Selam esracım.benimde tadım yok iki gündür.dün prof.la randevum vardı kızımı doğum yaptığım hastahane ye gitmek zorun da kaldım.tekrar 17 mayıs gününe o hastaneye yattığım güne gittim herşey gözümde canlandı o anları tekrar yaşadım psikolojim alt üst oldu resmen.
Bahsettiğim prof.Antalya daki tek riskli gebelikler prof.u ve preeklampsi alanında araştırmaları ve makaleleri var.dinledi beni zaten 17 mayısta ona da görünmüştüm.ekrandan buldu tabii kayıtlarımı neler yaşadığımı ..çok ciddi bir gelişim geriliği geçirmişim, yaşadığınız şey kısacası plesantanın hastalanması ve buna bağlı olarak ta tansiyon yükselmesi dedi.bir sürü sordum işte kan değerlerim düşüktü yükseltmek için demir ilacı ve kan ilacı kullandım onlar pıhtılaşma yapar mı dedim . hayır ben öyle olduğunu düşünmüyorum dedi , testlerden bahsettim bunları yaptırınca ve herhangibirşey çıkarsa tedavisi sonucu bu risk kalkarmı ortadan dedim , pıhtılaşma bozukluğu varsa onların tedavisi var ,ayrı dedi , bebe aspirini yada inceltici iğneler o da gerekli olursa dedi.. Netice olarak 2 ay sonra gönül rahatlığı ile tekrar gebelik düşünebilirsin tekrarlama olasığı %10 - % 15 dedi.çünkü araştırmalarıma göre ve şimdiye kadar edindiğim deneyimlere göre 2.gebeliklerde tekrarlamaz denemez ama oran düşüktür dedi.benim bir çok hastam var sağlıklı bir şekilde 2.gebeliğinde bebeğini kucağına alan dedi.Sonuç şu Prof.ta olsa '' tekrar gebe kalmadan bilinemez,önceden anlaşılamaz !!! '' diyor bütün doktorlar. ama tekrar olursa da sıkı bir takiple bebeğini kucağına alırsın dedi.Doktor yalın bir doktor. öyle iyi niyet tabloları çizip seni rahatlatmaya çalışmıyor bende bunu istiyorum zaten .. Hocam dedim eğer siz bana tekrar gebe kalmayın deyin dedim kalmam o kadar korkuyorum dedim. Yok canım olurmu öyle şey tabiki kalabilirsin ayrıca yaş konusunu da sakın kafana takma dedi 42.yaşında bile takimde gebelik geçiren hastalarım var benim dedi açıkcası rahatladım galiba biraz...Hastane çıkışı kızıma gittim yine , her gittiğimde yanında ki bebeklere de çiçek dikiyorum, onları suluyorum , seviyorum hepsini tek tek bebeklerim onlar benim.bir görsen çiçek bahçesi gibi oldu, zaten çamların arasındalar ,çiçekler de açınca daha bir huzurlu oluyor sanki orası , yada ben sadece huzurlu hissediyorum.
Testleri yaptırmadım daha şimdi tıp fakültesinden randevu alacağım.Gece 3 e kadar oturdum, ağladım, ağladım gözlerim şiş geldim yine işyerine.