Plates (Pilates) Nedir? Plates'in Faydaları

cnm benim bildigime göre ebru salli egitim aldi.. zaten almasaydi kac senedir pilates üzerine programlar yapmazdi ve yapamazdi.. ben 2,5-3 haftadir ebru salli ile plates yapiyorum ve inanilmaz bi incelme ve sikilasma oldu (örnegin basenlerden 3-4 cm incelme oldu).. ic bacaklar dahil (en zor bölgeler) sikilasmaya basladi.. bu da sadece 3 hafta icerisinde , 1-2 ay sonra bambaska bi vücut olur kesin ben sabah ve aksam yapiyorum (zamanim oldukca) sana tavsiye ederim..

tesekkur ederim canim..
simdilik bi pilates baslangic programi indirdim
ondan sonra ebru salliyla yaparim artik..

slm yaw platese başlıcam ebru şallıdan başka doğrudusgun dvd bulamadım bulduklarım hep eskı çekımdı mecbur dedım artıkın alayım bu hatunun dvd lerını anacım maşalla 2 hafta oldu hatun yok satıomuş yok yok walla netten sıparış werdım ha geldı ha gelecek derken 2 hafta geçtı heryerdemı böle yoksa bu hatun haaketen yok mu satıor yaw bı başlayamadık ayol platese hemen elde edebıleceğım bı yer yada sıte varsa önerılerınızı beklerım hatunlar :)))

ElmaShekerim, Ebru Şallı ile nasıl yapıyorsunuz? Tv den seyrederek mi? Yoksa DVD den mi? Ben de başlamak istiyorum. Benim de evde yapmaktan başka çarem yok, yaşadığım şehirde kurs imkanı bulabileceğimi sanmıyorum hem olsa da minik bebeğim var gidemem.
Bir de plates eğitmenleri video gibi şeylerle başlamayın demişler. Uff ne yapsak ki...

Ve Ebru Şallı top lastık vs kullandırıyor mu? Platesle isim yaptığını duydum ama hiç izlemedim onu yaparken yaptırırken.

kızlar bende yarın başlıyorum plates kursuna bakalım ne gibi faydalarını görcem derdin zayıflamak fln değil şu sırt ağrılarından kurtulmak istiyorum inş faydası olur kas sisteminim güçlenir....

Canım ben tv8'in sitesinden izliyorum videoları çünkü ise gittiğim icin sabahları takip edemiyorum Tv'den.. Bide internette (Youtube'da) 2. DVDsine bakıyorum ara sıra.. Ben bide sabah ve aksam yapıyorum, daha çabuk sonuc aldım :)
Tv8'in sayfasindaki videolara bak canım lastik ve topu kullandığı zamanlarda var eğer yoksa sende tabi kullanmadığı bölümlere bakarsın , ama egzersizler top ve lastikle daha etkili oluyor..

İlk baslarda bence yavaş yavaş dene (ilk videolardan başla) vücudun alışması icin , zaten egzersizleri doğru yaptığın zamanda çok iyi sonuc vereceğinden eminim.. Bunu kendimde gördüm

Bende kursa gidemiyorum (imkan ve zaman yok) o yüzden Ebru Salli çok iyi bi secim oldu benim icin

Tamam canım çok sağol, ilk fırsatta inceleyeceğim dediğin adresleri . topsuz ipsiz başlıyayım, hoşuma giderse hemen sipariş ederim internetten... :13:

kızlar bende sıkılasmak ıstıyorum ama yeni başlayacagım ıcın nasıl baslayacagımı bılemedım.. netten yapma sansım var ancak ılk sevıyen ıtıbaren nasıl bulabılırım ne olur yardımcı olun tv 8in sıtesındende yenı başlayanlar ıcın vıdeo falan yok..lutfen beklıyorum yardımlarınızı....

slm kıslar nıhayet dvd lerım geldı ve başladım platese kondusyonum olduğu için ılk dvd de fazla zorlanmadım hatta hıç zorlanmadım ıkıncı dvd de ne yalan söleyım gerçekten benı zorladı umarım uçuncu dvd de hemen çıkar her yerımı ılk yapışım olmasına rağman esnedığını hıssedıorum bakalım devam edıcem vucudumda olan deişimlerı zmanla paylaşırm :)

Canım özelden değil de buradan yazmak istedim. Başkaları da faydalansın diye. Ben de başlamak istiyorum ama şartlarım nedeniyle (minik bebeğim )evde yapmam gerekiyor. Ebru şallının DVDlerini alacağım galiba. Ya da önerebileceğin DVD başka var mı?
Biraz önce Ebru Şallı'nın plats videolarından seyrettim. Gayet yavaş ve düznli anlatıyor. Her egzersizi iki kere yapıyor ve bir diğerine geçiyor. Her egzersiz iki kere mi yapılıyor yoksa o öğrettiği için göstermelik mi yapıyor. Egzersizler kaç kere tekrarlanmalı? Yardımcı olur musun?

herkese merhaba ,istanbul anadolu yakasında iyi bir plates merkezi tavsiyesi istiyorum.nereyi önerirsiniz bna

merhabaaaa
bende platese aşlmak isityorum ebru şallı ile top almam gerekiyormu acaba

Topsuz yapılan etkinlikler de var. Top şart değil. Birinci DVD den bahsediyorum.

ayeserr
tşk ederim cvp için aslınd abe biraz bilinçsizm bu plates konusudna ebruyu takip eidyorum sabahları vee orda top kullanılıyorr kararsız kaldım ben göbek ve yanlarımı eritmeye çalışıyorum

ben inceyim boyum 1.70 kilom 55 ama dar vücut yapım oldugu icin ve kemiklerimde ince oldugu icin en fazla 50 kilo duruyorum sanslıyım o konuda ancak ben hem ince hemde cay bardagı gibi kıvrımlı bir vücut istiyorum..özellikle belimi inceltip göbegi tahta gibi dümdüz yapmak istiyorum..haftaya pilatese baslıcam 3 ayda durus bozuklugumda dahil istediklerimi saglarmı sizce diyetsiz ?

Bgn bende evde kendm ebru sallının programını izleyerek pilates yaptım
üşenmezsem hftada 5-6 gün yapmayı umuyorum
ama benim bacaklarım kalkmıyo tabi okadar
destek fln alıyorum yerden
umarım zamanla alısırım

arkadaşlar 1 sene önce ebru şallının 2.dvd sini topumu lastiğimi aldım bir ay kadar yaptım çok hızlı etki gördüm ama eve yatılı misafir geldi o bu nedenle bıraktım son 1 aydırda güya her pazartesi başlıcam diyorum olmuyo.bu pazar bir arkadaşıma gittim ebru şallının 21 günde selülite son diye çıkardığı dvd yi almış hemen kopyaladım:)))dün yaptım tam bir saat anam ağladı diyebilirim sadece baldır ve kalça hareketleri var birde esneme.elimle dokundum basenlerim sertleşmiş ama psikolojik dedim bir günde mümkünmü dimi?akşam eşim geldi mutfakta yemek hazırlıyorum eşimin el şakaları vardır yanımdan geçerken kalçama dokundu:))noldu sana dedi bende nolmuş ki dedim sertleşmiş dedi. yok canım daha neler dedim. geldi iyice bi yokladı :)) gerçekten sert dedi şaşırdım valla plates yaptım dedim sen yap onu güzel olmuş dedi.bu günde yaptım hemen selülitlerim geçicekmi görecez ama sıkılaştırdığı kesin hemde çok kısa sürede

Kızlar ben spor salonuyla konuştum...Temeliniz yoksa(yani daha önce bilen biriyle pilates yapmamışsanız) evde yapmak çok sakıncalı dedi.Aslında haklı da o kadar zorlayıcı hareketler varki kendi başıma yaparken korkuyordum açıkcası
Neyse ben haftada 3 gün 1 aylık 80 liraya kaydoldum.Bence en mantıklı bilen biriyle başlamak pilatese.

Benim merak ettiğim bir şey var pilates yaparken ne giyiyorsunuz? Şort giyemem spor salonunda,eşofmanıda sevmiyorum. Ne giysem ki:26:

selam kizlar ben depilatese baslamak istiyorum ama topun ve lastigin kilo ile alakasi var mi yoksa herhangi biryerden herhangi bir topu ve lastigi alabioliyor muyuz???

selam kizlar ben depilatese baslamak istiyorum ama topun ve lastigin kilo ile alakasi var mi yoksa herhangi biryerden herhangi bir topu ve lastigi alabioliyor muyuz???

topu boyuna göre alıyorsun benim boyum 165 topumda 65cmlik, lastiğin de seviyene göre sertliğini seçmen lazım 3 sertlik derecesi var 1. den başlayıp ilerledikçe arttırman lazım ama bence kasların çok zayıf değilse orta seviye alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…