• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

mrb arkadaşlar zmannda bu sayfalra girip umut aramış biri olarak girip umut olmak itedim. bende 2009 aralıkta oğlumu 32 haftalıkken kaybettim en azından sizin bazı doktorlar duurmu anlayıp önelm almışlar benim belirli sebeplerim yokken son ay özllikle ellerim ayakalrım şişmeye başlamıştı hem de baya. doktorum normal diyordu hiç tansiyonuna dikkat et bile demedi en sonunda idrarda protein çıkmışken idrar yolu enfeksiyonu deıip beni eve gönderdi 1 hafta sonra şiddetlia ğrıalrla ben doğum oluyo sanıken doktora gittim ama bebğim plesantasından ayrılmış plesanta dekolman olmuştu. preklempsi buna neden olabşliruor. ve yetişemedim bebğimi kaybetmiştim. zaten yalasaydıda ayrılma olduğpundan oksijensiz kalırdı dediler. neyse doktor hatası çok büyük sonra ben alanında uzman bir profesöre girttim tüm etstlerim yapıldı hiçbi sorun yok dokorum bekle desede ben sezeryan olmama rağmen 4. ayda hamile akjldım hemen. oğklum gitmişti ama kardeşini sağ salim gönderdi bana 2010 aralıkta kızımı dünyay getirdim sağlıkla ve çok gzüel bir hamielik geçirerek . hiöç ilaç kullanamdım. düzemli günde 3 kez tansiyon takibimi yaptym kiloma çok dikakte ttim düzenli yürüyüş yaptuım.ve sorun ypoktu ama rike de atmmak için 37. haftada bebğim sağlkıkla dnyay geldi. aradn 1.5 sene geçti tekrar hamile kaldım yişne aynı doktoruma gittim şükür diğer kızımı dA SAĞLIKLA KUCAĞIM ALIM. DİYECEĞİM GİTTİĞİNİZ DOKTOR ÇOK ÖENMLİ. ŞUYNA 2 TANE DÜNYA GZÜELİŞ KIZIM BİR TANE DE MELEK OĞLUM VAR. ÜZÜLMEYİN.ALALH BÜYÜK MELEK ANNLERİNN DUALRINI GERİ ÇEVİRMİYOR. AMA YEDİKELRİNİZE DİKAKTE DİN ÜZLMEYİN DÜZNŞLİ TANSİYON TAKİBİNİZ YAPIN ÇOK KİLO ALMAMAYA BAKLN.

çok sevindim senin adına darısı inşallah bizlere arkadaşım..bende senin yaşadıklarını yaşadım idrar yolu enfeksiyonu protein atılımına sebep oluyor dedi doktor antibiyotik yazdı antibiyotik bitince 24 saatlik idrar biriktir gel dedi ama ben 2 gün sonra doğum yapmak zorunda kaldım.. rabbim herkese vicdan sahibi doktorla karşılaşmayı nasip etsin.

canım nasılsın nerelerdesin.. merak ediyorum seni..umarım herşey yolundadır.

cnm değişik bir şey yok bende..arada girip yazdıklarınızı okuyorum yeni gelenlere üzülüyorum..sanırım burda çok vakit geçirdiğim zaman aklım sürekli bunlarla meşgul oluyor ki benle alakalı olmayan mesela aşılama tüp bebek ya da kordon dolanması vb. forumları bile okuyorum dolayısıyla normal hayata kendimi kaptıramıyorum ondan bilerek uzun süre kalmamaya ya da fazla bakmamaya çalışıyorum..bir gün hamile olursam ilk burdakilere duyurmak umut olmak için yine burda olacağım..yani anlatacak bir şeyim olmadığı ve kimseyi hayal kırıklığına sevk etmemek için bir şeyler yazmıyorum..ama takipteyim :)

merhabalar ben kızımı 27 hafta taşıyabildim ve 820 gram dünyaya getirdim. çok şükür ki şuan 6.yaşımızın içindeyiz. kızım şanslı bebekler arasındaydı 820gramdan küvezde kendi yaşam mücadelesini verdi ve 40.günde küvezden çıktı. amma bir ikinci bebek ihtimali benim kanımı donduruyor yaşadıklarımı en iyi siz anlarsınız. hastanede bir çok insanla tanıştım ve ilkini preeklamsi dünyaya getirip ikincisini normal bir bebek olarak dünyaya getirenini görmedim. doktorum ikinci bebeği istersen bebeğe çalışırız diyor 820gram değilde 1,400 gibi doğmasını sağlarız diyor.bu tür bebeklerin yaşama riski çok düşük yanı sıra yaşasa bile problem yaşamaları çok yüksek. çok acı ama hastanede bebekler gördüm ömrü boyunca görmeyecek , bebekler gördüm duymayacak , bebekler gördüm hiç ayağının üzerine basamayacak ve bebekler gördüm hiç eline bir şey alamayacak. çocuk istemek çok kolay fakat bir ikincisi evladım kadar şanslı olabilir mi diye düşünüyorum. o bebeğin vebalini bir ömür taşımak çok zor onun için rabbim bana değil bebek isteyen bütün annelere hayırlı sağlıklı bebekler nasip etsin.

herkese merhaba. ben 2011 eylül de de 35 haftalık hamileyken bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. preklamsiymiş sebeb.ama daha çok doktor ihmali diyorum ben. 1 sene ara verdim ve hemen hamile kaldım.hergün sabah akşam tansiyon kontrolü, 2 haftada bir idrarda protein atılımı varmı diye idrar verdim. çok kilo almamaya çalıştım. tansiyonu çıkaracak yiyeceklerden uzak durdum.e hergün kan sulandırıcı iğne kullandım. ve hamileliğim çok şükür sorunsuz geçti. ve şu anda 10 aylık bir oğlum var. herşeyin hayırlısını isteyin.ben ilk bebeiğimi kaybedince hep öyle dua ettim. umudunuzu yitirmeyin.

cnm değişik bir şey yok bende..arada girip yazdıklarınızı okuyorum yeni gelenlere üzülüyorum..sanırım burda çok vakit geçirdiğim zaman aklım sürekli bunlarla meşgul oluyor ki benle alakalı olmayan mesela aşılama tüp bebek ya da kordon dolanması vb. forumları bile okuyorum dolayısıyla normal hayata kendimi kaptıramıyorum ondan bilerek uzun süre kalmamaya ya da fazla bakmamaya çalışıyorum..bir gün hamile olursam ilk burdakilere duyurmak umut olmak için yine burda olacağım..yani anlatacak bir şeyim olmadığı ve kimseyi hayal kırıklığına sevk etmemek için bir şeyler yazmıyorum..ama takipteyim :)

iyi olmana sevindim canım..inşallah aynı anda gebe kalırız çok isterim bunu:)) tabii rabbim sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin

arkadaşlar nasılsınız uzun zamandan beridir giremiyorum. arada bi paylaşılanları okuyorum ama yazamadım.çoook güzel gelişmeler var..nehirinannesi hayırlı olsun bebeğin..hayırlı bir şekilde büyüt inşallah.

merhaba arkadaşlar..
uzun zamandır kimsecikler yok:)) ben de yazamadım bu aralar ..bugün diyabet kontrolüm vardı gebe kalmadan önce şeker yüklemesi yaptılar gebe kalınca riskim varmı diye baktılar ve sonuç tabiki kötü.. gebe kalınca birkaç gün şeker ölçümü yapıcam eğer normal değerlerde olmazsa insülin başlayacaklar..artık öyle çaresiz hissediyorum ki kendimi..ilk gebeliğimden sonra tek korkum acaba preeklamsi olurmuyumdu..her kayıptan sonra korkularım artıyor..şimdi inanın preeklamsiyi unuttum aklıma bile gelmiyor..sürekli dua ediyorum sağlıklı ve hayırlı bir evlat diliyorum..belkide hiç bir zaman anne olamıycam yeniden.. bugün o kadar ümitsizim ki anlatamam.. içimde kocaman bir boşluk var..kuzumu çok özlüyorum, eşim işte evde yalnızım oysa şimdi kızımla beraber olabilirdim..böyle anlarda onu daha çok özlüyorum..bugün hastanede yoğun bakımdaki doktorlar karşılaştık öyle çok canım yandı ki..dr. demet hanım öyle çok emeği vardıki kızımda..benimle beraber gözyaşı döküyordu kızımın durumu ağırlaşınca..onu her gördüğümde o günleri yeniden yaşıyorum..çok güçlü bir bebek ve bu mücadeleyi kazanacak diyordu..ama olmadı ne kızım kazanabildi mücadelesini ne de ben..

merhaba arkadaşlar..
uzun zamandır kimsecikler yok:)) ben de yazamadım bu aralar ..bugün diyabet kontrolüm vardı gebe kalmadan önce şeker yüklemesi yaptılar gebe kalınca riskim varmı diye baktılar ve sonuç tabiki kötü.. gebe kalınca birkaç gün şeker ölçümü yapıcam eğer normal değerlerde olmazsa insülin başlayacaklar..artık öyle çaresiz hissediyorum ki kendimi..ilk gebeliğimden sonra tek korkum acaba preeklamsi olurmuyumdu..her kayıptan sonra korkularım artıyor..şimdi inanın preeklamsiyi unuttum aklıma bile gelmiyor..sürekli dua ediyorum sağlıklı ve hayırlı bir evlat diliyorum..belkide hiç bir zaman anne olamıycam yeniden.. bugün o kadar ümitsizim ki anlatamam.. içimde kocaman bir boşluk var..kuzumu çok özlüyorum, eşim işte evde yalnızım oysa şimdi kızımla beraber olabilirdim..böyle anlarda onu daha çok özlüyorum..bugün hastanede yoğun bakımdaki doktorlar karşılaştık öyle çok canım yandı ki..dr. demet hanım öyle çok emeği vardıki kızımda..benimle beraber gözyaşı döküyordu kızımın durumu ağırlaşınca..onu her gördüğümde o günleri yeniden yaşıyorum..çok güçlü bir bebek ve bu mücadeleyi kazanacak diyordu..ama olmadı ne kızım kazanabildi mücadelesini ne de ben..

canım ben sana ümit olsam benim geçmişimi bi okumanı tavsiye ediyorum sana.ama ben bebeğimi kaybettikten sonra yeni bir bebek için çok ümitliydim.korkularımda bi o kadar fazlaydı.ama yinede herşeyi göze aldım.ve iyi kide almışım.savaştım ve kazandım.kızım 4 yaşında şimdi.öncelikle güçlü olmalısın.şekerinin yüksek çıkması şu anki stresindende kaynaklı olabilir.benim ilk hamileliğimde şekerim çıkmamasına rağmen 2.hamileliğimde preaklampsi stresinden şekerimi yüklemede 250 lere çıkarmıştım.ve 5 ay diet yaptım hamieyken.ayrıca insülin kullanmanın hamilelikte bi tehlikesi yok korkma.ben hamileyken diabete gidiyodum 2 haftada 1 ve orda bi çok kamile insülin oluyodu.lütfen ama lütfen yıkılıma yaşadıkların kolay değil evet ama şu an tek hedefin yeni bir hamilelik ve sağlıkla bebeğini kucağına almak olsun.bak o zaman herşey düzelecek.

merhaba arkadaşlar..

canım yaşadıkların kolay değil hepsi üstüste geldi annen bebeğin bence strsten kaynaklı olabilir şeker umudunu asla kaybetme ben inanıyorum mutlaka bebeğini kucağına alacaksın sadece biraz zaman ve sabır

canım ben sana ümit olsam benim geçmişimi bi okumanı tavsiye ediyorum sana.ama ben bebeğimi kaybettikten sonra yeni bir bebek için çok ümitliydim.korkularımda bi o kadar fazlaydı.ama yinede herşeyi göze aldım.ve iyi kide almışım.savaştım ve kazandım.kızım 4 yaşında şimdi.öncelikle güçlü olmalısın.şekerinin yüksek çıkması şu anki stresindende kaynaklı olabilir.benim ilk hamileliğimde şekerim çıkmamasına rağmen 2.hamileliğimde preaklampsi stresinden şekerimi yüklemede 250 lere çıkarmıştım.ve 5 ay diet yaptım hamieyken.ayrıca insülin kullanmanın hamilelikte bi tehlikesi yok korkma.ben hamileyken diabete gidiyodum 2 haftada 1 ve orda bi çok kamile insülin oluyodu.lütfen ama lütfen yıkılıma yaşadıkların kolay değil evet ama şu an tek hedefin yeni bir hamilelik ve sağlıkla bebeğini kucağına almak olsun.bak o zaman herşey düzelecek.

kızımı kaybedince ben de ümitliydim çok güçlüydüm..ama ikinci gebeliğimde kayıpla sonuçlanınca hiç gücüm kalmadı.. tüm gücümü toplayıp yeniden gebe kaldım ama oda hüsranla sonuçlandı..insüin kullanmaktan korkmuyorum hiç bir zararı yok biliyorum ama korkuyorum yeni bir gebelikten..doktorum beklemeye gerek yok dedi..korunmayı bıraktık ama korkuyorum..insanlar hamile olunca heyecanla geçiriyor ben se korkuyla.. rabbim yardımcımız olsun..sağol desteğin için..

canım yaşadıkların kolay değil hepsi üstüste geldi annen bebeğin bence strsten kaynaklı olabilir şeker umudunu asla kaybetme ben inanıyorum mutlaka bebeğini kucağına alacaksın sadece biraz zaman ve sabır

canım benim sağol..hematolojiye gittim doktoruma gebe kalmadan önce iğne kullanabilrmiyim diye sordum..kan testlerim yapıldı.. aspirin yeterli oluyormuş..günün geçmeden kan testi yaptır en erken dönemde iğne başlıycaz dedi..zaten kadın doğumda böyle istiyor..3 nisanda test yaptırıcam bakalım hayırlısı artık..inşallah ben ve benimle beraber bebek isteyen herkes bebeğini kucağına alır..iyi ki varsınız hepinizi çok seviyorum..sizlerde olmasanız içimi kimde dökerim bilmiyorum..kuzucukları öp benim için

canım benim sağol..hematolojiye gittim doktoruma gebe kalmadan önce iğne kullanabilrmiyim diye sordum..kan testlerim yapıldı.. aspirin yeterli oluyormuş..günün geçmeden kan testi yaptır en erken dönemde iğne başlıycaz dedi..zaten kadın doğumda böyle istiyor..3 nisanda test yaptırıcam bakalım hayırlısı artık..inşallah ben ve benimle beraber bebek isteyen herkes bebeğini kucağına alır..iyi ki varsınız hepinizi çok seviyorum..sizlerde olmasanız içimi kimde dökerim bilmiyorum..kuzucukları öp benim için

3 nisanda inşallah güzel haberle gelirsin ve bu sefer sorunsuz bir şekilde tamamlarsın hamileliğini kuzucuklarda öpüyor zeynep teyzesini kızımda hep dua ediyor yaşadıklarını anlatıyorum anne kimse yaşamasın senin gibi diye

3 nisanda inşallah güzel haberle gelirsin ve bu sefer sorunsuz bir şekilde tamamlarsın hamileliğini kuzucuklarda öpüyor zeynep teyzesini kızımda hep dua ediyor yaşadıklarını anlatıyorum anne kimse yaşamasın senin gibi diye

kıyamam ben ona rabbim sizi birbirinizden asla ayırmasın..kuzumun duaları kabul olur biliyorum sağolsun..sağol canım inşallah herşey söylediğin gibi olur..

merhaba herkese..bu topiğe ilk yazdığım zaman yani yaklaşık olarak 3 sene önce falan ilk gebeliğinde preeklampsi yaşamış bir kadındım.ben belki de şanslı olanlardandım ikiz bebeklerimi kaybetmeden atlatmıştım bu illeti.sonra tekrar hamile kaldım ve 2.hamileliğimde preeklampsi yaşamadım.hatta tansiyonum hep düşüktü,düzenli olarak idrarda protein baktırdım,tuzlu şeyleri çok yemedim,düzenli tansiyon ölçümü yaptım evde,doktor kontrolünde coraspin ve folic plus kullandım son haftalarıma kadar.bir sorun yaşamadan bu süreci atlattım şükür.

belki birilerine umut olur diye yazdım bunu,ilkinde yaşayınca ikincide de kesin yaşarım diye çok korkmuştum ama yaşamadım.sizler de tekrarın yaşamazsınız İnşallah.

merhaba arkadaşlar.. az önce gebelik testi yaptırdım 1 saat sonra sonucu almaya gidicem..ne hissettiğimi inanın bilmiyorum..içimde heyecan yok..sanki sonuç negatif çıkarsa sevinecekmişim gibi geliyor..hayırlısı olsun inşallah..sonucu yazarım size

merhaba arkadaşlar uzun süredir hemen hemen herkesin yazılarını takip ediyorum. bende preeklamsi nedeni ile 29 haftalık doğum yapıp kızımı kaybettim. şimdi biraz cesaretimi toparlayıp tekrar bebek düşünüyorum ama güvenim çok sarsıldığı için her doktora güvenemiyorum acaba bu konuda uzaman bildiğiniz doktor varmıdır ? ben istanbulda yaşıyorumm bilgi verirseniz çok sevinirim..

kızlar ben hamileyim..kalp atışlarını duydum daha yeni 7 haftalık...çevremdeki bir sürü kişiye söylemedim bile,inş. her şey yolunda gider.ben kızımı kaybettiğimde bütün bu sayfaları ezberlemiştim tek tek okumuştum..ama şimdi vereceğiniz tavsiyelere ihtiyacm var üstünden 1 sene geçti yazdıklarınızdan unuttuğum şeyler olabilir.tahlillerimde kan pıhtılaşması ya da genetik bozukluk yoktu yine de coraspin verdi doktorum..onun dışında sadece folic plus kullanıyorum.dualarınızı bekliyorum..

Bhcg 1,2 çıktı yani negatif..

senden güzel haber duyunca arkadan da ben vermek istemiştim zeynepcim ama bunda da bir hayır vardır demekten başka bir şey diyemiyorum..tanımadan çok dua ettim sana,acılarımız birleştirdi çok sevdim seni..şimdi benim de sizin dualarınıza ihtiyacım var.Rabbim hepimize hayırlı,sağlıklı, uzun ömürlü evlatlar nasip etsin; kucaklarımızı boş bırakmasın inş. ...

Back