Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

İnşallah canım arkadaşım , inşallah...bugün daha iyisin sanki öyle hissediyorum ve mutlu oluyorum. Bu arada kafam çok karışık , bizim şirkete bağlı istanbulda da ayrı bir şirketimiz var .oradan çağırıyorlar kafam allak bullak , hayatım boyunca kazanamayacağım imkanlar veriyorlar ama bir yandan kızım burada, tedavilerim var , yeni bir şehir yeni bir hayat ,oradaki tempo çok hızlı , buradaki doktorum beni biliyor ne yapacağımı bilmiyorum alt üst oldum resmen karar veremiyorum.....:26:

hoşgeldin canım böyle güzel haberlerle bizlere umut oluyorsunuz nasıl bir tedavi uygulandı ilk gebeliğinde kaç haftalık doğurdun ikinci gebeliğinde ne kadarlık doğdu biraz bilgi verirsen bizlere çuk mutlu oluruz

canım tıp fakültesinden 5 ekim e verdiler günü , dışarıda yaptırmak istemedim fakültede olursa daha bir güveneceğim sanki ...

canım senin adına çok sevindim iyi az kalmış birde esmeray arkadaşımızın problemi neymiş bende merak ettim şimdi

Hoşbuldum arkadaşlar:)
Önce nelere dikkat ettim onu söyliyeyim.Hamur işi,yağlı,tuzlu yiyecekleri çok çok azalttım.arada bi yerdim ama abartmazdım:)
Doktorumun isteğiyle sabah akşam olmak üzere tansiyonumu ölçtürürdüm.(bende şuanda tansiyon aleti fobisi oluştu.görüğüm anda kalbim çarpıyor)
Ev hanımıyım ben.Evde bol bol dinlendim çok yormadım kendimi.
hamie kalmaya karar vermden 3 ay önce doktorumla görüştüm bana folbiol verdi.bunları bitir3 ay sonra hamilelik olursa bebe aspirinine geçeriz dedi ve hamileliğim boyunca 8.aya kadar bebe aspirini kullandım ben.
ilk doğumumum 27 haftalıkken gerçekleşti
İkincisi 38 haftalıkken.
Gerçekten strese hiç gerek yok.ilkinde böyle oldu diye 2.de böyle olacak diye bişi yok.:)

Ne kadar güzel, ağzından bal damlıyor sanki Allah senden razı olsun..

canım verdiğin bilgiler için çok teşekkürler böyle güzel örnekleri görmek ne kadar moral oluyor bizlere maşallah çok iyi doğurmuşun keşke bizlerde o günleri görebilsek tavsiyelerin için çok sağol

Gördünmü nigarcım :82: demekki tamamen ümitsiz değilmişiz .. iyi şeyler düşünelim iyi şeyler olsun seviyorummmm hepiniziiiiiiiiiiiiii

kızlar nasılsınız,keyifler nasıl?okuyorum ama yazamıyorum bir türlü..oğlumun biri hastalandı,biraz kötü günler geçirdik.kreşten aldım ve asla 4 yaşına kadar düşünmüyorum.baya olumsuzluklar yaşanmış ama ben bunları kreşten aldıktan sonra öğrendim...şimdi daha iyi,bakıcı bulduk.pazartesi başlayacak İnşallah.

kızlar Esmaray'ı tanımıyordum,hiç muhabbetimiz olmadı ama diğer topiklere de baktığım için takip ediyordum..çok çok üzüldüm,öğrenince donup kaldım..Allah sabır,güç kuvvet versin..

Nehirinannesi,Esra,Nigar çok öptümmmmm..

canım çok geçmiş olsun , nasıl daha iyimi oğluşun Allah korusun onları ..O kreşler yok mu o kreşler daha iyi diyen bir insana rastlamadım nedense , bakıcı daha iyi bir çözüm olmuş inşallah güvenilir iyi biridir..iyi gözlemlemek gerek ...Ne kadar zor, çalışan bir anne olup bebekleri bırakmak zorunda kalmak , tek sağlıklı olsunlar da bir şekilde büyüyorlar değil mi ,Allah korusun onları ....

Esmeraycım ın da Allah yardımcısı olsun başka birşeyde denmiyor artık , kelimenin bittiği nokta yaşadım biliyorum nasıl yangın yeri gibidir şimdi yüreği tüm dualarım onunla ve bebeğini kaybeden tüm annelerle......

öptüm canım...

Kariyer, çalışmayı göze almış, bunun için okullara gitmiş kafa patlatmış her kadın için önemli bişey,ben bu olayları yaşamadan önce işten başka bişey düşünmezdim ama şimdi öyle değilim, işimden gerekirse ödün verebilirim.tabiki hayat standartlarını aşağıya çekmeden çünkü parasızda bişey olmuyo malesef.Birde iş bizi hayata bağlıyo diye düşünüyorum orda daha gerçekçiyiz galiba.Duygusal olarak bakarsak hayatta ne için varız özel sektörde mesela bugün bu fabrika benim için çok önemli ama yarın bi başkası önemli olacak zaman geçtikce tecrübemle da iyi olabilirim.Ama zaman geçtikce anne olmam zorlaşacak, hayat bitip gidecek dolayısıyla ben olsaydım şu an bulunduğum yerde kalırdım, kendi kalemde yani, daha az stres için, orda da kimlerle ve nasıl bir ortamda olacağımı bilemezdim çünkü.Eşin ne diyor bu duruma onun için müasaitmi? tabi son karar senin tatlım.

Valla senin aramıza katılman süper oldu bu ümitsizlik konusunda kenarda duruyodum.Allahım inşaallah olur......

offf esra bende aynı senin gibi düşünüyorum, benim için bir bebek herşeyden önde geliyor ne olursa olsun.diğer yandan mevcut kazancımın 4 katını verdiler ve daha başka imkanlar da var hep böyle olur zaten kızım kucağımda olsaydı şimdi hiç düşünmeden uçarak gitmiştim.1 yıl falan erteleyebilsem ama o pozisyonu doldurmak zorundalar ne bileyim.. düşünüyorumda hayat bana oynadığı garip oyununu sürdürmeye devam ediyor.herşey bu kadar zor olmamalı , herkes mi benim gibi diye düşünüyorum bazen.başkaları evlenir , evlenmeleri gereken yaşta hayat arkadaşlarını ! bulurlar ve evleniverirler nedense ,ne kolay karar alırlar sonra düşünmeden bebek yaparlar , hayatları , ekonomik koşulları zor da olsa yapılması gerekeni yapmışlardır. ya ben okuldu , iş hayatıydı çalışma derken , birde hayat arkadaşımı öyle erken yaşta tanıma fırsatına nail olamadığımdan geç yaşta evlilik yapıp , üstüne bir kaç yıl bekleyip hazır olunca bebek yapmaya ondan sonra planlı gebe kalıp herşey geçte olsa iyi gidiyor dedikten sonra tepetaklak olmuş durumdayım. evren bütün doğru bildiklerimin aslında doğru olmadığı gerçeğini ziyadesi ile yedirmiş durumda afedersiniz .. şimdi diyorumki yanlış bir evlilikte olsa zamanında evlenmek , ne olursa olsun bir evlat sahibi olabilmek evrenin en ulaşılması gereken tek gerçeği.. haa olmuyor mu o ayrı anneliği tatmadığın için sağlık olsun diyebiliyorsun , ya bizim gibi anneliği tadıp kaybedenler....çok garip çok gerçekten hayat bana oyun oynuyor son bir aydır resmen, sanki benden özür dilercesine herşey yoluna giriyor, daha önceden hayalini kuramayacağım imkanlar kapımı çalıyor hadi diyor yap seçimini ve bende yapıyorummmmm kesinlikle ve kesinlikle tek istediğim bir bebek ! başka bir şey istemiyorum seçimimden dolayı mutluyum , huzurluyum

Esra haklı bigsize geldiğinden beri pek neşeliyim , ümitlerim çoğaldı eşim bile farketmiş dün soruyor bana uzun zamandır ilk kez bu kadar enerjiksin , hayat dolusun dedi
.. pis pis sırıttım tabiki , hayret ediyor belkide bu kadar çok üzülmüşken , darmaduman olmuşken yeniden cesaret edebilmeme .. ne yapayım çok şey istemiyorum ki sadece ve sadece sağlıklı sıhhatli bir bebek istiyorum yeminn ederim çok iyi bir anne olurum ben yada olmak için elimden geleni yaparım..rüyamda dördüz bebeklerim oluyordu biraz da tırsarak eşime diyordum ayyy nasıl olacak nasıl bakacağız , ikisini sen al , ikisini ben diyordum sonra bir baktım bir tanesi çok küçük , kucakladım Nehir di.uyuyordu öylee mışıl mışıl sonra diğerleri birden büyüdü 20 li yaşlara geldiler ama nehir halaa kundakta bir bebekti , uyandım sabaha karşı gök gürüldüyor yağmur var, evet dedim gerçekten de öyle değil mi doğanlar büyüdükçe benim bebeğim hep aynı kalmayacak mı , sonra onu düşündüm ıslanıyor şimdi mezarı acaba üşüyormu dedim içimden , camı açıp elimi uzattım dışarı hava soğuk mu ?, ben nasıl hissedersem o da öyle hissedecekmiş gibi hep ... bak böyleyim işte pürneşe başladığım bir yazıyı gözleri yaşlı tamamlıyorum , hayatımda buna benziyor , tutarsızım , ne zaman nerde ağlayacağım hiç belli değil.Rabbim bir daha yaşatmasın hiç birimize tek dileğim bu ...

canım anlıyorum neler hissettiğini..ama unutmaki Nehirimiz en güzel yerde şu anda..tahmin edemeyeceğimiz kadar mutlu ve huzurlu..ve seninde öyle olmanı istiyor eminim.lütfen böyle düşün..tutarsızlık değil bu,anne kalbi..bak yeni bir arkadaş gelmiş,hepimize umut oldu.hadi onu da yazalım listemize,demekki herşeyin bir çaresi varmış..

canım naptın iş teklifi almışsın,karar verdin mi?

Eminim herşey daha iyi olacak senin için hakettiğini biliyorum.Gece çok fena bi gökgürültüsüyle uyandım,aklıma ilk gelen oğlum oldu sabahı diri tuttum sabah gidemediğim için iş dönüşü akşam ezanı okunduktan sonra ilk defa karanlıkta mezarlığa gittik benim krizim sebebiyle,ne olmuştu oğluma korktumu üşüdümü yani aynı şeyleri düşündüm seninle,ama hiç bişey yok ne ses ne seda.Rüyanı Allah hayıra çıkarsın inşaallah ben hissediyorum burdan iyi haberlerini alıcam.bana örnek olacaksın inşaallah malum benim daha çok vaktim var ama ben pek bu duruma sadık kalmayabilirim.Bende senin gibi hep planlı programlıydım,herşeyimi sıraya sokmuştum,hepside oldu bu zamana kadar.Oğlum hariç o konuda dur dedi kader bende planlar yapıyorum.Bazen öyle bazen böyleyiz işte şimdi ne plan kaldı ne program.Ama huyum biraz kalmış bazen gaza gelip bu sefer tamam bu sefer olmıcak diyorum.Allahın izniyle inşaallah....

canım geçmiş olsun şimdi nasıl iyileştimi kreşden almaklada çok iyi etmişsin umarım gönlüne göre bir bakıcı bulabilirsin daha çok küçükler bana göre kreş için evde olmaları daha iyi olacak diye düşünüyorum

rüyan çok güzelmiş hayırlara vesile olur inşallah canım bigsizenin gelmesi hepimize çok umut oldu eşime bile okuttum yazdıklarını eşiminde birazcıkda olsa fikri değişmeye başladı.Nehirin şu an en güzel yerde merak etme annesi eminim çok iyi bir anne olacaksın buna inanıyorum birazcık zaman sabır herşey çok güzel olacak

hepinize merhaba...preeklampsi geçiren anneleri uzun zamandır takip ederim.ama bu topiğe rastladığıma sevindim.öncelikle nehirin annesini bulduğum için...allahım inşallah sabrını verecek nehirin annesine ve ihtiyacı olan tüm annelere...ben de yaşadım 14 yıl oldu...tıp bu kadar gelişmemşti bile.en son 28 haftalıkken kontrole gittiğimde tansiyonum 14-10 du.o gittiğim doktorda hiçbir şey demedi.yaklaşık 3 hafta sonra mide bölgesinde başlayan şiddetli ağrıyla ege üniversitesine kaldırıldım.kanda trombosit düşmüş.bu şekilde acil müdahale ve ertesi gün doğum...BİLİNÇLİ HEKİMLERLE AŞILABİLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM BİR HASTALIK...ege üniversitesinde oğlumu 2000gr.33 haftalık aldım kucağıma.çok şükür sağlıklıydık.önceleri hiç bebek istemedim.şimdi yaş oldu 35...2-3 yıldır bir kıpırtı içimde.2 yıl önce akdenizde ben de inanç beye gittim fakat pek sıcak bakmadık birbirimize.hastalığı yaşama şansın %50.aynı hastalığı yaşarsan sağlıklı olma şansınız %75 ölüm riski %25(bu oranı ondan ben istedim)gibi bir açıklama yaptı.biz de orada vazgeçtik tekrar...şimdi ben yıllardır içtiğim doğum kontrol hapımı geçen ay içmedim ve adetime 10 gün var...endişelimiyim mutlumuyum tarif edemiyorum.herşeyin hayırlısı hepimiz için...NEHİRİN ANNESİ BEN DE ANTALYADAYIM...GÜVENDİĞİN PROF.UN İSMİNİ ÖZELDEN ALMAK İSTERİM.AYNI ŞEHİRDEYİZ.BİRLİKTE PAYLAŞALIM...

Yüreğinden kopup gelen ve yüreğime dokunan teselli sözleri,iyi ki varsınız..içtenliğini yüreğimde hissettim bir an nedense ... işle ilgili karar verdim ama şartlar oraya gitmemi zorluyor gibi bakalım hayırlısı herşeyin...:82:

Herşeye inat, inadına yeniden deneyeceğim, yoksa ben benlikten çıkmaya başladım çoktan...bende inanıyorum arkadaşım bende.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…