Prader willi sendromumlu bebekler

gönülcüm sizinde kıtkıtınız çıkıyo demek:) inci gibi dişeri ollsun poyrazın inşallah bizimkide bu hafta çıktı .fincana vuruyo kıtkıt bi hoş oluyoki

Havva tam yakaladım dedim çıkmışsın gülüm alpercik nasıl sabahları onlarla oynamak ne keyifli değilmi yataktan çıkamıyoruz biz oynaşmaktan ben öğlenci öğretmeniyim okuldan giriyorum nete çok katılamıyorum size ama aklım hep burdaa.)

nasılsınız prensleriniz nasıl hepsi iyidir inşallah
bugün sormayın beni diycem ama olmaz anlatmam lazım kerem bey de sabah ateş 38,5 yavrumun hiç hali yoktu neyse dpktora getirdik hafif gribimiz var ateşimizde düştü kendimizede geldik derken bilgisayarın başındaydım tuhaf tuhaf kokular koştum mutfağa baktım (gnelde ocakta hep birşeyler unuturum)yok ocakta birşey yok oda ya girdim yağmur çizgifilm seyrediyor kremde yanında bizim akıllı cimcime sen al yastığı daya elektirikli sobaya oda duman içinde ve halen farkında değil aman allahım bir görseniz evdeki curcunayı inanamzsınız neyse ikisinede yoğurt yedirdim bulanmasın miğdeleri diye kapı duvar her yer açık evimizde görende bunları ateşmi bastı der :)
offf neydi bu gün yarabbim .....

Teyzeleri,
İnşallah maşallah 13 ayın sonunda Potimin ilk dişi alttan cıkmaya baslamıs, çok sevındık bız sımdııı paylasalım ıstedık.

gözün aydin gönülcüm ilk dis heyecanimizi animsadim bende ne güzel mutluluktur insallah rahat çikartir dislerinin hepsinide. Ben sadece ilk çocuguma yapmistim, dis bugdayinizi yapin bi güzelde fotolayinki yarin ölümsüz hatiralara bakmak çok keyifli olacaktir, daha nice sevinçli günlerinize insallah...

bugün sormayın beni diycem ama olmaz anlatmam lazım kerem bey de sabah ateş 38,5 yavrumun hiç hali yoktu neyse dpktora getirdik hafif gribimiz var ateşimizde düştü kendimizede geldik derken bilgisayarın başındaydım tuhaf tuhaf kokular koştum mutfağa baktım (gnelde ocakta hep birşeyler unuturum)yok ocakta birşey yok oda ya girdim yağmur çizgifilm seyrediyor kremde yanında bizim akıllı cimcime sen al yastığı daya elektirikli sobaya oda duman içinde ve halen farkında değil aman allahım bir görseniz evdeki curcunayı inanamzsınız neyse ikisinede yoğurt yedirdim bulanmasın miğdeleri diye kapı duvar her yer açık evimizde görende bunları ateşmi bastı der :)

Çoook geçmis olsun özgülcüm vallahi büyük badire atlatmissiniz verilmis sadakaniz varmis diyelim, kerem nasil oldu atesi düstü yazmissin insallah tekrarlamamistir sik sik su vermeyi unutma vücut sicakligini dengeliyor, bizimkinin atesi çikinca sürekli su aktariyoruz agza hep içmek istiyo bi görsen kana kana :)). Önceki sayfalarda yazmistim keremin sonuçlari için iyi dileklerimi görmedin sanirim atladigimi sanma sakin, vakitsizlikten yazamiyorum bi türlü malum 3 afacan evde, Allah hepimize kolayliklar versin öptüm hepinizi ve meleklerinizi...

Cok buyuk gecmis olsun gercekten nasilda olmus boyle ya iste cocuklar evde olunca herseye hazirlikli olmasi laizm insanin bunu yine gormus olduk neyseki hemen farketmissin canim . iyi dusunmussun yogurt da iyi fikir boyle durumda elektrikli isiticiyi yalniz kaldigi zaman koyma bence yanlarina hayatim tehliklei olabilir . Ne cok korkmussundur tahmin ediyorum bidaha cok cok gecmis olsun . Insallah cikmaz atesibidigin yeniden ne dedi doktor bu arada ilac falan verdimi tatlim?

Çoook geçmis olsun özgülcüm vallahi büyük badire atlatmissiniz verilmis sadakaniz varmis diyelim, kerem nasil oldu atesi düstü yazmissin insallah tekrarlamamistir sik sik su vermeyi unutma vücut sicakligini dengeliyor, bizimkinin atesi çikinca sürekli su aktariyoruz agza hep içmek istiyo bi görsen kana kana :)). Önceki sayfalarda yazmistim keremin sonuçlari için iyi dileklerimi görmedin sanirim atladigimi sanma sakin, vakitsizlikten yazamiyorum bi türlü malum 3 afacan evde, Allah hepimize kolayliklar versin öptüm hepinizi ve meleklerinizi...

çok sağol canım iyi dileklerin için ateşimiz yok ama mızmızlığımı var diş etlerimizde balon gibi olmuş sanırım o yüzden böyle mızmız sende 3 tanemi var
ayyyy maşallah allah sanada kolaylık versin canım hepsini öp kendinede iyi bak

Cok buyuk gecmis olsun gercekten nasilda olmus boyle ya iste cocuklar evde olunca herseye hazirlikli olmasi laizm insanin bunu yine gormus olduk neyseki hemen farketmissin canim . iyi dusunmussun yogurt da iyi fikir boyle durumda elektrikli isiticiyi yalniz kaldigi zaman koyma bence yanlarina hayatim tehliklei olabilir . Ne cok korkmussundur tahmin ediyorum bidaha cok cok gecmis olsun . Insallah cikmaz atesibidigin yeniden ne dedi doktor bu arada ilac falan verdimi tatlim?

ayy sorma havva ya çok dikkatliyimdir ama işte ucuz atlattık
kereme soğuk algınlığı için şurup verdi birde burun açıçı ama dişlerden öyle olduğunu zannediyorum baya kötü olmuş diş etleri pek önemli birşey değil allahtan antibiyotiklik olmadı şimdilik senin yakışıklın nasıl gerçi o uyumuştur çoktan öp benim yerime prensi görüşürüz canım

merhaba tatlım .
çokkkk geçmiş olsunla başlıyalım hem kerem için hemde yangın olabilirdi verilmiş sadakan varmış canım tüylerim diken diken oldu ben yangın olayından çok korkarım kendim yaşamadım ama abim sekiz yaşındayken yanmıştı ben çok hatırlamasamda annem için çok zor günlerde 8 tane amiliyat geçirdi ve hala izlerini taşıyor evlerden uzak olsun rabbim kimseye o acıyı yaşatmasın .
demek sizinde damaklarınız kabardı ozanda deli gibi oldu yavrum bulduğu herşeyi ağzına tıkıyor hele parmaklarımıza hiç dayanamıyor herşeyi diş kaşıyacağı yaptık orjinal diş kaşıyacağını tek ağzına sokmuyor:)marka benim oğlum yaa babası gibi cins azıcık .
özel eğitim serüvenlerimize gelince haklısın baya şenlikli geçiyor ağlamalar bağırmalar ama bende sana katılıyorum galiba öğretmenini sevmedi o yüzden bu kadar huysuzlanıyor aynı hareketlerin kaç kat fazlasını ben yapıyorum gülmekle yetiniyor ve hiç itiraz etmiyor .
bizimde bu sabah ateşimiz var 38 i gördük inşallah dahada çıkmaz bide hastaneye gidicez hava dersen berbat kar yağışı hayuka çıkmış durumda ama senin kız gibi benimde içim gidiyor ben hersene kar yağdığında mutlaka dışarı çıkıp karda yürürdüm ama bu sene olmadı sitemiz kartpostal gibi gözüküyor ağaçların üzerinde karlar öpeklenmiş durumda çoluk çocukta çıkıp kardan adamlar yaptılar seneye kar olduğu zaman bize gelirsiniz senin küçük cimcimede gönlü istediği gibi karda oynar sitemizde güvenlikli zaten bişi olma riskide yok neyse canım keremi ve bizim gelini çok öp:) görüşürüz.

canım nasılsınız inşallah dişler bi sorun yaşatmamıştır size malum ateş falan olabiliyor kıyamam ben poyraza yaaa ama senin içinde süper süper süper bi mutluluktur eminimki neyse canım görüşürüz kocaman öptüm ikinizide

merhaba canım alperim ve sen nasılsınız bakalım inşallah herşey yolundadır.
tatlım internetten ben bi aileyle tanıştım sayılır:) şimdilik sadece mesajlaşıyoruz onlarında dünya tatlısı bi kızları var 27 aylık pws hastasıymış en yakın zamanda irtibata geçicem mesajlarda senden bahsettim onlarda görüşmek istediklerini dile getirdiler neyse akşama msnde olursan oradan anlatırım seni ve alperi kocaman öptüm görüşürüz canım.

merhaba canım alperim ve sen nasılsınız bakalım inşallah herşey yolundadır.
tatlım internetten ben bi aileyle tanıştım sayılır:) şimdilik sadece mesajlaşıyoruz onlarında dünya tatlısı bi kızları var 27 aylık pws hastasıymış en yakın zamanda irtibata geçicem mesajlarda senden bahsettim onlarda görüşmek istediklerini dile getirdiler neyse akşama msnde olursan oradan anlatırım seni ve alperi kocaman öptüm görüşürüz canım.

Gunaydin canim aslinda coook erken kalktim ama alper bey sayesinde bizim odamiz sicak oluyo babamizda sicak yerde uyyamaz ter icinde kalir alperde babasi gibi bende kedi misali ne kadar sicak o kadar iyi uyurum herneyse gece saat 12 alperin butun kiyafetlerini degistim su icinde kalmisti babasi kalkti oteki yatak odasina kacti gitti hemde soylesene soylene pisiyoruz burda diye :) bende oglusumu aldim yanima yattik uyuduk diycem ama sabaha karsi 4 gibi basladi bizimkinin uyku acilmaya :) tekmeler mi dersin yatakta donmelermi neler yapiyor neler ha bide asla asla ustunu ortmez o zamanlarda ben ortuyorum o aciyor derken o kazandi bugun daha erken kalktik babayi ise yolladik kahvalti yaptik simdi gidip yukari sekerleme yapicaz 1 saat :) Sevindim ozanin evde aglamamasina aslinda masaj turu yada gym gibi hareketleri bebekler seviyor oyun saniyorlar benimde gorusum adami sevmedigi yonunde bebekte olsalar anliyorlar alperde eve gelen bi kiz var onu sevmiyor o gelince nasil ciddi bakiyor anlatamam uzanip yatiyo hic bisey yapmak istemiyor. kiz sadece oyun oynamaya caliisyor aslinda . O tanistigin aile nerden canim hastane takibindelermi bide nerden nasil tanistiniz insanlar genelde pek paylasmiyorlarya o yuzden sordum , biz haric tabi :) gorusmek konusmak isterim tabiki bende onlarla bu arada balonlari sevdimi ozan yoksa korktumu . bugun tum gun evdeyiz konusalim mutlaka ozanida ozledik bi yuzunu gorelim yaramazin bakalim neler yapiyor. hadfi gorusuruz sonra bize iyi uykularrr......

havacım bebekler kesinlikle hissdiyolar aldıkları elektrik tepkilerini etkiliyor kuzuların sen ingilterede çalışıyormusun cnm nasıl orada yaşam faceden resimlere baktım allah mutluluğunuzu hiç bozmasın çok şeker bi ailesiniz alperrcik çok şanslı

havacım bebekler kesinlikle hissdiyolar aldıkları elektrik tepkilerini etkiliyor kuzuların sen ingilterede çalışıyormusun cnm nasıl orada yaşam faceden resimlere baktım allah mutluluğunuzu hiç bozmasın çok şeker bi ailesiniz alperrcik çok şanslı

:))) oglum annesine cekmis bende ilk sevmedigimi asla sevemem hep icim huzursuz olur o insana karsi konusmasamda boyle bi onyargi olusuyor icimde neden bilmiyorum bazi insanlara karsi tabiki tavir yapmam giciklikta yapmam asla ama hislerim boyle napalim. Ben calismiyorum tatlim ev iscisi diyelim :) yemek temizlik bulasik utu ..... liste uzayip gidiyo ama en keyifli isim alper cok egleniyoruz oglumla hernekadar son gunlerde gece rahat uyutmasada eski duzenine doner insallah tez zamanda . Oglum az buyusun 1 2 sene icinde mutlaka is bakarim ama part time yari zamanli yani burda bircok kisi bu sekilde caliisyor oglumu okul cikisi gidip alabilirim o zaman yani istedigin saat calisabiliyorsun ben 2 gun calismayi dusunuyorum sadece zaten burda cocuklarin 3 yasinda okul hayatlari basliyo 3 yasindayken 3 saat gunluk okullari var kres gibi iste oyun oynuyolar aliskanliklarini gelistirmelerini sagliyorlar falan ve bu zorunlu her cocuk gitmek zorunda normal okulda 5 yasinda basliyor bizim ordaki ilkokul yani . ve en ilginc olani burda dersane diye bisey yok :) iyi dileklerin icinde tesekkur ederim amin amin insalah sizin icinde hayat hep mutluluk icinde gecsin. Burdaki hayata gelince normalden fazlaca monoton yani insanlarin bir duzenleri var ve kimse komsuluk etmez aaa gidiyimde ben bi cay icelim diyemezsin :) onlarda gelmez samimiyeti pek sevmez bu irk. ama 1 turk arkadasim var ben arada ona gidiyorum o kadar alisveris falan. burda markaetlerin bircogu berber magazalarin hepsi aksam 6 dedimi kapatir acik bulamz\zsin alisveris merkezleride kapanir 6 da mutlaka herkes evinde aksam gidicek yer yok bunlar pub a gidiyorlar ama burdaki pub turkiyedeki gibi degil ailecek gidip oturup yemek yer icerler...... ama bircok seyi cok guzel herkese esit haklar var trafikte duzen var 1 kere korna sesi yok hic ama hic duyamazsin yayanin onceligi var yolda araba seni gorunca kaldrim kenarinda sana yol vermeli mutlaka..... liste uzar gider bircok yonden tabiki avantajlari cok yaz yaz aklima gelmiyo bazilari ama sonra yine bahsederim bu arada kizinda cok seker babaya daha cok benziyor sanki .

Gunaydin canim aslinda coook erken kalktim ama alper bey sayesinde bizim odamiz sicak oluyo babamizda sicak yerde uyyamaz ter icinde kalir alperde babasi gibi bende kedi misali ne kadar sicak o kadar iyi uyurum herneyse gece saat 12 alperin butun kiyafetlerini degistim su icinde kalmisti babasi kalkti oteki yatak odasina kacti gitti hemde soylesene soylene pisiyoruz burda diye :) bende oglusumu aldim yanima yattik uyuduk diycem ama sabaha karsi 4 gibi basladi bizimkinin uyku acilmaya :) tekmeler mi dersin yatakta donmelermi neler yapiyor neler ha bide asla asla ustunu ortmez o zamanlarda ben ortuyorum o aciyor derken o kazandi bugun daha erken kalktik babayi ise yolladik kahvalti yaptik simdi gidip yukari sekerleme yapicaz 1 saat :) Sevindim ozanin evde aglamamasina aslinda masaj turu yada gym gibi hareketleri bebekler seviyor oyun saniyorlar benimde gorusum adami sevmedigi yonunde bebekte olsalar anliyorlar alperde eve gelen bi kiz var onu sevmiyor o gelince nasil ciddi bakiyor anlatamam uzanip yatiyo hic bisey yapmak istemiyor. kiz sadece oyun oynamaya caliisyor aslinda . O tanistigin aile nerden canim hastane takibindelermi bide nerden nasil tanistiniz insanlar genelde pek paylasmiyorlarya o yuzden sordum , biz haric tabi :) gorusmek konusmak isterim tabiki bende onlarla bu arada balonlari sevdimi ozan yoksa korktumu . bugun tum gun evdeyiz konusalim mutlaka ozanida ozledik bi yuzunu gorelim yaramazin bakalim neler yapiyor. hadfi gorusuruz sonra bize iyi uykularrr......

merhaba tatlım :) alper için yazdıklarını okuyunca gülmeye başladım oh olsun sana inşallah benimkide bir gün oh olsun anne sana der yani yaramazlık yapmaya başlayınca malum çocuklar kaç ay tatlı tatlı yatıp uyudular.
canım tanıştığım aile izmirde yaşıyor nasıl onları bulduğuma gelince internette geziniyordum yabancı sitelere falan girmiştim ingilizcem yok ama google sağolsun orada çeviri linkini kullanıyordum :) sonra türk ismi gözüme çarptı faceden araştırdım adamı buldum eşimi facesindende mesaj attım ve arkadaşlık isteği gönderdim:) bende azlık değilim ya neyse ama 3 ay kadar oluyor bu işi yapalı meğer adam çok faceye girmiyormuş girdiğinde benim mesajımı görmüş sağolsun hemen döndü telefon numarasını falan yazmış gerçi daha bencins kocama adamı arattıramadım bugün yarın arıycam diyor neyse
onlarında 27 aylık başak adında tatlı bir kızları var ilk teşhis olarak sma demişler ama onlar ısrarla belirtilerinin öyle olmadığını dile getirip başka testler yaptırmak istemişler ve sonuç prader willi çıkmış kızları anladığım kadarıyla daha yürüyemiyor ama yavrum sürekli hastanelerde falan yatmış onda çok ciddi boyutlarda solunum problemleri olmuş şimdi özel eğitime gidiyormuş anladığım kadarıylada dil eğitimide alıyor hergün yeni bişiler keşfediyoruz diyor kadir bey yazarken bile ne kadar mutlu olduğunu belirtiyor eşi ve kendi izmirde ziraat bankasında çalışıyormuş neyse olcay aramazsa ben aramayı düşünüyorum sana daha ayrıntılı bilgileri veririm canım.
bu arada dün msnye giremedim evimin bereketti arttı birden iki posta misafir ağırladım bide ben misafirliğe gittim baya yoğun geçti günümüz anlıycan neyse canım bugün bi aksilik çıkmazsa msn girerim çok öptüm ikinizide görüşürüz.

gönülcüm sizinde kıtkıtınız çıkıyo demek:) inci gibi dişeri ollsun poyrazın inşallah bizimkide bu hafta çıktı .fincana vuruyo kıtkıt bi hoş oluyoki

İnşallah Pınarcım ustlerde bıraz zahmet cekıcez ama dedıgım gıbı terk derdımız diş olsun..Senın prensen nasıl optuk onu..

gözün aydin gönülcüm ilk dis heyecanimizi animsadim bende ne güzel mutluluktur insallah rahat çikartir dislerinin hepsinide. Ben sadece ilk çocuguma yapmistim, dis bugdayinizi yapin bi güzelde fotolayinki yarin ölümsüz hatiralara bakmak çok keyifli olacaktir, daha nice sevinçli günlerinize insallah...
Çok teşekkür ederim.Bızım problemımız oldugu ıcın damakta ben hep gec cıkıcak dıye beklıyodum ılk gordugumde o kadar mutlu oldum kı bu kadar sevınecegımı hıc ummazdım:))Ayy tembel anneyım ben daha diş buğaayı yapmadım :))

Çok geçmiş olsun Özgür okurken ben panik oldum valla, böyle durumlarda her zaman soğuk kanlı olmak lazım ama başa gelincede ınsanın eli ayağı dolanıyor.Neyseki verilmiş sadakanız varmış tecrübeli anne olarak savmışsın belayı allah gostermesın bır daha..Kerem nasıl dustu mu atesı cimcime kızın nasıl belkı pazar veya pazartesi kar yağar oda mutlu olur:))

Gezin bakalım siz bizim yerimize de:)Sarı civcivim nasıl fizik hareketlerınız nasıl gıdıyor bakalım..Poyrazdan fazla yazamıyorum malum uyku duzenımız dalgalı dişten hafif mızırdanmalar:)gorusuruz optuk sızı

Naber Havvacım Alper nasıl umarım ıyısınızdır,
Ben sana bosuna demıyorum su uykusuzluğa çare bulalım dıyeeeee:))Fazla nete gıremıyorum gırdıgım zaman ınsallah skypeden gorusuruz optuk sızı...

X