım doktorumda her kontrold ısrarla ikinci gebeliklerde genelde görülmediğinisöyleyerek beni rahatlattı en önemliside burdan aldığım dualardı Allah razıolsunn hepinizden.inşallah Allah bir daha yaşatmaz hayırlısıyla bebeklerinizi kucağınıza alısınız.Nehirinannesi dilerim Allah sana tüm yaşadğın olumsuzlukları unutturacak sağlıklı bir evlat verir güzel haberlerini bekliyoruz Allaha emanet olun canım arkadaşlarım

vayyy bee 1 aylık oldunuz bile maaşallah Allahım nazarlardan korusun :nazar::nazar::nazar: bende seni merak ediyordum nasıllar acaba diye, arada bir yaz tabi ..kızlar çok sancılı olmaz derler , tek sıkıntınız bunlar olsun fıstığım..bugünler de geçer tek sağlıklı olun da ..mis kokulu kuzunu kokla ve benim için lütfen..tabi oğluşunu da :)
Akimera'dan haber yok, bende meraklanmaya başladım.umarım iyidir Rabbim onu ve bebişini korusun inşallah..
sizde Allah 'a emanet olun canım arkadaşım.inşallah bizlerde göreceğiz o günleri dua et bize..öptüm kocaman..

selam kızlarr.yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla hepiniz iyisiniz.bazılarınız iyi olmaya çalışıyor.ardaşlar lütfen moralinizi yüksek tutun.hiçbir acı unutulmaz.sakın sizi anlamadığımı düşünmeyin.ama kendimizi biz teselli etmezsek kimse edemez.inş.nehirin annesi deçelik prenses ve arkadaşlar daen kısa bebişlerini kucaklarına alacak.dualarımız siznle.nigarcığım sen de bebekle kızın okul işini bir araya getirme ablamdan biliyorum çok zorlandı.ben de öğretmenim.öğrenciler özellikle 1.sınıfta zorlanıyor.hamilelikte stresten uzak durmak önemli.kadesacığım inş.ankarada ailenle mutlu olursun.senin ve hepimi ziçin hayırlısı olsun.
kızlarr bu arada benim minik kızım yürüyor artık.:))bu arada hangi şehirde oturuyorsunuz.ben kahramanmaraştayım.hoşça ve dostça kalın:))

Terkencim gelmişşşş,hoşgeldin tatlım.özlettin kendini,minik kızımız iyidir İnşallah.o bizim umut bebeğimiz,omna çok iyi bak lütfen.

kızlar dün Lütfiye ile mesajlaştık,onada söyledim iki gece önce çok güzel bir rüya gördüm.Esra,Lütfiye ve Çelikprenses(seni tanımıyorum ama rüyamda gördüm:)) ile ilgili güzel bir rüyaydı.anlatmak istemiyorum çünkü anlatılınca rüya bozulurmuş derler.birde benim rüyalarım çıkar,valla dün gece okula müfettişler geldiğini gördüm bu sabah ouldakilere anlattım.gülüştük falan sonra bi baktık adamlar pat diye 9.30 da gelmişler.şok olduk!genelde haberli gelirlerdi.ama teftişim harika geçti,adam çalışmalarımı çok beğendi.birde velilerimde vardı okulda onlarlada görüşmüş,onlarda sağ olsunlar beni çok sevdiklerini falan söylemişler.güzel bir gün oldu..

Ranaecrin canım güzel dileklerin için çok sağ ol.demek kızın yürüyor Maaşallah ona,kaç aylık şu anda?

selam kızlarr.yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla hepiniz iyisiniz.bazılarınız iyi olmaya çalışıyor.ardaşlar lütfen moralinizi yüksek tutun.hiçbir acı unutulmaz.sakın sizi anlamadığımı düşünmeyin.ama kendimizi biz teselli etmezsek kimse edemez.inş.nehirin annesi deçelik prenses ve arkadaşlar daen kısa bebişlerini kucaklarına alacak.dualarımız siznle.nigarcığım sen de bebekle kızın okul işini bir araya getirme ablamdan biliyorum çok zorlandı.ben de öğretmenim.öğrenciler özellikle 1.sınıfta zorlanıyor.hamilelikte stresten uzak durmak önemli.kadesacığım inş.ankarada ailenle mutlu olursun.senin ve hepimi ziçin hayırlısı olsun.
kızlarr bu arada benim minik kızım yürüyor artık.:))bu arada hangi şehirde oturuyorsunuz.ben kahramanmaraştayım.hoşça ve dostça kalın:))

Canımm; öncelikle iyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim. Ben şu an Şanlıurfa Siverek'te oturuyorum. Öğretmenim, eş durumuyla geldim buraya. Ama aslen Aydın Kuşadası'ndanım.

merhaba kaderdaşlarım bende preaklampsi yaşadım 28 haftalık hamileyken.oğlumu kaybettim canımı ilk göz ağrımı.çok zor şeyler yaşadım gözümü kararttım 6 ay sonra tekrar hamile kaldım kızım oldu.oysaki giden oğlumun yerine sanki hiç bişey yaşanmamış gibi sıfırdan başlamış olmak için bir oğlum olmasını çok istemiştim.ama yinede şükürler olsun alllah kızıma sağlık sıhhat versin.şimdi 1 tanemi çocuğun var diyenlere evet 1 kızım var demek zor geliyor oğlumu nasıl hiçe sayabilirim ki ben onu 7 ay karnımda taşımadımmı onu bağıra çağıra doğurmadım mı inanın unutamıyorum oğlumu.hep dediler ki bana unutursun ama olmuyormuş yaşanılanlar unutulmuyormuş.3 buçuk sene geçti daha dün gibi herşey.

merhaba kaderdaşlarım bende preaklampsi yaşadım 28 haftalık hamileyken.oğlumu kaybettim canımı ilk göz ağrımı.çok zor şeyler yaşadım gözümü kararttım 6 ay sonra tekrar hamile kaldım kızım oldu.oysaki giden oğlumun yerine sanki hiç bişey yaşanmamış gibi sıfırdan başlamış olmak için bir oğlum olmasını çok istemiştim.ama yinede şükürler olsun alllah kızıma sağlık sıhhat versin.şimdi 1 tanemi çocuğun var diyenlere evet 1 kızım var demek zor geliyor oğlumu nasıl hiçe sayabilirim ki ben onu 7 ay karnımda taşımadımmı onu bağıra çağıra doğurmadım mı inanın unutamıyorum oğlumu.hep dediler ki bana unutursun ama olmuyormuş yaşanılanlar unutulmuyormuş.3 buçuk sene geçti daha dün gibi herşey.

Betumutlu aramıza hoşgeldin.oğlun melek olmuş,Allah kızına sağlık versin.unutmak tabii ki mümkün değil.onlar yanımızda olmasalarda bizim evlatlarımız,Cennet kuşlarımız.ikinci hamilelğinde preeklampsi yaşamadın sanırım değil mi?

Betumutlu; hoşgeldin aramıza. Ben de aynı soruyu soracağım Kadesa gibi, ikinci gebeliğinde preeklampsi yaşadın mı canım?Bir de doktorum 6 ay sonra hamile kalmana nasıl izin verdi? Son bir soru. Tekrar çocuğum olursa Ege Yiğit'imin yerini doldurur, acısını hafifletir diyordum ben, ama sen şimdi unutamadım diyorsun. Ege Yiğit'imin acısı beni daha ne kadar saracak o zaman?

Günaydın Nigar; nasılsın? İnş iyisindir. Geçen gün sormuştun; birinci sınıfa başlamak bir çocuk için atlatılması gereken bir sınav gibi. Okulun ilk senesinde kadar çok ilgiye ihtiyaçları oluyorki, o sene çocuğun aileden destek alamaması tüm okul hayatını olumsuz etkileyebilir.Özellikle ilerleyen sınıf kademelerinde geri dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkabiliyor. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Kendine çok, çok iyi bak.

günaydın canlar dilekcim rüyan hayırlara vesile olsun inşallah burdaki arkadaşlarımızın hepsi anne olmayı fazlasıyla hakediyorlar allahım kimsenin kucağını boş bırakmasın esra lütfiye çelikprenses tez vakitte sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız tüm dualarımda varsınız
betumutlu hoşgeldin biraz ikinci gebeliğinden bahsedermisin nasıl bir tedavi uygulandı genetik tahlillerin yapılmışmıydı allahım kızına sağlıklı uzun ömürler versin ranacım bebeğin ne kadarlık oldu ben nevşehirde yaşıyorum 2. bebek düşüncemiz var ama zaman kafamı çok kurcalıyor zamanlama kötü oldu herşeyin hayırlısı diyelim

bu arada akimera ne yaptı acaba hiç ses yok umarım bir problemi yoktur sağlıkla kucağına alır bebeğini

terken hoşgeldin iki çocuklu hayat nasıl gidiyor kardeş kıskançlığı varmı öpüyorum hepinizi

Terkencim gelmişşşş,hoşgeldin tatlım.özlettin kendini,minik kızımız iyidir İnşallah.o bizim umut bebeğimiz,omna çok iyi bak lütfen.

kızlar dün Lütfiye ile mesajlaştık,onada söyledim iki gece önce çok güzel bir rüya gördüm.Esra,Lütfiye ve Çelikprenses(seni tanımıyorum ama rüyamda gördüm:)) ile ilgili güzel bir rüyaydı.anlatmak istemiyorum çünkü anlatılınca rüya bozulurmuş derler.birde benim rüyalarım çıkar,valla dün gece okula müfettişler geldiğini gördüm bu sabah ouldakilere anlattım.gülüştük falan sonra bi baktık adamlar pat diye 9.30 da gelmişler.şok olduk!genelde haberli gelirlerdi.ama teftişim harika geçti,adam çalışmalarımı çok beğendi.birde velilerimde vardı okulda onlarlada görüşmüş,onlarda sağ olsunlar beni çok sevdiklerini falan söylemişler.güzel bir gün oldu..

Ranaecrin canım güzel dileklerin için çok sağ ol.demek kızın yürüyor Maaşallah ona,kaç aylık şu anda?

Kadesa; öncelikle şu müfettiş olayı çok hoş olmuş. Bakalım biz de geçen seneden beri bekliyoruz ama daha gelmediler :) Tayin çıkana kadar da gelmezler inşallah. Rüyana da çok sevinim. Bu sene için benim de içim umut dolu, güzel şeyler yaşayacakmışım gibi geliyor. Pek inanmam ama kahve falımda hep at çıkıyor ben de onu muradıma yoruyorum. Ben hepinizi daha yakından tanımak istiyorum. Buraya yazdıkça sanki günler daha çabuk geçiyor. Daha huzurlu hissediyorum. Bakıyorum, kimler neler eklemiş diye. Sevgilerimle...

Günaydın Nigar; nasılsın? İnş iyisindir. Geçen gün sormuştun; birinci sınıfa başlamak bir çocuk için atlatılması gereken bir sınav gibi. Okulun ilk senesinde kadar çok ilgiye ihtiyaçları oluyorki, o sene çocuğun aileden destek alamaması tüm okul hayatını olumsuz etkileyebilir.Özellikle ilerleyen sınıf kademelerinde geri dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkabiliyor. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Kendine çok, çok iyi bak.

günaydın canım iyiyim işteyim biliyorsun benim kızım çok erken doğdu zaten yaşıtlarını kilo olarak yakalayamadı hala acaba tekrar anaokulunamı göndersek ben 1. sınıf için hazır olduğunu düşünmüyorum öğretmenimizde el ve bacak kasları pek gelişmemiş dedi kafamda çok büyük soru işaretleri var aslında mayıs doğumlu ama eylülde doğacaktı 1 sene geç gitse sorun olmaz herhalde hayırlısı olsun kendine çok iyi bak güzel günler gelecek hep beraber göreceğiz

Back