Hemen sigarayi birak ins bi donem bulanti ve kusmadan bsy yyp icemzsin zatenÖncelikle Allah gerçekten isteyen herkese nasip etsin. Bayramın son günü adetimin gecikmesinden şüphelendiğim için yapmış olduğum testle hamile olduğumu öğrendim. Testi yaparken dahi imkan vermiyordum hamile olabilecegime. Sadece kafada soru işareti bırakmama amaçlı yapmıştım. Ama dadadadaaaam sürpriz! :) Hamileymişim. Adet belirtilerim meğersem gebelik belirtisiymiş.
Eşim çok mutlu oldu. Onun bu duruma sevinmesi beni de mutlu etti. Bu fikre daha kolay alıştırdı :) Ancak derdim şu ki sigara kullanıyorum. Bilmiyorum bunu söylemem ban sebebi midir ama dile getirmem gerekiyor ki birakabilmem için sizlerden çözüm alayim.
Şuan pat diye sigarayı bırakma fikri gözümü korkutuyor. Ama enteresan bi şekilde vicdan da yapıyorum. Az içmeye çalışıyorum. Bazen de dua ediyorum umarım ben de tiksinenlerden olurum da bi anda bırakırım diye.
Var mıydı benim gibi hem bu mereti kullanıp hem de hamile kalan? Nasıl bıraktınız, ne gibi çözümler buldunuz?
Ayriyetten ara ara devam eden adet ağrısının daha tatlı versiyonlarını yaşıyorum. Bel ağrısı da cabası.. Bunlar normal mi acaba hep boyle ağrılar oluyor mu?
Veee bu dönemlerde ne şekilde besleniyordunuz? Ben pek öğün düzeni olan biri değilim. Malesef pek et, meyve tüketen biri de değilim. Bunların dezavantajını yaşamak istemiyorum. Ne yapabilirim?
Şimdiden okuyan ve cevap veren herkese çok teşekkür ederim. :)
Çok güzel destek olmuşsun bana okurken bi hoş oldu içim :) Teşekkür ederim. Kesinlikle bırakmak planım. Ama bunu nasıl hizlandirabilirim onu bilemiyorumOncelikle tebrik ederim hayirla ve saglikla gelsin.
Ama lutfen sigarayi birakin kolay olmayacaktir ama her gun bir bir organlari gelisen, buyumeye calisan minicik varliga bunu yapmayin. Eminim onun iyiligini bu dunyada herkesten daha cok isteyecek tek kisisiniz ve birakabilecek guc de sizde var. Belki de tamamen birakma sebebiniz olur size de faydasi olur.
Gözünü güzel korkutmuş eşin ama sanırım bu bende etkili olmaz :) 11 yıldır sigara içiyorum ve yaklaşık 7 yıldır sigaramı hiç degistirmedim bile öyle sabit bi insanım :) dün sigarayı bile degistirdim. Değerleri en düşük olanlardan bi tane aldım. Belki bırakmam da etkili olur diye. Gerçekten çok karmaşık bi durum yaSigara kullaniyorum ama hamileyken icmedim. Cunku esim eger sigara icip bebegimizi zehirlersen sana hakkimi helal etmem dedi. Korktum sanirim epey hakki var uzerimdetabi buna ek esim kendi de birakti. Cevremde icen kim varsa benim yanimda balkona cikip bile icmediler. Evime gelseler 5 6 saat sigarasiz durdular. Kokularini bile almadim. Nasil olduysa o zaman icmedim. Ama dogum sonrasi bir anlik lohusa depresyonuyla ben bir tane yaktim ve yine eski duzene dondum. Simdi emziriyorum. Vicdanim sizliyor. Ama en azindan 3 4 saatte biir icerek ve ictikten hemen sonra emzirmeyerek vicdan rahatlatiyorum. Icip eli yuzumu goguslerimi bile yikiyorum. Disimi fircaliyorum. Daha cok yoruyor beni. Keske icmesem ama beceremedim cok denedim ama yok yani. Insallah birakma evresindeyiz esimle. Birlikte asacagiz bunu.
Çok güzel destek olmuşsun bana okurken bi hoş oldu içim :) Teşekkür ederim. Kesinlikle bırakmak planım. Ama bunu nasıl hizlandirabilirim onu bilemiyorumInşallah bu bahaneyle tamamen bırakmış olurum.
Süt sevmem sırf onun için şuan süt içiyorum kuruyemiş tuketiyorumHemen sigarayi birak ins bi donem bulanti ve kusmadan bsy yyp icemzsin zatenama sonrasinda bol bol sut yogurt meyve balik et duzenli olarak tuketmen gerekecek bu arada hayirli olsun hemen bi doktra gdip muane ol ve ilk aylarda kullanman gereken folikasitlere vitmnlere basla bhnlar bebeginin gelisimi icin coook onemli ltfen ihmal etme ve gec kalma 3.aydan sonra kullansanda bi anlami olmyr zaten ins saglikla kucagina alirsin evinize bereket ve huzur getrsn sigarayi en kisa surede hatta suan smdi birakman dilegiyle hayrli olsun
Ben de 11 yildir kullaniyorum. Lisede baslamistim arkadas belasiyla. Ayni sekilde ben de epeydir degistirmiyorum. 7 8 yildir mentollu iciyorum hatta. Bekarken atandigim ilcede asla mentollu sigara bulamazdim. Bunun icin ta sehir merkezine inmem lazimdi. Normal sigara aldim. Icemedim mesela. Tiksinmistim o donem. Sadece mentollu icebiliyorum. Ha sonra merkeze gidip elime mentollu gecince yine basladim o ayriGözünü güzel korkutmuş eşin ama sanırım bu bende etkili olmaz :) 11 yıldır sigara içiyorum ve yaklaşık 7 yıldır sigaramı hiç degistirmedim bile öyle sabit bi insanım :) dün sigarayı bile degistirdim. Değerleri en düşük olanlardan bi tane aldım. Belki bırakmam da etkili olur diye. Gerçekten çok karmaşık bi durum ya
O tarz kitaplardan elimde bulunduracağım. Okumayı, araştırmayı da severim. Benim için eğlenceli olacak :) İşe girmeyi de düşünüyordum ama girmem muhtemelen artık onun yerine evde özel ders veririm :) Öyle öyle doldururum günlerimi :)Calisiyor musun bilmiyorum ama calismiyorsan da artik cok guzel bir mesguliyetin var. Kendini surekli bebekle ve onunla ilgili seylerle mesgul edersen belki daha az aklina gelir. Ornegin hamilelikte saglikli beslenmek, hamilelik ve dogum kitaplari, bebek alisverisi arastirmalari, bebek bakimi, ileride oda hazirlamasi vs. Ilk bebek olunca insan deneyimsiz oluyor zaten bu konulari ogrenmenin de sana faydasi olacaktir. Insallah bicak gibi birden birakirsin
Valla helal olsun sana riva. Ben uzaktan bile icen birini gorsem aman Tanrim oluyordum.Yaklasik 10 senedir sigara iciyordum. 26 yaşimdayim hamile degilim. Sigarayi birakamiyordum, sinir basiyordu, stress oluyordum vs. Sonra ne oldu bilmiyorum hiç, oyle sigarayi birakacagim bile demeden paket almayi kestim ve agzima surmedim ilgilendigim seylere daha cok yogunlastim. Oyle kimse yanimda icmesin triplerine de girmedim yaklasik 2 aydir icmiyorum ve basindan beri herkes yanimda iciyor. :)
Bu şekilde düşünmeye çalışıyorum ben de. O yüzden de vicdan yapıyorum zaten. Inşallah bir an önce bırakırım teşekkür ederim :)Hamilelikten önce ben de içiyordum hamile olduğumu öğrendiğim günden beri 1 tane bile içmedim ki tiryakiydim günde 1 pakete yakın içerdim. . Kendime şöyle telkin ettim evet kendimi zehirleyebilirim bu benim tercihim ama karnımdaki çocuğa bunu yapmaya hakkım yok eğer seçme şansı olsaydı kesinlikle içmememi tercih ederdi . Hiç korkmayın anında bırakabilirsiniz Allah sabrını veriyor
Ben de aynı durumdayım 11 yıldır aralıksız içiyorum. Bırakma deneyimlerim olsa da sonu hüsran oldu. Beceremedim. Bırak sigarayı bırakmayı ictigim sigarayı dahi degistiremiyorum yıllardır. Dün ilk kez farklı bi paket aldım değerleri düşük olan. Ictim ama dumanı nereye gitti anlamadım bile.Yaklasik 10 senedir sigara iciyordum. 26 yaşimdayim hamile degilim. Sigarayi birakamiyordum, sinir basiyordu, stress oluyordum vs. Sonra ne oldu bilmiyorum hiç, oyle sigarayi birakacagim bile demeden paket almayi kestim ve agzima surmedim ilgilendigim seylere daha cok yogunlastim. Oyle kimse yanimda icmesin triplerine de girmedim yaklasik 2 aydir icmiyorum ve basindan beri herkes yanimda iciyor. :)
Ay inşallahhhh. Dediğin gibi anlamıyorum arada unutuyorum hatta hamile olduğumuAyy bende böyleydim hele ilk öğrendiğim zamanlar gayet normal devam ediyordum içmeye8. Niye mi çünkü hamile olduğunu bile anlamıyosun. Sonra bulantılar başladı isteyerek değil mecburen bıraktımşimdi canım çekiyo hatta bi kere içeyim dedim (zulam vardı kocamdan gizli ) ıyh midem bulandı attım hemen. Kendini çok kasma bırakılıyor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?