• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

günaydın kızlar topiğimiz bomboş kalmış nerelerdesiniz ben izinliydim bugün başladım işe kızım anaokuluna başladı ne olur ne olmaz diye izin almıştım ama hiç gerek kalmadı beni hiç üzmedi bende evde kışlık hazırlıklarımı yaptım öyle geçti günlerim sizler ne yaptınız?

Faktör V Leiden
Aktive protein C
Prothrombin G20210 A
MTHFR (metilentetrahidrofolat redüktaz)
PAI - 1 (plazminojen aktivatör inhibitör)
Protein C
Protein S
Antitrombin 3
Antikardiolipin antikor Ig M, Ig G
Lupus antikoagülan

istediği tahliller bunlar..:18:
benim yaptırdığım tahlillerde bunlar sonuç MTHFR 677 Homozigot ve protein s düşük çıktı

Selam esracım.benimde tadım yok iki gündür.dün prof.la randevum vardı kızımı doğum yaptığım hastahane ye gitmek zorun da kaldım.tekrar 17 mayıs gününe o hastaneye yattığım güne gittim herşey gözümde canlandı o anları tekrar yaşadım psikolojim alt üst oldu resmen.
Bahsettiğim prof.Antalya daki tek riskli gebelikler prof.u ve preeklampsi alanında araştırmaları ve makaleleri var.dinledi beni zaten 17 mayısta ona da görünmüştüm.ekrandan buldu tabii kayıtlarımı neler yaşadığımı ..çok ciddi bir gelişim geriliği geçirmişim, yaşadığınız şey kısacası plesantanın hastalanması ve buna bağlı olarak ta tansiyon yükselmesi dedi.bir sürü sordum işte kan değerlerim düşüktü yükseltmek için demir ilacı ve kan ilacı kullandım onlar pıhtılaşma yapar mı dedim . hayır ben öyle olduğunu düşünmüyorum dedi , testlerden bahsettim bunları yaptırınca ve herhangibirşey çıkarsa tedavisi sonucu bu risk kalkarmı ortadan dedim , pıhtılaşma bozukluğu varsa onların tedavisi var ,ayrı dedi , bebe aspirini yada inceltici iğneler o da gerekli olursa dedi.. Netice olarak 2 ay sonra gönül rahatlığı ile tekrar gebelik düşünebilirsin tekrarlama olasığı %10 - % 15 dedi.çünkü araştırmalarıma göre ve şimdiye kadar edindiğim deneyimlere göre 2.gebeliklerde tekrarlamaz denemez ama oran düşüktür dedi.benim bir çok hastam var sağlıklı bir şekilde 2.gebeliğinde bebeğini kucağına alan dedi.Sonuç şu Prof.ta olsa '' tekrar gebe kalmadan bilinemez,önceden anlaşılamaz !!! '' diyor bütün doktorlar. ama tekrar olursa da sıkı bir takiple bebeğini kucağına alırsın dedi.Doktor yalın bir doktor. öyle iyi niyet tabloları çizip seni rahatlatmaya çalışmıyor bende bunu istiyorum zaten .. Hocam dedim eğer siz bana tekrar gebe kalmayın deyin dedim kalmam o kadar korkuyorum dedim. Yok canım olurmu öyle şey tabiki kalabilirsin ayrıca yaş konusunu da sakın kafana takma dedi 42.yaşında bile takimde gebelik geçiren hastalarım var benim dedi açıkcası rahatladım galiba biraz...Hastane çıkışı kızıma gittim yine , her gittiğimde yanında ki bebeklere de çiçek dikiyorum, onları suluyorum , seviyorum hepsini tek tek bebeklerim onlar benim.bir görsen çiçek bahçesi gibi oldu, zaten çamların arasındalar ,çiçekler de açınca daha bir huzurlu oluyor sanki orası , yada ben sadece huzurlu hissediyorum.
Testleri yaptırmadım daha şimdi tıp fakültesinden randevu alacağım.Gece 3 e kadar oturdum, ağladım, ağladım gözlerim şiş geldim yine işyerine.
canım doktoruna gitmişsin bu güzel bir adım evet tekrarlama oranı % 10 benim doktorumda aynısını söylemişti maalesef denemeden bilemiyorlar işte anladığım kadarıyla doktorun olumlu bakıyor bak ne güzel moral vermiş sana şu tahlillerin sonucu bir çıksın ona göre hareket edebilirsin
Ne kadar sinir bozucu bir durum yani hani tıp çok ilerlemişti, artık hiç bişeye güvenemiyorum.İnşaallah test sonuçlarıda iyi çıkar ve sorunsuz bi şekilde başlarsın herşeye yeniden...Aslında seni bu ruh halimle üzmek istemiyorum ama kimseyede anlatamam biliyosun, artık eşim bile sanki sıkılıyo konuşmaya başladığım zaman.Ben de tekrar bebek düşünme sürecine kendimi hazırlamaya çalışıyorum yani daha çok uzun zaman var o zamanı bekle sonra olcak mı olmıcak mı tekrar onun sitresi sonra sonu bilinmez bir hamilelelik...korkuyorum kısacası ve düşününce toplamda 2 yıl yani bide bilmiyorum artık ne hamilelik dönemi ne de başka şeyler mutlu etmedikten sonra ...velhasıl kafam allak bullak .öptüm canım

esracım seni karamsar gördüm güzelim evet çok stresli bir dönem insanın kafası allak bullak oluyor bizde çok düşündük ve hala düşünmeye devam ediyoruz ileride pişman olmamak adına benim bir kızım var allahıma şükürler olsun allahım hakkımızda hayırlısını versin senin tahlillerin yapıldı mı sonuçta ne çıktı kendine iyi bak canım öptüm

günaydın kızlar topiğimiz bomboş kalmış nerelerdesiniz ben izinliydim bugün başladım işe kızım anaokuluna başladı ne olur ne olmaz diye izin almıştım ama hiç gerek kalmadı beni hiç üzmedi bende evde kışlık hazırlıklarımı yaptım öyle geçti günlerim sizler ne yaptınız?

Ay hayırlı olsun :) demek okula ilk adım atılmış inşaallah başarılarını görmek içinde izin alırsın :).Bende kışlıklarla uğraşıyorum bu aralar bide bolca yeni hobiler ediniyorum, kurdale işine girecem yakında zaten takıyla uğraşıyodum boş durmamam lazım yoksa kötü...Benim testlerim bayramdan önce yapılmıştı nehirinannesi' yle aynı testler herşey normal hiç problem yok dedi doktor.Evet bu aralar biraz böyleyim doğumum sezeryan olduğu için 12 ay korunma süresi vermişti dr. 4 ay oldu doğum yapalı zaman biraz uzun geliyor bana o süreyi beklemek moralimi bozuyor sanırım.Yani belkide biraz morale ihtiyacım var ama nasıl olcak bilmiyorum.Canım kolay gelsin.öptüm

Ne kadar sinir bozucu bir durum yani hani tıp çok ilerlemişti, artık hiç bişeye güvenemiyorum.İnşaallah test sonuçlarıda iyi çıkar ve sorunsuz bi şekilde başlarsın herşeye yeniden...Aslında seni bu ruh halimle üzmek istemiyorum ama kimseyede anlatamam biliyosun, artık eşim bile sanki sıkılıyo konuşmaya başladığım zaman.Ben de tekrar bebek düşünme sürecine kendimi hazırlamaya çalışıyorum yani daha çok uzun zaman var o zamanı bekle sonra olcak mı olmıcak mı tekrar onun sitresi sonra sonu bilinmez bir hamilelelik...korkuyorum kısacası ve düşününce toplamda 2 yıl yani bide bilmiyorum artık ne hamilelik dönemi ne de başka şeyler mutlu etmedikten sonra ...velhasıl kafam allak bullak .öptüm canım

Canım bende bazen senin gibi düşünüyorum, eşim de sanki sıkılıyormuş gibi geliyor bana da , o zaman konu değiştiriyorum ama ne yapssam konu dönüp dolaşıp ya nehir e ya da yeni bir bebeğe geliyor.. çok stresli hissettim seni , doktor bana rahatlamamı ve stresten uzak olmamı tavsiye etti , ben muayene için hazırlanırken eşime '' yaşadığı travma çok ağır o yüzden anlayışınıza ihtiyacı var '' diyordu.onlar da bizi anlaşıyla karşılıyorlar zaten sağolsun lar.. bir de benim de sezeryan doktor sana neden 12 ay korunma verdi anlayabilmiş değilim. prof.bana 6.ayın bitiminde gönül rahatlığıyla gebe kalabilirsin dedi senin ki neden 12 ay diyor ?

Selamlar Nigarcım.canım benim yerim ben onu akıllı bıdık :) hayırlı olsun okulu , benimde kış hazırlıkları beni bekliyor öylece dolaplar hiç te umurumda değil onlar bana bakıyor ben onlara valla :68:

benim yaptırdığım tahlillerde bunlar sonuç MTHFR 677 Homozigot ve protein s düşük çıktı
yani ne demek oluyormuş o ? tedavisi neymiş ?

[/QUOTE] canım doktoruna gitmişsin bu güzel bir adım evet tekrarlama oranı % 10 benim doktorumda aynısını söylemişti maalesef denemeden bilemiyorlar işte anladığım kadarıyla doktorun olumlu bakıyor bak ne güzel moral vermiş sana şu tahlillerin sonucu bir çıksın ona göre hareket edebilirsin [/QUOTE]

normalde % 10 - 15 düşük bir ihtimal gibi görünüyor ama ona bakarsan ilk gebelikte preeklampsi geçirerek %0 3 lük bir dilime girdik :59:

[/QUOTE]esracım seni karamsar gördüm güzelim evet çok stresli bir dönem insanın kafası allak bullak oluyor bizde çok düşündük ve hala düşünmeye devam ediyoruz ileride pişman olmamak adına benim bir kızım var allahıma şükürler olsun allahım hakkımızda hayırlısını versin senin tahlillerin yapıldı mı sonuçta ne çıktı kendine iyi bak canım öptüm[/QUOTE]

ne kadar düşünsek te sonuçta bir bebek istiyoruz hepimiz, en doğal hakkımız.. Rabbim verecek inanıyorum ben..

Ay hayırlı olsun :) demek okula ilk adım atılmış inşaallah başarılarını görmek içinde izin alırsın :).Bende kışlıklarla uğraşıyorum bu aralar bide bolca yeni hobiler ediniyorum, kurdale işine girecem yakında zaten takıyla uğraşıyodum boş durmamam lazım yoksa kötü...Benim testlerim bayramdan önce yapılmıştı nehirinannesi' yle aynı testler herşey normal hiç problem yok dedi doktor.Evet bu aralar biraz böyleyim doğumum sezeryan olduğu için 12 ay korunma süresi vermişti dr. 4 ay oldu doğum yapalı zaman biraz uzun geliyor bana o süreyi beklemek moralimi bozuyor sanırım.Yani belkide biraz morale ihtiyacım var ama nasıl olcak bilmiyorum.Canım kolay gelsin.öptüm
inşallah canım sizlerde görürsünüz o günleri kendine uğraş bulman iyi olmuş kafanı meşgul etmiş olursun 12 ay uzun bir süre benim arkadaşım 6 ay sonra hamile kalmıştı hiç problem yaşamadı senin doktorun ne dedi sonuç temiz çıktıysa neye bağlıyor bu durumu nasıl bir tedavi uygulayacakmış canım

yani ne demek oluyormuş o ? tedavisi neymiş ?

kan pıhtılaşması canım tedavisi kan sulandırıcı iğne
canım doktoruna gitmişsin bu güzel bir adım evet tekrarlama oranı % 10 benim doktorumda aynısını söylemişti maalesef denemeden bilemiyorlar işte anladığım kadarıyla doktorun olumlu bakıyor bak ne güzel moral vermiş sana şu tahlillerin sonucu bir çıksın ona göre hareket edebilirsin [/QUOTE]

normalde % 10 - 15 düşük bir ihtimal gibi görünüyor ama ona bakarsan ilk gebelikte preeklampsi geçirerek %0 3 lük bir dilime girdik :59:
evet düşük bir ihtimal dediğin gibi o dilime bile girdik hakkımızda hayırlısı olsun

[/QUOTE]esracım seni karamsar gördüm güzelim evet çok stresli bir dönem insanın kafası allak bullak oluyor bizde çok düşündük ve hala düşünmeye devam ediyoruz ileride pişman olmamak adına benim bir kızım var allahıma şükürler olsun allahım hakkımızda hayırlısını versin senin tahlillerin yapıldı mı sonuçta ne çıktı kendine iyi bak canım öptüm[/QUOTE]

ne kadar düşünsek te sonuçta bir bebek istiyoruz hepimiz, en doğal hakkımız.. Rabbim verecek inanıyorum ben..[/QUOTE]

biraz cesaret olacak inanıyorum ben

Canım bende bazen senin gibi düşünüyorum, eşim de sanki sıkılıyormuş gibi geliyor bana da , o zaman konu değiştiriyorum ama ne yapssam konu dönüp dolaşıp ya nehir e ya da yeni bir bebeğe geliyor.. çok stresli hissettim seni , doktor bana rahatlamamı ve stresten uzak olmamı tavsiye etti , ben muayene için hazırlanırken eşime '' yaşadığı travma çok ağır o yüzden anlayışınıza ihtiyacı var '' diyordu.onlar da bizi anlaşıyla karşılıyorlar zaten sağolsun lar.. bir de benim de sezeryan doktor sana neden 12 ay korunma verdi anlayabilmiş değilim. prof.bana 6.ayın bitiminde gönül rahatlığıyla gebe kalabilirsin dedi senin ki neden 12 ay diyor ?

Bende sordum dr. neden diye dikişler iyileşsin ,sen psikolojik olarak biraz kendine gel ,vücudün kendine gelsin biraz daha kilo ver dedi benim eski kiloma dönmeme 2 kilo kaldı aslında, normalde 2 seneymiş bekleme süresi, yani gıcık oluyorum ya.

günaydınnn hatunlar niye kimse yok akimera terken firdos nerelerdesiniz galiba en boşunuz benim buralarda vakit geçiriyorum bende nehirinannesi sen ne yaptın canım verdinmi tahlillerini

günaydınnn hatunlar niye kimse yok akimera terken firdos nerelerdesiniz galiba en boşunuz benim buralarda vakit geçiriyorum bende nehirinannesi sen ne yaptın canım verdinmi tahlillerini

Günaydın canımcımmm,herkes bi telaşelerde heralde,yaşasın haftasonu bu hafta bi tuhaf geçti.bittimi kışlıklar Allah yemeği nasip etsin tatlım

Merhaba arkadaşlar.Öncelikle hepinize geçmiş olsun diliyorum.
Bende 2006 yılında preeklampsi geçirdim.Tansiyonum 20 lere kadar çıktı.Sonra bebeği almaya karar verildi.Bebeğim 20 gün yaşadıktan sonra vefat etti.
Bebek alındıktan bi kaç gün sonra eklapsi krizi geçirdim.Ben tabi hatılamıyorum.Allahtan halen daa hastanedeydim.
Hastanede 15 gün filan yattım.Sonra giderek düzelti tansiyonum.
2007 yılında tekrar hamile kaldım.Ama çok stresliydim.Tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım diye.
Doktor kontrollerimi sıklaştırdım.Doktorum sağolsun titiz bi şekilde ilgilendi benimle.kilo alımlarıma çok dikkat ettik.Yediklerime çok dikkat ettim.Ve 7 kilo alarak hamileliğimi bitirdim.Çok şükür hiç bi sorun yaşamadan bebeğimi kucağıma aldım.şuanda 4 yaşında:)
Tekrar hamilelği düşünen arkadaşlara sağlıklı gebelikler diliyorum.

Okuduğumdan beri aklımdan çıkmıyo esmeray haber alınca bizide haberdar edermisin canım.neden olmuş acaba valla çok üzüldüm Allah sabır versin.Allah hepimizi korusun canım benim Allah yardımcımız olsun.

Hiç sorma çok ağladım bende millet deli zannedecek Allah tan odam ayrı da kimseyi görmüyorum, kaldıramıyorum bu tip haberleri artık. ödemden dolayı dün suni sancıyla doğum yaptırmışlar. kızlar tam olarak bilemiyor ödem den dolayı dediler , preeklampsi mi acaba diye de merak ediyorum , ama ölçümlerde 22 haftalık çocuk 7 aylık gibi çıkmış şişmiş sanırım ...Allah yardımcısı olsun arkadaşımızın diyecek söz bulamıyorum..bizleri tanımıyor bile belki ama dua ettim dün hep onun için...

canım tıp fakültesinden 5 ekim e verdiler günü , dışarıda yaptırmak istemedim fakültede olursa daha bir güveneceğim sanki ...

Bende 2006 yılında preeklampsi geçirdim.Tansiyonum 20 lere kadar çıktı.Sonra bebeği almaya karar verildi.Bebeğim 20 gün yaşadıktan sonra vefat etti.
Bebek alındıktan bi kaç gün sonra eklapsi krizi geçirdim.Ben tabi hatılamıyorum.Allahtan halen daa hastanedeydim.
2007 yılında tekrar hamile kaldım.Ama çok stresliydim.Tekrar aynı şeyleri yaşarmıyım diye.
Doktor kontrollerimi sıklaştırdım.Doktorum sağolsun titiz bi şekilde ilgilendi benimle.kilo alımlarıma çok dikkat ettik.Yediklerime çok dikkat ettim.Ve 7 kilo alarak hamileliğimi bitirdim.Çok şükür hiç bi sorun yaşamadan bebeğimi kucağıma aldım.şuanda 4 yaşında:)

Canım hoşgeşldin , öncelikle paylaştığın için çok teşekkür ederim.Yaşadığımız şey çok üzücü , dediğin gibi hepimiz stres altındayız ama bir kez anneliği tattık dönüşü yok, tekrar bebek istiyoruz.. çok mutlu oldum , yazdıklarını okuyunca ümitlerim çoğaldı, ne bileyim daha bir iyi hissettim kendimi. Allah seni ve evladını korusun :nazar:
Dikkat ettik derken , çoğumuz çalışan hanımlarız sürekli istrahat mı ettin ne yapmak gerekiyor sence , çalışmak iyi gelmiyor mu acaba ? biraz detay verebilirmisin neler yaptın, yada yapmadın hamileliğin boyunca , örneğin hamile kalmadan önce dr.um folbiol kullanmamı önerdi en az iki ay evvel den...

Hoşgeldin arkadaşım.gerçektende çok stresli bi durum bu kadar şey yaşadıktan sonra o stresi aşacağız inşaallah.yazdığın için gerçekten çok teşekkürler.

Hiç sorma çok ağladım bende millet deli zannedecek Allah tan odam ayrı da kimseyi görmüyorum, kaldıramıyorum bu tip haberleri artık. ödemden dolayı dün suni sancıyla doğum yaptırmışlar. kızlar tam olarak bilemiyor ödem den dolayı dediler , preeklampsi mi acaba diye de merak ediyorum , ama ölçümlerde 22 haftalık çocuk 7 aylık gibi çıkmış şişmiş sanırım ...Allah yardımcısı olsun arkadaşımızın diyecek söz bulamıyorum..bizleri tanımıyor bile belki ama dua ettim dün hep onun için...

Bende çok dua ettim Allah yardımcısı olsun.Bende gelemiyorum kötü haberlere eskiden önümde adam kesseler gık demezdim,çok soğukkanlı bi insandım ama şimdi aşırı duyarlıyım herşeye,sende kendini üzme üzülmeyelim artık gerçekten imkanlarımız var inşaallah Allahın yardımıyla olacak düzelecek herşey,bende kendi kendimi avutmaya çalışıyorum bu hafta biraz karışık geçti.Ama daha iyi olacam olacaz inşaallah.canım benim kendine dikkat et sevgilerimle

Back