• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Herkese merhaba. Bişey danışmakiatiyorum.Benim oğlum şuan 5 aylık. Ben gayet sağlıklı bi hamilelik yaşadım. 8 kilo falan aldım ödemim yoktu. Bir ay kadar sol böbrekte agrı vardı büyüme var ama normal dedi doktor. Başka da b sıkıntı olmadı. Oğlum 38. Haftasında doğdu. Gayet sağlılıydı. Saatlerde sancı çektim. Sonra sezaryana alındım. O gün gayet normaldi. Tam 24 saat sonra ben bi nöbet geçirmişim. Tansiyonum 22 ye kadar çıkmış. Ben ertesi günü ve sonrasında ypgun bakımda yattığım 3 günü hatırlamıyorum. Beyinde ödem oluşmuş. 20 gün oğlumdan ayrı kaldım hastanede yattım. Emziremedim hala ilaç kullanıyorum. eklampsi dediler ve fazla bilgi alamadım. Bu durum hakkında bilgisi olan yaşayan var mı ve diğer gebelikte tekrarlar mı merak ediyorum. Preeklampsiyle aynı şey mi acaba? Allaha şükürşuan bende oğlumda iyiyiz..

Aciklayayim canim. Bende ödem oluşmaya başlamıştı ve cok hizli kilo alıyordum. Tabi aklımın ucundan geçmedi böyle bir hastalık. Doktorun ihmali oldu bende. Tansiyonum da yükselmeye başladı ama bana tuz yeme diyor. İdrarda protein gördüğü halde beni bilgilendirmiyor. Tabi idrar testlerimi sonra inceledim ve öncesinden protein kaçağı varmış. 6 aylikken başlamış ama ben ve doktorum bilmioruz bunu.32 haftalikti doğum yaptığımda. 27 haftalik iken başlamış. Eşim ve ben başka bir doktora gitme gereği duyduk. Tabi gün geçtikçe agirlasiyorum. Kilo alıyorum gözlerimi açamıyorum. Ölü gibi yatıyorum evde. Sözde özel hastane özel ilgi ama nafile. Başka doktora gittim ve şok oldu. Seni bu şekilde kendi haline mi bıraktılar dedi ve meslektaşına resmen agniza geleni saydı. Beni hemen fakülteye sevk etti. Orta derecede başlayan preeklampsi ağır derecede son buldu ve gece 11 de ameliyata alındım. Eğer alinmasaydim kızım ve ben şu an hayatta değildik. Kızımın karnimda gelişimi durmuş 1 ay yogun bakımda kaldı. Yasama şansı %40 bile değildi. Doktor herseye hazır ol dedi. Ben de yoğun bakımda kaldım. Çok şükür iyiyiz. Kızım 1300 gr di ve 1900 ile taburcu oldu. Şimdi yine hamileyim ve cok korkuyorum. Doktor ariyorum itina ile. Kimseye guvenemiyorum. Hiçbiri güven vermiyor sanki. Umarım bunda günümde yaparım doğumumu.
umarım canım zamanında müdahale için iyi bir takip şart umarım bu sefer olmaz herşey yolunda gider

15. hafta kontrolüm yapıldı arkadaşlar bir oğlum daha olacakmış bu arada. 5 hafta sonra akibetim belli olmaya başlar şuan sadece hızlı kilo alımım ve tam idrar tahlilinde çıkan protein sorunum var. beklemekten başka çare yok .calsiyum corasprin balık yağına devam midem el verdiğince protein ağırlıklı besleniyorum ama etten tiksindiğim için çokta istikrarlı değilim bu konuda

15. hafta kontrolüm yapıldı arkadaşlar bir oğlum daha olacakmış bu arada. 5 hafta sonra akibetim belli olmaya başlar şuan sadece hızlı kilo alımım ve tam idrar tahlilinde çıkan protein sorunum var. beklemekten başka çare yok .calsiyum corasprin balık yağına devam midem el verdiğince protein ağırlıklı besleniyorum ama etten tiksindiğim için çokta istikrarlı değilim bu konuda
Canim allah oglusunu sana bagislasin kac kilo aldin bu arada

Cok sevindim canim oglusun hayirli ugurlu olsun saglikla sorunsuz sekilde kucagina al insallah...uzuldum canim protein cikmasina sen ilaclarini duzenli ic stres yapma ins birsey olmaz guzel dusun guzel olsun hersey

Merhaba anne adayları benimde önceki preeklapsi rahatsızlığım var daha önce yazmıştım buraya 3. Gebeligim şu an 14+6 cuma günü doktora gittim sağ uterin arter de notch varmış yani sağ damardan bebeğe kan akışı yavasmıs coraspine başladım bu sorun preeklapsi riski demekmiş ama solda olmaması riski azaltıyormuş yani ikitaraflı olursa risk daha yüksek bende tedirgin oldum umarım her şey yoluna girer

hadi artık sende müjdeli haber ver arkadaş ol bana
Insallah tatlim yaa bende cok istiyorum cesaretimi ilk defa toplamis gibiyim doktorum bir ay sonra artik izin verebilirmis korunmayi birakmama:) ocak sonu gbi ilaclarim bitiyor lupus antikorda pozitiflik vardi dusmeye baslamis sevindim :)

Merhaba anne adayları benimde önceki preeklapsi rahatsızlığım var daha önce yazmıştım buraya 3. Gebeligim şu an 14+6 cuma günü doktora gittim sağ uterin arter de notch varmış yani sağ damardan bebeğe kan akışı yavasmıs coraspine başladım bu sorun preeklapsi riski demekmiş ama solda olmaması riski azaltıyormuş yani ikitaraflı olursa risk daha yüksek bende tedirgin oldum umarım her şey yoluna girer
Merhaba cnm umarim hersey yolunda gder Allahim korusun sizi saglikla sihatle ins bebeginizi kucaginiza alirsiniz kilo aliminiz nasil peki tuzsuz yemeye calisin tansynnz yukselmesin Allah korusun kendinize ve bebisinize dikkat edin:)

İnşallah cnm sen neler yapıyorsun gittinmi perinatologa
Yok cnm daha gtmedim ramotologla isim bitmedi prof.kan tahlili yapti ++lupus antikor +pozitife dustu sukur:) ocak sonuna kadr ilaclarim devam edicek doktorm daha erken gtme dedi beklemedeyim ilaclar btnce gdicem bnde kalan kilolarimi vermeye calisiyrm kendime dkkt edyrm sogan suyu yapiyrm rahime iyiymis dye artik ise yararmi bilmem iciyrm

Yok cnm daha gtmedim ramotologla isim bitmedi prof.kan tahlili yapti ++lupus antikor +pozitife dustu sukur:) ocak sonuna kadr ilaclarim devam edicek doktorm daha erken gtme dedi beklemedeyim ilaclar btnce gdicem bnde kalan kilolarimi vermeye calisiyrm kendime dkkt edyrm sogan suyu yapiyrm rahime iyiymis dye artik ise yararmi bilmem iciyrm
Çok geçmiş olsun cnm seni üzmek istemem ne zaman doğum yaptın sen

Back