Yaklaşık 3 haftasır prof hoca eşliğinde plates yapıyorum.. ve inanın cd dekilerle alakası yok.. elinde imkanınız varsa hiç değilse bi kaç ders gidin, tekniğini öğrenin ve öyle evde yapın.. çünkü gerçekten bazı incelikleri var, cd den bakmakla olmaz çünkü bende cd den denedim, ebru şallıyla denedim ama en iyisi direk hocayla yapmak.. vucüdumda kilo bazında bi azalma olmadı diyet yapmıyorum çünkü.. ama şeklinde gözle görülür bi değişikilk olduğunu ben hissediyorum.. popom kalktı biraz, bel yanlarım gitti ve tabiki göbek..
çok iyi geliyo, insanın ruhuna da iyi geliyo.. deneyin derim ben.. en azından yaza kadar devam edicem ben..
merhaba,anlatmaya çalışıyım sana burdan nekadar anlatabilirim bilmiyorum ama deneyelim en azından:)sırt üstü yere yat önce yere yattığımızda belimizin altında bir çukur oluşur bu çukuru kapatıcak şekilde belini iyice yere bastır bu pozisyon inpirint pozisyondur pelvic tilt dediğimiz belin altının tamamen kapalı olduğu durumdur ,sonra elini iki kaburganın üzerine yerleşdir nefesi burundan al ve iki kaburganın yanlara açılması için ellerinle cok hafif baskı yap nefes verirkende kaburgayı birbirine yaklaşdırıcak şekilde içeri doğru hafif bir baskı yap kaburgalara, bunu bilen birinin uygulaması lazım sana aslında tabi,nefesi hep burundan al ve ağızdan sanki cama buğu yaparmış gibi nefesini boşalt.Nefes alırken göğüsün yukarı çıkmaması gerek :))kafanı iyice karışdırdım mı bilmiyorum ama gerçekden anlatabilmek zor burdan bu konuyla ilgili video araşdırıyım senin için bulabilirsem yazarım sana yine,sevgiler
Arkadaşlar merhaba
Bende yeni başladım pilatese yalnız dogru nefes almak nedir çözemedim burundan nefes alıp ağızdan vermek mi acaba ?
tabiki yeterli olmaz bence aylık 4 saat... bizim burda spor merkezi var. geçen sene kampanyaları vardı her gün gidiosun ve aylık 70 tl di..
kızlar plates sizce göbek eritirmi yaa. karın hareketleri çok yavan geliyo bana.. platesle göbeğini eriten sıkılaştıran varmı aranızda?
Herkese merhaba,
1 hafta önce kk'nın diyet bölümünde bacak inceltmek için bir üye tavsiye etmişti. Ben de başladım. Hakikaten dediği kadar varmış. 1 haftadır sabah-akşam yapıyorum. Dün eşim, sen kilo mu verdin çok farklı görünüyorsun dedi. İnanılmaz mutlu oldum. Aslında ben 3.günden itibaren farkı hissetmeye başlamıştım ama, "acaba psikolojik olarak etkilenip kendimi mi kandırıyorum, bu kadar çok etkisini göremem" diye düşünmüştüm. Keşke daha önce başlasaymışım.
Bir de daha önce şan dersleri aldığım için nefeslerle ilgili de hiç zorlanmadım. Şan tekniğindeki nefes egzersizlerine benziyor gerçekten. Göğüse değil, karına alıyorsunuz havayı vs.vs.
leg magic, twist shape... bunlara para vermek hakikaten gereksiz diye düşünmeye başladım.
1,5 aydır düzenli yapıyorum.. hafta da 2 gündü, şimdi 3 yaptım.. gerçekten vücudumda belirli değişiklik oldu.. bende tayt giyiyorum, rahat oluyo.. popomu kapatan bi tshirt giyiyorum üstüne de.. kesinlikle yapılası bi spor bence..
merhaba,öncelikle Calicice uzman bir pilates eğitmeni olarak söylüyorum pilates kasları uzatarak çalışdırır ve kilo verdirmez:)sıkılaşmana yardım edicekdir daha sıkı daha fit görünüceksin kesinlikle daha kuvvetli olucaksın ve en önemlisi sırt ağrılarından kurtulucaksın,arkadaşlar ne olur eğitmen konusunda dikkatli olun seçim yaparken dikkatedin çünkü eğitmenim deyip insan anatomisinden,kifozdan,lordozdan,skolyozdan,kinesyolojiden hiçççç haberi olmayan arkadaşlar fena şekilde bu işi sahipleniyor.Evde tek başına başlangıç düzeyindeki insanların yapmasınıda doğru bulmuyorum ilerleyen yaşlarda bel ve boyunda yaşıcanız sakatlıklara ortam hazırlayabilirsiniz yanlış egzersiz yaparak ,sorularınız olursa özelden yazabilirsiniz,sevgiler