• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

5. haftam bitti arkadaşlar şimdilik balık yağı magnezyum corasprin kullandırıyor doktorum birde protein ağırlıklı beslen dedi ayrıca yeni bişey öğrendim sigara preeklampsiye iyi geliyormuş. tamamen bırakma dedi doktorum günde 3 tane iç dedi. sigara hamilelikte bir tek buna yarıyor dedi. ilk defa duydum bunu daha önce duyanınız oldu mu acaba
Canım gruptada yazmıştın herhalde bende gebelik öncesi bir paket içiyodum bıraktım azar azar acaba sigara ne işe yarıyoki gittiğinde sorarmısın doktoruna

Merhabalar Herkese

Su an 20+5deyım. Bugun ayrıntılı ultrasona gırdım, bebegın organları normal fakat kalbınde parlaklık var dedı doktor ve amınosenteze gerek yok ama genetık test yaptırabılırsın dedı. Bu da yetmezmıs gıbı Doopler sonucuna gore PI degerı yuksek oldugundan PIH ve IUGG yonunden ızlenmelı demıs. Zaten muayne sırasında tansıyonun var mı, daha once aılede gebelık zehırlenmesı gecıren varmı dıye sordu. Daha sonra sonucları bana aktarırken de tansıyonun ızlenmelı dedı. Annem dahıl annem tarafı tansıyon hastası. Evde olctugumde(koldan) 11e 6 cıkıyor genelde, gecen ay kontrole gıttıgımde hastanede 12ye 8 cıkmıstı. Ama tabı bu rısk altında olmadıgımı gostermez. Acıkcası down sendromununu kafaya takmadım cunku tek basına kalpte parlaklık cok fazla rıskı yukseltmezmıs ama gebelık preeklampsisinın ne kadar tehlıkelı oldugunu burdan okuduklarımdan bılıyorum

Sızlerden rıcam onlem olarak yapabılecegımız neler var, yanı az tuzlu beslenmek bol su ıcmek vs az da olsa katkı saglarmı

hamilellikte vücut tansiyonu düşürürmüş ki damarlar genişlesin bebeğe giden kan miktarı artsın bu doğal bir tepki bebek için uygun yaşam koşullarını oluşturuyor kendi kendine. bizde olan ise tam tersi vücut bebeği istemiyor bir nevi alerji gibi düşünün. bebeği istemediği için tansiyonu yükseltiyor ki damarlar daralsın (yani damar direnci oluşsun) bebek beslenemesin ve hamilelik son bulsun. burda ki tek önemli nokta vücudunuzun tansiyona olan dayanıklılığı damarlarda daralma ne kadar geç oluşursa o kadar fazla ilerleyebilirsiniz. bu sebeple erken preeklampsilerde devam etme şansı daha düşük. 20. haftada tanı konulsa 3-4 hafta içinde oluşan damar direnci bebeği kaybetmek demektir. fakat 36. haftada tanı konulsa hamilelik o gün sonlandırılsa bile bebeğin yaşama şansı çok yüksek oluyor. burda çok bilmiş gibi görünmek istemem tek istediğim benim yaşadıklarımı yaşayanlara umut olmak. günlerce araştırma yaptım erken preeklampsi yaşayıpta bebeğini sağsalim kucağına alan var mı diye.
Bu konuya cok once yazmıssınız ama umarım yazdıgımı gorursunuz. Benımde ayrıntılı ultrason sonucunda sag tarafta çeltik görüldü fakat doktorun yorumu şu:Pulmoner arter aorta göre daha genıs gozlendı.Akım paterni ve dort katran goruntulerı tamamen normal bu durumda normalın varıantı olarak degerlendırıldı. Fetal Echo onerıldı. Bu durumda bende damardakı daralma erken baslamıs oluyor , bu tek basına belırtı olabılırmı tansıyonum evde olctugumde 11e 6o_O

Merhabalar Herkese

Su an 20+5deyım. Bugun ayrıntılı ultrasona gırdım, bebegın organları normal fakat kalbınde parlaklık var dedı doktor ve amınosenteze gerek yok ama genetık test yaptırabılırsın dedı. Bu da yetmezmıs gıbı Doopler sonucuna gore PI degerı yuksek oldugundan PIH ve IUGG yonunden ızlenmelı demıs. Zaten muayne sırasında tansıyonun var mı, daha once aılede gebelık zehırlenmesı gecıren varmı dıye sordu. Daha sonra sonucları bana aktarırken de tansıyonun ızlenmelı dedı. Annem dahıl annem tarafı tansıyon hastası. Evde olctugumde(koldan) 11e 6 cıkıyor genelde, gecen ay kontrole gıttıgımde hastanede 12ye 8 cıkmıstı. Ama tabı bu rısk altında olmadıgımı gostermez. Acıkcası down sendromununu kafaya takmadım cunku tek basına kalpte parlaklık cok fazla rıskı yukseltmezmıs ama gebelık preeklampsisinın ne kadar tehlıkelı oldugunu burdan okuduklarımdan bılıyorum

Sızlerden rıcam onlem olarak yapabılecegımız neler var, yanı az tuzlu beslenmek bol su ıcmek vs az da olsa katkı saglarmı
Tatlim bu illetin bir onlemi yok aslinda sadece belki ise yarar diye verilen bazi ilaclar var ornegin kalsium.kalsium fazlaligi olanlarda gorulme olasiligi daha az bi ihtimal deyip veriyorlar aylarca tuzsuz yedim bi ise yaramadi hatta ictigim tansiyon ilaclari bile bebek vucudunda oldugu surece butun sikintilar devam ediyo tek cozum dogum ama senin henuz boyle bi sorunun yok gibi tansiyonun enaz 14,8 olmasi lazim ayrica preeklampside asiri odem oluyo ben 5.ayimda 20 kg almistim ayaklarim balon gibiydi birda idrarda protein atiliminin olmasi lazim bu uc tani olmadan teshis konmuyor beskenmeye gelince protein agirlikli beslen diyorlar cunku protein odem yapmaz odemin az olursa tansiyonun daha az yukselir tansiyonun ne kadar az yukselirse protein atilimin o kadar az olur cunku tansihon her yukseldiginde bobrekte olusan genisleme sebebiyle protein kacagi olur bu bole komplike bisey iste tadevisi de yok yasiyacaklarin hastaligin senin vucudunda nasil seyredecegine ve kacinci haftada basladigina bagli

5. haftam bitti arkadaşlar şimdilik balık yağı magnezyum corasprin kullandırıyor doktorum birde protein ağırlıklı beslen dedi ayrıca yeni bişey öğrendim sigara preeklampsiye iyi geliyormuş. tamamen bırakma dedi doktorum günde 3 tane iç dedi. sigara hamilelikte bir tek buna yarıyor dedi. ilk defa duydum bunu daha önce duyanınız oldu mu acaba

Merhaba canim bende 38+3 te bebeğimi kaybettim. Sigara damarda daralma yapıyor diye biliyorum. 2 doktor bana bebe Aspirini magnezyum ve folik asit kullan dedi. Bu ay korunmayi biraktim insallah hamile kalirim. Senin kac ay oldu. Ben 5 nnisanda sezaryan oldum. Bana da burdan bilgi verirsen sevinirim n.insallah bebegini sağlıcakla kucağına alirsin canim

Bu konuya cok once yazmıssınız ama umarım yazdıgımı gorursunuz. Benımde ayrıntılı ultrason sonucunda sag tarafta çeltik görüldü fakat doktorun yorumu şu:pulmoner arter aorta göre daha genıs gozlendı.Akım paterni ve dort katran goruntulerı tamamen normal bu durumda normalın varıantı olarak degerlendırıldı. Fetal Echo onerıldı. Bu durumda bende damardakı daralma erken baslamıs oluyor , bu tek basına belırtı olabılırmı tansıyonum evde olctugumde 11e 6o_O
Olamaz cnm ama damar direnci sebebiyle Oluşan gelişme geriliğinin preeklampsi dışında başka sebebi var mı bilmiyorum keşke haftanıda yazsaydın muayenede kaç çıkıyo tansiyon yükselse mutlaka yakalarsın günde iki kere ölç yada kendini kötü hissettiğinde digitale de güvenme yüksek tansiyon, ışırı ödem yani el ayak davul gibi olacak kadar çok ve protein atılımı sanırım 350 mgr olması gerekli enaz bunlar olmazsa preeklampsi olmaz olmasında zaten inş

Olamaz cnm ama damar direnci sebebiyle Oluşan gelişme geriliğinin preeklampsi dışında başka sebebi var mı bilmiyorum keşke haftanıda yazsaydın muayenede kaç çıkıyo tansiyon yükselse mutlaka yakalarsın günde iki kere ölç yada kendini kötü hissettiğinde digitale de güvenme yüksek tansiyon, ışırı ödem yani el ayak davul gibi olacak kadar çok ve protein atılımı sanırım 350 mgr olması gerekli enaz bunlar olmazsa preeklampsi olmaz olmasında zaten inş
canim haftam 20+6 . tansiyon hastanede 12 8 cikti bugun ama evde 11 6 cikiyor koldan olcuyorum . protein atimi varmi diye bakilmadi,el ayakta sisme ileri haftalarda olur sanirim bende hafif sisme var ama asiri degil

Tatlim bu illetin bir onlemi yok aslinda sadece belki ise yarar diye verilen bazi ilaclar var ornegin kalsium.kalsium fazlaligi olanlarda gorulme olasiligi daha az bi ihtimal deyip veriyorlar aylarca tuzsuz yedim bi ise yaramadi hatta ictigim tansiyon ilaclari bile bebek vucudunda oldugu surece butun sikintilar devam ediyo tek cozum dogum ama senin henuz boyle bi sorunun yok gibi tansiyonun enaz 14,8 olmasi lazim ayrica preeklampside asiri odem oluyo ben 5.ayimda 20 kg almistim ayaklarim balon gibiydi birda idrarda protein atiliminin olmasi lazim bu uc tani olmadan teshis konmuyor beskenmeye gelince protein agirlikli beslen diyorlar cunku protein odem yapmaz odemin az olursa tansiyonun daha az yukselir tansiyonun ne kadar az yukselirse protein atilimin o kadar az olur cunku tansihon her yukseldiginde bobrekte olusan genisleme sebebiyle protein kacagi olur bu bole komplike bisey iste tadevisi de yok yasiyacaklarin hastaligin senin vucudunda nasil seyredecegine ve kacinci haftada basladigina bagli
bugun hastanede 12 8 cikti ama evde 11 6 cikiyor. Doktor sik sik az ye evde olc tansiyonunu dedi,protein atimina bakilmadi,bir sonraki kontrolum bir ay sonra.Annem tarafi tansiyon hastasi olunca ve ayrintilida dooplerde tek tarafta celtik cikinca endiselendim acikcasi

bugun hastanede 12 8 cikti ama evde 11 6 cikiyor. Doktor sik sik az ye evde olc tansiyonunu dedi,protein atimina bakilmadi,bir sonraki kontrolum bir ay sonra.Annem tarafi tansiyon hastasi olunca ve ayrintilida dooplerde tek tarafta celtik cikinca endiselendim acikcasi
Biz preeklampsi geçiren annelwrle olusturdugumuz grup var isterseniz katılın
Adı preeklampsi+help sendromu geçiren anneler

seninki gebelik tansiyonu olabilir sadece bebeğin gelişimi devam ediyorsa çok endişelenmene gerek yok tatlım

seninki gebelik tansiyonu olabilir sadece bebeğin gelişimi devam ediyorsa çok endişelenmene gerek yok tatlım
Canim senin de ilk hamileliginde mi preeklampsi oldu benim ilk hamileligimde oldu kaybettim bebegimi:(sezeryan olmustum doktorun ne zaman hamile kalabilirsin demisti bu rahatsizlikta ne kdr beklemek gerekir. ins olmaz br daha hcbirimiz ins yasamayiz hamileligin nasil gidiyor canim kendine cok dikkat et saglikla kucagina al bebegini

Canim senin de ilk hamileliginde mi preeklampsi oldu benim ilk hamileligimde oldu kaybettim bebegimi:KK43:sezeryan olmustum doktorun ne zaman hamile kalabilirsin demisti bu rahatsizlikta ne kdr beklemek gerekir. ins olmaz br daha hcbirimiz ins yasamayiz hamileligin nasil gidiyor canim kendine cok dikkat et saglikla kucagina al bebegini
ben bebeğimi kaybetmediğim için bir daha düşünme hamileliği bu kadar şanslı olmayabilirsin demişti tekrar bebek düşünürken hiçbir doktordan tavsiye almadım gözümü kararttım ve çok şükür rabbimde kısmet etti tekrar 7. haftanın içindeyim bu daha iyi gidiyor daha az bulantım oluyor oğlumda daha ilk aydan şişmiştim 2 aylık hamileyken 7 kg almıştım bunda daha kilo almadım umarım herşeyi ile farklı olur kabus gibiydi diğeri hergün keşke hamile olmasaydım diyordum sonrada ben ne kadar kötü bir anne olucam diye kendimi suçluyordum bu sefer tadını çıkarabilirim umarım inşallah sende en kısa zamanda alırsın yavrunu kucağına gidenin yerini tutmaz yada o acılar unutulmaz ama çok daha iyi hissedersin kendini ben anneliği çok sevdim herşeye değer hiç korkma benim oğlum 13 aylık bende sezeryan oldum doktor demedi çok erken naptın diye bu konuda yorum bile yapmadı demek ki en kötü ihtimalle bir yıl içinde tekrar hamile olmanın tıbben bir sakıncası yok güzel haberlerle gel inşallah

su anda tansıyon yuksek degıl gıbı. Hastanede ıkıdır 12-8 cıkıyo. Evde de 11-7 10-6 10-7 felan cıkıyor. Ins yukselmez
canım hamilesin hastaneye gidiyorsun kalabalığa giriyorsun yürüyorsun ayakta bekliyorsun muayene öncesi hem merak hem endişe yaşıyorsun bu durumda tansiyonun tabiki 12/8 çıkacak, evde rahatlamış ve dinlenmiş oluyorsun o yüzden öle çıkıyor benim uykudan kalktığımda yatakta ölçtüğüm tansiyonum bile 16/10 çıkıyordu sen bence hiç endişelenme bebişini düşün sev onu bol bol yakında elini kolunu çıkarıcak karnından bunların tadını çıkar unut preeklampsiyi zaten olacaksa oluyor o illet ne tedbiri ne çözümü var

canım hamilesin hastaneye gidiyorsun kalabalığa giriyorsun yürüyorsun ayakta bekliyorsun muayene öncesi hem merak hem endişe yaşıyorsun bu durumda tansiyonun tabiki 12/8 çıkacak, evde rahatlamış ve dinlenmiş oluyorsun o yüzden öle çıkıyor benim uykudan kalktığımda yatakta ölçtüğüm tansiyonum bile 16/10 çıkıyordu sen bence hiç endişelenme bebişini düşün sev onu bol bol yakında elini kolunu çıkarıcak karnından bunların tadını çıkar unut preeklampsiyi zaten olacaksa oluyor o illet ne tedbiri ne çözümü var
Haklısın canım ama ıste ınsan stres yapıyor. Bır de ben hıc dınlenemıyorum ısyerımden dolayı. Doktorumda ayrıntılı ultrason sonucunu cok onemsemedı tansıyonuu takıp edıcez dedı ama proteın kacagına vs bakmadı. Umarım sorun yasamam kımse yasamasın cok zormus gercekten

ben bebeğimi kaybetmediğim için bir daha düşünme hamileliği bu kadar şanslı olmayabilirsin demişti tekrar bebek düşünürken hiçbir doktordan tavsiye almadım gözümü kararttım ve çok şükür rabbimde kısmet etti tekrar 7. haftanın içindeyim bu daha iyi gidiyor daha az bulantım oluyor oğlumda daha ilk aydan şişmiştim 2 aylık hamileyken 7 kg almıştım bunda daha kilo almadım umarım herşeyi ile farklı olur kabus gibiydi diğeri hergün keşke hamile olmasaydım diyordum sonrada ben ne kadar kötü bir anne olucam diye kendimi suçluyordum bu sefer tadını çıkarabilirim umarım inşallah sende en kısa zamanda alırsın yavrunu kucağına gidenin yerini tutmaz yada o acılar unutulmaz ama çok daha iyi hissedersin kendini ben anneliği çok sevdim herşeye değer hiç korkma benim oğlum 13 aylık bende sezeryan oldum doktor demedi çok erken naptın diye bu konuda yorum bile yapmadı demek ki en kötü ihtimalle bir yıl içinde tekrar hamile olmanın tıbben bir sakıncası yok güzel haberlerle gel inşallah
Canim cvp verdigin icin cok teşekkürler insallah bebegini sagsalim kucagina alrsn hamileligin sonuna kadar iyi gecer insallah.kadin dogum doktorm 6 ay sure vermisti sezeryan oldugum icin anca rahim toparlanr dedi ama bir yandan gene korkuyrm preeklampsi olur dye yne ayni seyleri yasamaktan korkuyrm ama hic bebegim de yok anne olmayi cok cok istiyorum giden oglum da hep yuregimde acisi hep icimde omur boyu da oyle olucak melegim bnm.simdi ramotologa gdyrm lupus pozitif cktgi icin inceliyrlr preeklampsiye sebep ne oldugunu bulunursa cok iyi olurmus onlem aliriz dedi dktrm herseyin hayirlisi rabbim vermek isterse bu vesileyle bebegim ins olur...bnde hamileligimde uc ay bttgnde baya kilo almaya baslamistm her ay dkkt ettigim halde iki uc kilo almaya basladim ama yedinci ayda olan oldu bebegim gtti :( ins bir daha hicbirimz bu hastaliga yakalanmayiz ins dualarim hep bu yonde Allahim korusun hepimizi.icimde hep ya olursa dye korku var

S sezers canm hamileligin nasil gidiyor hersey yolunda mi seni merak ediyorum insallah hersey yolundadir bizi de bilgilendirrsen cok sevinirim senden cesaretleniyorum cnm simdiden tesekkurler

S sezers canm hamileligin nasil gidiyor hersey yolunda mi seni merak ediyorum insallah hersey yolundadir bizi de bilgilendirrsen cok sevinirim senden cesaretleniyorum cnm simdiden tesekkurler
13. haftadayım tatlım en son 10. haftada gittim kontrole herşey yolunda şimdilik sadece idrarda protein çıktı o biraz tedirgin etti haftaya tekrar gidicem bu sefer belki cinsiyetini öğrenicem. ilk hamileliğime göre şişliğim ödemim yok ama tedirginim tabi sürekli kendimi dinliyorum inceliyorum ama içimde bir his var ya olmıcak yada daha geç başlıcak diyor çünkü diğerinde ilk aydan başlayan bir ödem vardı her ya 7 kg falan alıyordum ve 22. haftada tansiyonla beraber tanı konuldu sonra geçmek bilmeyen riskli haftalar hastane hastane yenidoğan yoğun bakım aramalar 500-600 gr doğan bebekleri yaşatabilen yer bulmaya çalışmak allahım çok zor çok oğlumu kaybetmedim ama heran kaybetme korkusu ensemdeydi her gece rüyamda doğum yapardım oğlum olmazdı yanımda. 3 günde bir ultrason,nst,24 saat idrar toplama , diğer kan tahlilleri ilaçlar avuç avuç. kontrole gittiğimde uçuş uçuş elbiselerini giymiş hoplaya zıplaya gezen hamileler benimse üstümde 100 kg olan annemin tişörtleri ayağıma zar zor bulduğumuz en geniş kalıptan bir terlik.... offfff çok zordu bilmiyorum inanmak istiyorum öyle olmıcak bence herşey çok güzel olacak umarım şuan bebek bekleyen ve isteyen herkes içinde öyle olur. burdaki bütün arkadaşlarımı çok seviyorum bu illeti çeken bilir keşke elimden bişey gelse herkesin yaşadığı acıları düzeltebilsem anne bebeğini kucağına almalı bebeklerde kara toprağa değil annesinin koynunda yatmalı rabbim affetsin ama keşke keşke bu böyle olsa....offffff sıkmayım sizi hamilelik duygusallığına kapılıyorum galiba öpüyorum hepinizi kontrolden sonra yazarım yine

Canim cvp verdigin icin cok teşekkürler insallah bebegini sagsalim kucagina alrsn hamileligin sonuna kadar iyi gecer insallah.kadin dogum doktorm 6 ay sure vermisti sezeryan oldugum icin anca rahim toparlanr dedi ama bir yandan gene korkuyrm preeklampsi olur dye yne ayni seyleri yasamaktan korkuyrm ama hic bebegim de yok anne olmayi cok cok istiyorum giden oglum da hep yuregimde acisi hep icimde omur boyu da oyle olucak melegim bnm.simdi ramotologa gdyrm lupus pozitif cktgi icin inceliyrlr preeklampsiye sebep ne oldugunu bulunursa cok iyi olurmus onlem aliriz dedi dktrm herseyin hayirlisi rabbim vermek isterse bu vesileyle bebegim ins olur...bnde hamileligimde uc ay bttgnde baya kilo almaya baslamistm her ay dkkt ettigim halde iki uc kilo almaya basladim ama yedinci ayda olan oldu bebegim gtti :KK43: ins bir daha hicbirimz bu hastaliga yakalanmayiz ins dualarim hep bu yonde Allahim korusun hepimizi.icimde hep ya olursa dye korku var
çok iyi bir hekimle başarabilirsin böle pimpiriklinin teki olsun herşeyde hemen kontrole çağırsın kılı kırk yarsın illallah et tahlillerden yeter hocam de o derece olsun yani benim hocam öyleydi gün gün takip etti bebeği gün gün tahlil verdim bu çok önemli gör bak sende anne olacaksın enazından hamile kalabiliyorsun umudun var her hamilelik preeklampsi olmuyor her preeklampside de bebek kaybedilmiyor help geçirip bebeğiyle beraber kurtulanlar var unutma bunu

Bence gebelikten korkmayın.bu sefer daha bilinçliyiz.ben hem servikal yetmezlik hemde preeklampsi ile ilgili sıkı takipteyim .tansiyon takibimden tutunda yediklerime kadar herşeyim konusunda daha bilinçliyim.artık eşim bile öğrendi :)). Hem önce inanmak gerek.baştan beri diyorum.Allah bu sefer sağlıkla kucağıma almamı nasip edecek.isteyen herkese vaktinde nasip etsin inşallah ..

Back