- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
Ben 7 aylık olana kadar dershanede calisiyodum öğrencilerimi ,ders anlatmayı çok seviyodum ama yönetimle hep sorun yaşadım hergun 12 saat ders birde öğle arama birebir ders filan koyuyordu hergun kavga dövüş adam ettim şükür ama huzursuzdum ve doktor hep derdi ki çocuğun etkileniyor ve doğduğunda huzursuz bir bebek olacak yemin ediyorum öyle olduBenim gibi stres yüklü bi insan bunun üstesinden nasıl gelir acaba :) bitki çaylarıyla dengelemeye çalışırım artık :)
Benim gibi stres yüklü bi insan bunun üstesinden nasıl gelir acaba :) bitki çaylarıyla dengelemeye çalışırım artık :)
Sigara kullaniyorum ama hamileyken icmedim. Cunku esim eger sigara icip bebegimizi zehirlersen sana hakkimi helal etmem dedi. Korktum sanirim epey hakki var uzerimdetabi buna ek esim kendi de birakti. Cevremde icen kim varsa benim yanimda balkona cikip bile icmediler. Evime gelseler 5 6 saat sigarasiz durdular. Kokularini bile almadim. Nasil olduysa o zaman icmedim. Ama dogum sonrasi bir anlik lohusa depresyonuyla ben bir tane yaktim ve yine eski duzene dondum. Simdi emziriyorum. Vicdanim sizliyor. Ama en azindan 3 4 saatte biir icerek ve ictikten hemen sonra emzirmeyerek vicdan rahatlatiyorum. Icip eli yuzumu goguslerimi bile yikiyorum. Disimi fircaliyorum. Daha cok yoruyor beni. Keske icmesem ama beceremedim cok denedim ama yok yani. Insallah birakma evresindeyiz esimle. Birlikte asacagiz bunu.
Öncelikle Allah gerçekten isteyen herkese nasip etsin. Bayramın son günü adetimin gecikmesinden şüphelendiğim için yapmış olduğum testle hamile olduğumu öğrendim. Testi yaparken dahi imkan vermiyordum hamile olabilecegime. Sadece kafada soru işareti bırakmama amaçlı yapmıştım. Ama dadadadaaaam sürpriz! :) Hamileymişim. Adet belirtilerim meğersem gebelik belirtisiymiş.
Eşim çok mutlu oldu. Onun bu duruma sevinmesi beni de mutlu etti. Bu fikre daha kolay alıştırdı :) Ancak derdim şu ki sigara kullanıyorum. Bilmiyorum bunu söylemem ban sebebi midir ama dile getirmem gerekiyor ki birakabilmem için sizlerden çözüm alayim.
Şuan pat diye sigarayı bırakma fikri gözümü korkutuyor. Ama enteresan bi şekilde vicdan da yapıyorum. Az içmeye çalışıyorum. Bazen de dua ediyorum umarım ben de tiksinenlerden olurum da bi anda bırakırım diye.
Var mıydı benim gibi hem bu mereti kullanıp hem de hamile kalan? Nasıl bıraktınız, ne gibi çözümler buldunuz?
Ayriyetten ara ara devam eden adet ağrısının daha tatlı versiyonlarını yaşıyorum. Bel ağrısı da cabası.. Bunlar normal mi acaba hep boyle ağrılar oluyor mu?
Veee bu dönemlerde ne şekilde besleniyordunuz? Ben pek öğün düzeni olan biri değilim. Malesef pek et, meyve tüketen biri de değilim. Bunların dezavantajını yaşamak istemiyorum. Ne yapabilirim?
Şimdiden okuyan ve cevap veren herkese çok teşekkür ederim. :)
canim öncelikle hayirli olsun .. Benim bir arkadasim baya gunde 2 pakete cikardigi stresli bir döneminde gebe oldugunu ögrendi , kiz birakamadi ilk 3 ay, cok da icine dert etti ya, gizliden iciyordu 1-2 tane valla durduramadi kendini.Öncelikle Allah gerçekten isteyen herkese nasip etsin. Bayramın son günü adetimin gecikmesinden şüphelendiğim için yapmış olduğum testle hamile olduğumu öğrendim. Testi yaparken dahi imkan vermiyordum hamile olabilecegime. Sadece kafada soru işareti bırakmama amaçlı yapmıştım. Ama dadadadaaaam sürpriz! :) Hamileymişim. Adet belirtilerim meğersem gebelik belirtisiymiş.
Eşim çok mutlu oldu. Onun bu duruma sevinmesi beni de mutlu etti. Bu fikre daha kolay alıştırdı :) Ancak derdim şu ki sigara kullanıyorum. Bilmiyorum bunu söylemem ban sebebi midir ama dile getirmem gerekiyor ki birakabilmem için sizlerden çözüm alayim.
Şuan pat diye sigarayı bırakma fikri gözümü korkutuyor. Ama enteresan bi şekilde vicdan da yapıyorum. Az içmeye çalışıyorum. Bazen de dua ediyorum umarım ben de tiksinenlerden olurum da bi anda bırakırım diye.
Var mıydı benim gibi hem bu mereti kullanıp hem de hamile kalan? Nasıl bıraktınız, ne gibi çözümler buldunuz?
Ayriyetten ara ara devam eden adet ağrısının daha tatlı versiyonlarını yaşıyorum. Bel ağrısı da cabası.. Bunlar normal mi acaba hep boyle ağrılar oluyor mu?
Veee bu dönemlerde ne şekilde besleniyordunuz? Ben pek öğün düzeni olan biri değilim. Malesef pek et, meyve tüketen biri de değilim. Bunların dezavantajını yaşamak istemiyorum. Ne yapabilirim?
Evet o mereti kullanıp hamile kaldım hatta hamilelik döneminde de kullandım hamile iken içenleri örnek aldım onlarda içti sıkıntı olmadı dedim amaaa 12 haftalık gebelik te bebeğinin kalp atışları durdu beslenememiş vücudundaki oksijen seviyesi çok düşük çıktı yawrumu kendim zehirlemişim bide plansız değil 2 yıllık uğraş sonucu gebe kalmıştım sana en iyi örnek benim kiminin bünyesi kuvvetli bağışıklığı sağlam hiç bişey olmuyor kimine görece büyük sağlık sorunları oluyor..Öncelikle Allah gerçekten isteyen herkese nasip etsin. Bayramın son günü adetimin gecikmesinden şüphelendiğim için yapmış olduğum testle hamile olduğumu öğrendim. Testi yaparken dahi imkan vermiyordum hamile olabilecegime. Sadece kafada soru işareti bırakmama amaçlı yapmıştım. Ama dadadadaaaam sürpriz! :) Hamileymişim. Adet belirtilerim meğersem gebelik belirtisiymiş.
Boyle tokat gibi yuzume carptigin icin tesekkur ederim. Bu sekilde sert sozlere ihtiyacim vardi gercekten. Cok cok arastiriyorum gunlerdir. Bugun itibariyle asla icmeme karari aldim. Igrenc igrenc videolar izledim sigara ile ilgili. Evdeki sigaralarin hepsini an itibariyle kirdim attim. Hele su mesaj bende deprem etkisi yaratti.Emzirme döneminde içilen sigara, hamile iken içilen sigaradan daha fazla zarar verir bebeğinize. Çünkü hamilelik döneminde plasentadan sigara filtrelenir, ancak emzirirken böyle bir durum yoktur ve direk olarak sigaranın zararlı toksinleri süte karışır. Bilginiz olsun.
Boyle tokat gibi yuzume carptigin icin tesekkur ederim. Bu sekilde sert sozlere ihtiyacim vardi gercekten. Cok cok arastiriyorum gunlerdir. Bugun itibariyle asla icmeme karari aldim. Igrenc igrenc videolar izledim sigara ile ilgili. Evdeki sigaralarin hepsini an itibariyle kirdim attim. Hele su mesaj bende deprem etkisi yaratti.
Umarim bugunden sonra bu zikkimi bir daha hayatima almam.
Konu sahibi bana da vesile oldu. Insallah topluca kurtuluruz bu zikkimdan.
Öncelikle Allah gerçekten isteyen herkese nasip etsin. Bayramın son günü adetimin gecikmesinden şüphelendiğim için yapmış olduğum testle hamile olduğumu öğrendim. Testi yaparken dahi imkan vermiyordum hamile olabilecegime. Sadece kafada soru işareti bırakmama amaçlı yapmıştım. Ama dadadadaaaam sürpriz! :) Hamileymişim. Adet belirtilerim meğersem gebelik belirtisiymiş.
Aldım sağlık ocağındaki doktor verdi onu da. 2 gündür mide yanmasından hayatım karardı. Gece uyuyamadım. Mide yanması yetmiyormuş gibi tam buna rağmen uykuya daldığım sırada ayağıma giren krampla.ciglik çığlığa uyandım bu sefer de. Gerçekten 2 günde bi değişik oldum. Mide yanmam çok şiddetli hareket ettirmiyor. Hamilelik böyle birşey mi? Bu 9 ay hep böyle mi? Gözüm korkmaya başladı..Hayırlı olsun. Hemen folik asit alıp içmeye başlayın.
Korkmayın. Hepsini rahatlatacak birşeyler öğrenip uyguluyorsunuz, öylelikle tamamlanıyor bu süreç.Aldım sağlık ocağındaki doktor verdi onu da. 2 gündür mide yanmasından hayatım karardı. Gece uyuyamadım. Mide yanması yetmiyormuş gibi tam buna rağmen uykuya daldığım sırada ayağıma giren krampla.ciglik çığlığa uyandım bu sefer de. Gerçekten 2 günde bi değişik oldum. Mide yanmam çok şiddetli hareket ettirmiyor. Hamilelik böyle birşey mi? Bu 9 ay hep böyle mi? Gözüm korkmaya başladı..
2 bardak süt tüketmiştim. Malesef bana mısın dememişti.Korkmayın. Hepsini rahatlatacak birşeyler öğrenip uyguluyorsunuz, öylelikle tamamlanıyor bu süreç.
Dr.unuza söyleyin mide yanması ve kramp şikayetlerinizi. Mide yanması için şurup, kramplar için magnezyum verebiliyorlar.
Bende mide yanması 24.haftadan sonra başlamıştı. Soğuk bir kaç yudum süt içmek rahatlatıyordu. Mayalı poğaça, ekmek gibi şeylerin midemin yanmasını artırdığını farkedince, mayalı hamurlardan uzak durdum. O da rahatlatmıştı.
Dr.kaan kocatepe'nin "gebelik.org" sitesini takip ederek bebeğin hafta hafta gelişimi ve anneyi bekleyen durumlar hakkında bilgi edinmiştim. Tavsiye ederim.
İçinizde minicik bir kalp atıyor, minicik sevimli bir bebek ele avuca gelmek için şekilleniyor, sevimli suretlere bürünüyor...
...varsın zor olsun. Zorluklar gecince kucağınızı, bakmaya doyamayacağınız sevimli yavrunuz dolduracak.
Şikayetlenmek sadece sabrınızı azaltır. Sizi bekleyen güzelliğe odaklanıp sabırlı olun.
Sağlıkla, rahat geçecek bir hamilelik ve doğum ile yavrunuzla kavuşmanız dileğiyle...
bi anda pat diye bırakılmıyor azaltarak bırakmaya çalıştım ben bi anda kesmedim çünkü zaten hamilelik hormonları sebebiyle sinir tavan bi de sigarasız daha da kötü oluyordum günde 4 e düşürdüm sonra bi hafta sonra 3 bi hafta sonra 2 derken çok aramıyorum artıkÖncelikle Allah gerçekten isteyen herkese nasip etsin. Bayramın son günü adetimin gecikmesinden şüphelendiğim için yapmış olduğum testle hamile olduğumu öğrendim. Testi yaparken dahi imkan vermiyordum hamile olabilecegime. Sadece kafada soru işareti bırakmama amaçlı yapmıştım. Ama dadadadaaaam sürpriz! :) Hamileymişim. Adet belirtilerim meğersem gebelik belirtisiymiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?