- Konu Sahibi nehirinannesi2011
- #3.261
merhaba arkadaşlar 18. haftamızdayız. doktorum bana sigarayı tam olarak bırakma bikaç tane iç demişti daha öncede bunu yazmıştım zaten. fakat bulantılarım çok olduğu için içemiyordum çokta itimat etmedim açıkçası. geçen aya kadar çok hızlı kilo alıyordum elim yüzüm şişmeye başlamıştı daha 4. ay bitmeden ödem topluyorum anlayacağınız. sonra bulantılarım azalınca sigara içmeye başladım abartmadan tabi şişliklerim indi geçen kontrolüm vardı bir ay boyunca kilo almamışım sadece birkaç gram. inanamadım doktoruma sigara mı yoksa dedim o da bana literatürde var dedi yoksa hiçbir hastama hamileyken sigara iç demem dedi. bir önceki hamileliğimde bu haftalarda balon gibiydi ayakkabı bile giyemiyordum ve tansiyonum sürekli yüksekti şuan tansiyonda normal 11/6 idi. çok mutluyum umarım böle devam eder. sigara içmeyi tercih etmezdim ama iyi gelecekse içerim çünkü bebeğe preeklampsiden daha fazla zarar veremez. sizde bu konuyu doktorlarınıza danışırmısınız. 18. hafta sonunda 11/6 tansiyon ve 10 kg kilo alımıyla devam ediyorum. oğlumda ise 20. haftada 18/10 tansiyon ve 22 kg kilo alımım olmuştu doktoruma sordum eski bilgilerime bakıp söyledi. iyi gidiyoruz sanki öpüyorum hepinizi