Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Canlarım günaydııııınnn....öncelikle hepinize güzel bir yıl diliyorum, gönlünüzden ne geçiyorsa ne diliyorsanız Rabbim hayırlısı ile nasip eder inşallah.

Terkencim tatlım sana maşallah umarım kızımız yaramaslık yapmaz zamanında gelir hep duadayım akimera ve senin için ..isim konusunda ben serra yı beğendim amaannnn tek sağlıklı gelsin bebişcik sonrada konur isim takılma sen bunlara ne olursa olsun ismi önemli değil önemli olan seninle olması..

Akimera , canım arkadaşım bu kadar karamsar olma lütfen beni çok üzüyorsun , herşey iyi olacak diyelim iyi enerjimizle iyiliği çağıralım .. ne oldu sana yardımcı birileri gelmeyecek mi ayyy yolcam saçımı başımı ne oluyor bu insanlara yaa niçin bu kadar umursamaz davranıyorlar anlam veremiyorum.canım benim şuan sen ve bebiş önemli hiç birşey için stres yapma geçecek bu günler , biraz sabır..öptüm kocaman...

Nigarcım ben sana alınıyormıyım birtanem aşkolsun, latife yaptım..

Firdos :) kayak yapmaya gitmemen bence de isabetli bir karar olmuş aşkım benim

Esracımm, canım arkadaşım ... dün akşam üzeri yoğun iş temposunun arasında senin kadar değerli hediyeni aldım .Ellerine , yüreğine sağlık birtanem. Nasıl duygulandım anlatamam..sanki kızımdan bir hediye gelmiş gibi oldum ve gözlerimden gelen yaşlarla açtım hediyeni..kızımdan bir hatıra gibi saklayacağım emin ol..çok çok teşekkür ederim.
Bugüne kadar beni senin kadar başka birinin anladığını sanmıyorum , seni de benim kadar başka kimse anlayamaz ..yazdıklarını her okuduğumda tıpkı benim gibi diyorum hep , hep gözlerim nemli yazışıyorum seninle yazışırken ,benim için ne kadar değerli olduğunu sana anlatamam ..son yazdıklarına gelince evet daha 7 ay evvelinde sanki birdaha nefes alamaz, yaşayamaz, gülemez gibi gelirken normal hayatın içinde savrulurken bulduk kendimizi .. evet yaşamaya devam ediyoruz ama dediğin gibi hep içimizde bir yerlerde bir anne sürekli ağlıyor.
Hep söylerim 05.haziran.2011 günü beni de gömdüler , yaşamaksa eğer bu evet yaşıyorum ama asla eski ben değilim.Dün 11 yıllık iş arkadaşımla ayrıldık kız sürekli hıçkırarak ağlıyor, sarılıyor bense tepkisiz öylece buz kalıbı dona kalıyorum .oysaki ne acılar ne sevinçler yaşadık birlikte .kızımdan başka hiç birşeye ağlayamaz oldum , çünkü hiç bir gerçek kızım kadar acıtmıyor canımı .Rabbim beterini yaşatmasın inşallah.Bugünlerde bende hep parçalı bulutluyum , ama artık bende eşimin yanında ağlamamaya çalışıyorum ..evde olduğum zamanlar da mutfakta oyalanıyorum, diğer odalarda oyalanıyorum bazen hıçkırıklarıma engel olamıyorum , bazen ilk gün yaşadığım acı gibi bir acı hissediyorum , bazen çooook ama çooookkk uzaklarda kalmış gibi geliyor herşey.böyle böyle devam ediyoruz işte.. Umarım yeni yılla birlikte tüm istediklerimiz, tüm dileklerimiz gerçekleşir canım benim..
şubatta istanbuldayım demişsin , fuara yanına geleceğim emin ol..öpüyorum kocaman ..

Kızlar gelecek sene görüşürüz giderken yapılacak en kötü espiri herhalde ne yapayım hüzünlü bitmesin istedim yazdıklarım..SEVİYORUM SİZİ SAKIN UNUTMAYIN...

kızlar yeni yıl hepimize yeni güzellikler getirsin,gönlümüzden geçenler gerçekleşsin İnşallah...hepinizi çok seviyorum..görmeden,sesini duymadan da birilerinin sevilebileceğini öğretti bu yıl bana,sizler gibi güzel arkadaşlar kazandırdı..kendimi bu konuda çok şanslı hissediyorum...veee Nehirinannesi gibi bende o geleneksel espiriyle hoşçakalın diyorum:seneye görüşürüz canlarımmmmm

kızlar hepinizin yeni yılını kutluyorum 2012 hepimiz için sağlık mutluluk ve huzur getirir inşallah 2012de tüm güzelliklerin gerçekleşmesi dileğiyle iyi geceler hepinizi çok seviyorum

Günlerden muhteşem yüzyıl, veee Hatice sultan hamile ..kaybettiği bebeğinin yerine bir yenisi gelecek , nasıl mutlu görünüyor ....bense ağlayarak izliyorum ..
Rabbim yardım et .....

Günlerden muhteşem yüzyıl, veee Hatice sultan hamile ..kaybettiği bebeğinin yerine bir yenisi gelecek , nasıl mutlu görünüyor ....bense ağlayarak izliyorum ..
Rabbim yardım et .....

Elbette yardım edecek zaten O yardım etmese neler olurdu kimbilir.Muhteşem yüzyılı bilmem ama inşaallah bizim için süper bi yıl olur tatlım.

Elbette yardım edecek zaten O yardım etmese neler olurdu kimbilir.Muhteşem yüzyılı bilmem ama inşaallah bizim için süper bi yıl olur tatlım.

İnşallah canım arkadaşım benim.İnşallah...zaman bizim için güzel şeyler getirsin hayırlısı ile inşallah..

bu arada güzel bir haber vereyim , tansiyonum normale döndü 2 aydır ilaç kullanmıyorum hatta son 10 gündür 9-6 olarak seyrediyor ..söylemişlerdi zaten 8 ayda düzene girer demişlerdi ama hep endişeliydim açıkcası, şimdi düzeldi ya umarım biraz daha kilo verebilirim ve gelsin çalışmalar..Rabbim bize sağlıklı , ve miyadında doğumlar nasip etsin inşallah.. benim umudum var başaracağız arkadaşım.

Terken ve Akimera yı merak ediyorum, umarım terkenin kız yaramazlık yapmaz 13 günü kaldı sanırım, akimera da biraz rahatlamış olsa keşke..kızlaaarr bir ses verin

nehirinannesi tansiyonun normale dönmüş çok güzel bir haber çok sevindim 2012 senin ve esra için çok güzel olacak umudunuzu asla kaybetmeyin önünüze ne zaman ne çıkacağını bilemezsin,bazen birşeyler alır götürür senden tutamazsın....

Bazende hayatın getirdiklerinden kaçmak istersin ama kaçamazsın...

Böyledir hayat bir türlü anlayamazsın...

ne zaman başlıyorsunuz çalışmalara kızlar firdos nasıl oldun iyileştinmi terken az kaldı kızına kavuşmana akimera sen nasılsın gerilik devam ediyormu güzel haberlerini bekliyoruz

canlarım benim nasılsınız ben epeydir giremedim sürekli yorgunluk hali var üzerimde oturduğum yerde uyukluyorum nehirinannesi inşallah Allah br daha tansiyon derdi vermez nefret ediyorum o tansiyon aletinden Allah muhtac etmesin Rabbim tez zamanda sana sağlıcakla bir bebiş versin inşallah . 37. haftayı gördüğümüze inanamıyorum çünkü 20 haftalıkken başlamıiştı tansiyonumun yükselmesi kaç hafta dayanabilirki demiştim ama Allah öyle büyükki olmazlıkları olduruyor sadece kendim için değil ilk gebeliğinde preklempsi yaşayıp ikinciye umutsuz olanlar içinde dayanmak istiyorum inşallah sağlıkla doğar kızım inanıyorum o çok güçlü bir bebek nelere direndi yavrum akimeram inşallah sende bende hayırlısyla kucağımıza alacağız yavrularımızı Allah'a emanetler

Slm kızlar.yeni yıl dilekleriniz için tşk.ediyorum.bende yeni yılın hepinize sağlık mutluluk bol para bereket ve tatlı tatlı bebişler getirmesini diliyorum allahtan.terkencim cnm benim senin adına o kadar mutluyumki anlatamam.cnm benim zaten hamileyim duygusallık zirvede.inan bu günleri gördüğün için senin yazılarınıda hert okuduğumda gözlerim doluyo.çok duygusallaşıyorum çok mutlu oluyorum.bende görürmüyüm acaba o günleri.(hiç ümidim yok aslında.tansiyon problemim başgösterdi malesef.bir haftaya yakındır 14-9 en düşük 13-8 lerde.doktor bir hafta takip istedi.daha snrda 24 saatlik idrar örneği istedi.malum bebiştede gerilik başlamıştı.gerçi geriliği gören detaylı ultrasonumu çeken radyolog doktordu.benim doktorumun cihazına göre gerilik yok diyo.ama aynı cihaz küçük oğlumdada hep herşeyin normal olduğunu gösteriyodu taki başka bi doktorun ultrason cihazına giripte geriliğin çoktan 2 haftayı bulduğu ve tehlike sinyallerinin çaldığını öğrenene kadardı.şimdi yine aynı doktora gidiyorum çünkü doktorum tek kelimeyle süper bi kadın çok ilgili hiç usanmaz sıkılmaz gece gündüz ararım aramasam o beni merak edip arar.tek sorun hstneden kaynaklanan ultrason sorunu.gerçi doktoruma göre doğru ölçüm yapıyo.2 hafta snr tekrar ayrıntılıya giricem doktor ne diycek bakalım .bu kadar sıkıntının içinde tek mutlu olduğum şey bu gebeliğimde şeker yüklemem iyi çıktı.ufağında şekerde çıkmıştı çünkü baya zor günlerdi.doktorum benden biraz ümitsiz 30 u bulursak iyidir diyo.bende inat ettim en az 36 ya kadar doğurmıycam inat ettim diyorum.böle şakalaşıp duruyoruz.bakalım kaderimizde ne var inşallah hayırlısı olur

akimera mümkün mertebe aklından uzak tutmaya çalış bu tansiyon olayını benim o haftalarda 15-16 arası değişiyordu kardiyoloğada git canım bana holtermi haltermi herne karın ağrısıysa ondan takmışlardı 24 saatlik ölçüme bakıldı ona göre ilaç yazmadılar tansiyon aletini kalddır bir süre dmişti kardiyolog önce 2 haftada br ölçtüm sonra haftada bir düzenli ölçüm yaptım o şekilde kontrol altına alındı ben inanıyorum Allahın izniyle bebğini sağlıkla kucağına alacaksın inşallah

cnm benim zaten benim tansiyon aleti hiç aklıma bile gelmiyoki.iki küçük azmanla uğraşmak zaten bütün gün fazlasıyla beynimi meşgul ediyo.bazen hamile olduğumu bile unutuyorum.sadece başıma çok ağrı girdiği veya ayakta duramıycak kadar başım döndüğü zamanlarda tansiyonuma bakıyorum.bu haftada bu şikayetlerim hemen hemen hergün oldu.sadece kendimi öle hissettğimde baktım ve yüksek çıktı malesef.doktorumda işte düzenli ölçüm yapmadığım için kesin bişey diyemedi.o yüzden bu hafta sabah akşam düzenli takip istediki emin olalım diye.hatta herzaman yükselmiyo tansiyonum bazen aşırı düşüyo.3 gün önce şeker yüklemesi yapıldı.o zaman tansiyonum 8-5 di.beni acilde yatırarak yaptılar yüklememi.bazen evdede 8-9 lara düştüğü oluyo.çok şükür henüz 14 ün üstüne çıkmadı.belki kilo alışımlada alakası vardır diye düşünüyorum.çünkü 25 haftalık oldum 3 kilo aldım sadece.küçük oğlumda 2.aydan itibaren kortizon vermişlerdi bana daha 4 aylıkken 20 kilo birden almışım kortizona bağlı olarak.ayakları ellertim heryerim ödem yapmıştı.düşünsene ayakkabı numaram 37 den 41 e çıkmıştı.kendi botlarım falan hep patlamıştı.bu kilodan snr tansiyon ve şeker problemi yaşamıştım.şu an allaha şükür şekerim çıkmadı.inşallah dediğin gibi tansiyonumda çıkmaz.yani bi 28 haftalıkken tekrar giricem ayrıntılıya.orda belli olacak işte.geçen girdiğim ayrıntılıda çift taraflı çentiklenmeler oluştuğunu sölemişti doktor.ama benim kadın doğumcum bunun çok normal olduğunu çünkü çok zor bi gebelik yaşayıp doğurduktan snr daha damarlarım eski haline dönmeden vücudum hala tansiyonla mücadele ederken bu bebeğime hamile kaldığımı söledi.yani küçük oğlum 1 yaşındaydı ben buna hamile kaldığımda.o yüzdende bunun beklenen bi sonuç olduğunu bu çentiklenmelerinde bu bebişimden deil küçük oğlumdan kalan çentiklenmeler olduğunu sölüyo.ama sonuçta ortada oluşan bi gerileme var.bakalım bu gerileme kaç günü bulmuş 2-3 hafta snr belli olacak inşallah herşey yolunda giderde bitane bebişimide gününde alırım kollarıma.ilk oğlum 36 hafta ikinci oğlum 30 haftalık doğdu.bu seferki nekadar tutunacak bakalım karnımda.sende dua et cnm bana.çdoğumdada dualarını esirgeme lütfen.benim tüm dualarım hep sizinle.özxellikle nehirinannesi canım benim senin için sürekli dua ediyorum senin bu halin beni çok üzüyo.rabbim inşallah en yakın zamanda seninde göbişini snrda kucağını doldursun.güzel meleğine yeni tatlı kardeşler nasip etsin.diğer kızlar içind öle dua ediyorum.allah size önce sabır sabrınız karşılığındada en güzel hediyesini yollasın inşşallah.ne muradınız varsa versin şu mübarek cuma günüde...

selam kızlar napıyorsunuz herkes iyimi bu ne soğuk ya evden dışarı çıkamıyoruz oğlumla eve hapsolduk zaten 11buçukta kalkıkyoruz iyice düzenimiz şaştı depresyondamyım ne hoş zaten artık istesekte uyuyamayacağız ya neyse 6 günümüz kaldı acayip heyecan bastı beni:18: nasıl olacak nasıl bişey çıkacak merak ediyorum inşallah sorunsuz sağlıklı huzurlu bir bebek olıur eşiminde sömestr tatiline denk geliyor o açıdan iyi ama oğlumu ihmal etmekten korkuyorum bu c.tsi kontrolümüz var anestezi uzmanıyla görüşecekmişiz .heryerim şişmeye başladı biraz otursam ayak bileklerim şişiyor çorap giysem bacağım iki parçaya bölünmüş gibi oluyor 82 kilo oldum tam 18 kilo almışım 2 kilo daha hakkım var 20 kiloyu sınır koymuştum ama ne yesem kilo oluyor artık korkunç bir hızla kilo alıyorum balina gibi oldum akimera sen ne alemdesin nehirinannesi,firdos,esra,nigar hiçkimsenin sesi soluğu çıkmıyor nasılsınız

bizde değişiklik yok ne yapalım aynı bir gelişmede olmayınca yazmıyorum ama takip ediyorum seni ve akimerayı ne güzel çok az kaldı kızına kavuşmaya senin adına çok seviniyorum o kadar sıkıntı çektin inşallah bundan sonrada hiçbir sorunla karşılaşmazsın topiğimizin ilk bebeği olacak çok mutluyum kış geldi herkesde bir rehavet havası var sağlıcakla kal

Canım benim ben çok iyiyim sen bizleri merak etme . ruh halin depresyondan değilde kışları genelde insanlar hep böyle oluyor laf aramızda bende hiç sevmem kışı .. burası fazla soğuk değil ama bizler bile etkileniyoruz..
ayyy ne heyecanlısındır sen şimdi inan en az senin kadar bende mutluyum çok az kaldı maşallah size Akimera da düzelecek inşallah içime öyle doğuyor Allahım onuda korusun ..doğum kiloları çabuk gidiyor biliyorsun hiç dert etme , tek sıkıntımız o olsun.. hayırlı haberlerini bekliyorum dört gözle, öptüm kocaman

Canlarım niye kimse yok kaç gündür,neler yapıyorsunuz?ben temizlik yaptım dün ve bugün..hem evimi temizledim hem de hayatımı:)tertemiz oldum yani:)..sizler nasılsınız..Terken doğum yaptın mı acaba,takip edemedim?Akimera sen nasılsın canım?

Hayırdır tatlım ne yaptın valla çok merak ettim.Ben ara ara bakıp çıkıyorum çok olağanüstü bişey olmuyo bu ara hayatımda ,işte çok yoruluyorum.Akşamlarıda yemek bulaşık yatak,bazen fabrikada kalabiliyorum,sabahlıyorum..

Dün sabah işe gittim bi paket bırakılmış adıma, benden önce, bi can arkadaşım var o hemen paketi aldı attı çantasına,odamıza gidince paketi sordum vermek istemedi anladım tabi hemen, hamileyken bi mama sitesine üye olmuştum oradan 6. ay ek gıda numuneleri ve mama kaşığı hediyesi göndermişler,zorla aldım saklıcam dedim.İçindeki mektubu da aldım ama işte okumadım eve gelince açtım...'' Bebeğiniz artık büyüdü.Toprak şimdi 6 aylık oldu ve insanları tanıyor,hareketleri daha bilinçli yapıyor...'' falan filan yazıyor.Tabi bunları okuyunca bir kere daha yıkıldım,artık ağlayınca baya bi dağılıyorum onu fark ettim o kadar çok ağlamışım ki vücut kaldırmıyo heralde, bugün çenemin altında dokununca acıyan bi beze ve dudağımda bi uçukla uyandım.Çünkü bebeğim büyümemiş annesini bırakıp gitmiş,cennette meleklerle koşturuyordu.Annesi alamamıştı kucağına üzerine karlar yağmurlar yağıyordu herkes kar yağınca sevinirken annesinin boynu bükük kalıyordu.Üfff işte böle Allah bana ve tüm bu acıları yaşayan canım dostlarıma sabır versin...Allah çok Büyük.

canım arkadaşım,ne diyeceğimi bilemiyorum ki..gerçekten bu yazın karşısında dondum kaldım..Rabbim Cennetinde buluştursun sizi İnşallah..

firdosum hayırdır ne temizliği bu iyi olmuştur ama bazen yapmak gerekiyor ikizler ne yapıyor terken bugünlerde doğuracak ama kesin tarihini hatırlayamadım heyecanla bekliyoruz acayip kar yağdı buraya çok güzel bir manzara var haftasonu kızımla kardan adam yaptık onbeş tatil geliyor ne güzel ya bende 1 hafta izin alacağım kızıma bakacağım ikizleri kocaman öpüyorum

esracım sabah sabah ağlattın beni allahım sabır versin ne diyeceğimi bilemiyorum çok zordur allahım tez zamanda toprağın kardeşini gönderir inşallah allaha emanet ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…