• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

Evet diyarbakirda yasiyorum suan fakultedeyim zaten sozde iyi bi doktora gidiyodum icime sinmeyince fakulteye giitim suan tahlilerimdr bi problem yok protein atmida yokmus cok sukur ztan tansiyon aletiyle yapsik ikiz gibi yasiyorum iki gundur asiri yukselmemis cok sukur rabbime kafami dagitiyorum kendimi dinlemiyorum yalniz kalinca cok yukseldigini fark ettim sarimsak limonuda eksik etmiyorum yanimdan onunda faydasi oluyo

çok sevindim güzel haberler bunlar.. protein atılımı yoksa korkma lütfen.. stres yapma kendine ..benim gebeliklerimde tansiyon için nefroloji takip ediyor. nefrolojideki doktor hamileydi..onunda tansiyonu 18 oluyormuş arasıra holter takmışlar ve normal çıkmış.ara sıra yükselebiliyor gebelerde demişti..sıkma canını düzenli kontrollerine git ve gebeliğinin tadını çıkar.stresli geçirirsen bebeğinde strese girer..bol bol su iç..çok kilo almamaya çalış..daha güzel haberlerini bekliyorum..

herkeze selam ben günlerdir bu konuyu araştırıyorum acaba benimle aynı sorunları yaşayan birileri varmı onlarla konuşabilrmiyimkorkularımı dile getirebilrmiyim düşüncesindeydim ve şuan bunların hepsini okurken ağlıyorum 10 sene öncesine gittim benim bir oğlum var 10 yaşında 2003 sensinde hamile kaldım eşimde askere gitmek üzereydi yalnız kalmyacağım için çok seviniyordum çünkü kimsem yoktu ailem çok uzaktaydı ve kaçmış olduğum için kimse benimle görüşmüyordu eşimin ailesinin yanındaydım benim hamileliğim çok güzel geçti taki 36. haftaya gelene kadar hamileliğim boyunca beni kimse doktora götürmedi 8 ay boyunca 2 kere gittim vucudum şişiyordu ama hamilelikten dediler tansiyonum düşüyordu hamilelikten dediler görünürde bir rahatsızlığın yok doktora gerek yok dediler 36 haftada başıma giren ağrıyo asla unutmam bu normal bir baş ağrısı değildi sanki biri bıçak geçiriyormuş gibi neyseki öyle böyle beni hastaneye götürdüler ödem oluşmuş dış albüm varmış bende önceden o anda içtende başlamış tansiyon 18 çıkmış dil altları verildints ye konuldu 2 saati var yetiştirin denildi burda müdahale edemyeiz denildi gideceğimiz hastanede 2 saatlik yolda benim acil bir şekilde 45 dak götürdüler acil ameliyata aldılar anne veya bebeği kurtaralım diye doğumdan çıktıktan sonra iyiyimişim bebeğim yavrumda 3.300 gr doğdum o benim yaşama sevincim can yoldaşım bu arada eşim askerde olanlardan haberi yok doğumdan sonra bilinç kaybı yaşıyorum ve preeklempsinin en ağır vakkası arkasından eklempsi geçirdim kasılma solunum yolum kapandı iki kere geçiriyorum ve doktor hastayı kaybettik diyor sonra uğraşıyorlar biz bunu burda tutmayız yoğun bakım lazım diyorlar beni farabi hast kaldırıyorlar 48 saat yoğun bakımda yatıyorum eşimin komutanını arayıp eşi ölmek üzere gelsin görsün ama eşim sadece doğum yaptığımı biliyor çok şükür allah yavruma ve eşime bağışladı doktor 4 5 sene çocuk yapma dedi üstünden 10 sene geçti çok doktora gittim raporlarımı gösterdim sıkı bir takiple inş birşey oolmayacaktı dedi ve ben şuan 9 haft hamileyim dualarınızı bekliyorum allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun ben bu bebeği çok istedim eşimde çünkü biz ilk çocuğumuzun hiçbirşeyini birlikte yaşıyamadık hamilelğimi yaşıyamadım çocuğum 8 aylıkken eşim askerden geldi şimdiki bizim için sanki bir ilk.çok güzel bir duygu iyi bir doktorum var hamilelik öncesi beni sakinleştiren bana bu cesareti veren doktorum 3 senedir gidiyorum güzel takip ediyor.allah hiçbirimize evlat acısı göstermesin bebeğimizi sağlıklı birşekilde kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin.

merhaba canım inanamıyorum sanki benim yaşadıklarımı anlattın.16 yıl önce benim de eşim askerdeydi bende baş ağrısı değilde mide bölgesinde ağrı ve bulantı.acil kaldırıldığım ege üniversitesinde bizi kurtardılar diyebilirim.33 haftalıktı oğlum 2000gr.dünyaya getirdim .şimdiye kadar cesaret bulamadık biz de 38 yaşındayım hala olabilir mi diyorum annelik içgüdüsü oğlumu kardeşsiz bırakmamak için.rabbim inşallah 2,bebeğini de sağ salim kucağına almayı nasip etsin.bu kez kontrollerini aksatma.kaç yaşındasın yine bir umut doğdu içime....

merhaba canım inanamıyorum sanki benim yaşadıklarımı anlattın.16 yıl önce benim de eşim askerdeydi bende baş ağrısı değilde mide bölgesinde ağrı ve bulantı.acil kaldırıldığım ege üniversitesinde bizi kurtardılar diyebilirim.33 haftalıktı oğlum 2000gr.dünyaya getirdim .şimdiye kadar cesaret bulamadık biz de 38 yaşındayım hala olabilir mi diyorum annelik içgüdüsü oğlumu kardeşsiz bırakmamak için.rabbim inşallah 2,bebeğini de sağ salim kucağına almayı nasip etsin.bu kez kontrollerini aksatma.kaç yaşındasın yine bir umut doğdu içime....

sağol canım allah razı olsun ben 30 yaşındayım ve şuan bebeğim 28 haftalık dün kontrolümüz var cor asprin kullanıyorum canım çok şükür bebeğim 4 gün önde gidiyor hiçb ir problememiz yok şuan 39 haftaya kadar bekleyeceğiz 25 nisanda sezeryan olacağım kızım daha erken gelmediği sürece 14 ten itibaren bekleyeceğiz dedi doktorum allah razı olsun içimi çok rahatlatıyor sanki okötü günleri o acı şeyleri ben yaşamamışım gibi davranıyor bana hiç strese sokmuyor o yüzden benim içimde çok rahat allahın izniyle birşey olmayacaktır rabbime güveniyorum duamı her zaman ediyorum ben ve benim gibi olanlar için.allah seninde yardımcın olsun canım ama şansını dene derim biz 4 senedir istiyorduk ama olmuyordu allahu teala zamanında verdi allah sağ salim kucağımızada vermeyi nasip etsin inşallah.

sağol canım allah razı olsun ben 30 yaşındayım ve şuan bebeğim 28 haftalık dün kontrolümüz var cor asprin kullanıyorum canım çok şükür bebeğim 4 gün önde gidiyor hiçb ir problememiz yok şuan 39 haftaya kadar bekleyeceğiz 25 nisanda sezeryan olacağım kızım daha erken gelmediği sürece 14 ten itibaren bekleyeceğiz dedi doktorum allah razı olsun içimi çok rahatlatıyor sanki okötü günleri o acı şeyleri ben yaşamamışım gibi davranıyor bana hiç strese sokmuyor o yüzden benim içimde çok rahat allahın izniyle birşey olmayacaktır rabbime güveniyorum duamı her zaman ediyorum ben ve benim gibi olanlar için.allah seninde yardımcın olsun canım ama şansını dene derim biz 4 senedir istiyorduk ama olmuyordu allahu teala zamanında verdi allah sağ salim kucağımızada vermeyi nasip etsin inşallah.

İnşallah hayırlısıyla evladını kucağına alırsın. Çok sevinidim senin adına :) Az kalmış Allah yardımcın olsun. Tabi sen iyiyim diye salma kendini doktor kontrollerini tansiyon ölçümlerini ihmal etme. İnşallah hayırlı haberlerini okuruz Nisan ayında. Darısı başımıza

İnşallah hayırlısıyla evladını kucağına alırsın. Çok sevinidim senin adına :) Az kalmış Allah yardımcın olsun. Tabi sen iyiyim diye salma kendini doktor kontrollerini tansiyon ölçümlerini ihmal etme. İnşallah hayırlı haberlerini okuruz Nisan ayında. Darısı başımıza

amin canım allah razı olsun.yok ihmal etmiyorum ilkinde mecburiyetten gurbet eldeydim üvey kayınvalide elindeydim eşimde yanımda yoktu o yüzden kimse beni doktora götürmüyordu ama şimdi çok şükür eşimde ynımda ailemde artı kendi memleketimdeyim çokta iyi bir doktorum var takiplerimi iyi yapıyor sağolsun şuana kadar tansiyonumda bir problem olmadı inşallah kimsenin de olmaz.bi umut olduysam sana ne mutlu.inşallah nisanda burdan sizlerle paylaşacağım bunu.dualarınızı eksik etmeyin.

Ben tekrar geri döndüm bir süredir yazmıyordum ama takip ediyorum. Haziran 2013 de 27+3 de preklampsi den erken doğum yaptım.oğlum 6 gün yaşadı vefat etti. benimle birlikte aynı acıları yaşayan arkadaşlarım ben gün geçtikte daha dibe giriyorum sanki. doğumdan sonra tekrar işe döndüm biraz kafamı dağıttı sandım sonra iş yerinde sorunlar oldu iş değiştirdim şuan yeni işimdeyim. dışarıdan çok güçlü çok iyi görünüyorum ama güçlü olmak güçlü durmak sanırım çok yıprandım.her günüm acı ızdırap içinde geçiyor oğlum aklıma geldikçe burnumun direği sızlıyor.haziranda tam 1 yılım dolmuş oluyor. 26 yaşındayım.benim acımı ancak evlat kucagıma aldıgım zaman mı hafifleyecek. bir yandan korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan.şimdi kendimi yeni gebeliğe hazırlamaya çalışıyorum.ciddi kilo verdim önce bununla başladım işe. şimdi doktor konusunda kararsızım güvenimi yitirdim sürekli internette doktor arastırıyorum.preklampsi geçirip 2.gebeliğini sorunsuz yaşayan bebeklerini kucaklarına alan arkadaşlar kendimi nasıl hazırlamam gerekiyor neler yapmam lazım haziranda bebek düşünüyorum bana yardımcı olabilir misiniz? çevremde bir sürü insan olsada beni en iyi anlayan sizler olursunuz bunu biliyorum.

Canım kardeşim, yazdıkların tekrar o günlere götürdü beni birden, zaten aklımdan çıkıyor desem yalan söylemiş olurum, kızımı kaybedeli 2,5 yıl oldu daha dün gibi ve çok eminim bu acı benle birlikte mezara kadar girecek .. Sayfaları takip ettiysen eğer Rabbim bana bir bebek verdi şükürler olsun Nehir'imin kardeşi geldi yaşadığım süreçleri sayfalarca paylaştım .vaktin boldur senin şimdi o sayfaları okumak seni rahatlatır mı bilmiyorum ama ne azından insan yalnız olmadığını anlayınca ne bileyim dayanacak bir yer yer bulmuş gibi hissediyor. Neler hissediyorsun şuan harfi harfine biliyorum fazlası vardır eksiği yok , ihtiyacın olan tek şey zaman. İsmini de Nehir koyacakmışsın ne kadar güzel bir isim değil mi ? şu an nerde bu ismi duysam içimde yara yeni kesilmiş gibi cızlar ..
Ümid ediyorum evlatlarımız öbür dünyada şefaatçımız olurlar ..
Bazı şeyler insanın elinde değil ne yazık ki, ben ilk başlarda kendimi çok suçladım hoş hala da keşkelerim susmuyor kafamda ama dediğim gibi insan mecburi bir teslimiyet içine giriyor maalesef .. Her şey biz insanlar için tek dileğim beteri ile sınanmamak.
Sana da sabırlar diliyorum biraz zaman geçsin testlerini yaptırır tekrar Bismillah der yeniden başlarsın ve korkma hayırlısı ile alacaksın bebeğini kucağına inşallah.
öpüyorum.
az önce bebeğimn resmine bakıyordum aklıma geldi kız kardeşimn kızı var ona ninni dinletiodum netten telefonla kızım olsa oda dinlerdi dedim telefonu kapattım resmini açtım o halini babası cekmiş telefonuna bende gizlice aldım attım telefonuma napim özleynce bakıyorum canım öyle yanıyorki anlatamam.çok özlüyorum kızımı çokk...nehirimmm evet öyle güzel bi isimki kendiside ismi gibi güzeldi canım kızım.ellerine ayaklarına bakıyorum diyorum o ayaklarıyla tekmeledi kızım kurban olurum o minicik parmaklarına...biliyormusunuz yazdığınız her kelimede kendimi buluyorum..fazla nete giremiyorum ama cvb için çok tşk ederim..ben nasıl alışırım bilmiyorum kuzumu unutamıyorum sanki bazen yine tekmeliyor gibi...biliyormusunuz mezarı benden uzakta adanada ben ankaradayım gitmeyi öyle cok istiyorum ki hani bazen lafını ediyorum adanayı cok seviyorum diye çok özledim diye ama bahaneeeee kızım orda ben onu cok özlyorum gidip sarılıp doya doya ağlamak istiyorum...meleğim orda bana dua et beni yalnız bırakma demek istiyorum incittiysem afdilemek istiyorum ben onu saramadım melekler sarsın oksasın koklasın...daha fazla yazamicam kelimeler anlatamıyorki duygularımı imkansızzz....

(Bir çocuk ölünce, Allahü teâlâ, bildiği halde, meleklerine sorar:
- Kulumun çocuğunu aldınız, kalbinin meyvesini kopardınız. Peki kulum buna ne dedi?
- Ya Rabbi, hamd edip teslimiyet gösterdi.
- O kuluma Cennette bir ev yapıp, adını da, “Hamd evi” koyun!) [Tirmizi]
CANIM KARDEŞLERİM RABBİM SABIR TAŞINI YÜREĞİNİZDEN HİÇ EKSİK ETMESİN.YORUM YAZMASAMDA HEPİNİZİ TAKİP EDİYORUM .İYİ DİLEKLERİMDE DUALARIMDASINIZ.SAĞLIKLA KALIN....

günaydın arkadaşlar
sonunda anestezi onayını aldım.. ne zormuş..önce kardiyoloji onayladı sonra hematoloji mücadelesi başladı..aspirin kullanırken asla ameliyat olmamamız gerekiyormuş.aspirin bırakıldıktan sonra etkisi 1 hafta devam ediyormuş.hematoloji aspirini kesip clexana başlamamı istedi.3 gündür iğne kullanıyorum..19 şubatta histereskopi yapılacak bir sorun olmazsa..bu ay sonuna kadar bütün test sonuçlarım çıkmış olacak..bakalım bizi neler bekliyor.kan testlerimin çoğu çıktı ve onlarda sorun yok..doktorum 3 ay sonra gebe kalmana izin vericem dediğinde 3 ay o kadar uzun gelmişti ki oysa 1 ay geçti bile..rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.ilaç yazdırmak için kadın doğuma gittiğim gün 3 kişi vardı preeklamsiyle uğraşan. ikisi 19. haftada biri 14. haftadaydı onları görünce resmen dehşete kapıldım..ne oluyor kadınlara neden bu kadar sağlıksızlaştık neden bu kadar zor geçiyor gebelikler.allah herkesin yardımcısı olsun..

kızlar nerelerdesiniz yaaa
günlerdir kimse yazmıyor..herkes iyidir inşallah..sabah 8 de histereskopi yapılacak çok korkuyorum dua edin benim için..hakkınızı helal edin anesteziden uyanamamak var..

kızlar nerelerdesiniz yaaa
günlerdir kimse yazmıyor..herkes iyidir inşallah..sabah 8 de histereskopi yapılacak çok korkuyorum dua edin benim için..hakkınızı helal edin anesteziden uyanamamak var..

canım buralardayım ben pek paylaşacak birşeyim olmadığından okuyorum sadece ağrısız kolay geçer inşallah sende hakkını helal et iyisindir inşallah

canım buralardayım ben pek paylaşacak birşeyim olmadığından okuyorum sadece ağrısız kolay geçer inşallah sende hakkını helal et iyisindir inşallah

canım çok sağol..az önce geldik eve..çok şükür iyi geçti..rahim temizmiş hiç bir sorun yok dedi doktorum.ayrıca bugün kromozom analizi sonucu da çıktı. oda normal.doktorum istediğim zaman korunmayı bırakabilirsin herşey normal beklemeye gerek yok dedi..hayırlısı olsun artık..hakkım varsa helal olsun canım..kuzucukları öpüyrum

canım çok sağol..az önce geldik eve..çok şükür iyi geçti..rahim temizmiş hiç bir sorun yok dedi doktorum.ayrıca bugün kromozom analizi sonucu da çıktı. oda normal.doktorum istediğim zaman korunmayı bırakabilirsin herşey normal beklemeye gerek yok dedi..hayırlısı olsun artık..hakkım varsa helal olsun canım..kuzucukları öpüyrum

zeynepcim çok sevindim ne güzel haberler böyle biraz daha dinlen başlarsın çalışmalara bak hiç sorunda yokmuş gebelikten önce başlayacaksın iğneye değilmi? bende öyle başlamıştım ve çok şükür kuzucuğuma kavuştum darısı sana ve senin gibi isteyenlere olsun
dün oğlumun ilk traşını yaptırdık kocaman oldu oğlum daha dün gibi buralarda yaşadıklarım öpüyoruz zeynep teyzemizi

mrb arkadaşlar zmannda bu sayfalra girip umut aramış biri olarak girip umut olmak itedim. bende 2009 aralıkta oğlumu 32 haftalıkken kaybettim en azından sizin bazı doktorlar duurmu anlayıp önelm almışlar benim belirli sebeplerim yokken son ay özllikle ellerim ayakalrım şişmeye başlamıştı hem de baya. doktorum normal diyordu hiç tansiyonuna dikkat et bile demedi en sonunda idrarda protein çıkmışken idrar yolu enfeksiyonu deıip beni eve gönderdi 1 hafta sonra şiddetlia ğrıalrla ben doğum oluyo sanıken doktora gittim ama bebğim plesantasından ayrılmış plesanta dekolman olmuştu. preklempsi buna neden olabşliruor. ve yetişemedim bebğimi kaybetmiştim. zaten yalasaydıda ayrılma olduğpundan oksijensiz kalırdı dediler. neyse doktor hatası çok büyük sonra ben alanında uzman bir profesöre girttim tüm etstlerim yapıldı hiçbi sorun yok dokorum bekle desede ben sezeryan olmama rağmen 4. ayda hamile akjldım hemen. oğklum gitmişti ama kardeşini sağ salim gönderdi bana 2010 aralıkta kızımı dünyay getirdim sağlıkla ve çok gzüel bir hamielik geçirerek . hiöç ilaç kullanamdım. düzemli günde 3 kez tansiyon takibimi yaptym kiloma çok dikakte ttim düzenli yürüyüş yaptuım.ve sorun ypoktu ama rike de atmmak için 37. haftada bebğim sağlkıkla dnyay geldi. aradn 1.5 sene geçti tekrar hamile kaldım yişne aynı doktoruma gittim şükür diğer kızımı dA SAĞLIKLA KUCAĞIM ALIM. DİYECEĞİM GİTTİĞİNİZ DOKTOR ÇOK ÖENMLİ. ŞUYNA 2 TANE DÜNYA GZÜELİŞ KIZIM BİR TANE DE MELEK OĞLUM VAR. ÜZÜLMEYİN.ALALH BÜYÜK MELEK ANNLERİNN DUALRINI GERİ ÇEVİRMİYOR. AMA YEDİKELRİNİZE DİKAKTE DİN ÜZLMEYİN DÜZNŞLİ TANSİYON TAKİBİNİZ YAPIN ÇOK KİLO ALMAMAYA BAKLN.

mrb arkadaşlar zmannda bu sayfalra girip umut aramış biri olarak girip umut olmak itedim. bende 2009 aralıkta oğlumu 32 haftalıkken kaybettim en azından sizin bazı doktorlar duurmu anlayıp önelm almışlar benim belirli sebeplerim yokken son ay özllikle ellerim ayakalrım şişmeye başlamıştı hem de baya. doktorum normal diyordu hiç tansiyonuna dikkat et bile demedi en sonunda idrarda protein çıkmışken idrar yolu enfeksiyonu deıip beni eve gönderdi 1 hafta sonra şiddetlia ğrıalrla ben doğum oluyo sanıken doktora gittim ama bebğim plesantasından ayrılmış plesanta dekolman olmuştu. preklempsi buna neden olabşliruor. ve yetişemedim bebğimi kaybetmiştim. zaten yalasaydıda ayrılma olduğpundan oksijensiz kalırdı dediler. neyse doktor hatası çok büyük sonra ben alanında uzman bir profesöre girttim tüm etstlerim yapıldı hiçbi sorun yok dokorum bekle desede ben sezeryan olmama rağmen 4. ayda hamile akjldım hemen. oğklum gitmişti ama kardeşini sağ salim gönderdi bana 2010 aralıkta kızımı dünyay getirdim sağlıkla ve çok gzüel bir hamielik geçirerek . hiöç ilaç kullanamdım. düzemli günde 3 kez tansiyon takibimi yaptym kiloma çok dikakte ttim düzenli yürüyüş yaptuım.ve sorun ypoktu ama rike de atmmak için 37. haftada bebğim sağlkıkla dnyay geldi. aradn 1.5 sene geçti tekrar hamile kaldım yişne aynı doktoruma gittim şükür diğer kızımı dA SAĞLIKLA KUCAĞIM ALIM. DİYECEĞİM GİTTİĞİNİZ DOKTOR ÇOK ÖENMLİ. ŞUYNA 2 TANE DÜNYA GZÜELİŞ KIZIM BİR TANE DE MELEK OĞLUM VAR. ÜZÜLMEYİN.ALALH BÜYÜK MELEK ANNLERİNN DUALRINI GERİ ÇEVİRMİYOR. AMA YEDİKELRİNİZE DİKAKTE DİN ÜZLMEYİN DÜZNŞLİ TANSİYON TAKİBİNİZ YAPIN ÇOK KİLO ALMAMAYA BAKLN.

Allah sağlıklı sıhhatli ömürler versin evlatlarınıza.. Darısı bizim basımıza inşallahh

Canim fazlasiyla umut oldun bize 1 degil 2 saglikli dogum yapmissin ilkinde neden preeklmsi olmustun acaba sitres falanmi vardi benimki ondan oldu mesela velilerle kavga ettim sonra basagrisiyla hastaneye zor yetistim.ama iyiki yazdiniz cok sevindm

zeynepcim çok sevindim ne güzel haberler böyle biraz daha dinlen başlarsın çalışmalara bak hiç sorunda yokmuş gebelikten önce başlayacaksın iğneye değilmi? bende öyle başlamıştım ve çok şükür kuzucuğuma kavuştum darısı sana ve senin gibi isteyenlere olsun
dün oğlumun ilk traşını yaptırdık kocaman oldu oğlum daha dün gibi buralarda yaşadıklarım öpüyoruz zeynep teyzemizi

canım sağol...erkekliğe ilk adımdır traş olmak:)) canım gebelikten önce iğne başlanmasını konuşamadım henüz ama korunmayı bırakmadan önce hematolojiye gidicem bakalım ne diyecek. sonrada doktorumla konuşucam..

Back