Arkadaslar çok garip biliyorum ama ilk defa göğüs ölçülerimi almak için mezura aldım elime :
Göğüs altı ölçüm 76 cm
Göğüs üstü 82 cm
82-76 = 6 cm < 6,5 cm demek ki A Cup mişim
Göğüs cevrem 76 olduğu için 80 beden sütyen sayılırım ama bazı durumlarda 75te kullanabiliyorum tabii.
Kendi Cup'ınızı öğrenmek istiyorsanız bu yazı çok faydalı olacaktır bir bakın derim:
http://www.kadinlarkulubu.com/meme-...tyen-bedenimizi-bulmak-icin-yapilacaklar.html
Arzum'a bu aydinlatici yazısı için çok teşekkürler.
Evet canım sütyen bedeninin bulmuşsun.Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana,ben teşekkür ederim canımcıgımm..Gögüs altı bedenin 76cm çıkmış,zaten 75 cm den sonra 80 bedene geçiş yapıyor yani çok yakın oldugu için bazı sütyen modellerinde 75 de olur 80 de.Benimde gögüs altı ölçüm 73 cm,normalde 75 beden benim sütyenim ama bazı modellerde kesimlerde 80 bedende oluyor.Sana bir detay veriyim alt bedenini küçük tutarsan üst cap ölçün büyür.Yani örnegin sen diyorsunya 75 benim sütyen ölçüm ama bazen 80 de oluyor diye..75 a cup sütyen gögüslerini biraz daha sıkar,üst lobunu dolgunlaştırır,80 deden a cup sütyen kullanırsan gögüslerin sütyenin içinde daha rahat olur,hatta 80 aa cup sütyen kullanırsan 75 a sütyendeki aynı görüntüyü verir.Ben bazen 75 d cup sütyen bulamıyorum o zaman satıcı kız bana 80c cup sütyeni denetiyor,oda oluyor tabi..Bilmem anlatabildimmi [/QUOTE
Anlamadığım birşey var burda: göğüs kafesin benimkinden darmış. Nasıl sığdı 400 cc lik memeler o göğüs kafesine??? :)))) Hep diyorsunuz ya göğüs kafesin dar ise fazla büyük cc kullanmaz doktor... O halde bana küçük cclerden bahsetti doktorlar?
canim benim hayirli olsun.hersey cok guzel olacakhic korkma stres yapma.doktorun kac cc takacagini soylemedimi
Evet canım sütyen bedeninin bulmuşsun.Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana,ben teşekkür ederim canımcıgımm..Gögüs altı bedenin 76cm çıkmış,zaten 75 cm den sonra 80 bedene geçiş yapıyor yani çok yakın oldugu için bazı sütyen modellerinde 75 de olur 80 de.Benimde gögüs altı ölçüm 73 cm,normalde 75 beden benim sütyenim ama bazı modellerde kesimlerde 80 bedende oluyor.Sana bir detay veriyim alt bedenini küçük tutarsan üst cap ölçün büyür.Yani örnegin sen diyorsunya 75 benim sütyen ölçüm ama bazen 80 de oluyor diye..75 a cup sütyen gögüslerini biraz daha sıkar,üst lobunu dolgunlaştırır,80 deden a cup sütyen kullanırsan gögüslerin sütyenin içinde daha rahat olur,hatta 80 aa cup sütyen kullanırsan 75 a sütyendeki aynı görüntüyü verir.Ben bazen 75 d cup sütyen bulamıyorum o zaman satıcı kız bana 80c cup sütyeni denetiyor,oda oluyor tabi..Bilmem anlatabildimmi [/QUOTE
Anlamadığım birşey var burda: göğüs kafesin benimkinden darmış. Nasıl sığdı 400 cc lik memeler o göğüs kafesine??? :)))) Hep diyorsunuz ya göğüs kafesin dar ise fazla büyük cc kullanmaz doktor... O halde bana küçük cclerden bahsetti doktorlar?
Ama atladıgın bir yer var,benim gögüs yapım yani şekli geniş.O yüzdende gögüslerim birbirine yakın,arası çok açık degilAyrıca tabanı orta profil olan protez kullanıldı,tabanı çok geniş degil ama hıgh profil yani ileri dogru yüksekligi olan..Sen bunları hiç kafaya takma tatlım,doktorumuz senin gögüs şekline göre protezi kullanacaktır,sen sadece ne kadar büyüklükte bir gögüs istedigini iyice anlat Hasan beye ki ameliyattan sonra boyut konusunda mutsuzluk yaşama..Senin kendini çok iyi ifade etmen gerekiyor,gerisini doktoruna bırak.Ameliyatta bütün protez çeşitleri oluyor zaten,ameliyathaneye girmeden sakinleştirici igne yapıyorlar,eger çok fazla etki etmezse ve kafan ayık girersen içi sıvı dolu kocaman bir kutu içinde denenecek silikonları göreceksin..Hepsi boy boy,çeşit çeşit..Onları o sudan çıkarıp kocaman bir masaya sırayla diziyorlar,ameliyat esnesındada deneniyor.Hangisi vücuduna gögsüne yakışırsa ve nasıl bir boyut istiyorsan ona göre yakışan boyutun açılmamış kutusundakini açıp gögsüne koyuyorlar.Zaten ameliyattan sonrada odana silikon kutunu sana veriyorlar garanti belgenle beraber..Hadii, geri sayım başladı,çok az kaldı..Allahın izniyle mutlu mesut bir biçimde aramıza döneceksin canım..Herşey gönlünce olsun inşallahh..
Ama atladıgın bir yer var,benim gögüs yapım yani şekli geniş.O yüzdende gögüslerim birbirine yakın,arası çok açık degilAyrıca tabanı orta profil olan protez kullanıldı,tabanı çok geniş degil ama hıgh profil yani ileri dogru yüksekligi olan..Sen bunları hiç kafaya takma tatlım,doktorumuz senin gögüs şekline göre protezi kullanacaktır,sen sadece ne kadar büyüklükte bir gögüs istedigini iyice anlat Hasan beye ki ameliyattan sonra boyut konusunda mutsuzluk yaşama..Senin kendini çok iyi ifade etmen gerekiyor,gerisini doktoruna bırak.Ameliyatta bütün protez çeşitleri oluyor zaten,ameliyathaneye girmeden sakinleştirici igne yapıyorlar,eger çok fazla etki etmezse ve kafan ayık girersen içi sıvı dolu kocaman bir kutu içinde denenecek silikonları göreceksin..Hepsi boy boy,çeşit çeşit..Onları o sudan çıkarıp kocaman bir masaya sırayla diziyorlar,ameliyat esnesındada deneniyor.Hangisi vücuduna gögsüne yakışırsa ve nasıl bir boyut istiyorsan ona göre yakışan boyutun açılmamış kutusundakini açıp gögsüne koyuyorlar.Zaten ameliyattan sonrada odana silikon kutunu sana veriyorlar garanti belgenle beraber..Hadii, geri sayım başladı,çok az kaldı..Allahın izniyle mutlu mesut bir biçimde aramıza döneceksin canım..Herşey gönlünce olsun inşallahh..
Kabus gördüm bu gece . Ameliyattan bir cıkmışım ki göğüslerim çok küçük olmuş. Ağlıyorum ağlıyorum saga sola dönüp vuruyorum. Sonra kızkardeşim uyandirip sakinlestirdi beni. Çok etkilendim çok heyecanlıyım .
Ameliyata kac gün kaldı heyecan durumun nasıl benim 18 günüm var her geçen gün daha da heyecanlanıyorum.:18:
Benimde 2 gün kaldı ameliyatıma.. Birde beni düşün :) duygu karmaşası yasıyorum endişe sevinç korku umut ...
Umarım pişman olmam.
Benimde 2 gün kaldı ameliyatıma.. Birde beni düşün :) duygu karmaşası yasıyorum endişe sevinç korku umut ...
Umarım pişman olmam.
hersey gonlunce olsun canım benım...
Umarım pişman olmam.
Henüz görüşmedim. İlk yazımda yazdım 3 farklı doktorun görüşünü . 2si en fazla 380 cc bir tanesi de 325 cc dedi. Bende merak ediyorum aceba doktorum ne diyecek diye çünkü görüşmenin ertesi günü hemen ameliyat olucam
Canım sanırım artık Türkiyedesin ve bugün doktorumuzla görüşmen var..Yarında inşallah hayırlısı ile ameliyatın..Herşey gönlünce olsun inşallah,lütfen bize gelişmelerden haberdar et,doktorumuzla neler konuştunuz sana ne önerdi çok merak ediyorum.Özelden bana ismini yaz,yarın inşallah yanına hastaneye ziyeretine gelirsem ismini bilmem lazım yoksa seni bulamam..SEnden haber bekliyorum..çok çok öpüyorum herşey gönlünce olsun bebegimm...
pardon tatlim cok yogun oldugumdan anca sabahlari biraz girip cikiyorum oyuzden mesaji yazarken birinci sayfani okumamistimama bugun bastan okudum.
yarin ameliyat gunun.hic endise stres yapma hem bence cok sanslisin turkiyenin en iyi doktorlardan birine ameliyat olacaksin. relax ol hersey cok guzel olacak guzel bir enerjiyle gir ameliyata. hadi canim guzel haberlerle gel bekliyorum.ha bu arada kucuk mucuk yapayim deme yapmisken hani degsin. sana rakamlar buyuk gelmesin mesala benim 390 ama oyle abarti bir buyukluk degil hatta keske biraz daha olsaydi bile diyorum.
Canım su an oteldeyim yeni uyandım :) az sonra görüşmeye gideceğim. Çok heyecanlıyım neredeyse hiç uyumadım. Buraya ameliyat olmuş insanlar da geliyor gördükçe icim daha fena oluyor stresten İnan karnım ağrıdı. Umarım hersey güzel gelişir aksam gelince detaylı bilgileri veririm canlarım.
Bu arada İstanbul nefis, gezemeyecek olmam beni çok üzüyor. Bu sehirde yaşayan herkesi çok kıskandım :)
Neyse asıl konumuza donelim, ameliyat dıyorduk evet yarın . Ve ben çok heyecanlıyım !
Umarım pişman olmam.
canım amelıyatın bugun mu yarın mı emın olamadım.ınsallah ıstedıgınden bıle guzle olur.cok mutlu olursun seker.sana bol sans dılıyorum.haberını merakla beklıyorum canımmm
bol sans
Pomelo Arkadaşımız yarın ameliyat oluyor Allahın izniyle inşallah..Bu gün ameliyat öncesi görüşmesi yapılacaktı..Bakalım neler olacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?