Merhaba arkadaşlar :) Ben de kendimi bildim bileli pcos tan muzdaribim. İlk gittiğim doktor rahatsızlığıma isim koymadan kısaca açıklamış ve tedavi olmazsan çocuk sahibi olmada sıkıntı yaşarsın demişti. Bunu duyanınız varsa ki vardır ne kadar yıkıcı olduğunu bilirsiniz. Sonra sürekli internetten araştırma yaptım ve rahatsızlığımın bi ismi olduğunu öğrendim. Sonraki gittiğim doktor da aynı şeyi söyleyince emin oldum. Ve bana doğuştan böyle olduğumu, tedavi edilemeyeceğimi söyleyince iyice moralim bozuldu. O noktadan sonra kendimi hep benim zor çocuğum olacak ya da hiç olmayacak diye bi nevi şartlandırdım. Bu süreçlerde hep doğum kontrol hapları kullandım hiç fayda etmedi. Ki bu yaklaşık bi 7-8 seneye tekabül ediyor. Beş ay önce de evlendim ve aynı düşünceyle korunmayı dahi göze alamadım. Nasılsa belli ki uğraşacağım, şansım az falan diye düşündüm. Düğünden 2 ay kadar sonra doktora gittim. Genel bi kontrol amacıyla. O da pcos dedi. Alttan muayene etti ve gebelik de görmedi. İki aydır adet olmadığım için tarlusal verdi. Sonra da doğum kontrol hapı kullanmamı söyledi. Tarlusal bitince kahverengi akıntım geldi. Birkaç gün devam etti ama adet olmadım. Bu sitede çokça zaman geçirdiğim için tarlusal kullanıp hamile kalan kadınların hikayelerini bolca okumuştum :) Bu yüzden şüphelendim ve test yaptım. Çift çizgiyi gördüğümde çıldıracak gibiydim. Hem ağlıyordum hem gülüyordum. Benim için hiç beklenmedik bir şeydi :) Hatta ilaç kullanmaya başlayınca eşime bile durumumu açıkça anlatmış ve zor hamile kalabileceğime dair onu da hazırlamıştım. Çok şükür Rabbim bizi bekletmedi :) Sakın ola olumsuz düşünmeyin. Sağlıklı insanların bile aylarca çocukları olmayabiliyor. Pcos tıbben şansımızı azaltıyor gibi görünse de imkansız diye bir şey yok. Asla umudunuzu yitirmeyin. Bebişleriniz belki sizi biraz bekletecek, biraz yoracaktır ama Allah'ın izniyle bir gün onlara kavuşacaksınız :) Bol bol dua edin, daima pozitif düşünün ve asla umudunuzu yitirmeyin :) Uzun yazdım için özür diliyorum ama böyle hikayeler bana hep umut olmuştu, belki size de olur diye düşündüm :)