• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

canım benimde ilk zamanlar tansiyonum çok düzensizdi ilaca ara ra devat ettim zaten doktorumda 8 aya kadar bişey kalmaz demişti ve gerçekten öyle oldu 6 aydan sonra bişey kalmadı eski haline döndü tansiyonum inş.seninde öyle olur

Canım sen hastaneye yattığında kaçtı tansiyon i benim hep 14.9 du son gün hastane ortamındanmıdır nedir yükseldi 16.9 oldu , doğumdan sonra normale döndü ..takii nehiri kaybedene kadar ondan sonra bir düzene oturmadı ...:59:

inşallah beninkide düzelir ...

merhaba kızlar..

Akimera iyi olmana çok sevindim,İnşallah 20.haftadan sonrada çok iyi olacaksın.hiç düşünme böyle şeyleri.bence kızın olacak bu sefer:)

Terken nasılsın canım?daha iyi ve olumlu gördüm seni.doktorun en hafif ilaçları vermiş,özellikle şurup olanı çok hafif bir depresyon ilacıdır.hadi bakalım,kızını heyecanla bekliyoruz.bizde sanalda koç keseriz artık:))

Nigar yapışıklık falan yoktur İnşallah.zannetmiyorum gerçi.

BEBEK07 çok güzel bir günaydın msjı olmuş.sağ ol:71:

Esracım,Nehirinannesi nasılsınızzzzzz?

iyiyim canım teşekkür ederim , sen nasılsın ? bebişler alıştımı bakıcıya ?

evet canım var malesef ,2 ay kullandım 1 aydır bırakmıştım ama yine yükselmeye başladı bazen çok düşük , bazen çok yüksek oluyor..Hipersarplus 12,5 luk kullanıyorum . 4 gündür yine almaya başladım 12-9 a çıktı en son... ilacı kullanmaya başlayınca 10-6 , 9-5 öyle seyrediyor ... bugün tıpfakültesinde randevum vardı , kan tahlillerimi verdim nihayet...20.ekim e de çıkacakmış sonuçlar ..hayırlısı..:18:

çok geçmiş olsun benimde 135-145 arası gidip geliyor tansiyonum doktor evde ökçüm yapma hastanede ölçülsün dedi ama ahstanede daha beter heyecanlanıyorum ilk hamileliğimde alfamet vermişlerdi ama o bana hiç kar etmedi bu dedğin ilaç hamileliktede kullanılıabiliyomu şimdi yine alfamet başlayalım dedi kadın doğum doktoru ama kardiyologda görsün dedik inşallah sonuçların iyi çıkar ilaçtan kurtulursun

tansiyon problemin şu anda varmı? hangi ilacı kullanıyorsun bende dün doktorda ölçtürdüm gayet iyi 10/7 çıktı

hadi hayırlısı bebekciğim güzel haberlerini bekliyoruz

firdosum biliyorsun ben kürtaj olmuştum kürtajdan sonra adetlerimde çok azalma var yapışıklık falan olabilirmiş adetliyken bakacak umarım bir sorun yoktur sen nasılsın canım
canım bizimle paylaştığın için çok teşekkürler genetik tahlillerin yapıldı mı?neye göre verdi clexan iğneyi bu iğne kanda pıhtılaşma problemi olanlarda kullanılıyor ben iki tane profa gittim ikisinin tedevi şeklide aynıydı coraspin+clexan 0.6lık iğne tabi hamile kalabilirsem içimdeki korkularımı yenebilirsem

kimler gelmiş hoşgeldin akimera canım seni çok merak ettik arada gir iyi olduğunu yaz senin işinde kolay değil 2 erkek birde aralarında yaş farkı yok kolay değildir canım cindiyet için erken değilmi 11. hafta cinsiyet için benim içime kız gibi doğuyor sağlıklı olsunda gerisi önemli değil

sanada günaydın canım çok güzel bir paylaşım çok hoşuma gitti yüzümüzdeki gülümse hiç eksilmesin

:53:

hadi ya bana iğne vermedi doktor sadece coraspin ve osteocare vermişti 5. haftadan beri kullanıyorum iğne önermediler niye acaba şimdiki doktorda magnezyum yazdı toz halinde suya katıp içiliyor oda preklempsiye önlemmiş yüksek tansiyonda en büyük tehlike suyun azalması dedi doktor oğlumdada sıfır suyla girmiştim doğuma suyuda bol içmek lazım

evet canım var malesef ,2 ay kullandım 1 aydır bırakmıştım ama yine yükselmeye başladı bazen çok düşük , bazen çok yüksek oluyor..Hipersarplus 12,5 luk kullanıyorum . 4 gündür yine almaya başladım 12-9 a çıktı en son... ilacı kullanmaya başlayınca 10-6 , 9-5 öyle seyrediyor ... bugün tıpfakültesinde randevum vardı , kan tahlillerimi verdim nihayet...20.ekim e de çıkacakmış sonuçlar ..hayırlısı..:18:

canım tahhlillerini vermişin ve böylece ilk adımını atmış bulunuyorsun umarım bir sorun çıkmaz sonuçların 15 günde çıkacak ne güzel benimki 2 ayda çıkmıştı demekki heryerde değişik zamanlarda çıkıyor

:hadi ya bana iğne vermedi doktor sadece coraspin ve osteocare vermişti 5. haftadan beri kullanıyorum iğne önermediler niye acaba şimdiki doktorda magnezyum yazdı toz halinde suya katıp içiliyor oda preklempsiye önlemmiş yüksek tansiyonda en büyük tehlike suyun azalması dedi doktor oğlumdada sıfır suyla girmiştim doğuma suyuda bol içmek lazım[/QUOTE]

canım bende kan pıhtılaşması var benim genetik tahlillerim yapılmıştı yani hamilelik olursa coraspin ve kan cıvıltıcı iğne kullanmak zorundayım magnezyum bende kullanmıştım iyi geliyor ayrıntılı ultrasona girdin mi?bol bol limonu sık iç hem tansiyonu dengeliyor hemde kanı cıvıltma özelliği var doğal kan cıvıltıcı suyuda ihmal etme bol iç ve en önemlisi stres yok biliyorsundurda ben yine söyleyim dedim allaha emanet ol

canım tahhlillerini vermişin ve böylece ilk adımını atmış bulunuyorsun umarım bir sorun çıkmaz sonuçların 15 günde çıkacak ne güzel benimki 2 ayda çıkmıştı demekki heryerde değişik zamanlarda çıkıyor

:hadi ya bana iğne vermedi doktor sadece coraspin ve osteocare vermişti 5. haftadan beri kullanıyorum iğne önermediler niye acaba şimdiki doktorda magnezyum yazdı toz halinde suya katıp içiliyor oda preklempsiye önlemmiş yüksek tansiyonda en büyük tehlike suyun azalması dedi doktor oğlumdada sıfır suyla girmiştim doğuma suyuda bol içmek lazım

canım bende kan pıhtılaşması var benim genetik tahlillerim yapılmıştı yani hamilelik olursa coraspin ve kan cıvıltıcı iğne kullanmak zorundayım magnezyum bende kullanmıştım iyi geliyor ayrıntılı ultrasona girdin mi?bol bol limonu sık iç hem tansiyonu dengeliyor hemde kanı cıvıltma özelliği var doğal kan cıvıltıcı suyuda ihmal etme bol iç ve en önemlisi stres yok biliyorsundurda ben yine söyleyim dedim allaha emanet ol[/QUOTE]

ayrıntılıya 18.haftada girmiştim birde bu haftasonu girdim iyi dedi doktor bakalım şimdilik iyi inşallah böyle devam eder limonu ihmal etmeyeceğim inşallah bundan sonra

CANLAR NASILSINIz...

Ay ben çok geride kalmışım:))dolmuş burası gene.
Firdosummm sen üzülme sadece dua et zaten ediyorsun biliyorum.Umarım herşey iyidir.
Nigar50, çok geçmiş olsun noldu birdenbire böle...kendine dikkat et moralini bozma.
Nehirinannesi, sevgili kankam:))demek istanbullu oldun bende geçen hafta ordaydım iş için.Allahım ne şehir tam 4 kere köprüden geçtik mecidiyeköydeydi işimiz tam saat 18 de çıktık ordan tabi lafın gelişi çıktık,Allah yardımcın olsun...Ne kadar güzel bi rüya görmüşsün,keşke bende görebilsem ama benim sıpam hiç gelmiyo rüyama,ben inanıyorum.çok iyi haberlerini alacaz burdan hemde en kısa zamanda hemen olcak sanki inşaallah,bende sonuçlarını dört gözle bekliyorum.
:55:
terken ,preeklampsi,akimera,bebek07 tüm canlara sevgiler.....

Son düzenleme:
Bizim fabrikanın merkez ofisi Ankarada oradan arada bir değişik departmanlardan arkadaşlar fab.ziyarete gelir dün en son 6 ay önce ziyarete gelmiş bi arkadaşımız geldi çok samimi değiliz o ilk geldiğinde yeni işe girmişti ve tanışma faslı için getirdiler neyse tabi o zaman ben hamileydim.Dün sağ olsun küt diye 'Naptınız Bebeğiniz büyüdümü' diye bi soru sormazmı, herşeyi hızlı algılayan beynim birden durdu doğru cevabı bulamadım bi an kızın suratına sorunun cevabından emin olamayan bi öğrenci gibi baktım tabi ortam buz.sonra toparladım kısa ve öz; kaybettim dedim okadar bu sefer kız duvara tosladı.sonrada 10 kere özür diledi tabi ben gayet olgun ve dayanıklı tavrımla kızı teselli ettim.Taki kendi departmanıma gidene kadar,çok can bi iş arkadaşım var yani kardeşim gibidir.Mimiklerimi çok iyi bilir.Onada anlattım olayı fazla konuşamadı uzatsa ağlıcam olmıcak ortam müsait değil.benim dikkat moral surat ne varsa gitti tabi.ama kulağımda sürekli o soru bebeğiniz büyüdümü.eve geldim. artık gerisini siz anlarsınız.öyle yada böyle zaman geçip gidiyor geri çeviremiyoruz zamanı.Ama hala inanamıyoruz gidenlere olanlarra beynimizde biyer hala hayır diyo hayır olamaz...herkese iyi geçeler hepinizi çokkkk kucaklıyorummm.

Dönüşlü göğe ve Tarık ' a and olsun.Sen Tarık'ın ne olduğunu bilirmisin? O karanlığı delen yıldızdır.(Tarık suresi)

Bizim fabrikanın merkez ofisi Ankarada oradan arada bir değişik departmanlardan arkadaşlar fab.ziyarete gelir dün en son 6 ay önce ziyarete gelmiş bi arkadaşımız geldi çok samimi değiliz o ilk geldiğinde yeni işe girmişti ve tanışma faslı için getirdiler neyse tabi o zaman ben hamileydim.Dün sağ olsun küt diye 'Naptınız Bebeğiniz büyüdümü' diye bi soru sormazmı, herşeyi hızlı algılayan beynim birden durdu doğru cevabı bulamadım bi an kızın suratına sorunun cevabından emin olamayan bi öğrenci gibi baktım tabi ortam buz.sonra toparladım kısa ve öz; kaybettim dedim okadar bu sefer kız duvara tosladı.sonrada 10 kere özür diledi tabi ben gayet olgun ve dayanıklı tavrımla kızı teselli ettim.Taki kendi departmanıma gidene kadar,çok can bi iş arkadaşım var yani kardeşim gibidir.Mimiklerimi çok iyi bilir.Onada anlattım olayı fazla konuşamadı uzatsa ağlıcam olmıcak ortam müsait değil.benim dikkat moral surat ne varsa gitti tabi.ama kulağımda sürekli o soru bebeğiniz büyüdümü.eve geldim. artık gerisini siz anlarsınız.öyle yada böyle zaman geçip gidiyor geri çeviremiyoruz zamanı.Ama hala inanamıyoruz gidenlere olanlarra beynimizde biyer hala hayır diyo hayır olamaz...herkese iyi geçeler hepinizi çokkkk kucaklıyorummm.

Dönüşlü göğe ve Tarık ' a and olsun.Sen Tarık'ın ne olduğunu bilirmisin? O karanlığı delen yıldızdır.(Tarık suresi)

canım adaşım sanırım adın esra ahiret diye bir yer iyiki var değilse neyle teselli olurduk meleğin seni cennete bekliyor Allah bundan sonra doğacak yavrularını sana bağışlasın inşallah

evet arkadşım ben bu sorulara yaklaşık bir yıl boyunca maruz kaldım aynı iş yerimdekilerle, 2. doğumu muda erken yaptım 26 haftalık çok şükür o yaşadı, bebek daha küvezde idi, doğum iznim bitti iş yerime iznimi uzatmaya geldim gören arkadaşlardan bazıları başın sağolsun dedi, bende bebek yaşıyor herhalde 1. için sölediniz dedim, o zamanda geçmiş olsun yaşarsa özürlü olur zor günler seni bekler dediler, çok şükür rabbim onların hayallerini gerçekleştirmedi, oğlumda problemler yok, sabret rabbimiz sizede bu dünyada mutluluk vesilesi olacak yumurcaklar verecek, çok şanslıyızki ebedi alemde de bebeklerimizde var

Son düzenleme:

esracım canım benim nolur üzülme meleğin seni cennette bekliyor hiç merak etme meleğinin kardeşi en kısa zamanda gelecek ben inanıyorum etrafımızda öyle insanlar var ki bende doğum yaptım insanların öyle bakışları var dı ki sanki doğura doğura bunumu doğurdun der gibiydiler tabi herkes tosun gibi doğuruyor neyse moralini bozma canım elbet güzel günleri sende göreceksin

kızlar nasılsınız beni soracak olursanız pek iyi değilim doktor sitesi diye bir yer var dün mail attım perinatoloji uzmanına yaşadığım şeyleri yazdım yapılan tedaviyi falan gelen cevap şu

Sayın Ceylan Yaptığınız 2. düşüğün preeklampsi ile ilgisi yok. Preeklampsi her gebelikte olabilecek bir gebelik sorunu. Tedaviye rağmen bir sonraki gebeliğinizde ortaya çıkma ihtimali var. Ancak çocuk isteği de bu riski göze almanızı gerektiriyor. Eğer kısa süre içinde gebe kalabilirseniz gebelik öncesi tedavi uygulamanıza gerek yok. Gebelik için birkaç ay daha geçerse ve besinlerinizde folik asit ve vitamini eksik alıyorsanız, tekrar vitamin desteği yapmanız gerekebilir. Şu andaki tansiyonlarınızı da zaman zaman bir yere not edin (yüksek mi, normal mi?...). Gebe kalır kalmaz clexan tipi bir ilaç + 100mg aspirine başlamanız yerinde olur. Takiplerinizi bir üniversite kliniğinde ve belirli dönemlerde bir perinatoloji uzmanı denetiminde yaptırmanız yaşayacağınız sorunları azaltabilir. Geçmiş olsun M Yayl

birde dün eşimin okuluna tansiyon aleti satanlar gelmiş eşimde beni aradı alalım mı diye bende al dedim ondan sonrada bu mail geldi iyiki almışız akşam ölçtük 14/8.5 çıktı yüksek bak ben demiştim senin tansiyonun normaldede yüksek diye ben ne yapacağım eşimin haberi de yok bu mailden valla sürekli araştırmaktan kafayı yiyeceğim

kızlar nasılsınız beni soracak olursanız pek iyi değilim doktor sitesi diye bir yer var dün mail attım perinatoloji uzmanına yaşadığım şeyleri yazdım yapılan tedaviyi falan gelen cevap şu

Sayın Ceylan Yaptığınız 2. düşüğün preeklampsi ile ilgisi yok. Preeklampsi her gebelikte olabilecek bir gebelik sorunu. Tedaviye rağmen bir sonraki gebeliğinizde ortaya çıkma ihtimali var. Ancak çocuk isteği de bu riski göze almanızı gerektiriyor. Eğer kısa süre içinde gebe kalabilirseniz gebelik öncesi tedavi uygulamanıza gerek yok. Gebelik için birkaç ay daha geçerse ve besinlerinizde folik asit ve vitamini eksik alıyorsanız, tekrar vitamin desteği yapmanız gerekebilir. Şu andaki tansiyonlarınızı da zaman zaman bir yere not edin (yüksek mi, normal mi?...). Gebe kalır kalmaz clexan tipi bir ilaç + 100mg aspirine başlamanız yerinde olur. Takiplerinizi bir üniversite kliniğinde ve belirli dönemlerde bir perinatoloji uzmanı denetiminde yaptırmanız yaşayacağınız sorunları azaltabilir. Geçmiş olsun M Yayl

birde dün eşimin okuluna tansiyon aleti satanlar gelmiş eşimde beni aradı alalım mı diye bende al dedim ondan sonrada bu mail geldi iyiki almışız akşam ölçtük 14/8.5 çıktı yüksek bak ben demiştim senin tansiyonun normaldede yüksek diye ben ne yapacağım eşimin haberi de yok bu mailden valla sürekli araştırmaktan kafayı yiyeceğim

nigar kilolu birimisin bilmiyorum ama bir sitede günlük yapılan bir miktar düzenliyürüme ve kilo verilmesiyle tansiyon problemi ilaçsız bitiyomuş önce tansiyonunu düzene sokup hamile kalırsın birde hamilelik öncesindede hipertansiyonlu insanlar var ve hamile kalabilirler sonuçta doktor kontrolünde olduktan sonra ya bana iki doktorda iğneyi önermemiştiacaba o yüzdenmi benimde tansiyonum zıplıyor

nigar kilolu birimisin bilmiyorum ama bir sitede günlük yapılan bir miktar düzenliyürüme ve kilo verilmesiyle tansiyon problemi ilaçsız bitiyomuş önce tansiyonunu düzene sokup hamile kalırsın birde hamilelik öncesindede hipertansiyonlu insanlar var ve hamile kalabilirler sonuçta doktor kontrolünde olduktan sonra ya bana iki doktorda iğneyi önermemiştiacaba o yüzdenmi benimde tansiyonum zıplıyor

hayır canım kilolu değilim 1.66 boy 60 kilodayım ama nedense tansiyon çıkıyor bugün tekrar ölçsün bakalım ne çıkacak biz planlı bir gebelik düşündüğümüz için gebelikten önce perinataoloji uzmanına gitmiştik bütün araştırmalarım yapılmıştı biraz kilo verdim 8 kilo kadar sonuçta kanda pıhtılaşma çıktı yukarıda doktor yazmışya yine geçirme riskin var diye valla bilemiyorum çok kararsızım zaten eşimide ikna edemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun

sen ne yapıyorsun nasıl gidiyor biraz daha rahatmısın tayin işini ne yaptınız

hayır canım kilolu değilim 1.66 boy 60 kilodayım ama nedense tansiyon çıkıyor bugün tekrar ölçsün bakalım ne çıkacak biz planlı bir gebelik düşündüğümüz için gebelikten önce perinataoloji uzmanına gitmiştik bütün araştırmalarım yapılmıştı biraz kilo verdim 8 kilo kadar sonuçta kanda pıhtılaşma çıktı yukarıda doktor yazmışya yine geçirme riskin var diye valla bilemiyorum çok kararsızım zaten eşimide ikna edemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun

sen ne yapıyorsun nasıl gidiyor biraz daha rahatmısın tayin işini ne yaptınız

doktorunda dediği gibi kan sulandırıcılarla iğnelerle önlem alınacak o zaman tabi doktorunda dediği gibi risk sonuçta ama yaşamaya değer ben ilk gebeliğimden sonra kesinlikle diyodum ikinciyi istemiyorum aynı şeyleri yaşamamak için ki çok şükür oğlum sağlıklı doğdu sadece zayıftı ama öldük öldük dirildik ikincidede nerdeyse imkansızken hamile kaldım başta düşük tehlikesi vardı hiç istemedim ama hareketlerini hissettikçe ağlıyorum Allahım nolur sağlıklı bir şekilde sağsalim gönder sana emanet ben elimden geleni yapıyorum gerisi tevekkül ama çokta korkuyorum haftasonu kardiyoloğa gidicem çünkü kalp atış hızım çok yüksek nefes alamama sorunum var bu ankisiyetemi yoksa gerçekten tansiyon sorunumu onu ayırt etmemiz lazım tayin işide bizim kurumda çok zor zaten ilk memuriyetim daha 1buçuk ay oldu 2 seneden önce tayin isteyemiyoruz hayırlısı bakalım inşallah senin hakkındada hayırlısı olur eğer nasipte dünyayaya getirmek varsa varsa ne tansiyon dinler ne pıhtılaşma

KIZLAAAAAAAAAARRRRRRRRRR NERDESİNİZZZZ, KAÇ GÜNDÜR GİREMEDİM HERKES NEREYE KAYBOLDU !!! Ben yokken neler yazıştınız bakayım :68: anca fırsat bulabiliyorum canlarım yatmadan bir bakayım öyle yatayım dedim , anlatırım sonra detaylı ..

çok geçmiş olsun benimde 135-145 arası gidip geliyor tansiyonum doktor evde ökçüm yapma hastanede ölçülsün dedi ama ahstanede daha beter heyecanlanıyorum ilk hamileliğimde alfamet vermişlerdi ama o bana hiç kar etmedi bu dedğin ilaç hamileliktede kullanılıabiliyomu şimdi yine alfamet başlayalım dedi kadın doğum doktoru ama kardiyologda görsün dedik inşallah sonuçların iyi çıkar ilaçtan kurtulursun

hipersarplus hamilelikte kullanılıyormu bilmiyorum canım , doktorlar biliyorlar sormakta hiç aklıma gelmedi şimdiye kadar zaten doktora giderken şartlanıyorum onu soracam bunu soracam , gidince hazır bildiğinide unutuyor insan Allahım acısın bizlere ...

hadi ya bana iğne vermedi doktor sadece coraspin ve osteocare vermişti 5. haftadan beri kullanıyorum iğne önermediler niye acaba şimdiki doktorda magnezyum yazdı toz halinde suya katıp içiliyor oda preklempsiye önlemmiş yüksek tansiyonda en büyük tehlike suyun azalması dedi doktor oğlumdada sıfır suyla girmiştim doğuma suyuda bol içmek lazım[/I]

Şu magnezyum :59: doktor ellerim şiştiğinde magnezyum diasporal şase yazdı piyasadan kalkacağı tutmuş bulamadım , istanbulda bile arattırmıştım , sonraki muayenemde sormuştum bulamadım muadili varmı diye pek üzerinde durmadı bulabilirsin dedi geçiştirdi bende önemli değil herhalde dedim almadım .. oyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy oyyyyy belki bulsam içsem böyle olmayacaktı , kafayı sıyırmanın eşiğine geliyordum belkilerden , doktora sordum onunla ilgisi yok dedi ama halaaa acaba diyorum delirecem kendimi işe verdim .

canım bende kan pıhtılaşması var benim genetik tahlillerim yapılmıştı yani hamilelik olursa coraspin ve kan cıvıltıcı iğne kullanmak zorundayım magnezyum bende kullanmıştım iyi geliyor ayrıntılı ultrasona girdin mi?bol bol limonu sık iç hem tansiyonu dengeliyor hemde kanı cıvıltma özelliği var doğal kan cıvıltıcı suyuda ihmal etme bol iç ve en önemlisi stres yok biliyorsundurda ben yine söyleyim dedim allaha emanet ol

ayrıntılıya 18.haftada girmiştim birde bu haftasonu girdim iyi dedi doktor bakalım şimdilik iyi inşallah böyle devam eder limonu ihmal etmeyeceğim inşallah bundan sonra[/QUOTE]

:nazar::nazar::nazar::nazar: Allahıımmmm nazardan korusun,inşallah kucağına alacaksın canım sağlıcakla ...

Canım arkadaşım , birtanecik arkadaşım .... dayanacağız , dayanıyoruz bir şekilde ... genelde kendi kendime kaldığım zamanlar ağlıyorum bende bol bol , diğer zamanlarda normal davranmaya çalışıyorum, bazen içimde biryerlerde bıçak saplanıyor gibi oluyor,boğazım düğümleniyor ..elden gelen birşey yok.. biliyormusun esra kızım aklıma gelip içim çok yandığı anlarda sen geliyorsun aklıma.esra da benim gibi diyorum öyle zamanlarda sende beni düşün dayanalım birbirimize...

İstanbullu olmadım henüz ama gidip geliyorum şimdilik , sonrasını zaman gösterecek ..öpüyorum seni kocaman ....

Back