Preeklamsi geçirip tekrar bebek düşünenler

amin inş çok istiyorum bi bebek sahibi olmayı ve tekrar aynı seyleri yasamamayı..işte bende tam olarak ne neden bilmiyorum genetk test yaptıramıyorum hiç bi yerde dısardada cok pahalıymış..gatada bi tek pıhtlaşma varmı die baktılar sonuc cıkmadı daha.peki baska hangi testleri yaptırabilirimki ben ankaradayım burda olan bilen birileri varmı önerebileceğinz doktor.ben burda yabancıyım hiç bi yer bilmiyorum

merhaba arkadaşım.. bazen aramıza hoş geldin demek öyle zordur ki bizde buraya katılan her yeni arkadaşımızda bunu yaşıyoruz..başın sağolsun ..acın daha çok yeni..insan bu acıyla yaşayamayacağını düşünüyor ama zaman herşeyin ilacı bunu sakın unutma..kızımı toprağa vereli 2 yıl 3 gün oldu..onu çok özlüyorum bu özlem asla bitmeyecek bunuda bilyorum ama acım ilk günlerdeki gibi değil..sen de alışacaksın sadece kendine biraz zaman ver..nigar 'a katılıyorum preeklampsi olduğunu sanmıyorum..trombofili paneli sonucunda pıhtılaşma çıktımı peki.inşallah çıkmaz.. bazen insan yaşadığının bir sebebi olunca rahatlayacağını sanıyor ama bence öyle değil..her sebep başka bir sorunu getiriyor çünkü..gebelik riskli bir süreç ve sürprizlerle dolu başımıza neler geleceğini bilemiyoruz..lütfen kendine zaman tanı..benim tansiyonum doğumdan önce 22 lere kadar çıktı.doğumdan sonra 7 ay hep yüksekti..preeklampsi geçirseydin bunu anlardı doktorların.. burada yazılanları okuyup stres yapma olurmu canım..her gebelik kaybının sebebi preeklampsi değil. yaşın çok genç daha üzülme lütfen mutlaka sağlıkla alacaksın bebeklerini kucağına.

aminnn inş cnm saolun desteğiniz için test sonuclarım bi ay sonra cıkacak bişey cıkarsa yazarım.iyiki bu topiği buldum bende yazmıştım ilk kaybettiğimde 29 haftalık bebeğim karnımda öldü diye ve bi çok kişi destek olmustu ve ben ozamndn beridir ne neden cok arastırdım ama yok yok bendeki belirtiler kilo alışım şişlikler felan bu preeklampsi denen şeyi gösterdi doktrmda olabilir ama kesn o diyemem dedi.doğum yaptıgım doktorda nedeni bilinmez heran her sey olmuş olabilir dedi..çokk özledm kızımı çok...haklısın belki ilk zamnlardaki gibi acımıyacak ama unutulmayacakta çıkmayacak içimden ben yalnızlığıma ortak kızım geliyor diye cok seviniyordum ama olmadırabbim yanına aldı kızımı nehirimi..tek isteğim öteki tarafta kızıma kavuşmak orda onu sevmek anne deyişini duymak ve bu dünyadada yeri dolmasada bi bebek sahibi olmak sizlerde dua edin benm için şu an korunma asamasndayım doktr 6 ay korun dedi ama emin ol korkuyorum

canım trombofoli paneli diye geçiyor testin adı dışarıda pahalı olur eğitim hastanelerinde veya fakülte hastanesinde yaptırabilirsinankarada ben lütfü önderoğluna gitmiştim perinataoloji uzmanı hacettepede şimdi emekli olmuş ankaralı arkadaşlar yardımcı olacaktır mutlaka

Mrhb arkadaslar burdan yasanilan acilarin tarifi yok biliyorum bende ayni acilari yasadim icim okadar yaniyoki anlatamam ben dort dusuk yaptim bende hem pihtilasma hemde preeklampsi var suan 24 haftalik hamileyim ve ayni tehlikeyi yasiyorum tansiyonum hic dusmuyo kizimi kaybetme korkusu sarmis sizin yazdiklarinizida okuyunca hepten coktum cogu arkadasimiz yavrularini kucagina almis bu iletle nasil bas ettiklerini soyleseler yuregime su serpmis ol7caklar okadar ihtiyacim varki lutfen paylasirsaniz sevinirim kizimi sevmek koklamak istiyorum goz yasim dinsin istiyorum yazarken bile goz yaslarima hakim olamiyorum

merhaba arkadaşım hoş geldin aramıza..ağlama lütfen hem bebeğini üzüyosun hem de tansiyonunu etkiliyosun..evet burada çok kötü şeyler yaşayanlarda var bebeğini sağsalim kucağına alanlarda.. ben kötü şeyler yaşayanlardanım..lütfen bizim yazdıklarımızdan etklenme sadece güzel sonuç alan arkadaşlarımızı örnek al..şuan yaşadıklarını en iyi biz anlarız..ben gebelik süreçlerimde sadece dua ettim allahım sağlıklı ve hayırlıysa bebeğimi bana bağışla diye.. sende bol bol dua et..doktorunun söylediklerini yap.. tansiyon ilacı kullanıyomusun peki..birde ben denedim işe yarıyor.. soğuk suyla ama buz gibi olmasın..ellerini dirseklerine kadar ayaklarınıda dizlerinde kadar yıka..tansiyonu düşürüyor.keşke elimden başka bişey gelse de yapabilsem senin için..tek yapabileceğim dua etmek bebeğini inşallah kucağına alırsın..rabbim daha büyük acılar yaşatmasın sana..

günaydın arkadaşlar..1 yıl aradan sonra dün gece ilk defa rahat uyudum ve herşeye rağmen sabah mutlu uyandım..dün annemin genetik sonucu çıktı doktorumuz çok olumlu konuşuyor bu tür tümörler için uygun bir ilaç varmış tümörü kontrol altına alıyor hatta küçültebiliyormuş..günde 1 tane ilaç içecek kemoterapi gibi yan etkileride yokmuş..3 ay sonra tomografiyle kontrol edecekler..inşallah işe yarayacak..dün bir kez daha kadınlar için saçların ne kadar önemli olduğunu gördüm.. annemin doktora ilk sorusu saçlarım dökülecekmi oldu..dökülmeyecek cevabını aldığında o kadar mutlu oldu ki..rabbim kimseyi bu hastalıkla sınamasın..

canım burdaki kötü örneklerden etkilenme lütfen aklına kötü şeyler getirme preeklemsi tanısı konuldumu tansiyon ilacı kullanıyormusun? doktorun ne diyor bana preeklemsi tanısı konulduğu andan itibaren hastaneye yatışım yapıldı 1 ay hastanede yattım 26 haftalık 780 gar ağırlığında doğum yaptım çok şükür kızım yaşıyor.
bendede pıhtılaşma problemi var 2. gebeliğimde kan sulandırıcı iğne kullanarak sağlıklı doğum yaptım.İnşallah sorunsuz bir gebelik geçirip bebeğini kucağına alırsın

amin canım annen adına çok sevindim canım inşallah dahada güzel olacak senin ve ailen için

Cok tesekur ederim duan ve destegin icin evet preeklampsi teshisi kondu doktorlar ilac vermekten yana degiler dogal yontemlerle dusurmeye calisiyolar isin kotu tarafi evde yuksek hastaneye gidene kadar sinirda kaliyo yani 140 90 oluyo yatis yapmiyolar git siniri gecsin diyolar o yuzden elim kolum bagli bende sarimsakla limonla dusurmeye calisiyorum rabbim bana ve sizlere yardim ettsin ben anlarim evladini kaybetmenin acisini allah hepimize evlatlarimizi k7cagimiza almayi nasip etsin insallah moral oluyo bana yazdiklarinizi okuyunca :))

Amin cok sagol canim evet preeklampsi teshisi kondu sulandirici kulaninca etkili oluyomu tansiyonu dusurmede senin tansiyonun kaclarda seyrediyodu bide erken dogum boz gibi hastalarda kacinilmazmi sorduklarima cvp verirsen cok sevinirim hakini helal et belki kotu gunlerini hatirlatiyorum ama yinede guzel seyler duymak iyi geliyo bizim gibi hastlara

Öncelikle geçmiş olsun. Preeklampsi eğer ilk zamanlarında anlaşıldıysa ileri safhada değilse tedavisi olan bir rahatsızlık. Hamilelik esnasında tansıyon ılacı olarak alfamet verıyor doktorlar ( ben gunde 7-8 tane içiyordum ). Doktorun ilaç vermediyse demekki daha ilerlememiş. Bu rahatsızlıkta doktor çok önemli. Mutlaka yüksek riskli gebelikler uzmanlık alanı olan doktora gıtmen gerekıyor. Bence önce kendi doktorunun uzmanlık alanını öğren ve mutlaka baska bir doktora görün. Erken dogum yapacaksın diye birşey yok ama mutlaka sık sık kontrole git ihmal etme. Belirli aralıklarla idrar testi de yaptırman gerekiyor. İdrarda protein cıkarsa o zaman doğum yapmak zorunda kalıyorsun çünkü bebeğin seni zehirlemeye baslıyor demek bu... Allaha dua etmekten ve hayırlısını dilemekten baska bırsey gelmıyor elden. Tavsiyem bu süreçte seni sinirlendiren üzen herseyden uzaktan dur klasık muzık dınle mesela. Kafanı rahatlatmaya calıs. Sen ne kadar gerılırsen uzulursen bebegın o kadar etkılenecek bunu unutma. Ne kadar fazla karnında kalırsa o kadar iyi bebegın için. Bunu düşün ve ona göre davran şu an onun senin içinde olmaya ihtiyacı var. Senden yardım isteyen sana ihtiyacı olan birii var bunuda unutma. Hayırlı haberlerını beklıyorum

canım tabiki paylaşacğız yaşadıklarımız bildiklerimizi anlatacağız ki bu illeti yaşayanlara umut olalım kan sulandırcının tansiyonla alakası yok o sadece anneyle bebğin arasındaki kan akımını hızlandırıyor tansiyonum ilk yattığımda hastaneye 15/10 seyrediyordu günde 6 tane alfamet almama rağmen bir türlü düşmüyordu
canım benim hikayem çok şükür güzel sonuçlandı bence iyi bir perinataoloji uzmanı bulmalısın doktorun pek içime sinmedi hangi şehirdesin bulunduğun yerde fakülte varmı bunlar çok önemli olurya erken doğum olursa yenidoğan yoğun bakımı olsun güzel haberlerini bekliyorum gelişmelerden haberdar et yaz bizlere

profiline baktım sanırım diyarbakırda yaşıyosun..bende 1 yıl kaldım orada.. diyarbakırdan ayrıldığımızda 3 aylık hamileydim..orda bikaç tane doktora gittim ama hiç birinden memnun kalmadım.sen kime gidiyosun.. sana tavsiyem üniversiteye gitmen çünkü daha çok ilgileniyorlar..doktorun tansiyonunu kontrol altına alamıyorsa mutlaka doktorunu değiştir..seni korkutmak istemem ama ihmal etme canım..

Evet diyarbakirda yasiyorum suan fakultedeyim zaten sozde iyi bi doktora gidiyodum icime sinmeyince fakulteye giitim suan tahlilerimdr bi problem yok protein atmida yokmus cok sukur ztan tansiyon aletiyle yapsik ikiz gibi yasiyorum iki gundur asiri yukselmemis cok sukur rabbime kafami dagitiyorum kendimi dinlemiyorum yalniz kalinca cok yukseldigini fark ettim sarimsak limonuda eksik etmiyorum yanimdan onunda faydasi oluyo

Sagol canim alfamet vermiyo doktorlar bana sinirdayim hep hastanede evdeyken yuksek oraya gidene kadar dusuyor hastanenin onunde kamp kurmam gerekiyo oani yaklamalari icin ama cok sukur suan protein atimi yok tek teselim o zaten insallah dokuz ayimi boyle tamamlarim rabbim ben ve benim gibi olan herkesin yuzunu guldursun cennet kokulu yavrularini kucagina almayi nasip etsiin insalllahhhh

Bugün Delta Hospital daki Hakan Gürbüz'e gittim. Yaklaşık yarım saat konuştuk. Herşeyi tek tek anlattı. Sorularıma çok net cevaplar verdi. Bütün negatifliğimi aldı. Aşırı bilgili ve hastasına güven veren bir doktor. Yüksek riskli gebelikler konusunda uzman yaklaşık 20 yıldır bizim gibi sorun yaşayan gebeliklerle uğraşmış. Yaptığımız sohbetten çıkardıklarım şunlar; preeklampsi nedeni bilinmeyen bir rahatsızlık. Annenin vücudunun bebeğin plesantasını kabul etmediği kimi zaman annenin bünyesinde alerji yapması sonucu ortaya çıkan bir hastalık. Genelliikle ilk gebelikte ortaya çıkıyormuş ve ikinci gebelikte çıkma ihtimali %10 muş. İsterseniz ilk doğumunuzdan sonra 6 ay geçmesi ikinci hamilelik için yeterli bir süreymiş. Önemli olan kafanızın rahat olması ve bebek fikrine kendinizi hazır hissetmenizmiş. İstanbulda oturuyorsanız mutlaka gidip bir görüşün pişman olmayacaksınız.

Canım kardeşim, yazdıkların tekrar o günlere götürdü beni birden, zaten aklımdan çıkıyor desem yalan söylemiş olurum, kızımı kaybedeli 2,5 yıl oldu daha dün gibi ve çok eminim bu acı benle birlikte mezara kadar girecek .. Sayfaları takip ettiysen eğer Rabbim bana bir bebek verdi şükürler olsun Nehir'imin kardeşi geldi yaşadığım süreçleri sayfalarca paylaştım .vaktin boldur senin şimdi o sayfaları okumak seni rahatlatır mı bilmiyorum ama ne azından insan yalnız olmadığını anlayınca ne bileyim dayanacak bir yer yer bulmuş gibi hissediyor. Neler hissediyorsun şuan harfi harfine biliyorum fazlası vardır eksiği yok , ihtiyacın olan tek şey zaman. İsmini de Nehir koyacakmışsın ne kadar güzel bir isim değil mi ? şu an nerde bu ismi duysam içimde yara yeni kesilmiş gibi cızlar ..
Ümid ediyorum evlatlarımız öbür dünyada şefaatçımız olurlar ..
Bazı şeyler insanın elinde değil ne yazık ki, ben ilk başlarda kendimi çok suçladım hoş hala da keşkelerim susmuyor kafamda ama dediğim gibi insan mecburi bir teslimiyet içine giriyor maalesef .. Her şey biz insanlar için tek dileğim beteri ile sınanmamak.
Sana da sabırlar diliyorum biraz zaman geçsin testlerini yaptırır tekrar Bismillah der yeniden başlarsın ve korkma hayırlısı ile alacaksın bebeğini kucağına inşallah.
öpüyorum.

Canım merhaba, öncelikle bebeğin hayırlısı ile gelecek inşallah sen sakin olmaya bak ve burada yazılanları okuyup daha da strese girip tansiyonunu yükseltme lütfen.Arkadaşlar da yazmışlar , mutlaka bir perinatolog takibinde olman gerek gerekirse hastaneye yatarsın ve orada tamamlarsın hamilelik sürecini. En azından bilinçlisin bak benim gibi körü körüne doktorun her dediğine inanıp 29 haftaya gelince preeklampsi olduğunu farketmiyorsun. Nehir'imde 24 . haftada haftasına göre biraz geriden geliyordu ve ben doktoru uyardığımda o minyon bir bebek olacak diyordu... neyse keşkelerin kimseye faydası yok ne yazık ki .. tansiyonum yüksek demişsin ne kadar yüksek ? mutlaka bebeğe giden kan akımına baktır beslenmesi nasıl , idrarında protein atımı var mı kontrol ettir sık sık.
gelişmeleri bize yaz ve lütfen serin kanlı ol biliyorum çok zor ama bebeğin için bunu yapmak zorundasın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…