Çorbalar Pratik Domates Corbasi(Fotografli)

abroad

~Eksiklik kendi ozumde~
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2008
381
1
Kisa surede hazirlanabilecek,lezzetli bir corba.Denemenizi tavsiye ederim..:)

Bir adet Iri domates(rendelenmis)
Bir-iki yemek kasigi domates salcasi
Iki yemek kasigi tepeleme un
Iki yemek kasigi tereyag
Bir yemek kasigi siviyag
Su,tuz,karabiber

Oncelikle tereyagi ve siviyagi tencereye alip iyice kizdiriyoruz.Ardindan unu ekliyoruz ve kavuruyoruz.
Unumuz kavrulduktan sonra rendelenmis olan domatesi(eger cekirdekli olmasini istemezseniz suzgecten gecirebilirsiniz) ekliyoruz ve karistirmaya devam ediyoruz.Salcayi da ayni sekilde ekleyip kavurduktan sonra sicak su ilave edip kaynamaya birakiyoruz tabi tuz ve karabiberini ekliyoruz.Sayet corbalari taneli seviyorsaniz icine arpa sehriye eklenebilir.
Afiyet olsun...

Rendelenmis kasar peynir ve pulbiberle servis yapilabilir.Fakat corba uzerine kasar , tam bir iskenceye donusuyor sositososito naniknanik

img0906zb2.jpg

img0913qa1.jpg

En sık yaptığım çorbalardan birisi
eve gidergitmez hemen yapacam
yalnız kaşar almak için markete uğramam gerekli:eek:

En sık yaptığım çorbalardan birisi
eve gidergitmez hemen yapacam
yalnız kaşar almak için markete uğramam gerekli:eek:

Yaptin mi kardes cokacimcoookBen de bunu simdilerde yapmaya basladim,pratik oldugu icin.Farkli versiyonlari da var da cok zaman aliyor en iyisi bu kaydirigubbakcemile5

Ellerinize sağlık...:) Ben hiç salça kullanmıyorum sadece domatesle enfes oluyor

Salca kullanmadan, domatesle de guzel olur haklisin.Ben renk katsin diye salca kullaniyorum kaydirigubbakcemile5

yaa ben çorba yapma özürlüyüm =((
şu su koyma olayınıda söyleseniz
2 bardakmı 3 mü 4mü 5mi
ya çok sulu yapıyorum yada koyu =(
anneme soruyorum oda göz kararı diyo benneyaptımki
benim gözümün kararı yok sanırım =(

kaydirigubbakcemile3 goz kararin vardir muhakkak ya CADIARZU

En iyisi suyu azar azar ilave edip bak koyuluguna,ona gore tekrar ekleyebilirsin.Tam olarak hatirlayamiyorum ne kadar su koydugumu,yani goz karari iste :sm_confused:
Once 2 su bardagi koyup bakarsin,sonra baktin daha su gerekiyor eklersin yine a.s.

çok güzel görünüyor,bir türlü tam ölçüyü bulamazdım bu güzel görünüyor,hatta buna tavuk bulyonda eklenebilir belki.

çok güzel görünüyor,bir türlü tam ölçüyü bulamazdım bu güzel görünüyor,hatta buna tavuk bulyonda eklenebilir belki.

Tesekkur ederim a.s. Evet tabi ki tavuk bulyon eklenebilir ,daha da lezzetli olur.Ben tavugu hasladiktan sonra artan suyunu plastik bardaklara dokup corbalara kullanmayi tercih ediyorum,daha saglikli...

eline sağlık cnm o kaadar yaptım bi tutturamadım tadını umarım bu sefer olur:)

Denedin mi bilmiyorum ama,insallah bu kez istedigin gibi olmustur opuyorumnanaktan

Evet bende kremali denedim o da cok lezzetli oluyor,fakat buradaki domatesler Turkiye'de ki gibi kirmizi olmadigindan sut veya krema eklenince daha da aciliyor rengi ohaoldumsmile

X