- 30 Nisan 2009
- 302
- 9
- 44
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun benim kızıma da Jobert sendromu var dediler ancak genetik tetkikte çıkmadı size ne gibi tahliler yapıldı?konuşamıyor ve söylenenleri çoğunu anlayamıyor. İlk aylarda kas gevşekliği ile başladı rahatsızlığımız herşeyi geç oldu yürümesi oturması ve başını tutması. O kadar yıpratıcı bir süreçten geçtik ve kendimi o kadar suçladım ki hayatla bir ara tüm ipleri kopardım. Duyduğum her doktora gittim. Ama çoğu bu çocuktan bişey olmaz nereye gidersen git zeka yaşı 5 yaşı geçmez dediler. Hiçbir zaman yılmadım 4 yaşında bulduk doktorumuzu tam olarak diyebilirim. Şimdi hergün minicik adımlarla gelişmeye başladı allahıma çok şükür. Hiç unutmam ilk kez parkta bir çocuğun elini tuttu kızım allahım ne mutluluktu benim için ancak kısa sürdü annesi koşarak geldi ve çocuğunu kucağına aldı zarar vermesinden korktu. Halbuki benm yanındaydım buna izin vermeyi bırakın kızımın sadece sevgi göstermesinden başka niyeti yoktu. O günden sonra bir daha birinin elini tutmak istemedi. İnsanlarımız çok anlayışsız. zaten kızım da hisleriyle belli ediyor artık kendine hor bakan biri evimize geldiği zaman zabdedemiyoruz onu inanılmaz yaramazlık yapıyor. Bizler engelli annesi olarak çok şanslıyız. Çünki bizim çocuklarımız minicik bir gelişme gösterdiğnde dünyanın en mutlu insanı oluruz. Bir oğlum daha var 3. kardeşı düşünüyorum bazen ama yaşım 36 hipotiroidi olduğumdan bir de en önemlisi onları ihmal ederim diye korkuyorum. Ayrıca gelecek korkusu da çok yaşıyorum. Allah hepimize sağlık versin.
Selamlar hosgeldin aramiza , kiziniza suan konulan bir teshis varmi metilasyon testi 99 oraninda kesin sonuclar veriyo o testle bakildimi kizinizin kromozom analizine ? insallah en hafif etkilerle buyur prenses. Ruh halini anliyorum ben o durumu birkac hafta kadar yasadim cok dogal insani bir durum isyan aci suclama bunalim stres aglama krizleri inkar etme ... daha uzayan bissuru ruhsal durum .. Bunlari bir tarafa birakmali gunun ve cocuklarinin keyfini cikarmalisin tabiki etrafinda ki insanlarin duyarsizligi oldukca yipraticidir bircok kisi egitimden yoksun duygusal manada acik olmadigindan onyargili yaklasirlar .insallah yakin zamanda dogru sekilde bilincli bir topluma kavusuruzda boyle insanlar azalir. benim oglum 9 ay 1 haftalik ve suan normal yasiti bebeklerden farkli yok tabiki cok emek verdim bu benim sorumlulugum annelik gorevim tipki seninde oldugu gibi lutfen hicbir sekilde moralini bozma allahim buyuk ondan baska kimse bilemez yarinlarda bizim icin neler olucagini .Kardesiyle iliskileri nasil genelde evde kardescok iyidiir konusma becerisi gelismesi icin ama senin icin tabiki zor oluyordur cocuklar ve ev isi bir arada. kizin suan tam olarak kac yasinda ozel egitim aliyormusunuz ?