canım hoşgeldin aramıza başın sağolsun elanı allah bağışlasın sendemi ilk gebeliğinde preeklemsi yaşadın ikinci gebeliğinde problem yaşamadan mı doğurdun biraz bilgi verebilirmisin nasıl bir tedavi uygulandı
canım nerelerdesin kaç gündür yoktun çok merak ettim istanbuldamıydın ne yaptın işle ilgili karar verdiniz mi?Verceğiniz karar için hakkınızda ne yayırlısı ise o olsun gittim canım doktora ama tam sonuç alamadım adetim nerdeyse hiç olmuyor kürtajdan sonra tahliller yapıldı genel muayene yaptı allaha şükür temiz çıktı adetliyken yapılacak esas muayene yani kaldı şimdilik umarım bir sorun yoktur[/QU
Hosbulduk,cok tesekkur ederım ıyı dıleklerınıze arkadasım,ben ılk gebelıgımde preeklampsi gecırdım ve evet ne yazık kı bebegımı karnımda6,5 aylıkken kaybettım.1,5 yıl sonrasında tekrar hamıle kaldım(bu arada nefrolojıyle de gorusuyordum,bobreklerım zarar gormustu preeklampsı den dolayı) ve nefrolojı uzmanı dr'um da dahıl olmak uzere hıc bı dr hamılelık tavsıye etmıyordu bana,Acıbadem hast. doktorları bıle asla dıyordu,cok tehlıkelı...pekı benım anne olmaya hakkım yok muydu?Ne buyuk bı haksızlıktı bu?Ben ılk dogumumu Zeynep Kamıl de yapmıstım ve cok memnun kaldım hastaneden,bebgım ölmustu ama benım hayatımı kurtarmıslardı,daha once gıttıgım dr un dedıgını yapıp evde yatmıs olsaydım belkı de su an hayatta olmayacaktım,çunku 1 gun once bebgım karnımda öldügü halde ıkıncı gun zehırlendım ve acıl sezeryan a alındım.Herneyse bı arastırma yaptım preeklampsı konusunda uzman ıkı dr buldum,Bagdat caddesınde muayenehanelerı vardı,bırını aradım,sekreterınden cebını aldım,bana soyledıgı tek sey 'hıc korkma,hamıle kal gel 'oldu.Öğrendıgımde 5 haftalık hamıleydım.ılk ıkı ay sıslıkler baslamıstı,drum dedı kı'coraspın kullanırsan %50,claxen kullanıran%90 sansın var' tabıı kı %90 ı tercıh ettım.hergun ığne kullanmak bıraz agırdı ama degdı,kullanmaya baslayınca sıslıklerım ınmıstı,boylece34 haftayı doldurmustum,bırden tansıyonum cıkmaya basladı,hastaneye yatırıldım,2 gun kalıp cıktım tansıyonum duzenlenmıstı.36.haftada bır gece yatagımda korkunc bı bel agrısı hıssettım ve gecenın bı vaktı hastane maceram basladı yıne.tansıyon olcumu,ultrason ve nst sonucu hast yatırıldım.1 gun dogumhanede bekletıldıkten sonra kata alındım,dogum gecıktırılmeye calısılıyordu ama 24 saatlık ıdrarımda proteın artınca sezaryenle dogum yaptırıldım,36hafta 4 gunluk Ela'm benımleydı sonunda.sadece 1 gun yogun bakımda kaldı,nefes alıs verısınde ufak bı sorun olmustu,sımdı 2 aylık sukur saglıklı,ben de cok mutluyum kızımla,rabbım herkese nasıp eder ınsallah..