Genelde kokusundan rahatsiz olurlar ama sizde ters etki yapmış :) Amin inşallah çok sağolun :)Tebrikler. Sağlıkla gelsin inşallah. Ben ömrümde hiç sigara kullanmadım. Ama hamileyken dışarda falan içen olsa o koku bir hoşuma gidiyordu anlatamam ,
İçsem öyle sevmezdim heralde. Helede bu kadar zararlı birşeyi.
Belki de bebeğiniz vesile olur bırakırsınız ömür boyu da ağzınıza sürmezsiniz.
Ben de aynı durumdayım 11 yıldır aralıksız içiyorum. Bırakma deneyimlerim olsa da sonu hüsran oldu. Beceremedim. Bırak sigarayı bırakmayı ictigim sigarayı dahi degistiremiyorum yıllardır. Dün ilk kez farklı bi paket aldım değerleri düşük olan. Ictim ama dumanı nereye gitti anlamadım bile.
Belki o şekilde bırakırım diye ilk böyle bir yöntem denemek istedim :/ İşe yarar mı kestiremiyorum.
Seninki nadir yaşanabilecek bi durum bence. Bir anda bir ilham geliyor ve aklında yokken icmeyi kesiyorsun. En güzeli ancak benim için çok zorHele ki yanımda içecekler ve beni etkilemeyecek.. Bilemiyorum :)
Bırakıcam bırakıcam inşallah :) Da beni sinir strese sokmadan bırakmanın bi yolu yok mu onu öğrenmeye çalışıyorum aslında.Ne yap ne et birak bacim o pis seyi.. sen kendini zehirliyorsunda, daha kendi kararini veremeyen bir canliya bunu yapma.. azaltmayi birak.. tamamen birak
Valla helal olsun sana riva. Ben uzaktan bile icen birini gorsem aman Tanrim oluyordum.Ay insallah bende birakirim. Bebegim beni sigarayla hatirlamasin. Evde sigara kokusu, paketi olmadan buyusun. Sigara zararlidir dedigimde beni sigarayla gormesin istiyorum
Aynıyım bende. Sana gelen ilhamı bana da yollarsan büyük sevaba girersinBen de ictigim paketi degistirmemistim 10 senedir ve oncesindeki birakma girisimlerim hep sonucsuz kalmisti dayanamiyordum. Gecenin 2sinde benzinlige sigara almaya esimi zorlamisligim olmustu gece paket biterdi sigara krizim tutardi filan o derece.
Sonra ne oldu bende bilmiyorum.
Aynıyım bende. Sana gelen ilhamı bana da yollarsan büyük sevaba girersin
Ben dogurmaya giderken son firtini alan arkadaslarim var: (Bırakıcam bırakıcam inşallah :) Da beni sinir strese sokmadan bırakmanın bi yolu yok mu onu öğrenmeye çalışıyorum aslında.
Birakmalarim hep bi sıkıntı. Inanılmaz sinirli oluyorum. Bunu yaşamadan bırakmak istiyorum. En azından bu durumu en aza indirgemek istiyorum.
Haklısın :) Bu arada kontroller ne şekilde ilerliyor?Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.
Bende yaklaşık 2 senedir nargile tüketiyordum hergün ancak hamile olduğumu öğrendiğimde tamamen bırakmam gerektiğini bildiğim için öyle ortamlardan uzak durmam gerekti.
İlk ay bi kaç dumanla nefsimi körelttim ama vicdan azabı duydum.
Çünkü size muhtaç bir varlık var ve daha şimdiden bencillik edersek ilerde nasıl sahip çıkarız.
Kafanda bitir azaltarak olmuyor malesef.
Yemek içinde kendine göre düzen koy mutlaka kahvaltını yap öğle yemeği yemek istemezsen meyveli yoğurt ye. Et türevlerini tek tüketemiyorsan yemeklerin içinde kullan.
Zaten doktor kan tahlili istiyor o zaman değerlerine göre vitamin yazar.
Ah o arkadaşlarBen dogurmaya giderken son firtini alan arkadaslarim var: (
Mantıklı o dediğinin farklı bi şeklini yapıyorum evde. Paketi artık masanın üstünde bırakmıyorum onun yerine dolap içine koyuyorumDaha önce içmediğim için bilmiyorum ama evinizde hiç bulundurmasanız? Hani diyetteyken eve kilo yapan şeyler almayız ya, onun gibi. Bilmiyorum belki işe yarar
Casper25 inşAllah sizde tekrar bırakırsınız
Öncelikle Allah gerçekten isteyen herkese nasip etsin. Bayramın son günü adetimin gecikmesinden şüphelendiğim için yapmış olduğum testle hamile olduğumu öğrendim. Testi yaparken dahi imkan vermiyordum hamile olabilecegime. Sadece kafada soru işareti bırakmama amaçlı yapmıştım. Ama dadadadaaaam sürpriz! :) Hamileymişim. Adet belirtilerim meğersem gebelik belirtisiymiş.
Eşim çok mutlu oldu. Onun bu duruma sevinmesi beni de mutlu etti. Bu fikre daha kolay alıştırdı :) Ancak derdim şu ki sigara kullanıyorum. Bilmiyorum bunu söylemem ban sebebi midir ama dile getirmem gerekiyor ki birakabilmem için sizlerden çözüm alayim.
Şuan pat diye sigarayı bırakma fikri gözümü korkutuyor. Ama enteresan bi şekilde vicdan da yapıyorum. Az içmeye çalışıyorum. Bazen de dua ediyorum umarım ben de tiksinenlerden olurum da bi anda bırakırım diye.
Var mıydı benim gibi hem bu mereti kullanıp hem de hamile kalan? Nasıl bıraktınız, ne gibi çözümler buldunuz?
Ayriyetten ara ara devam eden adet ağrısının daha tatlı versiyonlarını yaşıyorum. Bel ağrısı da cabası.. Bunlar normal mi acaba hep boyle ağrılar oluyor mu?
Veee bu dönemlerde ne şekilde besleniyordunuz? Ben pek öğün düzeni olan biri değilim. Malesef pek et, meyve tüketen biri de değilim. Bunların dezavantajını yaşamak istemiyorum. Ne yapabilirim?
Şimdiden okuyan ve cevap veren herkese çok teşekkür ederim. :)
Valla guluyoruz ama ciddi bi durum bu..bence bi anda birak gitsin, biliyorum demesi kolay.. buarada korunmadiniz mi?Ah o arkadaşlarvalla ağzımda burnumda sigarayla doğuma gitmesem ben de bari
Hayirli olsun bebeginiz..Öncelikle Allah gerçekten isteyen herkese nasip etsin. Bayramın son günü adetimin gecikmesinden şüphelendiğim için yapmış olduğum testle hamile olduğumu öğrendim. Testi yaparken dahi imkan vermiyordum hamile olabilecegime. Sadece kafada soru işareti bırakmama amaçlı yapmıştım. Ama dadadadaaaam sürpriz! :) Hamileymişim. Adet belirtilerim meğersem gebelik belirtisiymiş.
Eşim çok mutlu oldu. Onun bu duruma sevinmesi beni de mutlu etti. Bu fikre daha kolay alıştırdı :) Ancak derdim şu ki sigara kullanıyorum. Bilmiyorum bunu söylemem ban sebebi midir ama dile getirmem gerekiyor ki birakabilmem için sizlerden çözüm alayim.
Şuan pat diye sigarayı bırakma fikri gözümü korkutuyor. Ama enteresan bi şekilde vicdan da yapıyorum. Az içmeye çalışıyorum. Bazen de dua ediyorum umarım ben de tiksinenlerden olurum da bi anda bırakırım diye.
Var mıydı benim gibi hem bu mereti kullanıp hem de hamile kalan? Nasıl bıraktınız, ne gibi çözümler buldunuz?
Ayriyetten ara ara devam eden adet ağrısının daha tatlı versiyonlarını yaşıyorum. Bel ağrısı da cabası.. Bunlar normal mi acaba hep boyle ağrılar oluyor mu?
Veee bu dönemlerde ne şekilde besleniyordunuz? Ben pek öğün düzeni olan biri değilim. Malesef pek et, meyve tüketen biri de değilim. Bunların dezavantajını yaşamak istemiyorum. Ne yapabilirim?
Şimdiden okuyan ve cevap veren herkese çok teşekkür ederim. :)
Benim de bir dedem sigara yüzünden gırtlak kanseri oldu diğer dedem akciğer.. Gırtlak kanseri olan dedemi kaybettik zaten. Diğeri bi şekilde atlattı. Sigaranın ne hale getirdiğini seviye seviye gözlerimle gördüm. Bazen bilerek aklıma getiriyorum devam edersem sonun minimum bu şekilde olacak diye ama etki etmedi. Belki bu bebek benim için bahane olur. Kendim için yapamadım, minik bir beden belki beni ikna eder.Kendimi düşündüm sadece. Sigara icip rahatsizlik yasayip birakan 2 tane dedem oldu. Simdi 26 yasinda gencim sigara etkilemiyor gibi ama ilerde yaş gittikce en azindan sigara kaynakli sorunlar yasamak istemedigimi dusundum kendim icin bir ilham geldi.
Haklısın :) Bu arada kontroller ne şekilde ilerliyor?
Allah korusun... Allah öyle birşey kesinlikle göstermesin..Benimde böyle kötü alışkanlıklarım vardı hamile olduğumu öğrenince hemen bıraktım. O bir can ve çok küçük ve çok savunmasız ve ben onu sırf bencillikle canım sigara içmek istiyor diye zehirleyemezdim. Ya sakat, hasta doğarsa o zaman içtiğim sigaradan mı diye düşünmekten kendimi alamazdım. Önce can sona bendeniz canan dedim ve öğrendiğim gün bıraktım. Bebeğinin hasta doğma fikrini düşün Allah korusun bir de içtiğin sigaradan olma ihtimalini düşün, astım hastası olma ihtimali ağır alerjen olma ihtimali, kalp sorunları hepsi risk. Bu riske giril eyecek kadar kıymetli ve masum yavrunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?