Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

psikiyatriye bu haftasonu gidicem inşallah annemler gittiler ne yazıkki kardeşimin okulu var ama en azından olayın psikolojik olduğunu gördük kardiyoloğa gitmeseydim kadındoğumcu direk tansiyon ilacına başlatacakdı iyiki diretmişim çizelge yapayım inşallah haftamız bugün itibariyle 24+6 ama hala hamile olduğumu anlamıyorlar çok üzülüyorum biranönce büyüse kızım ya

Nigarcım bakıcıya alıştılar çok Şükür,ablamız gayet iyi bakıyor.geçen sene annemde yardıma geliyordu,bu sene yalnız bakabiliyor.iyi bir kadın,sessiz sakin..çoçukları çok seviyor.Adları Deniz ve Kağan..aslında iki isimleri daha var ama biz bunları kullanıyoruz:)

Terken iyi olmana çok sevindim.karnın büyümüyor diye üzülme,bir arkadaşımda hamile ve şu anda 7.ayının içerisinde karnı daha yeni yeni belirginleşiyor.onunda kızı olacak İnşallah.

prematüre diyince herkes saçma sapan yorumlarda bulunuyor sanki çok bilgileri varmış gibi..küçük eltim de 7 aylık doğmuş şimdi baya irice bir bayan..boylu poslu:)..

Ben önceki hamileliğimde ağır preeklampsi geçirdiğimi söyledim,olanları anlattım,hemen clexan 4000 ve coraspin'e başlamam gerektiğini söyledi Doçent.

slm kızlarrr...terkencim bu kadar stres yapma hayatım sonunda rabbimin dediği olacak biz ne yaparsak yapalım.gerisi boş.sadece böle yaparak kendimize zarar veririz.inan ben hiç düşünmüyorum bile.ne tansiyonumu ölçüyorum ne şekerimi.12+4 haftalık oldum ama çoğu zaman hamile olduğumu bile unutuyorum.geçen gün bi temizliğe kaktım inan koca koca koltukları çekyatları sandığı televizyonu falan kaldırıp yerlerini değiştirdim üstelikte tek başıma.hamile olduğum aklıma bile gelmedi.akşam eşimden fırça yiyince hatırladım ertesi gün kntrole gittim allaha şükür bişey olmamış bebişime.doktorum bana adece coraspirin verdi ama inan tembellikten henüz onuda kullanmaya başlamadım.arada bi ölçüyorum tansiyonumu normal çıkıyo.bende hiç önemsemiyorum.gerçi gebelik tansiyonu 20.haftadan snr çıkar diyo doktorum ama bana oı kullandığınız clexen yanlış yazmadıysam hiç bahsetmedi bile doktorum.ne olduğunu bile bilmiyorum.iğne falamı bu.sen nezaman kullamaya başladın bana neden verimedi acaba??neyse bu sefer inat ettim 40 .haftayı görücem inşallah kızlar bebşimi sağsalim alıcam kucağıma.ilk oğlumu 36 haftalık ikinci oğlumu 30 haftalık doğdum.büyük oğlum 2 kilo küçük oğlum 1 kilo doğdu:)) ahh ahhh hasret kaldım şöle tombik bi bebeği kucağıma almak istiyorum sağlıklı gününde doğan mümkünse kız olsun ve saçları olsun inşallah :))) iki oğlumda keltoş doğduda.bu sefer sipariş veriyorum.rabbim duysun sesimi inşallah.acısını üzüntüsünü göstermeden sağsalim kucağıma almayı nasip etsin inşallah.bizim topikte herkes hamile kaldı kızlar bazıları dourdu çoğuda hamile.çok mutlu oluyorum böle güzel haberleri alınca.inşallah darısı bu topiğin başına.bütün kızlar inşallah hamile kalsın preklemsi nedir yaşamadan sağsalim güzel tombiş bebekler alssın kucağına inşalllahhhhh...

Son düzenleme:
bu arada geçmiş konuları malum çocuklardan fırsat bulup pek takip edemiyorum konulara dahil olamıyorum arada böle girip kafamdan yorumlar yazıyorum inşallah sizinle ilgili önemli olaylar olduysa kaçırıpta sizi tınlamıyomuşum havası vermiyorumdur.eğer öleysede çok özür dilerim.öpüyorum hepinizi.beni mazur görün.böle girdi kaçtı yapıyorum.ama inanın gönlüm hep sizlerle..

canım iyi olmna çok sevindim aslında en iyisini yapıyorsun kendini dinlememekle insan kendini dinledikçe birşeyleri çıkıyor mesela ben eşim bir tansiyon aleti getirdi eve hergün tansiyonum ölçüyor zaten bebek istemiyordu buda bahanesi oldu bak görüyonmu sende şu an bile tansiyon var birde hamile kalsan nasıl olacak diyor o kadar temizlik yapnma canım biraz canının kıymetini bil bak kızarım kanepeleri değiştirmek falan allahım inşallah gönlüne göre verir tabi öncelikle sağlıklı vaktinde doğum yapman ama kızda olsa hiç fena olmaz demi şöyle saçlı tombik bir bebek coraspini ihmal etme terkenede söylemiştim birde limonu sık suyun içine onuda iç doğal kan cıvıltıcı ve tansiyon dengeleyici duların içinde kocaman bir amin diyorum kendine ve yeğenlerimiz iyi bak

o da ne demek canım biliyoruz aklın buralardadır seni mazur görüyoruz iki çocuk birde hamilelik ama yinede arayı fazla açma arada gir iyi olduğunu bilelim

ayy canım benim inşallah Allah gönlüne göre verir ve tansiyonun hiç yükselmez banada doktor iğneyi önermedi sadece 100lük coraspin ve osteocare ile başladık 21.haftadan sonrada magnezyuma başladık bende ölçmüyorum tansiyonumu Allaha emanetiz aynı benimde oğlum 2kilo doğdu bende tombik bebeğehasretim ama tabisağlıklı olması daha önemli hergün dua ediyorum ALLAHIM sağ salim miyadında sağlıklı kilosunda doğsun diye birde bana doktor kalsiyumdan zengin beslenmemi istedi oda bir tedbirmiş aklında olsun

çok çok çok gemiş olsun.Benim hamileliğimde de benzer şeyler yaşandı oğluşumun 2 hafta geriden geliyodu gelişimi ama hamileliğimin 7. ayından sonra böyle bi sorun çıktığı için tehlike çok değildi doğarsa yaşar diyorlardı ama acilen alınması gerektiğini söylüyordu tüm doktorlar.en sonunda özel çapa hastanesinde yunus bey korkulacak birşey olmadığını bebeği tutabildiğimiz kadar tutacağımızı söyledi anne karnında.normal doğum zmaanına 10 gün kala doğdu bebeğim 2kilo 440 gram doğdu.Ama çok sağlıklı. Tabiki insan bir kere daha hamileliği düşündüğünde aynı şeyleri yaşayacığını sanıyor. ama bu o hamileliğe özgü bir durumdu tüm doktorlar aynı şeyi söyledi anneyle ilgli bi durum değil hamileliğe özgü bi durum diye.İnşallah yeniden Rabbim hamilelik duygusunu annelik duygusunu tattırır sağlıklı bir şekilde ve ilk evladının meleğinin acısını biraz olsun hafiflettirir.

oğluşlarınla sağlıklı uzun ömürler dilerim.rabbim sana erkek evlatları hayırlı gördü inşallah...sen tüh ya deyince yakın zamanda başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim.evlilik çağına gelmiş bir kız evlat saygı duyduğum bir büyüğüm olan annesini o kadar çok üzdü ki (neyse ki şimdi mutlu yuvasını kurdu ANNESİNİ ARTIK ÜZMÜYOR ÜZMEZ DE İNŞALLAH) O ANNEYLE BİR GÜN DERTLEŞİRKEN (AH KIZIM AH 3 ERKEK EVLATTAN SONRA HAMİLE KALINCA HİÇ HAYIRLI EVLAT DEMEDİM ALLAHIM NE OLUR BİR KIZ EVLAT NASİP ET)DEDİM DİYE İTİRAFI BENİ ÇOK ETKİLEMİŞTİ....SAĞLICAKLA KALIN HEPİNİZ...BENİ SORAN SORMAYAN TÜM ARKADAŞLARA SEVGİLERLE...

canlarımmmm benim hepinize cümleten selamlar, umarım herkes iyidir bu aralar çok sık buluşamıyoruz ama artık galiba bende hayatın akışına kapıldım gidiyorum zaman hızla geçip gidiyor bir pazartesiyi birde bugün cumayı görüyorum,herkesin Cuması hayırlı olsun dualarınız kabul olsun inşaallah...sabahları iş akşamları hobilerim işte öyle.genel olarak iyiyim. çok girmiyorum ya sanki yüzyüze görüşmüyoruz ama hepinizi çok özledim :) göredende özlenebiliyor dostlar demekki.....en samimi sevgilerimle

Canım arkadaşım , iyi dileklerin duaların için sonsuz teşekkür ederim.Biliyorsunki biz melek annelerinin duası daha çabuk kabul olur ,öyle derler..Bebişinle bir ömür boyu sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum..öp onu benim için lütfen..

Çok teşekkür ederim canım..Rabbim bir şekilde sabrını da veriyor nasıl oluyor anlamıyorum ama garip bir şekilde yaşamaya devam ediyorsun, tabiki hiç birşey eskisi gibi değil....yaş etkenlerden sadece biri ama diğer arkadaşların da dediği gibi 20 li yaşlarında da yaşayan çok insan var ,Allah korusun bütün hamişleri ve bebekcikleri...sevgiyle kal ...

Ohhhh çok şükür canım benim, nasıl rahatladım anlatamam ..İnşallah hiçbirşey olmayacak bebişimize ve sana ..öptüm kocaman..

Canımmm aslına bakarsan testinin negatif çıkmasına sevindim diyebilirim, neden bizim gibi sorunlu hamilelik geçirenlerin diğer bir hamileliğine hazırlıklı bir şekilde başlaması gerek , yani doktoruna gideceksin bir güzel muayene olacaksın tetkiklerin yapılacak , onsan sonra Allah a emanet ...inşallah bir sorun çıkmayacak ...
nereden randevu aldınki sen 19 ekim e randevu vermiş ? Antalya da medisu diye bir hastane varmış benimde daha yeni haberim oldu , denizliden gelen karı koca kadın doğumcu açmışlar ,hatta adam riskli gebelikler prof'u imiş ..hamile bir arkadaşım oraya gidiyormuş geçen gün öğrendim ...ssk ile de anlaşması varmış , eğer gebe kalırsam orayada gitmeyi düşünüyorum...kendine iyi bak ..sende öpüldün kocaman...

:) benim içinde dal vallaha :))) kız güldürdün beni canım benimm.. nigarın dediği gibi psikiyatriste gittin mi?
BU arda senin kızında büyüyecek annesi acele etme , bu haftalarda pek anlaşılmıyor hamilelik bazılarında dert etme sen tek sağlıcakla al kucağınada başka ne isteriz...
Ben önceki hamileliğimde ağır preeklampsi geçirdiğimi söyledim,olanları anlattım,hemen clexan 4000 ve coraspin'e başlamam gerektiğini söyledi Doçent.

canım bu dediğin clexanı pıhtılaşma sorunu olanlar kullanıyormuş , yani pıhtılaşmadan kaynaklı preeklampsi geçirenler...

yemin ederim tam dayaklıksın he akimera kız sen bizi kalptenmi götüreceksin , biz burda neler yazıyoruz bir daha hamile kalırsak daha dikkatli olacağız , valla kendi hesabıma çalışmayı bile düşünmüyorum ..sen kalk koltuk çek , televizyon kaldır ayyyyyyy çok sinirlendim ...bir daha duymayayım sakın sakın haaa...

çok teşekkür ederim ,Allah razı olsun canım benim..bizim şanssızlığımız kızımın akciğer kanaması geçirmesi idi , yoksa kuzucuğum kilo bile almaya başlamıştı küvezde ...yanımdaydı şimdi , kucağımday dı oyy oyyy.Rabbim bebişini sana bağışlasın kimseye yaşatmasın birdaha...

Esraaa canım arkadaşım , bende giremedim yoğunluktan bakamadım bile sayfaya ,ama kalbim hep burada ...kendine iyi bak öpüldün kocaman..

Bu arada Nigar dahiliye uzmanına gidecektin gittin mi?

Firdosummmmm sen neler yapıyorsun sesin çıkmıyor hiç , kendine ve bebişlere iyi bak tatlım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…