- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
Bende çok dua ettim Allah yardımcısı olsun.Bende gelemiyorum kötü haberlere eskiden önümde adam kesseler gık demezdim,çok soğukkanlı bi insandım ama şimdi aşırı duyarlıyım herşeye,sende kendini üzme üzülmeyelim artık gerçekten imkanlarımız var inşaallah Allahın yardımıyla olacak düzelecek herşey,bende kendi kendimi avutmaya çalışıyorum bu hafta biraz karışık geçti.Ama daha iyi olacam olacaz inşaallah.canım benim kendine dikkat et sevgilerimle
hoşgeldin canım böyle güzel haberlerle bizlere umut oluyorsunuz nasıl bir tedavi uygulandı ilk gebeliğinde kaç haftalık doğurdun ikinci gebeliğinde ne kadarlık doğdu biraz bilgi verirsen bizlere çuk mutlu oluruzMerhaba arkadaşlar.Öncelikle hepinize geçmiş olsun diliyorum.
Bende 2006 yılında preeklampsi geçirdim.Tansiyonum 20 lere kadar çıktı.Sonra bebeği almaya karar verildi.Bebeğim 20 gün yaşadıktan sonra vefat etti.
Bebek alındıktan bi kaç gün sonra eklapsi krizi geçirdim.Ben tabi hatılamıyorum.Allahtan halen daa hastanedeydim.
Hastanede 15 gün filan yattım.Sonra giderek düzelti tansiyonum.
2007 yılında tekrar hamile kaldım.Ama çok stresliydim.Tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım diye.
Doktor kontrollerimi sıklaştırdım.Doktorum sağolsun titiz bi şekilde ilgilendi benimle.kilo alımlarıma çok dikkat ettik.Yediklerime çok dikkat ettim.Ve 7 kilo alarak hamileliğimi bitirdim.Çok şükür hiç bi sorun yaşamadan bebeğimi kucağıma aldım.şuanda 4 yaşında:)
Tekrar hamilelği düşünen arkadaşlara sağlıklı gebelikler diliyorum.
canım tıp fakültesinden 5 ekim e verdiler günü , dışarıda yaptırmak istemedim fakültede olursa daha bir güveneceğim sanki ...
Hoşbuldum arkadaşlar:)
Önce nelere dikkat ettim onu söyliyeyim.Hamur işi,yağlı,tuzlu yiyecekleri çok çok azalttım.arada bi yerdim ama abartmazdım:)
Doktorumun isteğiyle sabah akşam olmak üzere tansiyonumu ölçtürürdüm.(bende şuanda tansiyon aleti fobisi oluştu.görüğüm anda kalbim çarpıyor)
Ev hanımıyım ben.Evde bol bol dinlendim çok yormadım kendimi.
hamie kalmaya karar vermden 3 ay önce doktorumla görüştüm bana folbiol verdi.bunları bitir3 ay sonra hamilelik olursa bebe aspirinine geçeriz dedi ve hamileliğim boyunca 8.aya kadar bebe aspirini kullandım ben.
ilk doğumumum 27 haftalıkken gerçekleşti
İkincisi 38 haftalıkken.
Gerçekten strese hiç gerek yok.ilkinde böyle oldu diye 2.de böyle olacak diye bişi yok.:)
Önce nelere dikkat ettim onu söyliyeyim.Hamur işi,yağlı,tuzlu yiyecekleri çok çok azalttım.arada bi yerdim ama abartmazdım:)
Doktorumun isteğiyle sabah akşam olmak üzere tansiyonumu ölçtürürdüm.(bende şuanda tansiyon aleti fobisi oluştu.görüğüm anda kalbim çarpıyor)
hamie kalmaya karar vermden 3 ay önce doktorumla görüştüm bana folbiol verdi.bunları bitir3 ay sonra hamilelik olursa bebe aspirinine geçeriz dedi ve hamileliğim boyunca 8.aya kadar bebe aspirini kullandım ben.
İkincisi 38 haftalıkken.
Gerçekten strese hiç gerek yok.ilkinde böyle oldu diye 2.de böyle olacak diye bişi yok.:)
canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler böyle güzel örnekleri görmek ne kadar moral oluyor bizlere maşallah çok iyi doğurmuşun keşke bizlerde o günleri görebilsek tavsiyelerin için çok sağol
kızlar nasılsınız,keyifler nasıl?okuyorum ama yazamıyorum bir türlü..oğlumun biri hastalandı,biraz kötü günler geçirdik.kreşten aldım ve asla 4 yaşına kadar düşünmüyorum.baya olumsuzluklar yaşanmış ama ben bunları kreşten aldıktan sonra öğrendim...şimdi daha iyi,bakıcı bulduk.pazartesi başlayacak İnşallah.
kızlar Esmaray'ı tanımıyordum,hiç muhabbetimiz olmadı ama diğer topiklere de baktığım için takip ediyordum..çok çok üzüldüm,öğrenince donup kaldım..Allah sabır,güç kuvvet versin..
Nehirinannesi,Esra,Nigar çok öptümmmmm..
İnşallah canım arkadaşım , inşallah...bugün daha iyisin sanki öyle hissediyorum ve mutlu oluyorum. Bu arada kafam çok karışık , bizim şirkete bağlı istanbulda da ayrı bir şirketimiz var .oradan çağırıyorlar kafam allak bullak , hayatım boyunca kazanamayacağım imkanlar veriyorlar ama bir yandan kızım burada, tedavilerim var , yeni bir şehir yeni bir hayat ,oradaki tempo çok hızlı , buradaki doktorum beni biliyor ne yapacağımı bilmiyorum alt üst oldum resmen karar veremiyorum.....:26:
İkincisi 38 haftalıkken.
Kariyer, çalışmayı göze almış, bunun için okullara gitmiş kafa patlatmış her kadın için önemli bişey,ben bu olayları yaşamadan önce işten başka bişey düşünmezdim ama şimdi öyle değilim, işimden gerekirse ödün verebilirim.tabiki hayat standartlarını aşağıya çekmeden çünkü parasızda bişey olmuyo malesef.Birde iş bizi hayata bağlıyo diye düşünüyorum orda daha gerçekçiyiz galiba.Duygusal olarak bakarsak hayatta ne için varız özel sektörde mesela bugün bu fabrika benim için çok önemli ama yarın bi başkası önemli olacak zaman geçtikce tecrübemle da iyi olabilirim.Ama zaman geçtikce anne olmam zorlaşacak, hayat bitip gidecek dolayısıyla ben olsaydım şu an bulunduğum yerde kalırdım, kendi kalemde yani, daha az stres için, orda da kimlerle ve nasıl bir ortamda olacağımı bilemezdim çünkü.Eşin ne diyor bu duruma onun için müasaitmi? tabi son karar senin tatlım.
Esra haklı bigsize geldiğinden beri pek neşeliyim , ümitlerim çoğaldı eşim bile farketmiş dün soruyor bana uzun zamandır ilk kez bu kadar enerjiksin , hayat dolusun dedi
.. pis pis sırıttım tabiki , hayret ediyor belkide bu kadar çok üzülmüşken , darmaduman olmuşken yeniden cesaret edebilmeme .. ne yapayım çok şey istemiyorum ki sadece ve sadece sağlıklı sıhhatli bir bebek istiyorum yeminn ederim çok iyi bir anne olurum ben yada olmak için elimden geleni yaparım..rüyamda dördüz bebeklerim oluyordu biraz da tırsarak eşime diyordum ayyy nasıl olacak nasıl bakacağız , ikisini sen al , ikisini ben diyordum sonra bir baktım bir tanesi çok küçük , kucakladım Nehir di.uyuyordu öylee mışıl mışıl sonra diğerleri birden büyüdü 20 li yaşlara geldiler ama nehir halaa kundakta bir bebekti , uyandım sabaha karşı gök gürüldüyor yağmur var, evetdedim gerçekten de öyle değil mi doğanlar büyüdükçe benim bebeğim hep aynı kalmayacak mı , sonra onu düşündüm ıslanıyor şimdi mezarı acaba üşüyormu dedim içimden , camı açıp elimi uzattım dışarı hava soğuk mu ?, ben nasıl hissedersem o da öyle hissedecekmiş gibi hep ... bak böyleyim işte pürneşe başladığım bir yazıyı gözleri yaşlı tamamlıyorum , hayatımda buna benziyor , tutarsızım , ne zaman nerde ağlayacağım hiç belli değil.Rabbim bir daha yaşatmasın hiç birimize tek dileğim bu ...
Esra haklı bigsize geldiğinden beri pek neşeliyim , ümitlerim çoğaldı eşim bile farketmiş dün soruyor bana uzun zamandır ilk kez bu kadar enerjiksin , hayat dolusun dedi
.. pis pis sırıttım tabiki , hayret ediyor belkide bu kadar çok üzülmüşken , darmaduman olmuşken yeniden cesaret edebilmeme .. ne yapayım çok şey istemiyorum ki sadece ve sadece sağlıklı sıhhatli bir bebek istiyorum yeminn ederim çok iyi bir anne olurum ben yada olmak için elimden geleni yaparım..rüyamda dördüz bebeklerim oluyordu biraz da tırsarak eşime diyordum ayyy nasıl olacak nasıl bakacağız , ikisini sen al , ikisini ben diyordum sonra bir baktım bir tanesi çok küçük , kucakladım Nehir di.uyuyordu öylee mışıl mışıl sonra diğerleri birden büyüdü 20 li yaşlara geldiler ama nehir halaa kundakta bir bebekti , uyandım sabaha karşı gök gürüldüyor yağmur var, evetdedim gerçekten de öyle değil mi doğanlar büyüdükçe benim bebeğim hep aynı kalmayacak mı , sonra onu düşündüm ıslanıyor şimdi mezarı acaba üşüyormu dedim içimden , camı açıp elimi uzattım dışarı hava soğuk mu ?, ben nasıl hissedersem o da öyle hissedecekmiş gibi hep ... bak böyleyim işte pürneşe başladığım bir yazıyı gözleri yaşlı tamamlıyorum , hayatımda buna benziyor , tutarsızım , ne zaman nerde ağlayacağım hiç belli değil.Rabbim bir daha yaşatmasın hiç birimize tek dileğim bu ...
canım geçmiş olsun şimdi nasıl iyileştimi kreşden almaklada çok iyi etmişsin umarım gönlüne göre bir bakıcı bulabilirsin daha çok küçükler bana göre kreş için evde olmaları daha iyi olacak diye düşünüyorumkızlar nasılsınız,keyifler nasıl?okuyorum ama yazamıyorum bir türlü..oğlumun biri hastalandı,biraz kötü günler geçirdik.kreşten aldım ve asla 4 yaşına kadar düşünmüyorum.baya olumsuzluklar yaşanmış ama ben bunları kreşten aldıktan sonra öğrendim...şimdi daha iyi,bakıcı bulduk.pazartesi başlayacak İnşallah.
kızlar Esmaray'ı tanımıyordum,hiç muhabbetimiz olmadı ama diğer topiklere de baktığım için takip ediyordum..çok çok üzüldüm,öğrenince donup kaldım..Allah sabır,güç kuvvet versin..
Nehirinannesi,Esra,Nigar çok öptümmmmm..
canım anlıyorum neler hissettiğini..ama unutmaki Nehirimiz en güzel yerde şu anda..tahmin edemeyeceğimiz kadar mutlu ve huzurlu..ve seninde öyle olmanı istiyor eminim.lütfen böyle düşün..tutarsızlık değil bu,anne kalbi..bak yeni bir arkadaş gelmiş,hepimize umut oldu.hadi onu da yazalım listemize,demekki herşeyin bir çaresi varmış..
canım naptın iş teklifi almışsın,karar verdin mi?
rüyan çok güzelmiş hayırlara vesile olur inşallah canım bigsizenin gelmesi hepimize çok umut oldu eşime bile okuttum yazdıklarını eşiminde birazcıkda olsa fikri değişmeye başladı.Nehirin şu an en güzel yerde merak etme annesi eminim çok iyi bir anne olacaksın buna inanıyorum birazcık zaman sabır herşey çok güzel olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?