Plates (Pilates) Nedir? Plates'in Faydaları

ben de 2aydır yapıorum hafta içi ebru şallıyla hsonu cd sinden yapıorum 1gün yapmassam ertesi gün muhakkak yapıorum ara verince hiçbi anlamı yok çünkü bu sporun yaklaşık 5kilo verdim ve inanılmaz bişey daha oldu boyum uzadı evde önceden erişemediğim raflara boyum eriyo..çok tavsiye ediorum hem rahatlatıcı hem sıkılaştırıcı bi spor bol yeşil çay ve suyla belinizin özellikle ne kadar inceldiğini göreceksiniz

ben doğumdan önce sporda pilates hocasıyla da çalışıodum nefese ve özellikle ayak bel duruşlarına dikkat ettikten sonra tek te yapılabilir özellikle bebeği olup onu bırakamayanlar için ideal ev sporu..yoksa imkan olsa daha neler yapılır

Arkadaşlar merhaba
Bende yeni başladım pilatese yalnız dogru nefes almak nedir çözemedim burundan nefes alıp ağızdan vermek mi acaba ?

Arkadaşlar merhaba
Bende yeni başladım pilatese yalnız dogru nefes almak nedir çözemedim burundan nefes alıp ağızdan vermek mi acaba ?

Canım merhaba yukarda livali arkadaşımız çokda güzel açıklayıcı anlatmış nasıl yapılması gerektiğini.

bende geçen sene 3 ay kadar topsuz lastiksiz pilates yapıyordum çok iyi sıkılaştım,sonra bir ara callanetics yaptım o da çok etkili ama her gün yapmak gerekiyordu vaktim az olduğu için devam edemedim şimdi pilatese yeniden başladım top ve lastik aldım şimdi hareketleri çok daha hissederek yapıyorum özellikle bacak hareketleri lastikle çok etkili. Kışın kalçam 96 cm üst bacak kalınlığım ise 54 tü.şimdi kalçam 94 bacak kalınlığım 52 ye indi,kesinlikle çok etkili bir spor..

Herkese merhaba,
1 hafta önce kk'nın diyet bölümünde bacak inceltmek için bir üye tavsiye etmişti. Ben de başladım. Hakikaten dediği kadar varmış. 1 haftadır sabah-akşam yapıyorum. Dün eşim, sen kilo mu verdin çok farklı görünüyorsun dedi. ınanılmaz mutlu oldum. Aslında ben 3.günden itibaren farkı hissetmeye başlamıştım ama, "acaba psikolojik olarak etkilenip kendimi mi kandırıyorum, bu kadar çok etkisini göremem" diye düşünmüştüm. Keşke daha önce başlasaymışım.
Bir de daha önce şan dersleri aldığım için nefeslerle ilgili de hiç zorlanmadım. Şan tekniğindeki nefes egzersizlerine benziyor gerçekten. Göğüse değil, karına alıyorsunuz havayı vs.vs.
leg magic, twist shape... bunlara para vermek hakikaten gereksiz diye düşünmeye başladım.

Ben de pilates'e başlamak istiyorum, duruşumu düzeltmek ve vücudumu sıkılaştırmak için. Başlangıç için bi kursa gitmek istiyorum ama ümitköy civarında bir yer buldum aylık 4 saat 100 liraydı pahalı geldi. Aylık 4 saat yeterli olmaz gibi geldi anlamadım.

tabiki yeterli olmaz bence aylık 4 saat... bizim burda spor merkezi var. geçen sene kampanyaları vardı her gün gidiosun ve aylık 70 tl di..

kızlar plates sizce göbek eritirmi yaa. karın hareketleri çok yavan geliyo bana.. platesle göbeğini eriten sıkılaştıran varmı aranızda?

yediklerime de dikkat ettigimde belim fark edilir sekilde inceldi.

arkadaslar özellikle livali benım anlamadıgım bısey var . burda plates yapan arkadaslardan kımse zayıflamak ıstemıyo... bende pko var ve kontrolsuz bı sekılde kılo alıyorum uzun boylu bırıde degılım ve aldıgım kılolarla (özellikle göbek bölgesi) cok hantal duruyorum doktor spor yaparak zayıflamamı ıstedı. bu pilates benım ıcın yanlıs bı tercıhmı acaba..

benimde tek problemim bacaklarım kalınlar yaaa bırazda genetik ama incelsınler ıstıorum incelirler belki bende yarın başlıcam inş :)a.s.

boy uzatma olayı şöyle oluyormuş.duruş bozukluğu giderildiği ve daha dik durulduğu için ayrıca omurların arası belirli bir miktar açıldığı ve gerildiği için boyda fark oluyormuş ama 2-3 cm kadar en fazla.

asıl olay dik durulduğu için uzun görünmkemiş.

ayrıca matwork çok yavan.yukarıda arkadaş söylemiş pilatesle zayıflanırmı diye.minder ve topla olacak işler değil bunlar.ben evime aeropilates pilates reformer cihazı aldım. dvd leri de var bütün hareketleri tek tek gösteriyor ve en güzel tarafı zayıflamaya yönelik olması. cardio rebounder diye birşey var trembolin derisi gibi gergin ve koşu bandından daha etkili şekilde yağ yakımı ve kardiyo sağlıyor.günde 20 dakika kardiyo yapıyorum sonrada başlığını değiştiriyorum pilates reformer hareketlerini yapıyorum. fiyatıda gayet uygun.2750 tl ye aldım nakitte.spor salonları artık para tuzağı olmuş iyice.ayılığna 600 tl istiyorlar haftada 8 saat.zaten daha önceden gidip öğrendim tüm hareketleri biliyorum daha fazla para vermenin anlamı yoktu.4 ay salona vereceğim paraya makineyi eve eldım.arkadaşlarla birlikte kullanıyoruz. herkese tavsiye ederim. minder ve top ile yıllarca uğraşmaya gerek yok bunun bir cihazı var ciddi farkediyor zaten daha ilk günlerde.1-2 ayda sıkılaşma tamamlanıyor ve hazır hale geliniyor. matwork yaptığım dönemde ilk aylarda zaten minder ve topun üzerinde doğru düzgün açıda durmayı anca öğrenmiştim. bence matwork zaman kaybı. ayrıca kambur duranların kesinlikle pilates yapması gerekiyor doktorlar bunu söylüyor artık. hamilelik esnasında ve hamilelik sonra gevşemelerdede çok etkili olduğunu söyleyebilirim.

kızlar platese başlamak istiyorum. bir mağazada plates çemberi ve plates lastiği gördüm. sizce hangisini almalıyım? bacaklarımın iç kısmını sıkılşatırmak istiyorum.

merhaba evde plates yapmak mı yoksa spor salonuna gıdıp yapmak mı hangısını tavsıye edersınızz ben teseturlu oldugum ıcın sadece bayanlara özel spor salonu olsun ıstedım ama bulamadım cevremde avrupa yakasında otruyorumm

nerede gıdıyorsunuz arkadaslarr

bende bi ara başlamıştım gercekten çok farkettirdi dogu sonrası gevşemelere iyi geliyor zayıflatmalardada soyl iyi oluyor migdeyi toparladıgı için az yemeye başlıyorsun buggun tekrar başlıcam hepimize kolay gelsin inşallah bekledigimiz sonuca ulasabiliriz

merhaba livali :)
artik pilatesin kilo verdirmedigini ( ne yazikki ) hepimiz biliyoruz benim sorum su pilatesle birlikte yediklerimize de dikkat etsek kilo veremezmiyiz yoksa hedef kilomuza ulasip ondan sonra mi pilatese baslamaliyiz ??

simdiden trsekkurlerolumunekankayizsmile

Çok istiyordum plates eşim dün almış topunu.
Ama nasıl hareketler yapılıyor kestiremiyorum birde Cd almak lazım sanırım.

ebru şallı bugün t8 de yapıyor sanırım programı başlamış.tavsiye ederim geçen sezonda eşilk ederek yaptım tv de bence bu sezonda süper.

kizlar bende pilatese baslamak istiyorum, vucudumu sıkılaştırmak ve daha duzgun bi gorunume sahip olabilmek icin..

ama nasil yapacagima karar veremedim, spor salonu fln cok zor, ogrenciyim ve derselrim cok yogun
evde yapabilsem daha iyi olcak
ama ebru salli hakkinda pilates egitimi almadigini duydum
bilincsizcede baslamak istemiyorum..
internetten baktigimda en fazla 10 dk lik videolar ..
ama adim adim pilates ogretecek pek bisey bulamadim
ebru salli DVD leri haricinde...
napicam ben?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…