Plansiz gebelik..

Benim gibi stres yüklü bi insan bunun üstesinden nasıl gelir acaba :) bitki çaylarıyla dengelemeye çalışırım artık :)
Ben 7 aylık olana kadar dershanede calisiyodum öğrencilerimi ,ders anlatmayı çok seviyodum ama yönetimle hep sorun yaşadım hergun 12 saat ders birde öğle arama birebir ders filan koyuyordu hergun kavga dövüş adam ettim şükür ama huzursuzdum ve doktor hep derdi ki çocuğun etkileniyor ve doğduğunda huzursuz bir bebek olacak yemin ediyorum öyle oldu asla uyumuyordu ne yaparsak yapalım hatta kesin süt yetmiyor diye manaya bile başvurdum yok ..Hala da uyku sevmez
Papatya çayı çok öneriyordu doktorum .Aman elinden geldiğince sakin geçir .Doğumdan sonra zaten doğum soğutucular gelecek başına
Sezaryen mi normal mi
Sutun var mı benimki tavana fiskirirdi
Aa mama mi verdin tüu sana

Neden gülüyorsunuz onu anlamadım bu çok önemli birşey . Sigara içmiyorum hayatımda hiç içmedim ama balık yok yiyemiyorum diye doktorun başının etini yedim sigara içiyor olsam acaba ne yapardım bilmem

Benim gibi stres yüklü bi insan bunun üstesinden nasıl gelir acaba :) bitki çaylarıyla dengelemeye çalışırım artık :)

Bitki caylarini icmeden doktora danis lutfen. Her bitki cayi hamilelikte icilmiyor.

Ben kalp atışını duydum dışarı ciktik eşimle yaktım bi sigara eşim artık icmemen lazim diye bana söylendi bende üstüme gelme yavaş yavaş bırakıcam dedim. Daha elimde ki sigara bitmeden bi tiksinti geldi konduramadim sonra ertesi gün fln el aliskanligi sigara yaktim baktim içemiyorum. Ohhh dedim çok şükür iyi ki tiksindim o yüzden merak etme çok büyük ihtimalle bi iki haftaya tiksinti gelir. Gözün aydin allah sağlıkla nasip etsin

Emzirme döneminde içilen sigara, hamile iken içilen sigaradan daha fazla zarar verir bebeğinize. Çünkü hamilelik döneminde plasentadan sigara filtrelenir, ancak emzirirken böyle bir durum yoktur ve direk olarak sigaranın zararlı toksinleri süte karışır. Bilginiz olsun.

Kan testi sonucu gebe olduğumu öğrendim, hastanenin karşısına cafeye geçtik. İki tane keyif sigarası yaktım. Söndürürken de bu son sigaram olsun dedim ve 3 sene içmedim bir daha.( emzirme dönemini de bitirdik)
Şu anda keyfime göre arada yakıyorum ama eski tadı yok.
Bunu yaptığımda 8 yıllık içiciydim.

Lütfen sigarayı bırakın.Kuzenim hamileliği boyunca sigara içmeye devam etti sonuç bebeğim solunum yolları gelişmedi çok sıkıntı çektiler.

canim öncelikle hayirli olsun .. Benim bir arkadasim baya gunde 2 pakete cikardigi stresli bir döneminde gebe oldugunu ögrendi , kiz birakamadi ilk 3 ay, cok da icine dert etti ya, gizliden iciyordu 1-2 tane valla durduramadi kendini.
Ama simdi kizi 3 yasinda, hicbiseycik olmamis cok sukur. Benim annem de 3 cocuguna gebeligi boyunca sayiyla icmis, sayiyla dedigi de 10 yani az buz degil . hicbirimiz sigara dahi icmiyoruz saglik sorunumuz da yok. Sigarayi savunmuyorum sakin yanlis anlama , ben gebeligimde icmedim , sigarayi da seven biri degilim tam tersiyim , ama emin ol gebelik hormonlari gün gelecek sana hissettirecek , yavas yavas azaltirsin, birakamiyorsan da gunde 1 e indirirsin en kötü. icmediginde yasayacagin stres ictiginde yasattigin stresten daha fazla olacaksa bu kadar yipratma kendini derim. Ama tabii ki acip sen de okumussundur bebege bin tane zarari var, birakman en iyisi ama bazen olmuyorsa olmuyordur. Beslenme konusunda da emin ol bebegin seni besleyecek, ne istiyorsa sana yedirecek emin olabilirsin , bunu da kendine hic stres yapma. folik asit ve hamilelik vitaminleri alip bol bol da suyunu ictigin sürece gerisi cok da muhim degil beslenme konusunda. Yani hergunsadece cips burger king falan yiyorsa bilemem tabii de :)

Evet o mereti kullanıp hamile kaldım hatta hamilelik döneminde de kullandım hamile iken içenleri örnek aldım onlarda içti sıkıntı olmadı dedim amaaa 12 haftalık gebelik te bebeğinin kalp atışları durdu beslenememiş vücudundaki oksijen seviyesi çok düşük çıktı yawrumu kendim zehirlemişim bide plansız değil 2 yıllık uğraş sonucu gebe kalmıştım sana en iyi örnek benim kiminin bünyesi kuvvetli bağışıklığı sağlam hiç bişey olmuyor kimine görece büyük sağlık sorunları oluyor..

Boyle tokat gibi yuzume carptigin icin tesekkur ederim. Bu sekilde sert sozlere ihtiyacim vardi gercekten. Cok cok arastiriyorum gunlerdir. Bugun itibariyle asla icmeme karari aldim. Igrenc igrenc videolar izledim sigara ile ilgili. Evdeki sigaralarin hepsini an itibariyle kirdim attim. Hele su mesaj bende deprem etkisi yaratti.
Umarim bugunden sonra bu zikkimi bir daha hayatima almam.
Konu sahibi bana da vesile oldu. Insallah topluca kurtuluruz bu zikkimdan.

Eğer faydam dokunduysa gerçekten çok sevindim. Ben de hamilelik öncesi 9 yıl aktif içiciydim. Günahsız bedenlerine bizim bilerek ve ya bilmeyerek zarar verme lüksümüz yok. Onlar bize emanetler. Eminim başarabilirsiniz.

Ben hamilelikte bulanti olur birakirim saniyordum da maleseef olmadi ve birakaamadim sadece en en en hafif sigarayi iciyorum...

Hayırlı olsun. Hemen folik asit alıp içmeye başlayın.
Aldım sağlık ocağındaki doktor verdi onu da. 2 gündür mide yanmasından hayatım karardı. Gece uyuyamadım. Mide yanması yetmiyormuş gibi tam buna rağmen uykuya daldığım sırada ayağıma giren krampla.ciglik çığlığa uyandım bu sefer de. Gerçekten 2 günde bi değişik oldum. Mide yanmam çok şiddetli hareket ettirmiyor. Hamilelik böyle birşey mi? Bu 9 ay hep böyle mi? Gözüm korkmaya başladı..

Korkmayın. Hepsini rahatlatacak birşeyler öğrenip uyguluyorsunuz, öylelikle tamamlanıyor bu süreç.

Dr.unuza söyleyin mide yanması ve kramp şikayetlerinizi. Mide yanması için şurup, kramplar için magnezyum verebiliyorlar.

Bende mide yanması 24.haftadan sonra başlamıştı. Soğuk bir kaç yudum süt içmek rahatlatıyordu. Mayalı poğaça, ekmek gibi şeylerin midemin yanmasını artırdığını farkedince, mayalı hamurlardan uzak durdum. O da rahatlatmıştı.

Dr.kaan kocatepe'nin "gebelik.org" sitesini takip ederek bebeğin hafta hafta gelişimi ve anneyi bekleyen durumlar hakkında bilgi edinmiştim. Tavsiye ederim.

İçinizde minicik bir kalp atıyor, minicik sevimli bir bebek ele avuca gelmek için şekilleniyor, sevimli suretlere bürünüyor...
...varsın zor olsun. Zorluklar gecince kucağınızı, bakmaya doyamayacağınız sevimli yavrunuz dolduracak.

Şikayetlenmek sadece sabrınızı azaltır. Sizi bekleyen güzelliğe odaklanıp sabırlı olun.

Sağlıkla, rahat geçecek bir hamilelik ve doğum ile yavrunuzla kavuşmanız dileğiyle...

2 bardak süt tüketmiştim. Malesef bana mısın dememişti.
Önerileriniz ve temennileriniz için çok çok teşekkür ederim :)

bi anda pat diye bırakılmıyor azaltarak bırakmaya çalıştım ben bi anda kesmedim çünkü zaten hamilelik hormonları sebebiyle sinir tavan bi de sigarasız daha da kötü oluyordum günde 4 e düşürdüm sonra bi hafta sonra 3 bi hafta sonra 2 derken çok aramıyorum artık
yemek kısmına gelirsek ben tatlı ve meyveyi eti ağzıma sürmezdim ama artık her gün meyve ve tatlı yiyorum sen istemesen de vücudun isteyecek o yüzden akışına bırak herşeyi kendini yapacağım edeceğim diye zorlama daha çok kafana takarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…