oğluşa geçmiş olsun canım.. umarım iyidir... gerçi kurslarına rutin devam ettiğine göre iyi maşallahhyazmayalı yine çok olmuş. bu süre zarfında auzef ve aöf sınavları bitti, merak ettiğim bir kaç dersi yaz okulunda üstten aldım, ara ara onları okuyorum.
oğulcan ufak bir operasyon geçirdi, iyileşince pilatese yazdırdım, yüzmeye ve ingilizce yaz okuluna devam ediyor. ayrıca evde konu tekrarı, kitap okuma, bisiklete binme ve pilates hareketlerini yapıyor. özellikle son bir haftadır rutin yapıyor.
kışlık hazırlıklara başladım. domates konservesi yaptım, ayrıca buzluğa domatesi farklı şekillerde koydum. bir kaç poşet domates sosu olarak, domates soslarını silikon kaplarda birer yemeklik dondurarak, domatesleri dilimleyip dondurarak ve bütün halinde de bir kaç tane koydum. hangi yöntem daha çok hoşuma giderse seneye o haliyle kullanırım. barbunya, bezelye, mısır, yemeklik doğranmış yeşil biber koydum.
hafta sonu şehir dışından misafirlerim gelecek, onlar için yarın hem tatlı hem de yemek hazırlığı yapmam gerekiyor. yemekleri konserve yapıcam, tatlılar da buzlukda olacak ve börek de. nerde nasıl vakit geçireceğimiz net değil, evde olursak bunlar günü idare eder.
okul başlamadan kendime uygun bir proje bulup girmem gerekiyor, araştırıyorum. odanın tertip ve düzeni değişecek, onlar için de arada okula uğramam gerekiyor. okul açılıncaya kadar halletmem gereken şeyler var, hepsini kafamda planladım. uygulamaya da başladım aslında ama zaman alacak, odanın boyanması, mobilyaların gelmesi falan lazım.
son dört yıldır ilk defa bu yaz taşınmadan geçiyor. eşimin mesleğinden ötürü her yaz bir taşınma telaşım oldurdu. ilk defa bu sene istediğim gibi kış hazırlığı yapabiliyorum. tatile gitmek gibi bir niyetim hiç yok. tek istediğim evde huzurla uzanmaktı. nihayet... sadece, çevre illere 2-3 günlük kültür gezisi planlıyorum, olursa.
oğluşa geçmiş olsun canım.. umarım iyidir... gerçi kurslarına rutin devam ettiğine göre iyi maşallahhAllah hep iyi günlerini göstersin.. planların için şimdiden kolaylıklar diliyorum...
ben bi vişne bi de bezelye koydum geçen seneden fasulyeler va ama ben fasulyeden acayip şekilde soğudum çünkü güzel koyamamışımm:) atarım onları sanırım uygun güzel bulursam 4 5 paket atarım diye düşünüyorum..
Ben de tam soğumadan koymuşum.teşekkürler cano.
buzluktaki fasulyeyi ben de beğenmemiştim ama nedenini daha sonra anladım. çözülmesini beklemeden direk tencereye koyup pişirmek gerekiyor diye düşünüyorum.
Yazmadığım şeyleri gerçekleştirmek konusunda iyi olmadığımdan şurada kısacık günlük planlar yapıp denemeye karar verdim. Bakalım gün içinde neyi ne kadar yapabileceğim.
En çok takıldığım şey: zaman hırsızları. Benim zamanımı ne çalıyor?
Öğretmenim, hem hafta içi her gün hem de hafta sonu derslerim var. Bu aralar pek mesai saati kavramım yok, toplantılar, ev ziyaretleri vs. gibi gereklilikler olabiliyor.
Hem evde hem de okul(lar)da yığınla birikmiş işlerim var. O zaman bugünümü planlayayım. Evdeki durumları bir hizaya sokalım.
- Bugünün yemeğini yap şekerim. (yayla çorbası var, pilav var, yanına etli bir yemek ve salata yapılacak) ayrıca evde süt vardı, bozulmadan sütlaç yapılsa ne iyi olur)
- Hepiciğini birden yap demiyorum. ama şu salonu bir dip köşe süpürsem ımmm harika olur.
- Yarın çocuğun sınavı var. bir el atalım, birlikte bir tekrar yapalım. bir saat yeterli.
- Ooovv o ütü yığınını bir günde halletmen zaten mümkün değil. fekaaat ütülenecekleri gruplandıralım. çocuğun kıyafetleri, benimkiler, eşiminkiler, nevresimler. gruplandırma tamamsa aciliyeti olan grubun kıyafetlerini ütüleyelim. Ütülenmeyecek olanları katlayıp yerleştirelim.
- Ütü yaparken ve çamaşır katlarken bir bakalım, giymekten çok da zevk almadığımız olmasa da olur dediklerimiz, ütülerken bize çok zaman kaybettiren cinnet getiren kıyafetleri atalım, verelim, satalım, fırlatalım falan.
- Çamaşır ve bulaşık makinelerine vuralım kırbacı
- Kendimize sade bir Türk kahvesi yapalım. 25 dakika kitap okuyalım.
Plânlı nasilsin neler yapiyorsun
Bak gizli gizli pasta börekler mi yiyorsun
Sporumu yaptim...
P planli insallah bırakırsın sigarayı muhakkak zor olmalı...
Maas dediğin ne ki zaten uçup gidiyor...
Kizlar yüksek mi sizin orda.. sen de 1 tane çocuk sanirim
Bizim de kasım da zam olacak bilmiyorum bakalim nasil olacak...
Maas alıyoruz ağız tadıyla rahat rahat harcaamıyoruz.. bak ne dedin kurban parası bile zor denklesti...
Biraz daha birikim yapabilsem iyi olacak. Ben de istiyorum ev bazen vazgeçme modu..
Tebrikler cnm kilon cok degil ama bırakma bir gotti mi gidiyor...
Ben hiç vitamin balık yağı falan kullanmıyorum... nasil faydası var mi aslinda merak ettiğim konu.. özellikle okul zamanı ici soruyorum
ben de seni öptüüm