Planlı hayat denemeleri

• “Kendimize sade bir Türk kahvesi yapalım. 25 dakika kitap okuyalım.“İlk mesajınızın sonlarında buldum.
Kitap okumayı genellikle ertelediğimden, ilgimi çeken ya da öğrenmek istediğim konuları kapsayıcı şekilde eğitim görüyorum. Örneğin bir dönem tarih-araştırma kitaplarına ilgim vardı. Gittim aöf den tarih lisans okudum 4 yıl. Şimdi de o şekilde ilerliyorum yani kitap okumayı keyfime bırakmadım, zorunlu hale getirdim.

dün planladığım okul işlerinin tamamını yaptım, fakat bir kısmını eve iş olarak götürmek zorun kaldım. geri kalanını evde tamamladım.
evle ilgili planlanan işlerden ütü hariç olmak üzere yapıldı. oğulcanla istediğim gibi ilgilenemedim. aöf ünitesini de haliyle okuyamadım. dün oldukça yoğun bir gündü.

bugün okulda yapmam gereken her şeyi kılçıksız yaptım. şimdi sauronun gözü gibi bütün dikkatimi eve yöneltebilirim, zira hafta benim için bitmiş gibi hissediyorum. yarın yapılacak iki iş planım var, tıkırında gider, sorun çıkmaz.

bugün evde çok çalışmam lazım. : yatak odası toplanmalı, çamaşır katlanmalı, ütü yapılmalı. ebeveyn banyosuyla diğer banyonun yerleri ve klozet yıkanmalı. beyazlar suya bastırılmalı, çamaşır makinesinin içinden çamaşır eksik edilmemeli. mutfağın dağılmasına fırsat verilmemeli. oğulcanın yatağı süpürülüp alezi takılmalı.

oğulcan: matematik çalıştırmalıyım.

aöf: üniteler birikmesin.

P planli once masallah diyorum sana bransin ne merak ettim cnm.

Ama universite okuma fikrin harika bende her yil niyetlenip vazgeçiyorum. Okudun bitirdin zaten zor yetisiyorsun deyip bahanelere burunuyorum.

konuyu açtığımı ben bile unutmuşum, hortlatanlara ve hortlak kalmasını isteyenlere selam olsun. :)) T tatlu @Artemisia Gentileschi

artemisia, hangi kitaba başlamayı düşünüyordum, önceki mesajlara göz attım bulamadım :KK43:

planlı hayat denemeleri devam ediyor, o zaman kaldığım yerden devam edeyim.

bu sene başka bir şehir, başka bir ev ve okuldayım. yenilikler zamanı....

sigarayla olan ilişkim bir dargın bir barışık devam ediyor. 2 farklı fakültede 2 bölüm okumaya başladım. evdeki bütün halıları attım. çukur dizisindeki aliçonun çikolata takıntısı gibi "çikolata yoook, çikolata yoook". halı takıntısı başladı. "halı yook, halı yook".

balkonda bir şeyler yetiştirmeye de merak sardım. şimdilik marul, nane ve yeşil soğanlarım var. mıııy çok datlu.

mümkün olduğunca hayatın her alanında sadeleşmeye çalışıyorum. bu aralar yine günlük harcamalarıma dikkat ediyorum, bu sefer para biriktirmek için değil, mevcut borçlarımı kapatmak için.

bu hafta okulda müthiş yoğunum. aile eğitimlerim başlıyor. o zaman gün planımı açıklayayım:

okulda: aile eğitimi ön çalışmaları (evrakları, isim listeleri, fotokopileri, telefon görüşmeleri) akşam da youtubedan indirmem gereken görüntüler var, unutmamalıyım.

evde: evi süpürmek, salonun tozunu almak, mutfağı mütemadiyen toplamak, banyoya şöyle bir el atmak veeee süper maddemiz : ütü yapmak :KK54:

oğulcan: bu akşam ona kesirleri çalıştırsam mükemmel olacak.

bu hafta yemek derdim yok, hafta sonu hepsini yapıp, konserve şeklinde buzdolabına kaldırdım. canımız ne isterse, o kavanozu çıkartıp ısıtıyoruz, hepsi bu. çünkü bence planlı olmak tam olarak böyle bir şey. zaman çalıcılardan zaman çalmak.

aöf: bugün bir şekilde gastronomi tarihi 2. üniteyi bitirmem gerekiyor, hayırlısı....
Devam edin lütfen konumuza takipçi olacağım, bende planlama yapmadan evin içinde dolanıp nereden başlasam diye düşünüp hiçbiyerden başlayamıyorum. Ancak yazmışsam bir yere listeme göre sıradan kolaylıkla hallediliyor

Ne güzel bir konu,yeniden hortlatana teşekkürler:KK49: ben de takipteyim
çok teşekkürler.

Bos durunca gezinirken rastladim P planli bos birakmayayim dedim
P planli once masallah diyorum sana bransin ne merak ettim cnm.

Ama universite okuma fikrin harika bende her yil niyetlenip vazgeçiyorum. Okudun bitirdin zaten zor yetisiyorsun deyip bahanelere burunuyorum.

branş rehberlik datlum. açık öğretimden okumak örgüne göre çok kolay. çocuk oyuncağı. sadece üniteleri indirip okuyorsun hepsi bu. grup çalışması yok, araştırma konusu yok, tez yok, okula gitme derdi yok. iki kere sınava giriyorsun, vize-final bitti. zaten çan eğrisi var. bana iyi geliyor, vazgeçemedim. kitap okumak için de iyi bir motivasyon. sonuçta bir sürü ders kitabı var :)) bence denemelisin.

Devam edin lütfen konumuza takipçi olacağım, bende planlama yapmadan evin içinde dolanıp nereden başlasam diye düşünüp hiçbiyerden başlayamıyorum. Ancak yazmışsam bir yere listeme göre sıradan kolaylıkla hallediliyor

çok teşekkür ederim. bu planlama işlerinde telefon uygulamaları arasında en iyisi "any.do". bir ara bunu kullandım. bir ara şu isme tasarlanan afilli ajandalardan aldım, hatta ona 2 sene önce bayağı para verdim, sonra son zamanlarda çok popüler olan bullet jurnal yaptım. şunu anladım ki, rastgele kağıtlara yazdığım listeler hepsinden daha çok iş görüyor ve masrafsız. şimdi hala öyle devam ediyorum. elime eski bir ajanda ya da minik not kağıtları ne denk gelirse onu kullanıyorum. zaten önemli olan liste yapmak. bu listeyi uygularken de önem sıralamasına dikkat etmek.
örneğin ben evde temizlik yaparken önceliğim salon-mutfak ve banyo. buralar ortak alanlar, daha çok kişi kullanıyor ve daha çabuk kirleniyor. misafir geldiğinde de burada ağırlıyoruz. o nedenle önceliğim bu kısımlar.

aklımda "şunu yapmalıyım" dediğim bir şeyi mutlaka yazmam gerekiyor. çünkü onu ya unutuyorum ya da kafamda sürekli plak gibi döndüğünden zihnime ağırlık yapıyor.

dün planladıklarımın tamamını yaptım ve eveeet ütü de yaptım :KK52:

bugün pazara gittik. salatalık malzeme, meyve, pırasa ve ıspanak aldık. birazdan salata malzemelerini yıkamam, kurutmam, kağıt havluya sarıp saklama kaplarına koyarak dolapta muhafaza etmem gerek. ıspanak ve pırasayı da yıkayıp, suyunu süzdürüp, doğrayıp, poşetleyip buzluğa koymam gerek. bunlar hafta içi yemek hazırlama zamanımı büyük oranda azaltıyor.

yarına da bir takım planlar içindeyim. ne zamandır istediğim bodur limon fidanı için dışarıya çıkmam lazım, var mı yok mu bir bakınayım. salonda limon ağacı görmek istiyorum. ayrıca çilek fidelerine bakmalıyım. bugün pazardan yeşil soğan ve nane almadım, artık balkondakilerden kullanmaya başladım, nasıl güzel bir duygu. :KK200:

yarın o buharlı temizleyiciyi kınından çıkarma zamanı. banyoların duvarları ve duşakabinler yüksek buhar basıncıyla tanışsın.

Masallah cnm tam bransina uygun bir kisisin planli duzenli ... Senle hayatima guzellikler katabilirim takipteyim seniiii..

Ayy limon agaci fikri nerden cikti ilginc geldi

Masallah cnm tam bransina uygun bir kisisin planli duzenli ... Senle hayatima guzellikler katabilirim takipteyim seniiii..

Ayy limon agaci fikri nerden cikti ilginc geldi
Limonları diktik datlum. Resim eklemeye çalıştım, inşallah olmuştur. Çilek fidesi de aldık. Bir minik hayalim ve planım daha gerçekleşti:sampiyon:
2240958

Eklentiler

• DSC_0943.JPG
    DSC_0943.JPG
    81,1 KB · Görüntüleme: 49
Aaa ne güzel ben evin içinde yetişebileceğini düşünmemiştim, bu konularda Pek bi beceriksizim elimde kurur kalırlar o_O

ben de ilk defa deniyorum, bakıcaz artık. kurursa yenisini alırım :)) akvuryumdaki balıklar öldükçe yerine yenisini koymak gibi olur ama yaparım nolcak. görüntüsü hoşuma gidiyor. :)

Cok hos olmuş cnm bol bol limonun olsun mis gibi koksun
çok mersi datlum. öperim.

Sade ve tarz olmuş gerçekten.
Bir sürü limonun olsun :) oh mis.

çok teşekkürler miacan.

Kokusu nasil, dogal oda parfumu olur mu acaba?

kokmuyor, ben de kokar diye düşünmüştüm ama kokusu yok. belki çiçek açtığı zamanlarda çiçekleri kokuyor olabilir.

planlar, planlar. hafta sonu kronometre çalışıyormuşcasına hızlı geçiyor. kronometreyi 1 dakikaya ayarlarsınız ve hooop zaman dolmuş olur ya, benim için de öyle oluyor. hafta içi de kocaman bir kum saatiymiş gibi, akıyor mu akmıyor mu belli değil.

kafam ambale oldu, evde ne yaptığımı hatırlayamıyorum, evdeki minik not kağıtlarıma yazdım hep. her odaya 2 şer madde yazdım. bütün odalardaki 2 şer maddeler bittikten sonra, 2 şer madde daha ekleyerek devam ettim. beni motive ediyor, yeni yöntemler, tarzlar hoşuma gidiyor. hafta sonu en çok uğraştığım yer ebeveyn banyosu oldu. baştan aşağı her şeyini sildim. duvarlar, kapı, duşakabin, dolap, lavabo, yer. buharla, bazı yerleri çamaşır suyuyla. çok da vaktimi aldı.

limon fidanlarının fiyatı 35 lira idi. internetten de sipariş verebiliyormuşsunuz, firma adını yazmıyorum, özellikle isteyen olursa mesaj atarım. ben gittim, görerek aldım. saksıları da özel yaptırdım. çünkü bu saksılar süs bitkileri için yapılıyor, dolayısıyla su gideri olmuyor.

bu hafta sonu konserve yapamadım. ama haftanın yemek menüsünü kaba taslak oluşturdum. bugün evde pırasa, yoğurtlu makarna salatası ve çorba var.
salı: arnavut ciğeri, bulgur pilavı, turşu, salata.
çarşamba: yoğurtlu, erişteli yeşil mercimek yemeği (bu yemeğin adı varsa da ben bilmiyorum :))
perşembe: barbunya yemeği, tarhana çorbası
cuma: evdekilerden devam.

yoğurtlu yeşil mercimek, barbunya ve tarhana çorbası yaptığımda bunları fazla yapıp birer kavanozunu konserveleyeceğim. böylece yemek olmadığı zaman kurtarıcı olacaklar.

Ay tam benlik bi topik olmus 🤗 hep istedigim sey planli olmak ama olamamak 😂 elimden geldigince katilacagim insallah ben de basaririm 😏

Herkese merhaba :KK52: P planli yemekleri konserve nasil yapiyorsun hep denemek isteyip yapamadigim sey.. Okudugum kadariyla sen baya aktifsin bu konuda yazarsab sevinirim... Hayatlar yogun ama lütfen topigi birakma takipteyim:KK200:

çok teşekkür ederim.
konserve "bu kadar kolay mıymış?" diyeceğiniz kadar kolay. temiz bir kavanoz ve kapak gerekiyor. yemeği yaptınız, ocağın altını kapattınız. hemen kavanoza koyuyor ve kavanozu sıkıca kapatıyorsunuz. kavanozunuzu ters çevirip, soğuyana kadar tezgahta bekletiyorsunuz. soğuyunca düzgün bir şekilde buzdolabına koyuyorsunuz. hepsi bu kadar. önemli olan yemek yapmak, konserve kolay.
geçtiğimiz hafta ben hiç yemek yapmadım desem yeri, çünkü sadece pilav ve salata yaptım. salata malzemelerim de yıkanmış olarak hazırdı.
deneyin bence. örneğin bir haftalığına evde olmayacaksınız ve evdekilerin de yemek yapma becerisi yok. dolapta konserve varsa dert etmenizi gerektirecek bir şey kalmıyor.

Ay tam benlik bi topik olmus 🤗 hep istedigim sey planli olmak ama olamamak 😂 elimden geldigince katilacagim insallah ben de basaririm 😏

bekleris efenim :oops:

bu ay, başka bir sosyal medya ortamındaki pek çok kişiyle aynı anda bir sadeleşme çabası içine daha girdik. buna göre bugün ayın 4ü, bugün evden 4 parça eşya çıkacak. yarın 5 parça eşya çıkacak. eşya derken, bunun içine nerdeyse her şey girer. atık bir kağıt, bitmiş deterjan kutusu, delinmiş çorap, artık kullanmadığımız bir saklama kabı, küçük gelen bir giysi vs.
sadeleşme sürecimin odak noktası: çocuk odası ve yatak odası olacak. evin diğer kısımları nispeten daha sade.

X