- 12 Kasım 2008
- 862
- 682
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhabalar,Merhaba Canım,
Bizim kızımız İstanbulda Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin'nin hastası. 4 yaşında götürdük doktor hanıma ilerlemeyi o andan itibaren başladık.Bir başka doktor Joubert Sendromu dedi ama genetik testlerde yani kromozaonlarda böyle birşey saptanmadığı için teşhis lafta kaldı. Gelişim geriliği adı altında tedavi görüyoruz. boyda kiloda hiçbir sorunumuz yok mental ve motor gerilik var.Bildiğim kadarıyla hangi kromozonda sorun varsa teşhisi ordan koyuyorlar.Çok geçmiş olsun. Kızınla ilgili gelişimleri benimle paylaşırsan sevinirim.
Merhaba Pınar,gönül teşekkürler cnm sizde aynı şekilde poyrazda çook çok tatlı sende çok hoşsun iclal aydına benzettim seni
Tuğba Havva burdasınız yakaladım sızı....Naber nasılsınız paşalar nasıllar..
Tuğba Havva burdasınız yakaladım sızı....Naber nasılsınız paşalar nasıllar..
selamlar guzelim iyyiz cok sukur bugun ameliyat eldiveninden dislemis alper en son cignemeye caliisyordu agzinda yuttu sanirim minnacik bir parcasini babasiyla gulduk dedik doktor olucak sanki eldiven kemiriyor normal balonu sadece disleyip patlatiyor atiyor bi kenara evdede eldiven vardi mutfakta sisirp vermistim :))) iyyiz cok sukur oynuyoruz yiyip icin yatiyoruz bu ara malum kis soguk disarida cok cikamiyoruz . Bugun yine dusumuzu aldik babasiyla kuvette oynadilar masajimizi olduk yemegimizi yedim yattik simdi misilmisil uyyo teyzesi . senin yaramazin sesi cok cikmaya baslamis bu arada bana bi kitap geldi oncesi ve sonrasi gibi bebeklikten buyudugu zamanlari yazmis aileler bi ara sanada okur paylasirim bugun geldi inceliyorum hala okuyorum hikayeleri bazilari cok parlak ve guzel ama arada hala buyumesine ragmen zorluklar yasayanlarda yok degil resimleride var gosterrim canim . kactim ben igne zamani optum cok size konusuruz yarin artik.
Ne şimdi ebe ben mı oldum oynamıyorum ben:))kıyamam cıvcıvıme oyledır deseydın benım oğlum ağlar uyur uykuda gene ağlar:)Bızım babaannemızde dusmus kolunu catlatmıs fazla ıs yapamıyor ama sağolsun gene evde bır nefes bır ses:)Potim bugun kahvaltıda ağladı bırsey yemedı, içti sut mamasını uyuyor..Demek mısafırlerın gelmedı :)Neyse şubatta biz senı mısafırlıge beklerız:)sobe:):) gönül sen beni güldürdün canım allahta seni güldürsün.
nasıl olalım ozanla uğraşıp duruyorum garip garip sesler çıkarıyor şimdi gel beni al dercesine sıpa sabah 7 den beri ayakta bugün özel eğitime gittiğimizde uyuyacak muhtemelen dün öyle yaptı bir yandan ağladı diğer yandada uyudu kulağa garip geliyor biliyorum ama aynene öyle oldu uyurken ağlıyordu :)halimize gülsemmi ağlasammı fizyoterapist hep böylemi diye sordu ben bişi demeden çok yaramazmış dedi içten içe güldüm kendi kendimede konuştum ben 6 aydır çocuğun ağlamasını bekliyordum der gibi.
evinin kepçesi nasıl babaanneniz sizde herhalde o yüzden rahat bi nefes alabiliyorsun sanırım benimkiler gelmedi çok üzüldümmm çoook:)gerçi gelseydi bende biraz nefes alabilirdim yaaa neyse çok da gerekli değil.
Ne şimdi ebe ben mı oldum oynamıyorum ben:))kıyamam cıvcıvıme oyledır deseydın benım oğlum ağlar uyur uykuda gene ağlar:)Bızım babaannemızde dusmus kolunu catlatmıs fazla ıs yapamıyor ama sağolsun gene evde bır nefes bır ses:)Potim bugun kahvaltıda ağladı bırsey yemedı, içti sut mamasını uyuyor..Demek mısafırlerın gelmedı :)Neyse şubatta biz senı mısafırlıge beklerız:)
inşallah canım yaaa keşke gelebilsem ama artık herşeye kısmet gözüyle bakıyorum nasip olursa gelicem anneme bişi diyemedim onlarada süpriz yapmayı düşünüyorum aslında doğum günüme yakın gelsem parsayı toplayıp dönerim diye düşünüyorum:) o konuda herkes benden çeker doğum günüm gelmeden bir hafta önce başlarım bana ne alıcanız ne süpriz yapıcanız diye ewet sizede sorayım bana ne alıcanız az kaldı 2 ay kadar:) 8 mart hatırlatayım ben şimdiden gerçi unutmazsınız herhalde :):)
Teyzeleri,
İnşallah maşallah 13 ayın sonunda Potimin ilk dişi alttan cıkmaya baslamıs, çok sevındık bız sımdııı paylasalım ıstedık.
merhaba canım nasılsınız diye sormuyorum çok şükür keyifleriniz yerinde allah dahada iyi eder inşallah .
havva ozanın içinden cin çıktı sanırsam:) hergün 1 2 saat ağlıyo bağırıyo uyumak istemiyo dün bi etmediğini bırakmadı özel eğitimde 45 dk. süreni 30 dk. ancak kullanabilmişizdir ağlamasından çocuk birşey yaptıramadı gerçi ben evde telafi ettim:) o ayrı.
ozanın herhalde problemi evden dışarısı çocuk dışarı çıkmayı hiç sevmiyor garip bi ruh haline bürünüyor babası ile çok dalga geçerdim ben ne kadar hareketli ve dışa dönüksem babamızda o derece asosyal muhtemelen babaya çekicez galiba :)bende ileride annem gibi başlarım tırnağın bana benzemiyor diye ay böyle düşündümde kullağıma pek bi hoş geldi allahım onun ve diğer bütün bebeklerin canlarına sağlık versin de nasıl olurlarsa olsunlar :)
Baba tarafımdan hedik deriz anne tarafımdan diş buğdayı:))Yapıyım dımı sımdı babama mıjdeyı verdım oda hemen cocuga diş hediği yap dedı:)Insallah canım sağolasın..Hadi hayirli ugurlu olsun iyi gunlerde dislesin heheheh isteriz dis hedigimizi walla anlamam ne yap yap yolla .( hedik deriz bir ama siz yaparmisiniz bilmiyorum bugday kaynatiriz ilk dise ). cok optuk minnosu insallah atessiz agrisiz cikarir bidik.
Teyzeleri,
İnşallah maşallah 13 ayın sonunda Potimin ilk dişi alttan cıkmaya baslamıs, çok sevındık bız sımdııı paylasalım ıstedık.
hadi hayırlısı canım ilk çıkan dişleriyle bir aneyi ısır bakıyım poti ne vahşiyim dimi :))
tekrardan gözün aydın canım darısı benim keremin başına damaklarını bir görsen balon gibi olmuş artık ama halen patlamadı pıtırcıkları:)
sizin bu uykulara bir duzen lazim gercekten uykusu gelince aglar en cok bebekler yani huzursuzluk ederler suda var ayrica aylardir aglamayan bebek birden sesi yukseltince sana cok geldi sanirim yani cok ses yapiyo gibi dusundun ya ilk gunden aglasaydi hep napicaktin :) tabiki sevindirici bizim acimizdan bu seslerin bu kadar yukselmesi . ozel egitiminde siz fayda saglayacagini dusunuyorum evde de devam ediyorsunuz nasil olsa yakinda bak gor nasil tatli bir yaramaz olucak pesinden kosturucak gozunde buyutme zaman oyle hizli geciyorki hic anlamiyoruz sabah aksam derken hafta ay gun bitiyor canim walla . sizede mesgale oldu aslinda disari cikip hava almak icin bir firsat hatta yeni arkadaslar bile edinebilirsin orda . Bu arada benim oglan cok inat ayni ben walla esime cekmemis o daha mulayim bu konuda inatlasiyo arada benimle ama cabuk yatisiyor allahtan buyuyunce cok cektiricek bu bize napcaz bilmiyorum. Aklima gelmisken sekersiz lolipop varmis bana gelen kitaptaki cocugun elindeydi bilgi olarak dusmusler sekersiz diye tatlandiriciliymis sadece insallah turkiyede de vardir buyudugunde 8 10 yasinda ister senin minik yoksada biz burdan bulup alip yollayalim size. ayrcia diyet bilgisi kitabi yollamislar kalorisi dusuk cips verebilirsiniz diyo. seninle paylasirim bi ara cok cesitli bilgiler yaziyor canim. bu arada insallah bugun ku terapinizde iyi gecer.
Baba tarafımdan hedik deriz anne tarafımdan diş buğdayı:))Yapıyım dımı sımdı babama mıjdeyı verdım oda hemen cocuga diş hediği yap dedı:)Insallah canım sağolasın..