Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Naber Havvacım Alper nasıl umarım ıyısınızdır,
Ben sana bosuna demıyorum su uykusuzluğa çare bulalım dıyeeeee:))Fazla nete gıremıyorum gırdıgım zaman ınsallah skypeden gorusuruz optuk sızı...
Tugba, bebisinin resmini yeni gördüm benim oglusumun kopyasi resmen, yani yaslarida ayni olsa koy yan yana iste sana tek yumurta ikizleri :)))
Tugba, bebisinin resmini yeni gördüm benim oglusumun kopyasi resmen, yani yaslarida ayni olsa koy yan yana iste sana tek yumurta ikizleri :)))
Gezin bakalım siz bizim yerimize de:)Sarı civcivim nasıl fizik hareketlerınız nasıl gıdıyor bakalım..Poyrazdan fazla yazamıyorum malum uyku duzenımız dalgalı dişten hafif mızırdanmalar:)gorusuruz optuk sızı
geçmiş olsun tuğbacım vede allah kolaylık versin misafir işi zor normalde dağilde şu zamanlarda zor ne diyiim bol şanslar
bizde bugün sabah 5 de kalktık kerem ateş ve kusma felaket çocuk ellerimde sanki tövbe tövbe yani okadar kötüydü hastaneye gittik serum filan yedi akşam evdeydik allahtan kendine geldi
VEEEEE BİR BAKTIKKİ KEREM BEYİN AĞZINDAN BİR İNCİ FIRTLAMIŞ YANİ İLK DİŞİMİZİ ÇIKARTIK HADİ HAYIRLISI BAKALIM öpüyoruz hepinizi
ferenaycım senin minikodamı sarı civciv iki tane civcivimiz var :)
çok geçmiş olsun benim küçük adamıma muhtemelen dişlerden kaynaklanmış canım inşallah iyi olur tez zamanda ozanda kendine geldi sayılır çok şükür yarında aynı şekilde olursa bende doktora götürücem yavrum bugün doğru düzgün gözünü açamadı bile .
misafir olayına gelince sorma daha şimdiden iyi kasıldım allah kolaylığını verir inşallah çok öptüm canım görüşürüz:)
ben senı cook ıyı anlıyorum:)))) Aman once Ozan ıyılessınde gerısı gelır cok gecmıs olsun canım..Her zaman dıyorum bız cocuklu ve yardımcısı olmayan ev hanımlarıyız gucumuz bu kadar yetıyor begenen begenır Su an umarım Ozan ıyıdır, babaları sorma bızımkıde evde calıstı Poyraz onun ıcın cıldırıyo ben alıyorum cıglık cıglıga babayı ıstıyo sımdı ıkısı oynuyoda bende nefes aldım..Dişimizde bır sorun yok gıbı hafıfı mızmızız uyku sorunu devam..Optuk sızı sağlıklı haberlerınızı beklıyoruz..selam tatlım gezdik ama acısını çekiyoruz bugün ozan gene ateşlendi 37-5 38 arası gidip geliyor ateş yavrum gözünü açamıyor bırak sen bu haftada çok yoğun olucam nasıl yapıcaz bilmiyorum pazartesi salı özel eğitim çarşamba hastane cuma apartman günümüz var oda bende cumartesi görümcem kaynanam çocukları kocası oy oy seyret cümbüşü tuğba nasıl çıkar bu kadar işin altından işin garip yanı kolumu kaldırasım yok sözde bugün babamız evde bende dinlenicektim babamız benden daha yorgun çıktı tuğba ozanın altını al tuğba ozanın ateşini ölç tuğba karnım acıktı ne yemek yapıcan içimden çok güzel şeyler söylüyorumda daha dışa vuramadım kısmet bugün bi çümbüş olur bilemedin yarın :) birazda gerginim güzel başlarım konuşmaya :)
poyraz nasıl inşallah bi sıkıntı çekmiyorsunuzdur uykusuzluk haricinde.çok öptüm sizi görüşürüz.
Once gecmıs olsun umarım o belırtıler diştendır sonrada gozunuz aydın ilk dişiniz hayırlı ugurlu olsunn:))..Poyraz dişlerini sürüdü bakalım sıra kimde:)geçmiş olsun tuğbacım vede allah kolaylık versin misafir işi zor normalde dağilde şu zamanlarda zor ne diyiim bol şanslar
bizde bugün sabah 5 de kalktık kerem ateş ve kusma felaket çocuk ellerimde sanki tövbe tövbe yani okadar kötüydü hastaneye gittik serum filan yedi akşam evdeydik allahtan kendine geldi
VEEEEE BİR BAKTIKKİ KEREM BEYİN AĞZINDAN BİR İNCİ FIRTLAMIŞ YANİ İLK DİŞİMİZİ ÇIKARTIK HADİ HAYIRLISI BAKALIM öpüyoruz hepinizi
Saçlar bayagi bi açik sari gözler mavi, valla bende ileride koyulasir insallah diye ümit ediyorum sanki birazcikta farketti gibi geliyo, ilk dogdugu zamankinden azicik daha koyulasti gibi. Benim facebook havvada var canim ondan ögrenip kaydedersen civcivi görürsün sende :))). Ozanin atesi devam ediyormu hala? Tugba dikkat et enfeksiyon olabilir çünkü çok ani ve hizli gelisiyor hastaliklari, atesle basliyor ilk, burnunu siklikla fizyolojik serum ve aspirasyonla temizle genize aktimi problem doguyor o zaman ha bide suyunu çok ver, çok geçmis olsun canim Allah kolayliklar versin...gerçekten benim sarı civciv kadar sarımı çok merak ettim şimdi yaaa rengi biraz koyulaştımı ben kendimi büyünce biraz koyulaşır diye tatmin ediyorum :) hiç kir götürmüyor malum beyazlıktan.faceebokun havada var sanırım ondan isteyip bi bakayım senin sarı şekerinede:)
:))) evet ya ikiside sari civciv , yanyana gelirler birgun nasil olsa o zaman konusup daha cok guleriz.
geçmiş olsun tuğbacım vede allah kolaylık versin misafir işi zor normalde dağilde şu zamanlarda zor ne diyiim bol şanslar
Erkekler hakkında ki görüşlerinize aynen katılıyorum Havva hanımcım hehe:))))):) selam canim suan buyuk ihtimal elinde camasir suyu yada cif biyerlerde olmalisin aslinda sen gecenlerde baya bi derin temizlik yapmistin onlarda dedektif gibi inceliycek degillerya hem kucuk bebegin var bisey diyceklerinide sanmiyorum hem senin evin nasil istersen duzenini oyle yaparsin gelende misafirligini bilir keyifli gelir oylede gider:)))) yorma kendini .. Eslere gelince walla tatil gunlri onlar icin tatil ama annelerin nedense hic tatil hakki olmuyor ise yardim et diyosun ellerinin ucuyla yapiyolar aman tamam birak ben yaparim cumlesini bekliyorlar :) yoksa beceriksiz olduklarindan degil .... Benim esim mesela istesin 3 4 kadinin yapacagi isleri tek basina ari gibi hemen yapar temizler yikar psirir utuler ama modundaysa yani.. genelde yardim ediyo simdi gunahini almiyimde bizden kaynaklaniyor turk kadinlarinda su var kadin herseyi yapar yetisir adam evde is yapinca tuhaf gorunuyor goze birak yorulma ben yaparim diyoruz iste hata burda basliyor ...Burda erkek disari cikiyosa ertesi hafta adam cocuklara bakiyor kadin arkadaslarila cikiyor alisverise gidiyor adam yedirip bakiyor hersey ortak yani aaa sen kadinsin bunlar senin isin diyen bi erkek modeli yok :))) turk erkegini arada staja tabi tutmak lazim is yapan esi varsa insanin bi is yaptiginda aa supersin nasilda kolay ve guzel oldu diyceksin adam motive olup sonrasinda yine yardim edicek heheheheh tatlim walla ozana bak sen gelen isin ucundan tutar nasil olsa oturup bekliycek halleri yok yabnacida degiller sonucta gergin bi ruh haline sokma kendini.
Erkekler hakkında ki görüşlerinize aynen katılıyorum Havva hanımcım hehe:)))))
Selam umarim yakin zamanda isminide paylasirsin o sekilde hitap etmek daha iyi olucak sanirim. Nasilsin bu arada ne is yapiyorsun ? kizin 9 yasindaydi soylemistin adi ne ? Yazmistinya yani kizinin yurumesine doktorlar sasirmis allah buyuk daha cok sasirtir onlari ondan baksa kimse ne olucak bilemezki. Inkar etmiyoruz var olan sorunlari tabiki ama boyle olucak degilya omur boyu tip ilerliyo ve birda takdiri ilahi denen olay var mevlam neler neler sunacak yasayip gorucez karsilikli oturup sohbet ettiginiz gunlerde olur . Ben kollarini kaldirmaya gucu olmayan oglumu kucakladigimda dua ederdim ne zaman gorucem hareketli hallerini diye simdi saclarimi elinden alamiyorum :) Bizim sendromumuzun adi prader willi ve 15. kromozomla ilgili bir sey. bebek dogumundan sonra asiri sekilde gucsuz ve surekli uyku halinde oluyor baygin bir halde yani ememiyorlar cogu bebek tuple beslaniyor alpere biz hic tup kullanmadik hatta ilk dogdugunda bile emme kabiliyeti vardi culpculp :) sesler cikarabiliyordu . Ama yeteri kadar sut icemiyorlar kas gucsuzlugu hemen yorulmalarina neden oluyor ve tabiki buda gelisimi etkiliyor 3 haftalikti alper hastaneye yattik test icin ama sonrasinda daha fazla ilgi gosterdik beslenmesine saat kurdum geceleri duzneli besledim derken herysey yoluna girmeye basladi derken ogrendik 2 aylik olucakti nerdeyse prader willi dedi doktor ve bizim surecimiz basladi 3 aylliken buyume hormonu ignesine basladik bu hormon kaslarin gelismesini sagliyor ve vucuda enerji verdigi icin uyanik kalma suresini uzatiyor bu sendromda vucutta yeterli buyume hormonu olmuyormus. her aksam biz yapiyorz ignesini ve 16 17 yil daha olmak zorunda . ayrica inmemis testis var ameliyat olucak buda sendromun bir etkisi. suan gelisimi gayet normal herseyi yapabiliyor oturuyor tek basina ayakta duruyor ama ben tutuyorum tabiki bi tarafindan kilosu iyi boyu uzun ......
hastaligin etkilerini su sekilde siraliyim algi bozuklugu ,dusuk iq, gelisimde gerilik , kucuk el ve ayaklar , inmemis testis, sasilik, asiri uyku hali, kaslarin gucsuz olmasi ve buna bagli duzensizlikler. hastaligin ikinci evresi ise su sekilde 2- 6 yas arasi istah artisi ve bu hayatinin sonuna kadar surucek beyin sinyal gondermedigi icin surekli yemek istegi ve obezite diyet sekilde yasamasi gerekiyor. yemek yemege asiri duskun olanlar gibi asiri ama daha az duskun olanlar varmis yani bizi bundan sonra bekleyen sey ilk once gec yurume gec konusma sonrasinda algi bozuklugu dusuk iq ve denge ve koordinasyon problemleri ve en buyuk sorun obezite......... Su anda alperin doktorlarida cok buyuk sevincle karsiliyor onu cunku 5.5 ayllikken gayet dik sekilde tutuyordu basini 7.5 aylliken 2 dis cikardi 8. ayda basladi oturmaya ama simdi daha uzun sure tek basina oturup kendi kendine oynuyor .ve hafiza durumu gayet iyi oyuncaklarini seciyor algisi cok acik resimleri taniyor . ilk adim arabamiz var onu iitp cekiyor yurutecte saga sola gidiyor ziplaya ziplaya:) bakalim belki yurur birkac ayada.Daha oncede soyledigim gibi etkiler yazilir her sendromda ama bunlar her bunyede farkli olur kiminde az kimde cok herkeste ayni olcude gorunmuyor alper suan cok cok yol kat etti 1 yasinda basliycak konusma terapisine ve 2 dil birden ogrenicek :) normal bir okula gidicek o sekilde basliycak egitim hayati 3 yasindan itibaren . artik en buyuk sorun obezite istah baslangici ne olur bilmiyorum ama inaniyorumki aile sevgisi bununlada savasmaya yeter allahim guc veriri onun krizlerinide saldirgan halinide bastirriz . yemek vermeyince davranis bozuklugu sergiliyorlarmis cunku. Yasayip gorecegiz tatlim ama simdi keyfini cikariyoruz her anin ve cok egleniyoruz. Benim , tugbanin ve senayin 3 yakisikli prensininde sorunu ortak birlikte buyuyecekler bakalim hayat bize daha neler sunacak. gorusmek uzere sevgiler.