• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

hepinize merhaba...preeklampsi geçiren anneleri uzun zamandır takip ederim.ama bu topiğe rastladığıma sevindim.öncelikle nehirin annesini bulduğum için...allahım inşallah sabrını verecek nehirin annesine ve ihtiyacı olan tüm annelere...ben de yaşadım 14 yıl oldu...tıp bu kadar gelişmemşti bile.en son 28 haftalıkken kontrole gittiğimde tansiyonum 14-10 du.o gittiğim doktorda hiçbir şey demedi.yaklaşık 3 hafta sonra mide bölgesinde başlayan şiddetli ağrıyla ege üniversitesine kaldırıldım.kanda trombosit düşmüş.bu şekilde acil müdahale ve ertesi gün doğum...BİLİNÇLİ HEKİMLERLE AŞILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM BİR HASTALIK...ege üniversitesinde oğlumu 2000gr.33 haftalık aldım kucağıma.çok şükür sağlıklıydık.önceleri hiç bebek istemedim.şimdi yaş oldu 35...2-3 yıldır bir kıpırtı içimde.2 yıl önce akdenizde ben de inanç beye gittim fakat pek sıcak bakmadık birbirimize.hastalığı yaşama şansın %50.aynı hastalığı yaşarsan sağlıklı olma şansınız %75 ölüm riski %25(bu oranı ondan ben istedim)gibi bir açıklama yaptı.biz de orada vazgeçtik tekrar...şimdi ben yıllardır içtiğim doğum kontrol hapımı geçen ay içmedim ve adetime 10 gün var...endişelimiyim mutlumuyum tarif edemiyorum.herşeyin hayırlısı hepimiz için...NEHİRİN ANNESİ BEN DE ANTALYADAYIM...GÜVENDİĞİN PROF.UN İSMİNİ ÖZELDEN ALMAK İSTERİM.AYNI ŞEHİRDEYİZ.BİRLİKTE PAYLAŞALIM...

Canım hoşgeldin , çok mutlu oldum yazdığın için.kendi şehrimden bu hastalığı yaşayan birini bulmak ,üzücüde olsa sevindim bende ...aklıma birşey takıldı yalnız ; doğum kontrol hapları bu hastalık için iyi değil diyorlar yani tekrar bebek düşünceniz olursa kullanmayı önermiyorlar , rastgeze gözün kapalı dalma birşeylere daha önce yaşadın biliyorsun, şanslısın bebeğin seninle :nazar: ama kaybetmek varya dünyada ondan daha acı birşey varmıdır ? sanmıyorum ..Allah beterinden saklasın derler hep beterin beteri var hep derler ama .... sakın canım sakın sen daha bilinçli bir annesin , öncesinde plesantanın iyi gelişmesi için folbiol veriyor doktorlar gebe kalmadan en az 2 ay evvelinden, daha sonrasında gebelik başlayınca bebe aspirini diyorlar... bende inanç bey e gidiyorum zaten antalya da riskli gebelikler alanında başka prof var mı ? bilmiyorum kime sorsam onu önerdi.benim inanç beyle son muayenemde tekrar yaşama oranı olarak %10-15 verdi .. tabiki bu hastalık herkeste farklı seyredebiliyor ama kafam karıştı şimdi benim :44:

Eminim herşey daha iyi olacak senin için hakettiğini biliyorum.Gece çok fena bi gökgürültüsüyle uyandım,aklıma ilk gelen oğlum oldu sabahı diri tuttum sabah gidemediğim için iş dönüşü akşam ezanı okunduktan sonra ilk defa karanlıkta mezarlığa gittik benim krizim sebebiyle,ne olmuştu oğluma korktumu üşüdümü yani aynı şeyleri düşündüm seninle,ama hiç bişey yok ne ses ne seda.Rüyanı Allah hayıra çıkarsın inşaallah ben hissediyorum burdan iyi haberlerini alıcam.bana örnek olacaksın inşaallah malum benim daha çok vaktim var ama ben pek bu duruma sadık kalmayabilirim.Bende senin gibi hep planlı programlıydım,herşeyimi sıraya sokmuştum,hepside oldu bu zamana kadar.Oğlum hariç o konuda dur dedi kader bende planlar yapıyorum.Bazen öyle bazen böyleyiz işte şimdi ne plan kaldı ne program.Ama huyum biraz kalmış bazen gaza gelip bu sefer tamam bu sefer olmıcak diyorum.Allahın izniyle inşaallah....

Anneliğin en acı , en zor tarafından başlayarak Anne olmak...tüm hevesler kursakta,tüm sevinçler yarım,uçup giden heyecanların yerine kök salan hüzün ve ardı sıra hissedilen endişeler...elbette aynı olmayacak yeni heyecanlar , hepsi buruk , hepsi gözü yaşlı,hepsi endişeli....

merhaba.arkadaşlara yazdığın mesajlarda hayata daha umutla yaklaşman beni mutlu etti.bu yanlız senin elinde canım.yaşamayan bilemez yine de...inanç bey hiçbir tahlil yapmadan verdi bana bu oranı üstelik...o yüzden ısınamadım dedim ya..doğum kontrol hapı niçin tehlikeli düşüncelerini paylaşırmısın?senden tahlil istedimi nasıl böyle bir sonuca vardı?sağlıkla kal....

Yüreğinden kopup gelen ve yüreğime dokunan teselli sözleri,iyi ki varsınız..içtenliğini yüreğimde hissettim bir an nedense ... işle ilgili karar verdim ama şartlar oraya gitmemi zorluyor gibi bakalım hayırlısı herşeyin...:82:

canımmm...birbirimiz tanımıyoruz ama bazen en yakınımızdan daha yakın,daha içten olabiliyoruz.aslında sizlerle bir araya gelmeyi ne çok isterdim ama hepimiz ayrı şehirlerdeyiz..işle ilgli verdiğin kararda da Hayırlısı olsun canım.

Nigar,sağol canım oğlum daha iyi şimdi.kreş kabusunu atlattık sayılır.sen nasılsın?

BEBEK07 hoşgeldin aramıza.

Esracım nerelerde?nasıl????

canımmm...birbirimiz tanımıyoruz ama bazen en yakınımızdan daha yakın,daha içten olabiliyoruz.aslında sizlerle bir araya gelmeyi ne çok isterdim ama hepimiz ayrı şehirlerdeyiz..işle ilgli verdiğin kararda da Hayırlısı olsun canım.

Nigar,sağol canım oğlum daha iyi şimdi.kreş kabusunu atlattık sayılır.sen nasılsın?

BEBEK07 hoşgeldin aramıza.

Esracım nerelerde?nasıl????

Çok geçmiş olsun bu okul işleri hiç kolay değildir.Siz biraz erken başladınız galiba :).İnşaallah bi daha problem olmaz.Anne olamk herzaman çok zor.Kuzenımin oğluda bu sene kreşe gidiyo ama ailecek seferber olduk en sonunda bi yer buldular iyi biyermiş ama biraz tuzlu şimdilik memnunlar ama bu işler gerçekten zor.Allah kolaylık versin canım benim.Bende isterim herkesle görüşmek belki bi gün olur,inşaallah hep iyi günlerde buluşuruz...ben gündüz giremiyorum nete iş yoğun oluyo bazen, akşam illaki bi dolanıyorum, yokluyom sizi.sevgilerimle.:55:

Anneliğin en acı , en zor tarafından başlayarak Anne olmak...tüm hevesler kursakta,tüm sevinçler yarım,uçup giden heyecanların yerine kök salan hüzün ve ardı sıra hissedilen endişeler...elbette aynı olmayacak yeni heyecanlar , hepsi buruk , hepsi gözü yaşlı,hepsi endişeli....

iki gün önce akşam eşimle işten dönerken radyo programının birinde bi sohbete rastgeldim.Evladı vefat eden anne nasıl sabretmeli diye sordu adam,o anda dondum kaldım tabi dinledim.Yüce Allah evladı vefat eden ve buna sabreden anne ve babaya 1000 misli mükafat verileceğini söylemiş tabi hoca daha bi içli anlatıyo radyoda,
benim bi arkadaşım 14. haftada bebeğini kaybetmişti hiç hareketini duymadan hiç hissetmeden çok acılar çekmişti.tam 2 sene sonra yani Allahın izniyle 1 hafta sonra doğum yapacak çok samimi bi arkadaşım,ben hep diyordum ki onun gibi olursam kaldıramam, şimdi o bana diyo ben hiç hissetmediğim halde çok acı çekmiştim senin acın benden misli fazla diye.Ben şimdi ona göre misli fazla acıya dayanabiliyorum,yaşıyorum.Allah her olaya insanı hazırlıyor, sabrını veriyor.Olduğunda inşaallah biz farkında olmadan belkide bu heyecanlar geri gelir.Herzamanki gibi bunu zaman gösterecek,bende senin gibi işte bunları düşünüp hayattan bıkıyorum.Ama kader planlarını uyguluyor işte biz istemesekte nasibimiz bol istesekte nasibimiz az olabiliyor.Bekleyip görecez bakalım.tatlım benim.sevgilerimle.:71:

Esracım ben kreşten aldım bebekleri,bakıcı tutuk yine.şimdilik iyi gibi İnşallah öyle devam eder.kreş bize uygun değilmiş.

canım,Allah kimseye çekemeyeceğinden fazla dert vermezmiş.demekki sizi dayanıklı kulları arasında görmüş,böyle bir sınav vermiş.aslında şöyle bakarsak bu bir ödül çünkü sizin yavrularınız Cennette sizi hep bekliyor olacaklar.ve sonuz hayatta hep birlikte olacaksınız İnşallah.acısı ne kadar büyük ve derinse mükafatı da o kadar güzel.

hoşbuldum firdoscuğum...kardeşiminde ikiz bebekleri var teyzoşlar 17 nisan doğumlu erkek senin bebişler nekadar?topikteki arkadaşlar hepinizi öptüm....

arkadaşlar nerelerdesiniz kimse gelmiyor artık akimera terken hamilelik nasıl gidiyor

firdos nehirinannesi esra neler yapıyorsunuz

bebek 07 hoşgeldin aramıza sen kaç haftalık doğurdun tekrar düşünüyorsun galiba araştırma yaptırdın mı?

beni soracak olursanız iyiyim pazartesi doktora gideceğim kürtajdan sonra adet miktarımda ciddi azalma var araştırdığım kadarıyla rahimde yapışıklık olabiliyormuş birde bu çıkmasa

merhabalar arkadaşlar:71: nasılsınız beni sorarsanız birgün iyi birgün kötü sanırımben panikatak oldum belirtileri var geçen hafta bana bir chaz takıldı uyukumda tansiyonum ölçüldü şükür normal çıktı ama heram ilaca başlanabilir çünkü geçen gün sabah ölçtüm 15 9 çıktı kalbim,in çarpıntısından su bile içemedim boğulacam diye kendim, sakinleştirmem lazım birde doktor magnezyum yazdı sakinleştirici etkisi var ve tansiyon için önlem amaçlıymış Allaha emanet yavrum inşallah birşey olmaz o kadar aspirin kalsiyum magnezyum aspirin alıyoruz bir şeye yarar inşallah kendimi böyle rahatlatmaya çalışıyorum:17: birde karnım fazla büyümüyor ilk hamileliğimdede büyümemişti 24.haftada birdaha renkli ultrasona gireceğiz bakalım en son 18. haftada girmişytim dualarınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar beni duadan unutmayın ve Allah'a emanet olun:71:

slm arkadaşlar benim 4 yaşında bir oğlum var. oğluma hamileyken ben de de preeklemsi vardı. ama benim rahatsızlığım 33 haftalıkken doğum yaptığım gece kondu zaten ilerlemiş aşama da olduğu için hiç beklemeden hemen o gece sezaryenle aldılar oğlumu.allahıma binlerce şükürler olsun ki oğlumun akciğer gelişimi tamamlandığı için bi soruna karşılaşmadık.:) ama gerçekten çok dikkat edilmesi gereken rahatsızlık

merhabalar arkadaşlar:71: nasılsınız beni sorarsanız birgün iyi birgün kötü sanırımben panikatak oldum belirtileri var geçen hafta bana bir chaz takıldı uyukumda tansiyonum ölçüldü şükür normal çıktı ama heram ilaca başlanabilir çünkü geçen gün sabah ölçtüm 15 9 çıktı kalbim,in çarpıntısından su bile içemedim boğulacam diye kendim, sakinleştirmem lazım birde doktor magnezyum yazdı sakinleştirici etkisi var ve tansiyon için önlem amaçlıymış Allaha emanet yavrum inşallah birşey olmaz o kadar aspirin kalsiyum magnezyum aspirin alıyoruz bir şeye yarar inşallah kendimi böyle rahatlatmaya çalışıyorum:17: birde karnım fazla büyümüyor ilk hamileliğimdede büyümemişti 24.haftada birdaha renkli ultrasona gireceğiz bakalım en son 18. haftada girmişytim dualarınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar beni duadan unutmayın ve Allah'a emanet olun:71:

arkadaşım merhaba bebeğini sağ sağlim hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah:nazar:
her iki hamileliğnde de preeklemsi çıktı mı? ben de ikinciyi düşünüyom doktora sordum yok çıkmaz rahat ol dedi!!

BEBEK07 canım benim ikzler 20 mayıs 2010 doğumlu.yani 16 aylıklar.benimklerde erkek.

Nigar buralardayım,sen napıyorsun?kızın alışabildi mi anaokuluna?

Terken daha iyisin İnşallah.canım lütfen şu stresini azalt.biraz olumlu düşün,bak bebeğini de üzüyorsun.hem sen bizim için çok önemlisin:64:

Arber hikayemiz benziyor.aynen 33.haftada yakalandım bu hastalığa o gece doğuma alındım.senin 4 yıl olmuş benim 16 ay oldu.demek doktorun tekrarlamayacağını söyledi.İnşallah dediği gibi olur.peki şimdi bebek çalışmaların var mı?

arkadaşlarıma kocaman günaydınlar diliyorum.nigarcım ben de 33 haftalık doğum yaptım.son 1 hafta rahatsızlığım başladı.ama teşhis konduğu günün ertesi oğlum 2000 gr doğdu.en eski yaşayan benim aranızda...1997 de.oğlum 14 yaşında şükür...tek bildiğim yaşayacağım hastalığı bilmeden ortamdan dolayı çok stres altında olmamdı...o yüzden ÖZELLİKLE SANA SESLENİYORUM TERKEN lütfen bebeğin ve senin için herşey senin elinde(yaşayan bilir abla deme bana)hadi çaba göstereceğine söz ver magnezyumu mutlaka ihmal etme erken doğumun birebir önlüyormuşi...2.bebek aslında düşünmüyorduk da bu ay hatalar oldu korkuyorum anlayacağın...bakalım hepimiz için hayırlısını dileyelim yüce rabbimden...öpüldünüz

canım stres yapma moralini hyüksek tutmaya çalış sen bizlere umut olacaksın topiğimizin ilk bebeği olacak ilaçlarını ihmal etme bol bol istirahat et dualarımız seninle canım idrarda protein bakıldı mı o çok önemli tansiyon strese bağlı olarak çıkabiliyor ben ikinci hamileliğimde daha ilk ayda bile doktorun yanında fırlıyordu değişken olabiliyor canım ara ara girersen bizleri merakta bırakmamış olursun güzel heberlerini bekliyoruz allaha emanet ol

arkadaşlarıma kocaman günaydınlar diliyorum.nigarcım ben de 33 haftalık doğum yaptım.son 1 hafta rahatsızlığım başladı.ama teşhis konduğu günün ertesi oğlum 2000 gr doğdu.en eski yaşayan benim aranızda...1997 de.oğlum 14 yaşında şükür...tek bildiğim yaşayacağım hastalığı bilmeden ortamdan dolayı çok stres altında olmamdı...o yüzden ÖZELLİKLE SANA SESLENİYORUM TERKEN lütfen bebeğin ve senin için herşey senin elinde(yaşayan bilir abla deme bana)hadi çaba göstereceğine söz ver magnezyumu mutlaka ihmal etme erken doğumun birebir önlüyormuşi...2.bebek aslında düşünmüyorduk da bu ay hatalar oldu korkuyorum anlayacağın...bakalım hepimiz için hayırlısını dileyelim yüce rabbimden...öpüldünüz
günaydın canım evet en eski sensin aramızda yaş kaç canım belki aynı yaşlardayızdır benimde kızım 6 yaşında bu sene anaokuluna başladı preeklemsiyede en erken ben yakalandım galiba 26 haftalık doğum yaptım ama gelişimi 24 haftalıkta kalmıştı hepimiz hakkında hayırlısı olsun

arkadaşım merhaba bebeğini sağ sağlim hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah:nazar:
her iki hamileliğnde de preeklemsi çıktı mı? ben de ikinciyi düşünüyom doktora sordum yok çıkmaz rahat ol dedi!!

canım hoşgeldin doktorun çıkmaz mı dedi ne güzel ağzından bal damlıyor keşke hiçkimse yaşamasa bu durumu insan korkuyor tekrar hamile kalmaya

alıntı yapamadan yazıyorum kusura bakmayın biraz karışık oldu ama benim ilk hamileliğimde preklempsi 34 haftalık falandı galiba ama 32den itibaren gerilik başlamıştı bundada doktor panik atak mı yoksa gerçekten tansiyon mu ayırt edebilmek için 24 saat ölçüm yapan cihaz taktı sonuç iyi ama preklempsi geçmişin var dikkatli ol demişti birde bu haftalarda genelde protein atımı olmaz dedi ben yinede iki defa tahlil yaptırdım şükür bişey çıkmadı istanbuldaki kadın doğum doktorum genellikle ikinci gebeliklerde görmüyoruz demişti ama burdaki kadındoğumcum yaşama riskin yüksek diyor ne biliyim ama genel itibariyle ikincide görülme riski daha azalıyormuş şimdi biraz takip yapmama kararı aldım çünkü tansiyon aletini görünce birden çarpıntım artıyor böyle daha sakinim dua ile atlatacağım inşallah kızım Allah a emanet neler atlattıda bana tutundu ilk zamanlar düşükriskim varken güçlü oldu inşallah şimdide güçlü olacak ben buna inanıyorum birde birbirimize ettiğimiz dualar daha makbul üzerimde bu kadar dua varken inşallah sağ salim dünnyaya gelecek Allah yavrulrımızı sağ salimsağlıcakla bizlere bağışlar inşallah

kızlar bir çoğumuz 33.haftada yaşamışız bu olayı.daha doğrusu 32-34 haftalar arası.ilginç değil mi sizce de????

herkese hayırlı akşamlar, umarım herkes iyidir,ben gündüzleri giremedim bu hafta akşamları daha rahat oluyo evde girebiliyorum.Dün İstanbuldaydım Allah o şehirde yaşayanlara sabır versin aklıma nehirin annesi geldi nerellerde hiç sesi çıkmıyo taşınıyomu yoksa...

Terken stres yapmaaaaa lütfen...önce bebişini sonra bizi düşün bak ne kadar yaralıyız bide sen katıl umut dağıtıcıları arasına lüttttfennnnnnnnn.

Akimera nerelerde hiç haber yok ...

Nigarımmm, firdosumm canlarımm sizde iyimisiniz...çokk kocaman sevgiler gönderiyorum sizede
aramıza yeni katılan arkadaşlara da

Ben rumuzumdan da anlaşılacağı gibi preeklemsi maduru bi anneyim,anneyim diyorum çünkü Nil'im öldü ama Ela'm yaşıyo çok şükür.2009 da Nil'imi kaybettim,6,5 aylıktı karnımda.Acıma ragmen mezarına bıle gıttım aylar sonrasında...Eşim gömmüştü kızımı ben daha hastaneden çıkmadan,sezeryan olmustum görememiştim o guzelım yuzunu bıle.Görmemek daha ıyıymıs meger,dayanamazdım belkı acıya...bı defter dolusu yazdım duygumu kımseye gostermeden,,,şimdi o defterı elıme bıle alamıyorum,yenıden yasamamak,, su ankı mutlulugumu bozmamak için.Özel hastanelerı asla tercıh etmeyın arkadaslar,,,ben ist da yasayan arkadaslar için Zeynep Kamıl ı tavsıye edıyorum,,dr onerısınde bulunabılırım...prof dr Ateş Karateke ve dç dr.Ayşe Gürbüz...Benım Nil imin ölümüne özel hast de bı dr sebep oldu ne yazık kı,,,şişmişti her yerım 4 aylık gebelıgımde bıle doguracak gıbı şiştim ama tecrubesız bırı olarak dr un dedıklerıne ınandım,tuzsuz ye gecer bu onemsız dıyordu,ıdrarda proteın ınanılmaz yukselmıstı ve sonunda olanlar olmustu neyse unutmak ıstedıgım tek sey o gunler.Şimdi mutluyum Rabbıme sukur...Melegım de cennette benı beklesın Allah ın ıznıyle,,kader deyıp gecıyorum olanlara,,,baska caremıs var mı sankı:(

Back