Plansiz gebelik..

Genelde kokusundan rahatsiz olurlar ama sizde ters etki yapmış :) Amin inşallah çok sağolun :)

Enteresan şekilde vicdan yapıp az kullanıyorsunuz...
Hmm ..

Ben de ictigim paketi degistirmemistim 10 senedir ve oncesindeki birakma girisimlerim hep sonucsuz kalmisti dayanamiyordum. Gecenin 2sinde benzinlige sigara almaya esimi zorlamisligim olmustu gece paket biterdi sigara krizim tutardi filan o derece.
Sonra ne oldu bende bilmiyorum.

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.
Bende yaklaşık 2 senedir nargile tüketiyordum hergün ancak hamile olduğumu öğrendiğimde tamamen bırakmam gerektiğini bildiğim için öyle ortamlardan uzak durmam gerekti.
İlk ay bi kaç dumanla nefsimi körelttim ama vicdan azabı duydum.
Çünkü size muhtaç bir varlık var ve daha şimdiden bencillik edersek ilerde nasıl sahip çıkarız.
Kafanda bitir azaltarak olmuyor malesef.
Yemek içinde kendine göre düzen koy mutlaka kahvaltını yap öğle yemeği yemek istemezsen meyveli yoğurt ye. Et türevlerini tek tüketemiyorsan yemeklerin içinde kullan.
Zaten doktor kan tahlili istiyor o zaman değerlerine göre vitamin yazar.

Ne yap ne et birak bacim o pis seyi.. sen kendini zehirliyorsunda, daha kendi kararini veremeyen bir canliya bunu yapma.. azaltmayi birak.. tamamen birak
Bırakıcam bırakıcam inşallah :) Da beni sinir strese sokmadan bırakmanın bi yolu yok mu onu öğrenmeye çalışıyorum aslında.
Birakmalarim hep bi sıkıntı. Inanılmaz sinirli oluyorum. Bunu yaşamadan bırakmak istiyorum. En azından bu durumu en aza indirgemek istiyorum.

Ben baskasi icin veya baskasinin iyiligi icin birakmadim. Eşim sigara kullanmiyor mesela hem esim, hem ailem hep birakmami istediler ve onlar icin yaptigim birakma girişimleri hicbir zaman başarili olmadi
Sigara krizlerime ben de yenik düşüyordum. Disarda kahvenin yaninda benim de içesim geliyordu illa ki vs ama bu son bırakışım kendim içindi sanirim o yuzden bicak gibi kesildi.

Aynıyım bende. Sana gelen ilhamı bana da yollarsan büyük sevaba girersin

Aynıyım bende. Sana gelen ilhamı bana da yollarsan büyük sevaba girersin

Kendimi düşündüm sadece. Sigara icip rahatsizlik yasayip birakan 2 tane dedem oldu. Simdi 26 yasinda gencim sigara etkilemiyor gibi ama ilerde yaş gittikce en azindan sigara kaynakli sorunlar yasamak istemedigimi dusundum kendim icin bir ilham geldi.

Ben dogurmaya giderken son firtini alan arkadaslarim var: (

Daha önce içmediğim için bilmiyorum ama evinizde hiç bulundurmasanız? Hani diyetteyken eve kilo yapan şeyler almayız ya, onun gibi. Bilmiyorum belki işe yarar
Casper25 inşAllah sizde tekrar bırakırsınız

Haklısın :) Bu arada kontroller ne şekilde ilerliyor?

Mantıklı o dediğinin farklı bi şeklini yapıyorum evde. Paketi artık masanın üstünde bırakmıyorum onun yerine dolap içine koyuyorum Bi nevi kendimi kandırmaya çalışıyorum. En azından sürekli gözümün önünde tutarak daha sık içmiyorum bu şekilde :) Bir sonraki seviye senin dediğin olur :)

İlk üç ay bebeğiniz içtiğiniz sigaradan çok etkilenmiyormuş, düşük yaşadığım zaman sigaradan mı diye sormuştum doktora o demişti. En geç hamileliğin ilk üç ayı içerisinde tamamen bırakmak gerekiyormuş. Bel ağrınız için doktora gidin mutlaka. Bi de allen carr diye bi adam var kitapları, videoları vs. Sigara bırakma konusunda çok yardımcı oluyorlarmış.

Benimde böyle kötü alışkanlıklarım vardı hamile olduğumu öğrenince hemen bıraktım. O bir can ve çok küçük ve çok savunmasız ve ben onu sırf bencillikle canım sigara içmek istiyor diye zehirleyemezdim. Ya sakat, hasta doğarsa o zaman içtiğim sigaradan mı diye düşünmekten kendimi alamazdım. Önce can sona bendeniz canan dedim ve öğrendiğim gün bıraktım. Bebeğinin hasta doğma fikrini düşün Allah korusun bir de içtiğin sigaradan olma ihtimalini düşün, astım hastası olma ihtimali ağır alerjen olma ihtimali, kalp sorunları hepsi risk. Bu riske giril eyecek kadar kıymetli ve masum yavrunuz.

Hayirli olsun bebeginiz..
Geçen yil bu zamanlar hamileydim.
2. Aya dogru bir mide bulantisi vs basladi. 16. Haftaya kadar kilo verdim. Sadece haslanmis patates yedim sadeceee..midede birşey durmuyordu ki..agiz tadi degisiyo vs o ara bırakırsınız zaten..eger bulanti yasarsaniz tabi..bi de masum bir bebege zarar gelmesin diye otomatikmen birakirsiniz, endise etmeyin.

Benim de bir dedem sigara yüzünden gırtlak kanseri oldu diğer dedem akciğer.. Gırtlak kanseri olan dedemi kaybettik zaten. Diğeri bi şekilde atlattı. Sigaranın ne hale getirdiğini seviye seviye gözlerimle gördüm. Bazen bilerek aklıma getiriyorum devam edersem sonun minimum bu şekilde olacak diye ama etki etmedi. Belki bu bebek benim için bahane olur. Kendim için yapamadım, minik bir beden belki beni ikna eder.

Haklısın :) Bu arada kontroller ne şekilde ilerliyor?

İlk aşamada 5. Hafta kese görülmesi, 6. Haftada kalp atılı duyulması bekleniyor.( Geç döllenme varsa bunlar 1 hafta sarkabiliyor.) 7 veya 8. Haftada kan tahlilleri isteniyor. Gizli şeker, guatr, hiv vs var mı veya vucuttaki vitaminler yeterli mi gibi ona göre ilaç kullanmak gerekse onu veriyorlar. Bu aşamada ayda 2 kere gidiliyor hemen hemen ulrtasonda muaynesiyle bebek kese boyutu vs takip ediliyor büyümesi . 9 veya 10. Haftadan sonra ayda 1e düşüyormuş
Sigara düşük ihtimalini artırıyor özellikle şu tutunma dönemlerinde hiç içmemelisin arkadaşım, Allahın izniyle sağ salim kucağına almayı nasip etsin evladını

Allah korusun... Allah öyle birşey kesinlikle göstermesin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…