- Konu Sahibi nehirinannesi2011
hepinize merhaba...preeklampsi geçiren anneleri uzun zamandır takip ederim.ama bu topiğe rastladığıma sevindim.öncelikle nehirin annesini bulduğum için...allahım inşallah sabrını verecek nehirin annesine ve ihtiyacı olan tüm annelere...ben de yaşadım 14 yıl oldu...tıp bu kadar gelişmemşti bile.en son 28 haftalıkken kontrole gittiğimde tansiyonum 14-10 du.o gittiğim doktorda hiçbir şey demedi.yaklaşık 3 hafta sonra mide bölgesinde başlayan şiddetli ağrıyla ege üniversitesine kaldırıldım.kanda trombosit düşmüş.bu şekilde acil müdahale ve ertesi gün doğum...BİLİNÇLİ HEKİMLERLE AŞILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM BİR HASTALIK...ege üniversitesinde oğlumu 2000gr.33 haftalık aldım kucağıma.çok şükür sağlıklıydık.önceleri hiç bebek istemedim.şimdi yaş oldu 35...2-3 yıldır bir kıpırtı içimde.2 yıl önce akdenizde ben de inanç beye gittim fakat pek sıcak bakmadık birbirimize.hastalığı yaşama şansın %50.aynı hastalığı yaşarsan sağlıklı olma şansınız %75 ölüm riski %25(bu oranı ondan ben istedim)gibi bir açıklama yaptı.biz de orada vazgeçtik tekrar...şimdi ben yıllardır içtiğim doğum kontrol hapımı geçen ay içmedim ve adetime 10 gün var...endişelimiyim mutlumuyum tarif edemiyorum.herşeyin hayırlısı hepimiz için...NEHİRİN ANNESİ BEN DE ANTALYADAYIM...GÜVENDİĞİN PROF.UN İSMİNİ ÖZELDEN ALMAK İSTERİM.AYNI ŞEHİRDEYİZ.BİRLİKTE PAYLAŞALIM...
Canım hoşgeldin , çok mutlu oldum yazdığın için.kendi şehrimden bu hastalığı yaşayan birini bulmak ,üzücüde olsa sevindim bende ...aklıma birşey takıldı yalnız ; doğum kontrol hapları bu hastalık için iyi değil diyorlar yani tekrar bebek düşünceniz olursa kullanmayı önermiyorlar , rastgeze gözün kapalı dalma birşeylere daha önce yaşadın biliyorsun, şanslısın bebeğin seninle ama kaybetmek varya dünyada ondan daha acı birşey varmıdır ? sanmıyorum ..Allah beterinden saklasın derler hep beterin beteri var hep derler ama .... sakın canım sakın sen daha bilinçli bir annesin , öncesinde plesantanın iyi gelişmesi için folbiol veriyor doktorlar gebe kalmadan en az 2 ay evvelinden, daha sonrasında gebelik başlayınca bebe aspirini diyorlar... bende inanç bey e gidiyorum zaten antalya da riskli gebelikler alanında başka prof var mı ? bilmiyorum kime sorsam onu önerdi.benim inanç beyle son muayenemde tekrar yaşama oranı olarak %10-15 verdi .. tabiki bu hastalık herkeste farklı seyredebiliyor ama kafam karıştı şimdi benim :44: