- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
hepinize merhaba...preeklampsi geçiren anneleri uzun zamandır takip ederim.ama bu topiğe rastladığıma sevindim.öncelikle nehirin annesini bulduğum için...allahım inşallah sabrını verecek nehirin annesine ve ihtiyacı olan tüm annelere...ben de yaşadım 14 yıl oldu...tıp bu kadar gelişmemşti bile.en son 28 haftalıkken kontrole gittiğimde tansiyonum 14-10 du.o gittiğim doktorda hiçbir şey demedi.yaklaşık 3 hafta sonra mide bölgesinde başlayan şiddetli ağrıyla ege üniversitesine kaldırıldım.kanda trombosit düşmüş.bu şekilde acil müdahale ve ertesi gün doğum...BİLİNÇLİ HEKİMLERLE AŞILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM BİR HASTALIK...ege üniversitesinde oğlumu 2000gr.33 haftalık aldım kucağıma.çok şükür sağlıklıydık.önceleri hiç bebek istemedim.şimdi yaş oldu 35...2-3 yıldır bir kıpırtı içimde.2 yıl önce akdenizde ben de inanç beye gittim fakat pek sıcak bakmadık birbirimize.hastalığı yaşama şansın %50.aynı hastalığı yaşarsan sağlıklı olma şansınız %75 ölüm riski %25(bu oranı ondan ben istedim)gibi bir açıklama yaptı.biz de orada vazgeçtik tekrar...şimdi ben yıllardır içtiğim doğum kontrol hapımı geçen ay içmedim ve adetime 10 gün var...endişelimiyim mutlumuyum tarif edemiyorum.herşeyin hayırlısı hepimiz için...NEHİRİN ANNESİ BEN DE ANTALYADAYIM...GÜVENDİĞİN PROF.UN İSMİNİ ÖZELDEN ALMAK İSTERİM.AYNI ŞEHİRDEYİZ.BİRLİKTE PAYLAŞALIM...
Eminim herşey daha iyi olacak senin için hakettiğini biliyorum.Gece çok fena bi gökgürültüsüyle uyandım,aklıma ilk gelen oğlum oldu sabahı diri tuttum sabah gidemediğim için iş dönüşü akşam ezanı okunduktan sonra ilk defa karanlıkta mezarlığa gittik benim krizim sebebiyle,ne olmuştu oğluma korktumu üşüdümü yani aynı şeyleri düşündüm seninle,ama hiç bişey yok ne ses ne seda.Rüyanı Allah hayıra çıkarsın inşaallah ben hissediyorum burdan iyi haberlerini alıcam.bana örnek olacaksın inşaallah malum benim daha çok vaktim var ama ben pek bu duruma sadık kalmayabilirim.Bende senin gibi hep planlı programlıydım,herşeyimi sıraya sokmuştum,hepside oldu bu zamana kadar.Oğlum hariç o konuda dur dedi kader bende planlar yapıyorum.Bazen öyle bazen böyleyiz işte şimdi ne plan kaldı ne program.Ama huyum biraz kalmış bazen gaza gelip bu sefer tamam bu sefer olmıcak diyorum.Allahın izniyle inşaallah....
Yüreğinden kopup gelen ve yüreğime dokunan teselli sözleri,iyi ki varsınız..içtenliğini yüreğimde hissettim bir an nedense ... işle ilgili karar verdim ama şartlar oraya gitmemi zorluyor gibi bakalım hayırlısı herşeyin...:82:
canımmm...birbirimiz tanımıyoruz ama bazen en yakınımızdan daha yakın,daha içten olabiliyoruz.aslında sizlerle bir araya gelmeyi ne çok isterdim ama hepimiz ayrı şehirlerdeyiz..işle ilgli verdiğin kararda da Hayırlısı olsun canım.
Nigar,sağol canım oğlum daha iyi şimdi.kreş kabusunu atlattık sayılır.sen nasılsın?
BEBEK07 hoşgeldin aramıza.
Esracım nerelerde?nasıl????
Anneliğin en acı , en zor tarafından başlayarak Anne olmak...tüm hevesler kursakta,tüm sevinçler yarım,uçup giden heyecanların yerine kök salan hüzün ve ardı sıra hissedilen endişeler...elbette aynı olmayacak yeni heyecanlar , hepsi buruk , hepsi gözü yaşlı,hepsi endişeli....
merhabalar arkadaşlarnasılsınız beni sorarsanız birgün iyi birgün kötü sanırımben panikatak oldum belirtileri var geçen hafta bana bir chaz takıldı uyukumda tansiyonum ölçüldü şükür normal çıktı ama heram ilaca başlanabilir çünkü geçen gün sabah ölçtüm 15 9 çıktı kalbim,in çarpıntısından su bile içemedim boğulacam diye kendim, sakinleştirmem lazım birde doktor magnezyum yazdı sakinleştirici etkisi var ve tansiyon için önlem amaçlıymış Allaha emanet yavrum inşallah birşey olmaz o kadar aspirin kalsiyum magnezyum aspirin alıyoruz bir şeye yarar inşallah kendimi böyle rahatlatmaya çalışıyorum birde karnım fazla büyümüyor ilk hamileliğimdede büyümemişti 24.haftada birdaha renkli ultrasona gireceğiz bakalım en son 18. haftada girmişytim dualarınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar beni duadan unutmayın ve Allah'a emanet olun
merhabalar arkadaşlarnasılsınız beni sorarsanız birgün iyi birgün kötü sanırımben panikatak oldum belirtileri var geçen hafta bana bir chaz takıldı uyukumda tansiyonum ölçüldü şükür normal çıktı ama heram ilaca başlanabilir çünkü geçen gün sabah ölçtüm 15 9 çıktı kalbim,in çarpıntısından su bile içemedim boğulacam diye kendim, sakinleştirmem lazım birde doktor magnezyum yazdı sakinleştirici etkisi var ve tansiyon için önlem amaçlıymış Allaha emanet yavrum inşallah birşey olmaz o kadar aspirin kalsiyum magnezyum aspirin alıyoruz bir şeye yarar inşallah kendimi böyle rahatlatmaya çalışıyorum birde karnım fazla büyümüyor ilk hamileliğimdede büyümemişti 24.haftada birdaha renkli ultrasona gireceğiz bakalım en son 18. haftada girmişytim dualarınıza çok ihtiyacım var arkadaşlar beni duadan unutmayın ve Allah'a emanet olun
günaydın canım evet en eski sensin aramızda yaş kaç canım belki aynı yaşlardayızdır benimde kızım 6 yaşında bu sene anaokuluna başladı preeklemsiyede en erken ben yakalandım galiba 26 haftalık doğum yaptım ama gelişimi 24 haftalıkta kalmıştı hepimiz hakkında hayırlısı olsunarkadaşlarıma kocaman günaydınlar diliyorum.nigarcım ben de 33 haftalık doğum yaptım.son 1 hafta rahatsızlığım başladı.ama teşhis konduğu günün ertesi oğlum 2000 gr doğdu.en eski yaşayan benim aranızda...1997 de.oğlum 14 yaşında şükür...tek bildiğim yaşayacağım hastalığı bilmeden ortamdan dolayı çok stres altında olmamdı...o yüzden ÖZELLİKLE SANA SESLENİYORUM TERKEN lütfen bebeğin ve senin için herşey senin elinde(yaşayan bilir abla deme bana)hadi çaba göstereceğine söz ver magnezyumu mutlaka ihmal etme erken doğumun birebir önlüyormuşi...2.bebek aslında düşünmüyorduk da bu ay hatalar oldu korkuyorum anlayacağın...bakalım hepimiz için hayırlısını dileyelim yüce rabbimden...öpüldünüz
arkadaşım merhaba bebeğini sağ sağlim hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah
her iki hamileliğnde de preeklemsi çıktı mı? ben de ikinciyi düşünüyom doktora sordum yok çıkmaz rahat ol dedi!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?