- 11 Nisan 2013
- 1.667
- 2.366
30. Gun 30 parcabu ay, başka bir sosyal medya ortamındaki pek çok kişiyle aynı anda bir sadeleşme çabası içine daha girdik. buna göre bugün ayın 4ü, bugün evden 4 parça eşya çıkacak. yarın 5 parça eşya çıkacak. eşya derken, bunun içine nerdeyse her şey girer. atık bir kağıt, bitmiş deterjan kutusu, delinmiş çorap, artık kullanmadığımız bir saklama kabı, küçük gelen bir giysi vs.
sadeleşme sürecimin odak noktası: çocuk odası ve yatak odası olacak. evin diğer kısımları nispeten daha sade.
Yari Izmirli olarak, mandalina, limon ciceklerinin kokusunun ustune parfum tanimam. Evim oyle koksa ne guzel olurdu.
Bende buralarda gore gore yemek listesi yapiyorum, resmen beynim rahatladi. Mutfakta bardak dolabi ve kasik cekmecesi bosalmisti, makinedeydi. Hazir bosalmisken temizledim. Mutfak tezgahini detayli temizledim.Eskiden olsa, ya hep ya hic zihniyetindeydim. Mutfak dolabinin ya hepsini silerdim yada hic silmezdim. Mukemmel olacagim diye hic birsey yapmadigimi diger insanlari gozlemlerken fark ettim. Simdi oldugu kadar yapiyorum, 1 sifirdan buyuktur.
30. Gun 30 parcacok degil mi o kadar atilacak sey var mi gercekten
Dusununce oyle ama benim o kadar atilacak esya bulmam biraz zor olur heralde cunku cok fazla esya barindiran biri degilim neysekiben de parça parça yapıyorum. bir gün üst dolapların dışı, diğer gün alt dolapların dışı gibi. mükemmellik duygusunu bırakınca insan rahatlıyor, ev işlerinde mükemmellik diye bir şey yok bence de. çünkü bir yeri temizlerken diğer yerler dağılabiliyor.
ben de evde doğal limon koksun isterdim hatta o niyetle de almaya gittim ama kokmuyor bunlar. ne yapsam, pamuğa limon sıkıp peteğin arkasına doğru koysam da "limon kokuyor" süsü mü versem
atılacak çok şey çıkıyor. evde çekmeceleri, dolapları, baza altlarını, kırtasiye ve kitapları, aksesuar ve makyaj çekmecelerini, ayakkabılığı, çantalarını vs bir düşün. bunun yanında mutfaktaki raflarda en arkalara doğru ittiğin tava tencere kavanoz daha hiç kullanmadığın sözde pratik minik ıvır zıvırları düşün. toplamda 496 parça mıydı neydi, işte o kadar parça benim evimden gidecek. bunların içinde "amaaan bu sayılmaz, minicik bir lego parçası" diyeceğimiz türden göze görünmeyen eşyaların yanı sıra "aaa bu battaniye verilir mi, şimdi kaç para bunlar" diyeceğimiz kadar büyük parçalar da bulunabilir.
Harika bir fikir hele cocuklu evde neler cikar..bu ay, başka bir sosyal medya ortamındaki pek çok kişiyle aynı anda bir sadeleşme çabası içine daha girdik. buna göre bugün ayın 4ü, bugün evden 4 parça eşya çıkacak. yarın 5 parça eşya çıkacak. eşya derken, bunun içine nerdeyse her şey girer. atık bir kağıt, bitmiş deterjan kutusu, delinmiş çorap, artık kullanmadığımız bir saklama kabı, küçük gelen bir giysi vs.
sadeleşme sürecimin odak noktası: çocuk odası ve yatak odası olacak. evin diğer kısımları nispeten daha sade.
Ay inanir misiniz ben de dün akşam televizyon ünitesinin içlerini elden geçirdim bi bu kadara yakın da benden çıktıDün gece evdeki ıvır zıvır dolabına el attım. Kırtasiye malzemeleri, kitaplar Vs. Vardı. Daha tamamlayamadım. cdler ve kalemler, 2 not defteri, kağıtlar çıktı. Dün ilk defa başladığımdan önceki günler için de toplamda 10 parça çıkarmam gerekiyordu. 10 parçayı geçmiştir ama bunları 10 sayıyorum. Başladım
Planli bu evden bir seyler atma fikri guzel.
Ben yaklasik 1.5 yil once minimal yasama gectim bir nebze de olsa ve rahatladim. Bugunden ay sonuna hesaplayayim kac parca oluyor biraz toplu atayim hazir evdeyken. Oncelikle cekmecelerden baslayacagim
Ay inanir misiniz ben de dün akşam televizyon ünitesinin içlerini elden geçirdim bi bu kadara yakın da benden çıktı
konuyu açtığımı ben bile unutmuşum, hortlatanlara ve hortlak kalmasını isteyenlere selam olsun. :)) T tatlu @Artemisia Gentileschi
artemisia, hangi kitaba başlamayı düşünüyordum, önceki mesajlara göz attım bulamadım
planlı hayat denemeleri devam ediyor, o zaman kaldığım yerden devam edeyim.
bu sene başka bir şehir, başka bir ev ve okuldayım. yenilikler zamanı....
sigarayla olan ilişkim bir dargın bir barışık devam ediyor. 2 farklı fakültede 2 bölüm okumaya başladım. evdeki bütün halıları attım. çukur dizisindeki aliçonun çikolata takıntısı gibi "çikolata yoook, çikolata yoook". halı takıntısı başladı. "halı yook, halı yook".
balkonda bir şeyler yetiştirmeye de merak sardım. şimdilik marul, nane ve yeşil soğanlarım var. mıııy çok datlu.
mümkün olduğunca hayatın her alanında sadeleşmeye çalışıyorum. bu aralar yine günlük harcamalarıma dikkat ediyorum, bu sefer para biriktirmek için değil, mevcut borçlarımı kapatmak için.
bu hafta okulda müthiş yoğunum. aile eğitimlerim başlıyor. o zaman gün planımı açıklayayım:
okulda: aile eğitimi ön çalışmaları (evrakları, isim listeleri, fotokopileri, telefon görüşmeleri) akşam da youtubedan indirmem gereken görüntüler var, unutmamalıyım.
evde: evi süpürmek, salonun tozunu almak, mutfağı mütemadiyen toplamak, banyoya şöyle bir el atmak veeee süper maddemiz : ütü yapmak
oğulcan: bu akşam ona kesirleri çalıştırsam mükemmel olacak.
bu hafta yemek derdim yok, hafta sonu hepsini yapıp, konserve şeklinde buzdolabına kaldırdım. canımız ne isterse, o kavanozu çıkartıp ısıtıyoruz, hepsi bu. çünkü bence planlı olmak tam olarak böyle bir şey. zaman çalıcılardan zaman çalmak.
aöf: bugün bir şekilde gastronomi tarihi 2. üniteyi bitirmem gerekiyor, hayırlısı....
2 üniversitede 2 bölüm okumak nasıl oluyor? aynı anda okuyabiliyor muyuz biraz detay verir misiniz
şu anda 3 farklı üniversitenin açık öğretim fakültesi var. aynı anda 3 üne de başvuru yapabiliyorsunuz. hepsinin sınav tarihleri farklı. daha önceden bir lisans bölümü bitirdiyseniz, ösym sınavına girmeden eylül ayında istediğiniz bir aöf bölümüne direk kaydınızı yaptırabiliyorsunuz. ben hem istanbul üniversitesinde hem de anadolu üniversitesinde aynı anda 2 farklı bölüm okuyorum. örgün eğitim görürken de istediğiniz aöf bölümüne kaydınızı yaptırabiliyorsunuz.