- Konu Sahibi nehirinannesi2011
- #2.221
canım ne iğnesi başlanacak sana?bana 2 dr. aspirin-heparin türevlerine ve iğneye gerek yok demişti.2 gün önce gittiğim başka bir doktor senin genetiğinde bir sorun yok bebekte bir anomali yok demek ki bu plasentadan kaynaklanmış; plasenta damarlı bir yapıya sahiptir ve o damarlar bebeği besler sende damarda ya daralma ya da bazı damarların oluşmaması gibi bir sorun oldu bence ilk zamanlar bebek küçük olduğundan o damarlar onu beslenemeye yetti büyüdükçe beslenme yetersiz olduğu için gelişme geriliği ve preeklampsiyi beraberinde getirdi.bence hamile kalır kalmaz bebe aspirini başlamamız gerek dedi...diğer 2 dr. proftu bu sadece operatör ama söyledikleri de mantıklı geldi bilemedim ne düşünüyorsunuz?
canım merhaba heparin türevi bir iğne kullanıcam..geçen ay bir kimyasal gebelik yaşamıştım biliyosun o zaman 2 gün kullanmıştım iğneyi..ismi Hibor 3500 ve aspirine devam edicem.. ama senin durumun farklı. benim ciddi pıhtılaşma sorunum var.gebelik dışında da sürekli aspirin kullanmam gerektiğini söyledi hematoloji.senin pıhtılaşma sorunun yok iğne kullanmana gerek yok bencede. aspirini daha önce preeaklemsi yaşayan gebelere veriyorlar..aslında her doktor farklı düşünüyor preeaklemsi konusunda..önemli olan doğru doktoru bulmak..ben Kocaeli üniversitesine gidiyorum orda bir sürü prof var ama benim doktorum doçent. önemli olan prof olması değil riskli gebelikte işini iyi yapan biri olması.ben bu konuda şanslıyım doktorum çok genç ve araştırmayı seven biri ayrıca psikolojik olarak da beni çok rahatlatıyor.güven veriyor bana en önemliside bu bence.doktorunu iyi seçmelisin bence seni en çok rahatlatan hangisiyse ona gitmelisin..benim doktorum , bebek rahimde iyi bir yere yerleşirse ve plasenta sağlıklıysa hiç sorun yaşanmazmış. bebek sıkı tutunduysa ve iyi besleniyorsa sorun ne olursa olsun bebek kendini korur demişti.rabbim sağlıklı güzel gebelikler nasip eder inşallah..