- 21 Aralık 2009
- 25.770
- 28.943
- 798
- Konu Sahibi nehirinannesi2011
-
cnm şu sıralar tansiyonum düşük allaha şükür hatta biraz fazla düşük 9-10 larda seyrediyo büyük tansiyon.ama doktorum hiç belli olmaz asıl 20.haftadan snr anlaşılır diyo o da beni korkutuyo işte.gerçekten şekerden o kadar deil ama tansiyonun çıkmasından çok korkuyorum bebeğe zararı büyük çünkü.benim seyitim yani küçük oğlum 30 haftalık doğdu ama tansiyon yüzünden gelişememiş ve gelişimi 27 haftalık gibiydi 1 kilo doğdu.yine aynı şeyleri yaşamam umarım.asprin falanda vermedi doktor.daha doğrusu benim asıl doktorum rahim ameliyatı oldu kadının rahmini almışlar 1 aydır yok yani tel.de konuştuk hamile olduğumu söledim ama ona kntrole gidemedim.gittiğim doktorlarda nedense preklemsiyi çok önemsiz bi hastalıkmış gib kayle bile almadılar.bana hiç bi fikir veren olmadı şunları yap şöle davran şu ilaçları al gibi...kendi doktorum haftaya geliyo sabırsızlıkla onu bekliyorum en iyi o biliyo neler çektiğimi o yüzden tedbirli davranacağına inanıyorum.umarım beklediğim gibi olur.sana gelince bencede yaa ne güzel olur kocişini ikna ette sende bana eşlik et aynı şeyleri yaşayan bi insanla birlikte yola devam etmek daha güzel olacaktır..
2 gün önce gittim bende mezarlığa hergidişimde nufüs biraz daha artmış oluyo malesef ama bu seferki beni daha beter etti kendi oğlumun başında bide bu mezarın başında çok ağladım çocuğun sünnet kıyafetlerini şapkasını örtmüşler mezarın üstüne şok şok şok mahvoldum ya hala aklımdan çıkaramıyorum.Rabbim kimseye yaşatmasın.Sabır canım benim sabır ben inanıyorum bu sfer inşaallah sende benim herşeyde aklımdasın ogün işyerinde kasımın 17 sinde işle ilgili bi program yaparken içimden nehirinannesi ninsüresi dolmadan 2 gün önce diye geçirdim bir an.Hani aileden oldun artık... Kitabı hemen alıyorum bu cumartesi...
Canlarım günaydın..okula gitmeden buraya uğrayayım dedim..hepimiz için güzel bir gün olsun İnşallah..geçmişe gelince bakarım artık:)
canım benim inşallah hiç bir terslik yaşamadan gelecek bebişin, inanıyorum ben ..şu kendin doktorun bir gelse de artık rahatlasak ama gelmezsede zaman kaybetme başka doktor bul ihmal etme sakın sakın.. Bırak bütün işi gücü gerçi çocuklar var biraz zor ama elinden geldiğince dik bacağını yat canım benim, canı cehenneme işin gücün, ahhhh ahhh şimdiki aklım olsa yerimden kalkmazdım yemin ederim yatardım öyleceAma sen bize umut olacaksın şeker , bu sefer biz çelme takacağız bu lanet şeye inşallah ........ Dualarım seninle biliyorsun...
cnm benim allah razı olsun.dün kendi doktorumu cepten aradım konuştuk.daha önce aramamıştım çünkü ameliyattan yeni çıktığı için üzgündür bide ben araya girmeyeyim diye düşündüm ama her geçen gün vakit kaybediyorum.birde kendi doktorumu internette arttım preklemsiyle ilgili bazı sitelerde yazılarının yayınlandığını gördüm.uzun uzun bahsetmiştim neler yapılması gerektiğini falan yazmış.bende dayanamadım cepten aradım kendisini çok özlediğimi biran nce dönmesini falan söledim çok mutlu oldu.bebişten durumumdan falan bahsettim.şekerim için hemen diyete girmemi düşmesse bi dahiliyeye gözükmemi istedi tansiyonum içinde hemen bebek aspirinine başlamamı söledi.kanı sulandırıcı özelliği var kullanman lazım dedi.niye vermedi önce gözüktüğün doktorlar dedi önümüzdeki hafta dönüyomuş.perşembe kontrole gelmemi söledi.ayrıca iltahapik kronik bi rahatsızlığım var sürekli ilaç kullanmak zorundayım ömür boyunca.hatta kortizona başlanacaktı gastroenteroloji doktorum hamile kaldığımı duyunca vazgeçip ilaçları kullanmamı sölemişti.günde 12 tane ilaç alıyorum normalde.ama bu doktorum daha önce ilaçları kestirmişti bana.ama gittiğim k.doğumcular kullanabileceğimi sölediler.asıl doktorumsa dün kesinlikle kullanmamı yasakladı en azından 3 ay bebişin organları tamamlanana kadar kullanmam yasak..daha aspirini alamadım bugün gidicem almaya ama sormayı unuttum kaç tane almam gerekiyo bilmiyorum sabahmı akşammı kullanmılıyo bilmiyorum.sizler kullanmışmıydınız kızlar.1 tanemi almam gerekiyo acaba..ama şunu anladımki kesinlikle insanın güvendiği sabit bi doktoru olmalı.öbür doktorlar hep baştan savma ilgilendiler sanki normal bi gebeymişim gibi.ama bu doktorum telefonda bile çok ilgilendi benimle.canım doktorum çok seviyorum onu..
cnm benim allah razı olsun.dün kendi doktorumu cepten aradım konuştuk.daha önce aramamıştım çünkü ameliyattan yeni çıktığı için üzgündür bide ben araya girmeyeyim diye düşündüm ama her geçen gün vakit kaybediyorum.birde kendi doktorumu internette arttım preklemsiyle ilgili bazı sitelerde yazılarının yayınlandığını gördüm.uzun uzun bahsetmiştim neler yapılması gerektiğini falan yazmış.bende dayanamadım cepten aradım kendisini çok özlediğimi biran nce dönmesini falan söledim çok mutlu oldu.bebişten durumumdan falan bahsettim.şekerim için hemen diyete girmemi düşmesse bi dahiliyeye gözükmemi istedi tansiyonum içinde hemen bebek aspirinine başlamamı söledi.kanı sulandırıcı özelliği var kullanman lazım dedi.niye vermedi önce gözüktüğün doktorlar dedi önümüzdeki hafta dönüyomuş.perşembe kontrole gelmemi söledi.ayrıca iltahapik kronik bi rahatsızlığım var sürekli ilaç kullanmak zorundayım ömür boyunca.hatta kortizona başlanacaktı gastroenteroloji doktorum hamile kaldığımı duyunca vazgeçip ilaçları kullanmamı sölemişti.günde 12 tane ilaç alıyorum normalde.ama bu doktorum daha önce ilaçları kestirmişti bana.ama gittiğim k.doğumcular kullanabileceğimi sölediler.asıl doktorumsa dün kesinlikle kullanmamı yasakladı en azından 3 ay bebişin organları tamamlanana kadar kullanmam yasak..daha aspirini alamadım bugün gidicem almaya ama sormayı unuttum kaç tane almam gerekiyo bilmiyorum sabahmı akşammı kullanmılıyo bilmiyorum.sizler kullanmışmıydınız kızlar.1 tanemi almam gerekiyo acaba..ama şunu anladımki kesinlikle insanın güvendiği sabit bi doktoru olmalı.öbür doktorlar hep baştan savma ilgilendiler sanki normal bi gebeymişim gibi.ama bu doktorum telefonda bile çok ilgilendi benimle.canım doktorum çok seviyorum onu..
dr bana 3 ay süre vermişti taburcu olurken ama daha sonraki görüşmelerimizde biraz daha bekle dedi, 1 yıl dolduğunda ben 7 haftalık hamile idim, rabbim bebeklerimize cennette kavuştursun
Akimera iyi olmanıza çok sevindim.doktorunda işe başlayınca kendini daha çok güvende hissedeceğine eminim.Dualarımız seninle canım.
Nigarcım nasılsın?
Nehirinannesi canım İnşallah testlerinin sonucunda birşey çıkmaz.Esra'nın da dediği gibi eğer ciddi bişey çıkarsa birde onunla uğraşman gerekecek.hep Hayırlısı diye dua et.şirketteki arkadaşında çok patavatsızlık etmiş.senin yaşadıklarını bildiği halde gereksiz tavırlar sergilemiş.insanlar ne kadar anlayışsız,bencil oldular şaşırıyorum doğrusu.
bizde yazın eşimin memleketine gittik,kayınpederim rahat edelim diye bir tane bebek arabası aldı.biraz büyük birşeydi bizimkiler rahatça sığdı.gelirkende orda bıraktık ki diğer eltimlerin falan bebeği olursa geldikçe kullansınlar diye.bunu yazın düğünü olan kaynıma da söyledik. "bebek arabası aldık,burda bırakacağız ama mavi renk vardı sadece o yüzden kızınız falan olursada kullanırsınız" dedik.ne dese beğenirsin "yenge mavi alacaksınız tabii,erkek adamın erkek çocuğu olur.benim oğlum olacak hemde üçüz!"...iki patavatsızlık bir arada..diğer kaynımın kız var,ona çok ayıp oldu bu erkek çocuk isteği!üçüz derken de benim üçüzdü gebeliğim ve birini sonlandırmak zorunda kaldık. bunu bile bile hala üçüz konusunu açıyor..benim ne kadar yaralandığımı düşünemiyor bile.bende Allah sağlıklı evlat versin ama üçüz taşımak kolay değildir dedim ve o günüm mahvoldu.yani diyeceğim şu ki hiç kimseden anlayış beklememek gerekiyor!!başkalarının yanında yaralarımızı sarıp güçlü durmalıyız.ama kimin ne olacağı belli olmaz,keşke insanlar buna göre davransa.
İnsanoğlu herzaman imtihan ediliyor farkında değil birtanem.Erkek adamın erkek çocuğu olur demek te ne demek ,Allah'tan sağlıklı sıhhatlı dilemek varken ...düşünmüyorlar evet bizim ne kadar yaralı olduğumuzu unutuyorlar ne garip acaba bizde fazlamı güçlü duruyoruz ki .. ben hep ağlarken eşim şunu söyler insanlardan seni anlamalarını bekleme çünkü nehiri sadece ikimiz gördük , ikimiz dokunduk başkalarına göre sadece bir bebek kaybettik hepsi bu ... benim teyzem yaa teyzem öz teyzem cenaze günü sadece telefon etmekle yetindi üzülme teyzem Allah ın dediği olur dedi kapattı telefonu oysaki yarım saatlik mesafede uzaklığı, geçen günde ona kırıldığımı duymuş arıyor bende dedimki '' Teyze !!! dedim herşey insanoğlu için bugün bana bu oldu yarın bakalım size ne olur ? dedim evet dedim önceden çok ince düşünür , kimseyi kırmazdım hata etmişim bunca yıl , çünkü kendim o kadar çok kırıldım ki artık, ben üzüleceğime onlar üzülsün zerre kadar da pişmalık duymuyorum...
Hızımı alamadım halaa yazıyorum , güne nasıl başlarsan öyle gidiyor hakikaten yaaaaa...
Dün eşimle küstüm , hem de ne yüzden biliyormusunuz dolmadaki pirinç yüzündenevet evet aynen öyle , annemin bileğinde sinir sıkışması olmuş kadının kolu bir haftadır askıda , yemeğini falan yapamıyor haliyle . kızkardeşlerimle dönüşümlü gidiyoruz akşamları dün gittik eşimle hemen patlıcan , biber dolması yaptım , çorba yaptım 1 saatin içinde sofra kurdum yiyoruz öylede güzel olduki dolmalar gerçekten eşim dediki bunun pirinci neden iyi şişmemiş ,küçükmüş , haydaaa pirincin cinsi öyle o kadar şişiyor ne yapayım ,bir günden sen yaparsın biz yeriz dedim..şimdi bunda bişey yok ama tabi taktım ben kafaya , işten çıkmışım koştur koştur orada yemek yetiştiriyorum ,insan ne bileyim beğenmese bile öyle demez eline sağlık der geçiştirir,ben olsam öyle yaparım ...üff ne bileyim yaaa eve gittik konuşmadık, sabah kalktım bişey demeden çıktım .. çok agresif ve sinirliyim çok :84::84::84: valla normal değilim hee
Buna benzer ama daha kötüsü benim başımada geldi,4 yıllık evliyim,2 kayınbirader,2 görümce harika geçiniyoruz,bir görümcem eşinden ayrı kayınvalidemlerle yaşıyo...ben Toprağı kaybettikten 2 gün sonra hastaneden çıktım.bir gün önce annemler eşime sorarak eşyalarını toplamışlar oğlumun,ben görmiyim diye,o gün kayınvalidem beni ziyarete geldiğinde benden oğlum için aldığı eşyaları istedi ben tabi dona kaldım ama kafam çok başka şeylerde, üstünde durmadım.hastaneden çıkıp benim evime kavgaya gideceği hiç aklıma gelmedineyse birsürü tatsız olay çıkıyor tabi,annem hem bana hemde ilk torununa ağlıyor bide o.yani berbat bi durum sonrasında beni 52 gün boyunca ne kayınvalidem nede görümcem aramadı.nasılsın diye sormadı bende oğlumun doğacağı tarihte gittim evlerine açtım ağzımı yumdum gözümü çok ağır konuştum kimseyle böyle konuşmamıştım.Ama düşünsene yani olcak işmi,onun oğlunun evladı bide ne eşimi nede beni aradı ,tabi eşimde çok üzüldü.Aslında eşyaları alıp suratına atmak lazım ama,dokunamam onlara kıyamam yavrumu alet edemem böyle şeylere,giymedi ama olsun.Allah çok büyük acılı bir anneyi teselli etmeyen insanlara Allah rahmet etsin...
Al bendende o kadar tatlım, bende bazen gıcıklaşıyorum aslında, anlattığın şey gülünüp geçilecek bişey,bide eşlerimiz, of of aslında bazen çok haksızlık ettiğimi düşünüyorum,sanki herşeyin suçlusu O.Ona kızınca bağırınca rahatlıyorum.Ama şu dönemde bana en yakın olan kişi,hastanede çocuk gibi baktı bana ben üzülmiyim diye gözyaşlarını hep içine akıttı ve Onlara kimse nasılsın diye sormadı bile.Anne baba herkes kapısını kapatıp giriyor ama biz başbaşa kalıyoruz tüm ağlama krizleriyle ve onlarla,melek babalarıyla.sevgilerimle tatlım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?