polikistik over'ı olup hamile kalan bayanlar

72kiloyum cnm ben cok demi kilom;( 1.65boyum war bilemedin 1.67
bende pcosluyum daha önce yazmıştım sana kendim çok çektiğim için pcoslu kimi görsem yazmak istiyorum umut olurum belki diye kilo önemli canım özellikle göbek çevresi yağlanması yumurtlamayıda etkiliyo bende glifor 1000mg sabah-akşam 4 ay kullandım ve bu arada diyet yaptım aç gezdim desem yeridir boyumuz aynı bende 71 kiloydum 63 e düştüm sonrada hamile kaldım Rabbime şükürler olsun

ilk çocuğum 2015 nisan doğumlu. o zaman pko varmıydı bilmiyorum. şimdi 9 haftalık gebeyim. 8 ay önce annem vefat etti. stresten adetim düzensizleşti. hamile kalmadan önce 2 ay boyunca adet olmadım. sonra bir ay içinde 3 kez adet oldum. dr pko hastasısın dedi. çok üzüldüm.çünkü 2. bebeğimi istiyordum. ama bir sonraki ay da adetim gecikince dra gittiğimde hamile olduğumu öğrendim. üzülmeyin stres yapmayın. herşeyin başı stres. rabbim isteyince neler olmaz ki.

Merhaba arkadaşlar :) Ben de kendimi bildim bileli pcos tan muzdaribim. İlk gittiğim doktor rahatsızlığıma isim koymadan kısaca açıklamış ve tedavi olmazsan çocuk sahibi olmada sıkıntı yaşarsın demişti. Bunu duyanınız varsa ki vardır ne kadar yıkıcı olduğunu bilirsiniz. Sonra sürekli internetten araştırma yaptım ve rahatsızlığımın bi ismi olduğunu öğrendim. Sonraki gittiğim doktor da aynı şeyi söyleyince emin oldum. Ve bana doğuştan böyle olduğumu, tedavi edilemeyeceğimi söyleyince iyice moralim bozuldu. O noktadan sonra kendimi hep benim zor çocuğum olacak ya da hiç olmayacak diye bi nevi şartlandırdım. Bu süreçlerde hep doğum kontrol hapları kullandım hiç fayda etmedi. Ki bu yaklaşık bi 7-8 seneye tekabül ediyor. Beş ay önce de evlendim ve aynı düşünceyle korunmayı dahi göze alamadım. Nasılsa belli ki uğraşacağım, şansım az falan diye düşündüm. Düğünden 2 ay kadar sonra doktora gittim. Genel bi kontrol amacıyla. O da pcos dedi. Alttan muayene etti ve gebelik de görmedi. İki aydır adet olmadığım için tarlusal verdi. Sonra da doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi. Tarlusal bitince kahverengi akıntım geldi. Birkaç gün devam etti ama adet olmadım. Bu sitede çokça zaman geçirdiğim için tarlusal kullanıp hamile kalan kadınların hikayelerini bolca okumuştum :) Bu yüzden şüphelendim ve test yaptım. Çift çizgiyi gördüğümde çıldıracak gibiydim. Hem ağlıyordum hem gülüyordum. Benim için hiç beklenmedik bir şeydi :) Hatta ilaç kullanmaya başlayınca eşime bile durumumu açıkça anlatmış ve zor hamile kalabileceğime dair onu da hazırlamıştım. Çok şükür Rabbim bizi bekletmedi :) Sakın ola olumsuz düşünmeyin. Sağlıklı insanların bile aylarca çocukları olmayabiliyor. Pcos tıbben şansımızı azaltıyor gibi görünse de imkansız diye bir şey yok. Asla umudunuzu yitirmeyin. Bebişleriniz belki sizi biraz bekletecek, biraz yoracaktır ama Allah'ın izniyle bir gün onlara kavuşacaksınız :) Bol bol dua edin, daima pozitif düşünün ve asla umudunuzu yitirmeyin :) Uzun yazdım için özür diliyorum ama böyle hikayeler bana hep umut olmuştu, belki size de olur diye düşündüm :)

Mrb kızlar malesef bendede poliskistik over varmıs doktorum be kadar bir sorun yok desede tıpda yaptırdım testler sonucu pco oldumu ögrendim canım cok sıkkın ogluma kardes şstiyordum 7 aydır ondan olmazmıs dogum kontrol hapı kullan dedi olmazsada ilac verdi suya koyup içmem için agrılarım cok oluyor diye şimdi ben napım coookkkk üzgünüm hemdeeee cokkkk

Pkodan agrimis oluyomus bende pko yum.kilon varsa vermeye çalış kafana takma bence çoğu kadında var ya bitkiselseylerden oluyo bebekleri yada doktorun verdiği klomen aşılama ben hep böyle okudum araştırdım yani buay soğan suyu yaptım bende günüm geçiyo bakalım kısmet. İlk öğrendiğimde bende çok üzüldüm ama hersey kismet Allah ol derse olur.

Öyle canım agrım vardı sürekli demiştim doktoruma yok bişey deyp durdu bir oglusum var ama ogluma kardes dedim lekelenmem var 3 gündür test yaptı birseyde cıkmadı adetimde ayın 11rine bakalım olacammı ya biley sorcam gebelik ne zaman yerlesmeden sonra belli olur kızlar hani yanılma payı varmı 3 gündür lekelenmem var bugünde test verdim cıkmadı acaba adet öncemi belli opmazmı günüm gecerse hamile kalma ihtimalim varmı ki gerci göbegim cıktı ama gögüslerde agrı falanda yok anlamadım gitti hayırlısı napalım

Ya bugün yaptıda bişey yok dedi gebelik falan ama ondan önce agrım cok olunca persembe gittim persembe aksamı bir lekelenme yasadım bugünde test verdim beta hcg de istemişti gbelik yok dedi lekelenmede kistlerden olabilşr ara ara olacak çünkü polikist over var dedi benim ilk defa lekelenmem oldu ama kafamada takıldı hani olabilirmi diye ayın 11 rini bekleyim barı gecerse adet tarihşm test alıp yaparım yoksada nasip kısmet rabbimim dedigi olur

Merhaba iyi akşamlar ben de bugün doktora gittim pkoluyum bir haftadır karın ağrısından bir hal oldum sürekli kahverengi akıntım oluyor pko dan dolayı sanırım adetlerim de aşırı düzensiz kanda gebelik testi yaptırdım negatif adet söktürücü yazdı hormon testi yapılacak acaba özel hastanede hormon testi fiyatları hakkında bilginiz var mı ?

Valla canım özel hasteneyi bilmiyorum ama ben bir ay önce devlet hastanesinde bütün hormon falan testlerini yaptım bir sıkıntı yok demişti bir iki hafta içinde tekrar kasıl agrısıyla gittim folikül kist var dedi ve en sonunda tıpa gittim lekelenmem var dedim pco olabilir deyip bütün testleri yaptı ve malesef pco dedi akıntımda bitti sayılır acıl bir renge döndü ama benim ilk defa basıma böyle bir sey geldi inan bana istersen tıp fakültesine git yaptır tam kesin net birsey demezse özele git bende öyle yapcam dogum kontrol hapı kullan dedi ama bu hastalıgın caresi yokmus düzene girse bile yine eskisi gibi olırmus ben düzenli adet olan biriydim ve onların verdigi ilaclar yüzünden oldu birazda yapabilcem birsey yok dedi sadece agrışarım için bir ilac yazmıs vede bir toz icecek seklinde birsey önerdi ama daha almadım ne diyim ki bacım biraz uzun oldu ama Allah sifamızı versin insallah

arkadaşlar pkolu olupta hamile kalmanın tek yolu zayıflamak ve kafaya takmamak diğer ilaçlar kürler falan boş herkeste işe yaramayabilir ama zayıflama %300 çözüm

Bndede pko var cok fazlaymış minik minik ve yumurtlama gününde kontrole çağırdı yumurtalarımın tembel ve küçük olduğunu söyledi yazz verdi 2.reglinde gel 5.günü klomen verceğini söyledi 5yıllık evliyim zamanında gitmedim tedaviye çünkü düşünmedik maddi açıdan gücümüz yok dedik çalışıyorduk simdi etrafımızdaki her cift dogurmaya başladı bizden cok sonra evlenenler bile 1yıllık 3aylık evli olan ciftler hep çocuk sahibi olmaya başladı e bizimde yaş oldu 30 hali ile dank etti artık kafamıza:) simdide olsun diye uğraşıyoruz bakalim allah isteyen hepimize nasip etsin cok dusunmemeye çalışsamda gebe haberi aldıkça düşünmemek elde olmuyor:)

Valla 50 kiloyum oda daha yeni oldum Fazla kilomda yok daha öncesinde 4 yıl önce demişti oglumda pko diye bir hafta sonra ogluma 1 aylık hamile oldugumu ögrendim bugüne kadar hiç bişey yoktu lekelenmede olmak üzere bir iki hafta içinde yaptım testlerde hersey yolunda yumurtlama vs demişti doktorum kasık agrısıyla gittim pko var dedi bende de haliyle hangisine inanacamı sasırdım sürekli bir ilaclar verdi sacma sapan doktorum belki ondan bile olmus olabilir dedi kistlerin acıkcası artık akısına bıraktım inanın kızlar pkosuda bilmem neyide umrumda degill

Bende Pco hastasıyım. 12 yaşından beri düzensiz adetlerim olurdu ağrılı ve sancılı. 20 yaşına geldiğimde 4 ay adet olamamaya başlamıştım. 24 yaşında kpss stresi yaşarken durmayan kanamalarım oldu ve ilk teşhis o zaman konuldu pco. Derin Kösebaya gittim. Yumurtalık tembelliğin var. Evlenince geçer. Hiç korunma dedi. Yasmin ilacını kullandım 7 ay. Sonra bıraktım yan etkileri çoktu. Ardından 26 yaşında evlendim. 2 senedir korunuyorum yazz ilacıyla. Ağustos ayında korunmayı bıraktım. Doktorum adetimin 5. Gününde klomen verdi günde 2 tane aldım. Bu ilaçların yanı sıra inofolic ve gliforr verdi. 66 kilodan kısa sürede 60 kiloya düştüm. 9 eylülde (adetimin 23. Günü) progesteron testi oldum. Sonuç 40 ve üzeri çıktı. 15 eylülde adet olmazsam gebelik testi yapacağım. Doktorum umutlu. Inşallah hamileyimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…