• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Anladim canim bakalim bende aralik sonu gibi dusunuyorum perinatolojiye gtmeyi ins iyi seyler syler doktor saglikli sekilde hamile kalirim da bebegimi kucagima alirim.canim sende cok dikkat et gecms olsn doktorunun dediklerini uygula ins duzelir sekerin de saglikla hamileligini gecr saglikla kucagina bebisini alrsn insallah :)
İnşallah cnm sende en kısa zamanda hamile kalırsın sağlıklı mutlu bi gebeliğin
Olur

Sagsalim bebeginizi kucaginiza alin insallah Allahim sizi korusun neler yapiyorsunuz nelere dikkt ediyrsnz bizimle de paylasirsaniz cok mutlu oluruz bilgilenmis oluruz ins bende birgn korkumu atip hamile kalirim

Âmin inşallah.gebeliğin de öncesinde tuzu iyice azalttım.aspirin kullanıyorum.beyaz ekmek kesinlikle yemiyorum.tambugday ekmeği yiyorum.günde yarım litre süt içiyorum.yoğurt ayrı tabi :)).perinataloğum osteozinc başladı .preeklamspiyi d vitamini engelleyebiliyormuş..tansiyon takibi yapıyorum.aklıma geldikçe yazarım :))

Âmin inşallah.gebeliğin de öncesinde tuzu iyice azalttım.aspirin kullanıyorum.beyaz ekmek kesinlikle yemiyorum.tambugday ekmeği yiyorum.günde yarım litre süt içiyorum.yoğurt ayrı tabi :)).perinataloğum osteozinc başladı .preeklamspiyi d vitamini engelleyebiliyormuş..tansiyon takibi yapıyorum.aklıma geldikçe yazarım :))
Canim cok tesekkur ederim dikkat ettigin seyleri yazdgn icin bnde tuzu azaltym o zmn yavas yavs baslayim tuzsz yemeye bnde simdi ecopirin kullaniyrm perinatolojiye gidicm ins yaknda.bisey daha sorucm universte hastnlrnde perinatlji bölümü varmı? Ozel muayene buldum ama dha gtmedim

Evet canim cok dgru dyrsn doktorumu degistiricem eski doktoruma gtmiycem hamilelik planlamadan doktorla gorusucem perinatolog buldum ona gidicem insallah hazir hissettgmde ins hersey cok guzel olur benm ve hepimiz icin:)cnm senn doktorun da prof.mu yda perinatlgmu?
ikisi de değilde hastasına çok değer veren işini en iyi şekilde yapmaya çalışan bir doktordu sadece şans işte

Canim cok tesekkur ederim dikkat ettigin seyleri yazdgn icin bnde tuzu azaltym o zmn yavas yavs baslayim tuzsz yemeye bnde simdi ecopirin kullaniyrm perinatolojiye gidicm ins yaknda.bisey daha sorucm universte hastnlrnde perinatlji bölümü varmı? Ozel muayene buldum ama dha gtmedim
kalsiyum ve coraspirin gebeliğin ilk zamanlarında başlanırsa fayda sağlıyabiliyormuş

13. haftadayım tatlım en son 10. haftada gittim kontrole herşey yolunda şimdilik sadece idrarda protein çıktı o biraz tedirgin etti haftaya tekrar gidicem bu sefer belki cinsiyetini öğrenicem. ilk hamileliğime göre şişliğim ödemim yok ama tedirginim tabi sürekli kendimi dinliyorum inceliyorum ama içimde bir his var ya olmıcak yada daha geç başlıcak diyor çünkü diğerinde ilk aydan başlayan bir ödem vardı her ya 7 kg falan alıyordum ve 22. haftada tansiyonla beraber tanı konuldu sonra geçmek bilmeyen riskli haftalar hastane hastane yenidoğan yoğun bakım aramalar 500-600 gr doğan bebekleri yaşatabilen yer bulmaya çalışmak allahım çok zor çok oğlumu kaybetmedim ama heran kaybetme korkusu ensemdeydi her gece rüyamda doğum yapardım oğlum olmazdı yanımda. 3 günde bir ultrason,nst,24 saat idrar toplama , diğer kan tahlilleri ilaçlar avuç avuç. kontrole gittiğimde uçuş uçuş elbiselerini giymiş hoplaya zıplaya gezen hamileler benimse üstümde 100 kg olan annemin tişörtleri ayağıma zar zor bulduğumuz en geniş kalıptan bir terlik.... offfff çok zordu bilmiyorum inanmak istiyorum öyle olmıcak bence herşey çok güzel olacak umarım şuan bebek bekleyen ve isteyen herkes içinde öyle olur. burdaki bütün arkadaşlarımı çok seviyorum bu illeti çeken bilir keşke elimden bişey gelse herkesin yaşadığı acıları düzeltebilsem anne bebeğini kucağına almalı bebeklerde kara toprağa değil annesinin koynunda yatmalı rabbim affetsin ama keşke keşke bu böyle olsa....offffff sıkmayım sizi hamilelik duygusallığına kapılıyorum galiba öpüyorum hepinizi kontrolden sonra yazarım yine
Ağlayarak okudum msjını resmen. Aynı duyguları yaşıyoruz hepimiz ne yazık ki

Ben Kocaeli'de yaşıyorum burada var.ama çoğu üniversitede vardır diye düşünüyorum.ben özele de gittim ne yalan söyleyim .sağlıkla kucağıma alayımda önemli değil ..tabi bu ben çalıştığım için rahatça kurabildiğim bi cümle.Allah çalışmayanında işini rast getirsin inşallah

Bende aranıza yeni katıldım. Merhabalar. 2011 yılında 32 haftalik hamileyken preeklampsi oldum. Bebeğim. 30 haftalik kalmıştı. Aniden doğuma aldılar. 1300 gr doğdu kızım. Doktoelar yasamaz dedi ama Şimdi 4 yaşında. Rabbim uzun ömürler versin. Şimdi 18 haftalik hamileyim ve cok korkuyorum. Tekrar olur muyum diye. Sizlerin yorumları bazen ümit verdi bazen moralimi düşürdü . İnşallah sorunsuz alırım oğlumu kucağıma.

Ben Kocaeli'de yaşıyorum burada var.ama çoğu üniversitede vardır diye düşünüyorum.ben özele de gittim ne yalan söyleyim .sağlıkla kucağıma alayımda önemli değil ..tabi bu ben çalıştığım için rahatça kurabildiğim bi cümle.Allah çalışmayanında işini rast getirsin inşallah
Ben bursa da yasiyrm canim burda bulabldigim perinatolog doktor var Yalcin kimyayi herkes iyi diyor hamile kalmadan gidip görüşünü alicam korkuyrm fikirlerini de merak ediyorum hepimiz icin Allah hayirlisini versin Allah hepimizin yardimcisi olsun hepimiz bebeklerimizin iyiligi istiyoruz onlar icin caba harciyoruz Allahm vermek istedikten sonra bebeklerimize kavusuruz doktorlrimzda vesile olur ins

Bende aranıza yeni katıldım. Merhabalar. 2011 yılında 32 haftalik hamileyken preeklampsi oldum. Bebeğim. 30 haftalik kalmıştı. Aniden doğuma aldılar. 1300 gr doğdu kızım. Doktoelar yasamaz dedi ama Şimdi 4 yaşında. Rabbim uzun ömürler versin. Şimdi 18 haftalik hamileyim ve cok korkuyorum. Tekrar olur muyum diye. Sizlerin yorumları bazen ümit verdi bazen moralimi düşürdü . İnşallah sorunsuz alırım oğlumu kucağıma.
Allahim bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin ins.kizina da uzun omurler versin. Hic korku yasama hamileligin keyfini cikr stresten uzak dur tuzlu yeme dikkat et kendine cnm herzmn bunu yasycz dye birsey yok Allah yardimcin olsun

Canim benim simdi 13 hFta oldu 51 kgla hamile kaldim suan 58 oldum yani iki bucuk ayda 7kilo sence cok mu yuruyus yapiyorum tuzsuz yemege caliyorum ay allahim bilmiyorum tansiyonumu olcuyorum surekli ama daha bilincliyim onerisi olan arkadaslar varsa belkiyorum allah hepimizi korusun bu illetten
canım bende 14. haftadayım 8-9 kg aldım bu iyiye işaret değil ilk gebeliğimde daha da kötüydüm bu haftalarda 15 kg almıştım yaklaşık 34. haftada doğum yaptığımda ise 37 kg olmuştu toplam. yine ödem yapıyoruz yürüyüşte yapsan bir işe yaramaz ben ilkinde denedim hergün 1 saat yürüdüm. protein ağırlıklı beslenmeni tavsiye ederim protein ödem yapmaz hatta ödemi attırır. sebzeler ödem yaptırıyor. tansiyon 20. haftadan sonra çıkarsa çıkar. ama ödemi ne kadar önlersek tansiyonuda o derece önleyebiliriz.

canım ne kaçıncı haftada ne şekilde başladı biraz daha açıklar mısın

canım ne kaçıncı haftada ne şekilde başladı biraz daha açıklar mısın
Aciklayayim canim. Bende ödem oluşmaya başlamıştı ve cok hizli kilo alıyordum. Tabi aklımın ucundan geçmedi böyle bir hastalık. Doktorun ihmali oldu bende. Tansiyonum da yükselmeye başladı ama bana tuz yeme diyor. İdrarda protein gördüğü halde beni bilgilendirmiyor. Tabi idrar testlerimi sonra inceledim ve öncesinden protein kaçağı varmış. 6 aylikken başlamış ama ben ve doktorum bilmioruz bunu.32 haftalikti doğum yaptığımda. 27 haftalik iken başlamış. Eşim ve ben başka bir doktora gitme gereği duyduk. Tabi gün geçtikçe agirlasiyorum. Kilo alıyorum gözlerimi açamıyorum. Ölü gibi yatıyorum evde. Sözde özel hastane özel ilgi ama nafile. Başka doktora gittim ve şok oldu. Seni bu şekilde kendi haline mi bıraktılar dedi ve meslektaşına resmen agniza geleni saydı. Beni hemen fakülteye sevk etti. Orta derecede başlayan preeklampsi ağır derecede son buldu ve gece 11 de ameliyata alındım. Eğer alinmasaydim kızım ve ben şu an hayatta değildik. Kızımın karnimda gelişimi durmuş 1 ay yogun bakımda kaldı. Yasama şansı %40 bile değildi. Doktor herseye hazır ol dedi. Ben de yoğun bakımda kaldım. Çok şükür iyiyiz. Kızım 1300 gr di ve 1900 ile taburcu oldu. Şimdi yine hamileyim ve cok korkuyorum. Doktor ariyorum itina ile. Kimseye guvenemiyorum. Hiçbiri güven vermiyor sanki. Umarım bunda günümde yaparım doğumumu.

canım bende 14. haftadayım 8-9 kg aldım bu iyiye işaret değil ilk gebeliğimde daha da kötüydüm bu haftalarda 15 kg almıştım yaklaşık 34. haftada doğum yaptığımda ise 37 kg olmuştu toplam. yine ödem yapıyoruz yürüyüşte yapsan bir işe yaramaz ben ilkinde denedim hergün 1 saat yürüdüm. protein ağırlıklı beslenmeni tavsiye ederim protein ödem yapmaz hatta ödemi attırır. sebzeler ödem yaptırıyor. tansiyon 20. haftadan sonra çıkarsa çıkar. ama ödemi ne kadar önlersek tansiyonuda o derece önleyebiliriz.
Canim protein protein nereye kadar allah bize dayanma gucu versin veeeee sonrada insallah saglikli sihhatli bebislerimizi

Canim deme byle seyler kotu dusunme hersey yolunda olucak guzel gidicek cok dikkat edin hamile arkadslar doktor ne derse oyle beslenin Allahm hepinizi korusun ins hicbirimiz bir daha bunu yasamayiz saglikli guzel hamilelikler yaşarız

Back