polikistik overli olup hamile kalanlar yardim

Slm arkadaşlar Nasılsıniz ben pazartesi doktora gittim gonalf iğne verdi arti Klomen verdi hapi iğneden bir saat one iki tane iç dedi bu ilaçları benim gibi kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini bekliyorum
İki ilaç çok yüksek doz olur bana kalırsa ilk defa mı deneme yapıyorsunuz. Ben 3. Denemedeyim klomeni bu denemede 2 ye çıkarttı

Ama doktorlara da guvenmeyeceksek napacaz bu cozulmesi gereken bi sorun bizim icin benim doktorum dger kadinlara gore cocuk olmama orani yuzde 10 demisti biraz daha zor oluyor demisti

Bu polikistik over sonradan oluşur mu doktorlar hayır oluşmaz diyorlar ama ben ilk evlendigim zamanlarda Böyle bir sorunum yoktu hatta 2 kerede hamilelik yaşadım sonra ankara da normal kontrol için doktora gittiğimde bana polikistik over dedi hatta ççocuğun da olmaz demişti benim bir oğlum var deyince cok şaşırdı duzenli adet görüyorum hiçbir problemim de yok dedim bir kez daha şaşırdı tabi poliktik overı duyunca ben bir sürü doktara gittim her gittiğimde hormon tahlilleride yapıldı ve sonucunda sadece görünümün böyle olduğu klinik bir vaka olmadığım yumurtlama dahil adet problemimde olmadığı kanaatine varıldı çok tuhaf şeyler yaşıyorum valla anlamadım gitti zaten genetik diyorlar Bizim ailede poliktik overlı kimsede yok bu doktorlara Bir anlam veremiyorum aartık.
Ben bu konuyu cok arastirdim yaklasik 10yildir bu soruni yasiyorum ben ilk evlendigimde benimde bir sorunum yoktu taki kilo almaya baslayana kadar pkonunda cesidi var herkesde adet duzensizligi olmuyor ve bence siz sansli kesimsiniz ben ilac kullanmasam 6 ay adet gormiyorim kizimada tedaviyle hamile kaldim erkeklik hormonum yukseliyor ve buda killanma ve yaglanma yapiyor cok sıkıntılı simdi yine okinci bebek icin tedavi goruyorum 2 senedir olmadi bir turlu yumurtlanmanda bir sorun yoksa hamile kalmanda kolay olur insallah vanım

Ama doktorlara da guvenmeyeceksek napacaz bu cozulmesi gereken bi sorun bizim icin benim doktorum dger kadinlara gore cocuk olmama orani yuzde 10 demisti biraz daha zor oluyor demisti
Aslinda kilo porblemi varsa ki bazilarinda oda olmuyor kilo verilince duzeliyor birazda olsa birde benim bu sefer gittigim doktor pko zaman gectikce ilerliyormus malesef bir tedavisi yok kilo varsa doktorlar kilo verin diyor cocuk dusunmuyorsan dogum kontrol hapi veriyorlar

mrb arkadaslar bende pko var dedi doktorum klomen kullandim ise yaramadi gecen ay menopur ve pregnly catlatma ignesini kullandim tedavi iyi gecti ama hamile kalamadim bu ay tekrar menopura basladim pazartesi yine gidicem bu konuda veya pko lu olup hamile kalanlar neler yapti yardimci olurmusunu lutfenn
Ben de pko hastasıyım canım gonal f ve ovitrelle iğne tedavisi gördüm arkasından da aşılamam oldu ilki tutmadı ikincide hamile kaldım ama küçük ayrıntılara dikkat etmek gerekiriyor mesela çatlatma iğnesini vurduktan 3 gün sonra catliyordu benim yumurtam ona dikkat ettim çatlatma iğnesini vurdugun gün ilişkiye gir ve gün aşırı bir hafta devam et ilişkiden sonra belini yüksekte tut yumurtan sağda ise sağ tarafina yat sperm sağ tupune gittgitsin ki yumurta ile karsilassin ve yarım saat yat 1 saat de olabilir bunlar küçük ama önemli şeyler ben ilk asilamamda nasılsa sperm var diye ilişkiye girmemistim ve kaçırdım ikincide perşembe sabah aşılamam oldu cuma aksami yumurtam catladi cumartesi sabahı ilişki oldu yumurtam sagdaydi sağ tarafıma 45 dk yattım ve hamile kaldım darısı başına inşallah

Bu rahatsızlık herkeste farklı belirti veriyor benim ablamda da var aynı sorun ama çocuğu var 2. Kez de hamile kaldı demek istediğim bu doktora güvenmeyin demiyorum ama kimsenin elinde net bir veri yok. Bugün eğri dediklerine yarın doğru diyorlar

Ben de pko hastasıyım canım gonal f ve ovitrelle iğne tedavisi gördüm arkasından da aşılamam oldu ilki tutmadı ikincide hamile kaldım ama küçük ayrıntılara dikkat etmek gerekiriyor mesela çatlatma iğnesini vurduktan 3 gün sonra catliyordu benim yumurtam ona dikkat ettim çatlatma iğnesini vurdugun gün ilişkiye gir ve gün aşırı bir hafta devam et ilişkiden sonra belini yüksekte tut yumurtan sağda ise sağ tarafina yat sperm sağ tupune gittgitsin ki yumurta ile karsilassin ve yarım saat yat 1 saat de olabilir bunlar küçük ama önemli şeyler ben ilk asilamamda nasılsa sperm var diye ilişkiye girmemistim ve kaçırdım ikincide perşembe sabah aşılamam oldu cuma aksami yumurtam catladi cumartesi sabahı ilişki oldu yumurtam sagdaydi sağ tarafıma 45 dk yattım ve hamile kaldım darısı başına inşallah
Darisi basimiza:KK43:(((

Ist
Bu rahatsızlık herkeste farklı belirti veriyor benim ablamda da var aynı sorun ama çocuğu var 2. Kez de hamile kaldı demek istediğim bu doktora güvenmeyin demiyorum ama kimsenin elinde net bir veri yok. Bugün eğri dediklerine yarın doğru diyorlar
Iste bu yuzden umudumu kaybetmek uzereyim:KK43:((((

Ist

Iste bu yuzden umudumu kaybetmek uzereyim:KK43:((((
Umudunuzu kaybetmeyin Allah nasip ederse olur inşallah. Herşeyin bir zamanı var hayırlısını isteyin. Olmaz diye bişey yok hiçbir şekilde çocuğunuz olmaz denen insanlar bile hamile kalıyor. Kim ne dese boş en iyisini Allah bilir..

İki ilaç çok yüksek doz olur bana kalırsa ilk defa mı deneme yapıyorsunuz. Ben 3. Denemedeyim klomeni bu denemede 2 ye çıkarttı

Canim benim bu üçün cu ayim ilk iki ay Klomen kullandım günde üç defa ama gelişmedi bu ay igneye başladım gonalf kullanıyorum onun yanında günde iki tane de Klomen iç dedi doktorum

Arkadaslar bu klomen igne vs.bunlar ne oluyor hep okuyorum buralarda ama anlamadim tam olarak yani ise yariyor mu.ben de pcoluyum 5 aydir deniyoruz cocuk olmadi sogan ve incir denedgm halde.artik p.tesi doktora gtmeyi dusunuyorum randevu aldim bana da mi bu ilaclardan verecek ise yarar mi off cok mutsuzum:KK43:

kızlar ben pko luyum her türlü belirtisini yaşadım .tüylenme kilo alma adet düzensizlği.ama hiç ilaç kullanmadım bekarken hiç önemsemedim hatta adetlerin gecikmesi işime geliyordu.evlendiğimizin 2 ayı korunmayı bıraktık..... 4. ayımda kimyasal gebelik geçirdim 5. ayımda tekrar hamile kaldım.şuan miniğim 9 haftalık :) rabbim sizlerede nasip etsin en yakın zamanda.biraz kafa rahatlığı gerekiyor sanırım.ben hiç bir tedavi görmedim adetlerim kendiliğinden düzene girdi.o kürlerden hiç kullanmadım soğan maydanoz vs. ama inofolic içiyordum bi arkadaşım önermişti.bende size tavsiye ediyorum.

kızlar ben pko luyum her türlü belirtisini yaşadım .tüylenme kilo alma adet düzensizlği.ama hiç ilaç kullanmadım bekarken hiç önemsemedim hatta adetlerin gecikmesi işime geliyordu.evlendiğimizin 2 ayı korunmayı bıraktık..... 4. ayımda kimyasal gebelik geçirdim 5. ayımda tekrar hamile kaldım.şuan miniğim 9 haftalık :) rabbim sizlerede nasip etsin en yakın zamanda.biraz kafa rahatlığı gerekiyor sanırım.ben hiç bir tedavi görmedim adetlerim kendiliğinden düzene girdi.o kürlerden hiç kullanmadım soğan maydanoz vs. ama inofolic içiyordum bi arkadaşım önermişti.bende size tavsiye ediyorum.
Cok sag olasin paylasimin icin canim benim insallah Allah bize de hayirlisiyla nasip eder

Ah keske bende hep kendiliginden olucak dedim 2 yildir tedaviyi hep erteledim basladiklarim bi sekilde yarim kaldi zaten umursamadim babamı kaybettim aehir degistirdik hic aklima getirmedim ama her gecen gun kotuye gitti 5 ay adet olmadim simdi bu ay basladim tesaviye ama olmazsa yine ara vericem sanirim doktorumda bana inofolic verdi bu ay olmazsa bir dahaki ay sadece onu kullanmayi dusunuyorum

Ah keske bende hep kendiliginden olucak dedim 2 yildir tedaviyi hep erteledim basladiklarim bi sekilde yarim kaldi zaten umursamadim babamı kaybettim aehir degistirdik hic aklima getirmedim ama her gecen gun kotuye gitti 5 ay adet olmadim simdi bu ay basladim tesaviye ama olmazsa yine ara vericem sanirim doktorumda bana inofolic verdi bu ay olmazsa bir dahaki ay sadece onu kullanmayi dusunuyorum
inşallah işe yarar inofolic.doktor kontorü kesinlikle gerekiyor.bende gitmiştim doktora.ama henüz çok yeni olduğumuz için doktor sadece utrasonla baktı önemsenecek düzeyde değil dedi benim adetlerim en fazla 1 hatfa gecikirdi bazende 10 gün falan.belki cidden ileri değildi ama işte gerçekten bazen her şeyin bir zamanı var demek lazım en yakın zamanda gelir inşallah bebeğiniz tüm bu sıkıntıları unutursunuz her şey geride kalır :)

Olayin pskolojik boyutu beni 5 ayda cok yipratti yillarca diyen arkadaslari dusunemiyorum ya da ben cok takiyorum ama bu bi dongu gbi istedikce kilo aliyoruz kilo aldikca hamile kalamiyoruz kalamadikca psikoljmz alt ust oluyor bu surecten kurtulmak istiyorum Allahim duy sesimizi

O
Canim benim bu üçün cu ayim ilk iki ay Klomen kullandım günde üç defa ama gelişmedi bu ay igneye başladım gonalf kullanıyorum onun yanında günde iki tane de Klomen iç dedi doktorum
Ozaman normaldir heralde benim de gelişmedi hiç yumurtam busefer klomeni 3 e çıkartacak o da olmazsa iğneye o da olmazsa tüp beneğe geçilecek inşallah gelişir yumurtan hayırlısıyla çocuk sahibi olursun

Arkadaslar bu klomen igne vs.bunlar ne oluyor hep okuyorum buralarda ama anlamadim tam olarak yani ise yariyor mu.ben de pcoluyum 5 aydir deniyoruz cocuk olmadi sogan ve incir denedgm halde.artik p.tesi doktora gtmeyi dusunuyorum randevu aldim bana da mi bu ilaclardan verecek ise yarar mi off cok mutsuzum:KK43:
Siz baştan unutsuzluğa kapılmışsınız önce psikolojinizi düzeltin rahat olmak kafaya takmamak çok önemli bu süreçte klomen hap şeklinde bir ilaç doktorlar ilk etapta adrtin 5.gününde klomen kullandırmaya başlıyor genelde yumurta geliştirmek için ilacı içiyorsunuz sonra 3-4 günde bir ultrasonla yumurta takibi yapıyor yumurta gelişip büyüyünce bazıları çatlatma iğnesi kullandırtıyor ve eşinle birlikte oluyorsun

X