• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

evet arkadşım ben bu sorulara yaklaşık bir yıl boyunca maruz kaldım aynı iş yerimdekilerle, 2. doğumu muda erken yaptım 26 haftalık çok şükür o yaşadı, bebek daha küvezde idi, doğum iznim bitti iş yerime iznimi uzatmaya geldim gören arkadaşlardan bazıları başın sağolsun dedi, bende bebek yaşıyor herhalde 1. için sölediniz dedim, o zamanda geçmiş olsun yaşarsa özürlü olur zor günler seni bekler dediler, çok şükür rabbim onların hayallerini gerçekleştirmedi, oğlumda problemler yok, sabret rabbimiz sizede bu dünyada mutluluk vesilesi olacak yumurcaklar verecek, çok şanslıyızki ebedi alemde de bebeklerimizde var

evet evet çokta bilirlerya , yaşasaydı özürlü olurdu demiyorlarmı deliriyorum resmen .NERDEN BİLİYORLAR ACABAAAAA !!!!!!!!!!!!!1

kızlar nasılsınız beni soracak olursanız pek iyi değilim doktor sitesi diye bir yer var dün mail attım perinatoloji uzmanına yaşadığım şeyleri yazdım yapılan tedaviyi falan gelen cevap şu

Sayın Ceylan Yaptığınız 2. düşüğün preeklampsi ile ilgisi yok. Preeklampsi her gebelikte olabilecek bir gebelik sorunu. Tedaviye rağmen bir sonraki gebeliğinizde ortaya çıkma ihtimali var. Ancak çocuk isteği de bu riski göze almanızı gerektiriyor. Eğer kısa süre içinde gebe kalabilirseniz gebelik öncesi tedavi uygulamanıza gerek yok. Gebelik için birkaç ay daha geçerse ve besinlerinizde folik asit ve vitamini eksik alıyorsanız, tekrar vitamin desteği yapmanız gerekebilir. Şu andaki tansiyonlarınızı da zaman zaman bir yere not edin (yüksek mi, normal mi?...). Gebe kalır kalmaz clexan tipi bir ilaç + 100mg aspirine başlamanız yerinde olur. Takiplerinizi bir üniversite kliniğinde ve belirli dönemlerde bir perinatoloji uzmanı denetiminde yaptırmanız yaşayacağınız sorunları azaltabilir. Geçmiş olsun M Yayl

birde dün eşimin okuluna tansiyon aleti satanlar gelmiş eşimde beni aradı alalım mı diye bende al dedim ondan sonrada bu mail geldi iyiki almışız akşam ölçtük 14/8.5 çıktı yüksek bak ben demiştim senin tansiyonun normaldede yüksek diye ben ne yapacağım eşimin haberi de yok bu mailden valla sürekli araştırmaktan kafayı yiyeceğim

Canımmm bak dikkat edersen genelde hep aynı bilgiler veriliyor hep genelleme yapılıyor bu doktor sitelerinde ... bence her gebelik kişiye özel bir durum ve tedavileride öyle ,, yani her hamile bir değil derler ya aslında her hamile bir değil ve insanın yaşadığı her gebelikte bir değil bu kadar çok kafaya takma lütfen , tansiyonun yüksek biraz evet bence bir dahiliye uzmanına görün aşkım, önce şu tansiyonlarımızı bir düzeltelim. aşacağız bu günleri göreceksin..öpüyorum senide...

Kızlar nasılsınız?topik ne kadar sessiz kalmış böyle.aslında ben hep buralardayım ama kimse olmayınca yazmıyorum:95:

Nigarcım doktora netten sormuşsun değil mi?emin ol bende benzer birşey sorsam aynı cevabı yazar.çünkü hastayı görmeden yorum yapması zor.klasik cevaplar veriyorlar.canını sıkma,herşey olacağına varıyor.

Esracım insanlar çok garip.anlayışsızlar.Ylmznrmn arkadaşımızın yaşadığının benzerini bende yaşadım.benimkiler biliyorsunuz ikizler ve 3 hafta küvözde kaldılar ya bir arkadaşım tutmuş diyor ki geçen gün..ikizlerden biri genelde engelli olur hele de erken doğup küvözde kaldıysa kesin onda sorun olur.şimdi olmasa bile 15-20 yıl sonra ortaya çıkar..düşün bende oradayım ve bu arkadışın eşi de hamile!üstelik iyi anlaştığım,sevdiğim biridir kendisi.bende sadece benimkilerde sorun yok Şükür,küvözde kalan bebekler normallere göre 10 kat daha güçlüdür üstelik diyebildim..yani dangalak insan çok!!

Nenirinannesi nasılsın bi tanem?test sonuçların çıktı mı?

Kızlar nasılsınız?topik ne kadar sessiz kalmış böyle.aslında ben hep buralardayım ama kimse olmayınca yazmıyorum:95:

Nigarcım doktora netten sormuşsun değil mi?emin ol bende benzer birşey sorsam aynı cevabı yazar.çünkü hastayı görmeden yorum yapması zor.klasik cevaplar veriyorlar.canını sıkma,herşey olacağına varıyor.

Esracım insanlar çok garip.anlayışsızlar.Ylmznrmn arkadaşımızın yaşadığının benzerini bende yaşadım.benimkiler biliyorsunuz ikizler ve 3 hafta küvözde kaldılar ya bir arkadaşım tutmuş diyor ki geçen gün..ikizlerden biri genelde engelli olur hele de erken doğup küvözde kaldıysa kesin onda sorun olur.şimdi olmasa bile 15-20 yıl sonra ortaya çıkar..düşün bende oradayım ve bu arkadışın eşi de hamile!üstelik iyi anlaştığım,sevdiğim biridir kendisi.bende sadece benimkilerde sorun yok Şükür,küvözde kalan bebekler normallere göre 10 kat daha güçlüdür üstelik diyebildim..yani dangalak insan çok!!

Canım günaydınnn ..... o arkadaşının bir sürü kulağı çınladı şimdi merak etme, o ve onun gibi düşüncesiz dangalakların...Allah kimseye yaşatmasın o günleri , çok acı..eşi sağsalim doğurur inşallah varsın bilmesinler canımın içi , bizim halimizden anlamasınlar boşver...

Ben iyiyim yazdığım gibi çok yoğun bu aralar fırsat bulduğum anda giriyorum , test sonuçları 20 ekimde bakalım bekliyoruz...

Rabbim korusun evlatlarımızı inşallah...kuvözde kalan çocuklar engelli kalacak ya da ılerıde boyle bır sorunla karsılasılacak... Sizin için böyle bir risk söz konusu olsaydı doktorunuz sizi bilgilendirirdi mutlaka.Kalbinizi ferah tutun bence,bebeklerinizle olmanın tadını çıkarın.Rabbim onlara hayırlı,sağlıklı,upuzun ömürler nasıp etsın ınsallah.

Canımmm bak dikkat edersen genelde hep aynı bilgiler veriliyor hep genelleme yapılıyor bu doktor sitelerinde ... bence her gebelik kişiye özel bir durum ve tedavileride öyle ,, yani her hamile bir değil derler ya aslında her hamile bir değil ve insanın yaşadığı her gebelikte bir değil bu kadar çok kafaya takma lütfen , tansiyonun yüksek biraz evet bence bir dahiliye uzmanına görün aşkım, önce şu tansiyonlarımızı bir düzeltelim. aşacağız bu günleri göreceksin..öpüyorum senide...

evet canım doktorların yaklaşımı genelde aynı bir belirsizlik var ne bileyim tansiyonumda yüksek seyrediyor en yakın zamanda bir doktora gitmeyi düşünüyorum hakkımzda hayırlısı olsun

evet canım netten sordum ama benim kanıtlanmış bir problemim var kanda pıhtılaşma böyle oluncada benim durumum daha ağırlaşıyor herşey olacağına varıyor birde tansiyonum şu anda bile yüksek seyrediyor birde üstüne hamile kalsam nasıl olur bilemiyorum firdos bu arada ikizlerin yeni halleri çok tatlı kocaman olmuşlar maşallah maalesef etrafımızda dangalaklar çok banada çok dediler yok özürlü olur yok konuşmasında problem olur allahıma şükürler olsun ki şu an gayet sağlıklı

akimera terken esra bebek ve ismini sayamadığım diğer arkadaşlarım nasılsınız?

Anladığım kadarıyla herkeste farklı seyrediyor bu illet , bu claxin i kullanınca demek iniyor şişlikler :53:, Rabbim beterinden saklasın , yaşadıklarıma halaa inanamıyorum , bunları benmi yaşadım diyorum uzun uzun düşüncelere dalıyorum bazen, sonra kendime geliyorum gerçekler tokat gibi iniyor yüzüme:57:
başın sağolsun arkadaşım, ela ya Allahım upuzuuuun sağlıklı ömürler versin :nazar::nazar: inşallah bizlere de nasip eder Rabbim inşallah , dua et bizim için....
Bu acıyı tatmış butun herkes için duacıyım ben.Rabbim ınsallah sağlıklı bı evlat sahıbı olabılmeyı sıze de nasib eder.Ben ki bu preeklampsi illeti yüzünden bebeğimi kaybettiğim gibi kendi canımdan da oluyordum neredeyse.Ben de sızın gıbı o gunlerı dusundukçe yaşadıklarıma ınanamıyorum ama zaman herşeyin ilacı.İnşallah sız de bebeğinizi kucağınıza aldığınızda acınız sevince mutluluğa dönüşecek.preeklampsi ikinci gebelikte ilki kadar ağır seyretmiyor.Ben gebeliğimi öğrenmeden önce şişmeye başladığımı farkettim,bedenimde herkesin gözle görebileceği şekilde ödem oluştu.5 haftalıkken hamile olduğumu öğrendim,clexan ve coraspin kullanmaya başladıktan sonra normale döndü herşey.36 hafta 4 gunluk doğum yaptım,tehlikeye girmeye başlamıştı bebeğim ama şükürler olsun ki sağlıklı doğdu.2 aylık şimdi teyzesi,Allah'ım size de nasib edecek inşallah,isteyen herkese nasib etsin,duanın gücüne inanan bırı olarak dualarımı eksık etmıyorum bızler gıbı olan butun arkadaşlardan...

merhaba nasılsınız kızlar ben iyiyim haftasonu annem ve kardeşlerim geldi istanbuldan çok mutlu oldum 15 olan tansiyon biranda 12ye indi kardiyoloğa gittik klp ekgme bakıldı turp gibi maşallah panik atakmışım ve direk psikiyetriye gönderdi o kadar sevindimki panik atak olduğuma tövbe yarabbim işte böyle sizler napıyorsunuz

Bi arkadaşım 3 kez yaşamıştı preeklampsiyi,o zamanlar tanışmıyorduk ve o preeklampsi geçirdiğinin farkında değidi,,bebek istiyordu ama eşi de kendi de bıkmıştı.Hamileliğinde claxen 2000 kullandı ve gününde normal doğum yaptı,sağlıklı bı kız bebek sahibi o da.Aynı dr bana clexan 4000 önerdi,bıkac dr a bırden gıdıyorum bu arada hepsı aynı şeyi soyluyor clexan 4000.Yanı bu kısıden kısıye degısıyor arkadaşlar.

çok çok geçmiş olsun durumuna çok üzüldüm allahsabır versin
ben 2 gebelik yaşadım ikiside preklemsiydi ilkinde 6. aydan sonra ortaya çıktı dr kontrolünde 36. haftada suni sancıyla sağlıklı bi doğum yaptım.(çeşitli sorunlar sıkıntılar yaşadım tabi)
2. de 2 ay oldu doğum yapalı diyet yaptım hiç tuz kullanmadım düzenli kontrollere gittim.benim yaşım 26.
30 dan sonra normal gebelikler bile riskli olabiliyor belki yaşta faktördür bilemiyorum benim şansım yaşımın küçük olması olablir belki bebeklerim yaşıyor çok şükür.
allah yardımcın olsun.

Bebeğinizi güle güle büyütün,Sağlıklı uzun ömürler versin Allah'ım.Ben 32 yasındayım ve sağlıklı bı bebeğe sahip olabildim şükür.Evet yaşın genç olması bi avantaj ama yaşla cok ılgısı oldugunu dusunmuyorum cunku arkadasım henuz 22 yasındaydı bebklerını kaybettıgınde.

Rabbim korusun evlatlarımızı inşallah...kuvözde kalan çocuklar engelli kalacak ya da ılerıde boyle bır sorunla karsılasılacak... Sizin için böyle bir risk söz konusu olsaydı doktorunuz sizi bilgilendirirdi mutlaka.Kalbinizi ferah tutun bence,bebeklerinizle olmanın tadını çıkarın.Rabbim onlara hayırlı,sağlıklı,upuzun ömürler nasıp etsın ınsallah.

Amin canım.zaten böyle bir risk olmadığını biliyorum,bebeklerim küçük değil 16 aylıklar.içim çok ferah,Rabbim onları bana bağışladı o bile yeter.benim demek istediğim arkadaşımın dengesiz konuşması ve o ortamda benim de olmam.insanlar ya çok düşüncesiz ya da bilemiyorum artık...

Nigarcım İnşallah herşey yolunda gider.tekrar gebelik istiyorsun değil mi?hazırlıklar onun için yani:)birde bebek07 diye bir arkadaş vardı,cuma günü test yapacaktı ne oldu acaba?

Nehirinannesi yoğunluk iyidir canım,kafan dağılır.20 ekime az kamış,Allah Hayırılısını versin.

Terken nasılsın?

günaydın can arkadaşlarım...yorumlarınızı okudum hepiniz iyisiniz şükür...sevgili lalenin de sağlıklı bebekler dünyaya getirmesi yeni umutlarımızdan...benim testin sonucu negatif çıktı...aslında çok da üzülmedim ama 7 gün geçti adetim başka sorun olmaz inşallah...doktorlar da özel hastanelerde bile çok yoğun.19 ekime randevu verdi...1 gün sonra da nehirin annesinin umutlu haberlerini alacağız inşallah firdos terken akimera hepiniz kocaman öpüldünüz...

günaydın güzellerrrrr:24:

Bebekcim sonucun negatif demek?Hayırlısı olsun canım,kısmet bir dahaki aya İnşallah.

Bi arkadaşım 3 kez yaşamıştı preeklampsiyi,o zamanlar tanışmıyorduk ve o preeklampsi geçirdiğinin farkında değidi,,bebek istiyordu ama eşi de kendi de bıkmıştı.Hamileliğinde claxen 2000 kullandı ve gününde normal doğum yaptı,sağlıklı bı kız bebek sahibi o da.Aynı dr bana clexan 4000 önerdi,bıkac dr a bırden gıdıyorum bu arada hepsı aynı şeyi soyluyor clexan 4000.Yanı bu kısıden kısıye degısıyor arkadaşlar.
ne 3 keremi arkadaşındaki iyi ceseretmiş valla biz bir kere yaşadık ikinciyi zor düşünüyoruz preeklemsi şiddetinine göre değişebiliyor hafif orta ağır benimki ağır seyretmişti yinede arkadaşınız tebrik ederim sende kan pıhtılaşma problemi var mı clexan kullandığına göre neye göre verildi
çok çok geçmiş olsun durumuna çok üzüldüm allahsabır versin
ben 2 gebelik yaşadım ikiside preklemsiydi ilkinde 6. aydan sonra ortaya çıktı dr kontrolünde 36. haftada suni sancıyla sağlıklı bi doğum yaptım.(çeşitli sorunlar sıkıntılar yaşadım tabi)
2. de 2 ay oldu doğum yapalı diyet yaptım hiç tuz kullanmadım düzenli kontrollere gittim.benim yaşım 26.
30 dan sonra normal gebelikler bile riskli olabiliyor belki yaşta faktördür bilemiyorum benim şansım yaşımın küçük olması olablir belki bebeklerim yaşıyor çok şükür.
allah yardımcın olsun.
öncelikle hoşgeldin gözün aydın canım biraz anlatırmısın ilk gebeliğinde kaç haftalık doğum yaptın ikinci gebeliğinde nasıl bir tedavi uygulandı bence yaşla ilgisi yok diye düşünüyorum bu durumun ben hastanede yatarken aynı odada 18 yaşında biri vardı aynı benimki gibi seyrediyordu
Amin canım.zaten böyle bir risk olmadığını biliyorum,bebeklerim küçük değil 16 aylıklar.içim çok ferah,Rabbim onları bana bağışladı o bile yeter.benim demek istediğim arkadaşımın dengesiz konuşması ve o ortamda benim de olmam.insanlar ya çok düşüncesiz ya da bilemiyorum artık...

Nigarcım İnşallah herşey yolunda gider.tekrar gebelik istiyorsun değil mi?hazırlıklar onun için yani:)birde bebek07 diye bir arkadaş vardı,cuma günü test yapacaktı ne oldu acaba?

Nehirinannesi yoğunluk iyidir canım,kafan dağılır.20 ekime az kamış,Allah Hayırılısını versin.

Terken nasılsın?
evet canım araştırmalarım tekrar bebek düşüncesinde olduğum için oğluşların çok tatlı firdos isimleri ne

günaydın can arkadaşlarım...yorumlarınızı okudum hepiniz iyisiniz şükür...sevgili lalenin de sağlıklı bebekler dünyaya getirmesi yeni umutlarımızdan...benim testin sonucu negatif çıktı...aslında çok da üzülmedim ama 7 gün geçti adetim başka sorun olmaz inşallah...doktorlar da özel hastanelerde bile çok yoğun.19 ekime randevu verdi...1 gün sonra da nehirin annesinin umutlu haberlerini alacağız inşallah firdos terken akimera hepiniz kocaman öpüldünüz...

bebekcim nasılsın hamilelik yokmuş neden adet olmadınki o zaman umarım başka bir problem yoktur kendine iyi bak

Terken nasılsın?

iyiyim tatlım ya napiyim o dengesiz ,insanlarla bende çok uğraştım benim oğlum 37 hftalık olmasına rağmen preklempsi sebebiyle 2 kilo doğmuştu yok agu yapabiliyormu yok bilmem ne özürlü muamelesi yapmışlardı bir arkadaşım var burda 8 yaşında ikiz kızları var 5buçuk aylıkken tansiyonu yükselmiş ve birbuçuk ay hastanedeyatmış 7 aylık dığurmuşlar aman Allahım öyle tatlılarki zaten büyüdüklerinde anlaşılmıyorki prematüre doğdukları halamın torun 6 aylık doğdu 600 gram oda preklempsi şimdi 6 yaşında o minyatür halide gitmiş çok ufak tefekti toparlamış onuda anlamıyoruz prematüre doğduğunu insanlar çok mal ya şimdi kzımdada böyle bir yorumla karşılaşırsam direk dalacam saçına başına))))

merhaba nasılsınız kızlar ben iyiyim haftasonu annem ve kardeşlerim geldi istanbuldan çok mutlu oldum 15 olan tansiyon biranda 12ye indi kardiyoloğa gittik klp ekgme bakıldı turp gibi maşallah panik atakmışım ve direk psikiyetriye gönderdi o kadar sevindimki panik atak olduğuma tövbe yarabbim işte böyle sizler napıyorsunuz

canım yazdığını yeni fark etmişim iyi olamna çok sevindim demekki psikolojikmiş bak ailende yanına gelmiş ne güzel tansiyonun çıkmaması ne güzel bir haber panik atakda kötü birşeydir kızkardeşimden biliyorum panik atakda yaşadığın stresden olabilir psikiyatriye gittin mi ne dedi doktor birde çizelge yapsanda haftanı takip etsek kendine iyi bak

Back