- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
- #2.361
evet canım bendede çok morarmalar yapmıştı malesef(
merhaba hayırlı olsun diyorum öncelikle , bendede kan pıhtılaşması hastalığı var ama bende hep var yani geçici felç bile yaşadım bu yüzden ilk denememde 6. haftata kalbi durdu sadece iğne kullanıyordum benim sorum sen hem iğne hemde coraspinmi kullanıyorsun
merhaba arkadaşım hoş geldin.. teşekkür ederim.. hem aspirin hem iğne kullanıyorum.. aspirini sürekli kullanıyorum zaten hematoloji takip ediyor..gebelikte de aspirin yeterli gelmediği için iğne ekleniyor.iğneyide gebelik boyunca ve doğumdan sonra bir süre kullanıcam..ben ilk gebeliğimde preeklamsi yaşadım ikinci gebeliğimde 10 haftalıkken kalbi durdu. ama iki gebeliğimde de pıhtılaşma sorunum olduğunu bilmiyordum ve kan sulandırıcı kullanmamıştım..sen hamilemisin
merhaba sizede erken gebelik testinde öyle silik çizgimi gördüm beş gün sonra kan tahlilim var benimde ama bundan daha önemlisi bebeği kaybetmemek onun için öareler erıyorum burada link paylaşmak yasakmı bilmiyorum ama http://www.youtube.com/watch?v=OkriOIN4kTA buna ne diyorsunuz acaba işe yararmı hem iğne hem hap hemde kür yapsam çokmu olur acaba :S
bence sadece doktorunun söylediklerini yap.limon suyu hem tansiyonu düşürüyor hem de kanı sulandırıyor doğru ama yüksek oranda şekerde içeriyor. gebelikte şekerde önemli.neden kan tahlili için bekliyosun ki idrarda çıktıysa kanda mutlaka çıkar. çünkü bhcg önce kanda yükseliyor kanda pik yapınca idrara geçiyor..ben sürekli aspirin kullanıyorum demiştim ama sürekli kullanmayanlarada gebelik planladığı an aspirin başlıyorlar hazırlık amaçlı sen kullanıyomusun.. ayrıca folik asit kullanman lazım gebelikten 3 ay önce. çünkü pıhtılaşma sorununun vücuttaki folik asit eksikliğiylede ilgisi var dedi doktorum bana.
erken gebelik testiyle yaptım canım testi normal idrar testinde çıkmaz daha 6 gün oldu transfer olalı coraspin300 sürekli kullanıyorum zaten ama doktorum o zaman bana iğne verdi diye coraspini kestirmişti bende pıhtılaşma daha çokken sadece hamileyken sorun yaratan hamilelerde ikisini aynı anda kullananlar var burada doktorumdan şüphe etmeye başladım bunları öğrenince belkide bu yüzden kaybettim ilk bebeğimi bu arada alt karında hafif ağrı hiisediyorum hani genelde üşütünce olurya bu hamileliklemi ilgili acaba inşallah kötü bişey yoktur
tüp bebekmi yapıldı.senin durumun farklı o zaman bilemiyorum tüp bebekte sistem nasıl.ben gebelik dışında da aspirin kullanıyorum.coraspin 100 kullanıyorum. pıhtılaşmanında farklı türleri var bunuda untmamak lazım
Bende kullanıyorum üstelik yüz yetmedi ucyuz kullanıyorum ama hematolog heryerde yok malesef takip ettiremiyorum
merhaba sizede erken gebelik testinde öyle silik çizgimi gördüm beş gün sonra kan tahlilim var benimde ama bundan daha önemlisi bebeği kaybetmemek onun için öareler erıyorum burada link paylaşmak yasakmı bilmiyorum ama http://www.youtube.com/watch?v=OkriOIN4kTA buna ne diyorsunuz acaba işe yararmı hem iğne hem hap hemde kür yapsam çokmu olur acaba :S
22.07.2013'te çok acı bir şekilde öğrendim tansiyonun nelere yol açabileceğini
Yaklaşık 1 hafta aralıksız tansiyon ölçtürdük. Kimi zaman düşük kimi zaman yüksekti. Doktorum 29.07.2013'te kontrole çağırdı ve bebeğimin gelişiminde problem olduğu 27 haftalık olması gerekirken 24 haftalık bebek kadar geliştiğini, hastanede yatmamın daha uygun olduğunu çünkü her an bebeğimin kalbinin durabileceğini söyledi. Ve acı maceramız başladıHer saat başı hemşire geldi o küçücük kalbin atışlarını dinledik Sürekli tansiyon ölçümleri,idrar tahlilleri,kan tahlilleri,iğneler derken 31.07.2013 günü idrar testimde protein atılımı başladığı için acil sezeryana alındım. Oğlum 610 gram doğdu. Doktorun söylediğine göre çokta mücadele etmiş yaşamak için ama olmadı. 4 gün yaşadı Ben hiç görmedim oğlumu. Babası sık sık gitti yanına. Resimlerini çekmiş ondan bize kalan bir kaç hatıradan biri de bu resimler. Oğlumla resimdende olsa ilk tanışmamız 15.10.2013'te oldu. Cesaret edemedim öncesinde onu görmeye tekrar tansiyonum yükselir diye çekindim ki doktorumda öyle söylemişti.
Bugün o benden gideli tam 165 gün oluyor. İçimdeki acı gözümdeki yaş hiç dinmiyor. Hayata öyle böyle devam ediyoruz ama yaşayan biliyor bunun ne kadar tarifsiz bir acı olduğunu.
Bu forumda kendimle ilgili başlıkları okurken içim rahatlıyor. O kadar güzel ve sıcak bir ortam ki herkes derdini anlatıyor hem deşarj oluyor hemde başka insanlara yardımcı oluyor umut veriyor.
İşin özü şu arkadaşlar : Bu meret rahatsızlığı çok araştırdım. Bu tarz hastalıklardan sonra YÜKSEK RİSKLİ GEBELİKLER uzmanlık alanı olan doktorlara gitmemiz gerekiyor. Tekrarlayacak diye birşey yok ama tekrarlamaması için bir sebepte yok. Gelelim doktor önerisine İstanbul Avrupa Yakasında Rıza Madazlı , Anadolu Yakasında ise Ataşehir Memorial'de Arda Lembet , Yeditepe Üniversitesi hastanesinde Cem Fıçıcıoğlu en bilgili doktorlar arasında. Ancak bu doktorlarda ve bulundukları hastanelerde SGK geçmiyor. Muayeneleri 200 ila 350 TL arasında değişiyor. Doğumlarda 9000-10000 TL civarı bu hastanelerde. Benim tavsiyem seçeceğiniz hastanede SGK geçiyor olması olacak. Neticede hepimiz riskliyiz bir sonraki gebeliklerimiz için. Allah vermesin yine bir erken doğum durumumuz olursa küvöz parasının altından kalkmamız çok zor olur.
Devlet hastanelerininde çoğunda PERİNATOLOJİ bölümü mevcut.
Umarım edindiğim bilgilerle sizlere de yardımcı olabilmişimdir ve olabilirim.
Allah her isteyene sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin inşallah.
Allah'a emanet olun.
Canım yazdıklarını okuyunca gözyaşlarıma mani olamadım .. hikayemiz çok benziyor ne yazık ki( ben resmini çekmemiştim kızımın . 17 gün yaşadı ve ben bir gün bile resmini çekmedim o nu öyle hatırlamak istemiyorum diye. şimdi ise o kadar çok pişmanım ki , elimde sadece ultrason resimleri kaldı hoş onlara da bakamıyorum ya...Neyse yazamadım yine ağlamaktan.. umarım sonunda sen de benim gibi evladını alırsın kucağına , Rabbim tesellisini göndersin tez zamanda ..
öpüyorum..
arkadaşlar merhaba ben hiç iyi değilim..sabah doktora gittim.kese büyümüş ama şekli bozulmuş ve kalp sesini çok iyi alamadık..doktorum düşük olabilir dedi.perşembe günü tekrar bakacak bazen normale dönebiliyomuş..hayırlısı artık kafam allak bullak..
arkadaşlar merhaba ben hiç iyi değilim..sabah doktora gittim.kese büyümüş ama şekli bozulmuş ve kalp sesini çok iyi alamadık..doktorum düşük olabilir dedi.perşembe günü tekrar bakacak bazen normale dönebiliyomuş..hayırlısı artık kafam allak bullak..
zeynepcim okur okumaz hemen dua ettim inşallah bir şey olmayacak arkadaşım...moralini bozma hemen doktor demiş bazen normale dönebiliyormuş...ne bitmez sınavmış anlamadım..başkaları gibi mal mülk para yat kat istemiyoruz evlat kokusunu içimize çekebilmeyi istiyoruz tabiki hayırlı ve uzun ömürlü olanını...Allahım emeklerini boşa çıkarmasın,dualarımızı kabul etsin cnm...
Allah hayırlısını versin demek lazım. Allahtan umut kesilmez.
İnşallah sizin için ve evladınız için en iyi olanı verir Allah.
Ne bebekler doğuyor yaşamaz diyorlar sakat olur diyorlar sapasağlam doğuyor , ne bebekler var sağlam diyorlar hasta oluyor.
Ben hep hayırlısı diye dua ediyorum kendim ve tüm benim gibi sorun yaşayanlar için.
Allah yardımcınız olsun..
Canım benimmm. Hep dualarımdasın Zeynepberaycım . Allahım yardımcımız olsun..Rabbim hayırlısını versin.. inşallah bir şey olmamıştır yoldadır bebişimiz
inşallah arkadaşım sağol duaların için..sanada geçmiş olsun yazdıklarını okudum..çok üzüldüm yeniden..benim kızım 103 gün kaldı yoğun bakımda. doğduğunda göremedim ama sonra hergün gördüm dokundum kokladım o kadar çok alıştım ki ona minnacık bedenine..yanına her girdiğimde ağlıyordum yoğun bakımın hocası geldi yanıma bir daha sakın ağlama kızının yanında o artık seni tanıyor ve sen gittikten sonra tüm değerleri yükseliyor kontrol altına alamıyoruz dedi.bir daha ağlamadım yanında. o kadar miniktiki doktoru tutmam için ellerime verdi seni hissetsin dedi sadece bikaç saniye dayanabildim elimden düşecekmiş gibi geldi korktum..kamera görüntüleri ve birsürü fotoğrafı var.ama bakamıyorum o kadar çok canımı yakıyorki onu görmek((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?