Planlı hayat denemeleri

dolar sattığım rakamın altına düştü, yeniden aldım. 5 dolar artırmış oldum. 15 lira da kesinti yapıldı. 1300 lük dolar sattım, 1305 dolar almış oldum.
285 ortalamalı 32 gram altını da 292 den sattım. hata yapmış olabilirim, onu da zaman gösterecek. 292 nin altına düşerse yeniden alırım.
hareketli bir gün olacağa benziyor.
sabah kahvaltı sofrasını topladım, yatakları düzelttim, etrafa şöyle bir bakınıp çıktım. öğlen arasında yapmam gereken işler de var.
bugünün menüsünde domates çorbası, salata, turşu, kavurma ve pirinç pilavı düşünüyorum. çoğu buzluktan. yazın buzluğu doldurmanın faydasını fazlasıyla gördüm.
kitap okumadan da olmuyor. rahat okuyabileceğim bir kitap seçtim: ikigai uygulama rehberi. evi tamamen yerleştirene kadar beni idare eder.

Planlı güle güle otur evinde kolay gelsin...Uzun zamandır görüşemiyoruz..
Ben de al sat a ara verdim uzun zamandır.. Tekrar donsem fena olmayacak

selamlar;

T tatlu , çok teşekkür ediyorum. üzerinden zaman geçmiş bayağı. al yat yapmanın ne kadar doğru olduğunu gördük. umarım, güzel birikimlerin olmuştur.

taşındım, ev yerleşti. bir ameliyat geçirmem gerekti, şu an evdeyim, rutinim bozuldu doğal olarak. bir süre evde dinlenmem gerekiyor.
ameliyat oldukça maliyetli oldu, özel sağlık sigortası dörtte birini karşıladı.

coronovirüs nedeniyle altın uçtu gitti. bankadaki gramları çektim, külçe altın aldım. bundan sonra 24 ayar külçe altın almak niyetindeyim. bankada küçük bir miktar "acil durum fonu" bıraktım. nakit olarak evde de küçük bir miktar acil durum fonu bırakıyorum.
babaanneden gelen genetik "evham" mirasından ötürü, kendimce grip önlemleri aldım. vitamin takviyeleri, antibakteriyel el dezenfektanları, alkol bazlı ev dezenfektanları gibi. bolca su stokladım, nasılsa sürekli bir ihtiyaç.

umarım bu virüs bizi teğet geçer, şahsen beni korkutuyor.

Çok geçmiş olsun.. umarım su an daha iyisindir...
Biz de mümkün olduğunca 3 ya da 5 demeden atalım dedik.. Al sat hele şu an cok riskli geldi.. Hastalıklar olaylar kötü bir yıl.geciyor. Ve ben de cok korkuyorum açıkçası..

coronavirüs gelmeden gerekli market alışverişlerimi yapmıştım, kendimce önlemler almıştım. çevremdekilere ne kadar söylesem de hiç kimseye hazırlık yaptırtamadım, annem dahil.
okulların tatil edilmesinin akabinde eşim de yıllık izninden biraz kullandı. evde steril bir hayatımız oldu... kısa bir süre..
evdeki hayata adapte olmaya çalışırken beklemediğimiz bir şey oldu. oğulcan apandisit nedeniyle ameliyat oldu. şu anda hala hastanede, crp değeri hala çok yüksek, enfeksiyonu düşüremiyorlar. corona günlerinde hastanede kalmak zorunda olmak psikolojik olarak da yıpratıcı. gündüz eşim oğulcanın yanında kalıyor, akşam da ben gidiyorum. tek isteğim şu anda enfeksiyonun bitmesi ve virüse maruz kalmadan eve dönebilmek.
oğulcan yarın hastaneden çıkar umuduyla şimdi ona çorba yapıyorum, hamur mayaladım ekmek yapmak için. yorganını yastığını yıkadım. ne yapabilirim, elimden başka ne gelebilir, düşünüyorum.
yorgunluk, uykusuzluk, kaygı nedeniyle bir şeyleri atlamaktan da korkuyorum.

buna benzer korkuları her an yaşayan sağlık çalışanları için duacıyım.

Aa çok geçmiş olsun canım. Bir an önce şifa diliyorum.
Nasıl belirti verdi?

Aa çok geçmiş olsun canım. Bir an önce şifa diliyorum.
Nasıl belirti verdi?

Teşekkür ediyorum canım. karın ağrısı ve sonrasında kusma. apandisit şüphesiyle hastaneye götürdük. çünkü evde grip, midesini üşütmesi vs. gibi bir durum olma ihtimali yoktu. karnın sağ alt kısmındaki ağrı ve acı en önemli semptom.

Evet şu dönem çok can sıkıcı olmuş hastanelerde olmak ayrı yavrunun canının yanması ayrı.. Rabbim beterlerinden saklasın bunla geçmiş olsun.

uzun bir aradan sonra planlı hayat denemelerine devam edelim.
corona günleri hayatımda çok şey değişti. ev alma planımı gerçekleştirdim. bir minik mucize aramıza katıldı. artık iki oğulcanım var.
eşimin maddi sorumsuzluklarından muaf oldum. evde tek bütçe var artık.
kitap okuma rutinimi çocuk gelişimi lisans kitaplarına indirgedim.
temizliği takıntı olmaktan çıkardım. haftalık yemek listesine öncelik verdim. evdekileri değerlendirmeye ve israf etmemeye çalışıyorum.
ev kredisi öderken birikim yapmak zor olsa da birikimlerimi de çeşitlendirdim. her çok azdan olur mottosuyla altın, gümüş, platin, hisse senedi ve fon aldım. her ay cüzi miktarlarda ekleme yapıyorum. bunları oğulcanın özel lise ve üniversite fonu olarak belirledim. uzun ve orta vadeli hedeflerim oğulcanın eğitim giderleri için oluşturuldu.

bu akşam sınav görevim var.
yarın için yemek planım taze fasulye-pilav/ biber dolması/barbunya-pilav seçeneklerinden biri olacak. eve geç döneceğim için hangisi kolayıma gelirse onu yaparım. cumartesi günümü yemek yapmaya ayırdım. bir kaç çeşit yapıp konserve olarak dolaba koyarım. hafta içi yemek yapmak zorluyor. dün akşam ilk defa yoğurt makinesinde yoğurt mayaladım. sabah dolaba koyarken iyi görünüyordu.
bebeklik döneminde koruyucu ruh sağlığı ünitesini bitireyim. güvenli bağlanma konularında bir hatırlatma olsun.
bir ara pttye uğrayabilirsem doğum parasını çekmem gerekiyor.
6. ay bebek oyunlarına bir göz atarım.
masal anlatıcılığı semineri için hazırlığa ufaktan başlamam gerekiyor.
fiziki birikime dönme kararı aldım. altın birikimimi internet üzerinden ayda bir gram şeklinde planladım.

güne hafif boğaz ağrısıyla başladım. covit değilimdir diye umuyorum.
dün doğum parası için postaneye uğradım fakat hesaba geçmesi birkaç günü bulurmuş. çocuk gelişimi ünitesini okudum. zeka oyunları eğitimini bitirdim. masal anlatıcılığı seminerimi biraz ertelemem ve kendimi dinlemem gerekiyor, velileri riske atmayayım. akşam sınav görevinden geldiğimde yemek yapacak takatim kalmamıştı. dolayısıyla yemek yapma işi hafta sonuna ötelenmiş oldu. bugün balık siparişi verdim, akşama balık ve salata var.

gün içinde işe gidip gelmek, eve dönünce eşim gelene kadar bebekle ilgilenmek enerjimi düşürüyor. akşamları biraz daha verimli geçirebilirim. bebek uyuduğunda hemen uyumazsam çok şeyi halledebilirim, böylece sabah koşturmacası yaşamadan güne başlar ve işe geldiğimde sanki 10 saat çalışmışım gibi yorgun hissetmem. yeni bir akşam ve gece rutini oluşturmaya ihtiyacım var. böylece günün son süt sağımında youtube da izlemek istediklerimi izler, netfliksdeki ne zamandır bakarım dediğim meditasyon içeriğine bakarım. aynı anda birkaç şeye birden tik atmak zaman yönetimi açısından muazzam oluyor.

o zaman akşam yapılacaklar listesi: balığın temizlenmesi ve yemek faslından sonra kabaca mutfağın toplanması, bu arada çamaşır ve bulaşık makinelerinin çalıştırılmış olması, çöpün çıkması, duş, süt sağımı ve video izleme. bakalım ne zaman başlayabiliyorum ve ne kadar süreye mal oluyor. tabi bu sürelerde her iki oğulcanla da ilgilenmem gereken anlar oluyor. gözüm üstlerinde oluyor, arada büyükle minik oyunlar, küçükle de mıncırma partileri yapıyoruz.

sabah evden çıkmadan çamaşır ve kurutma makinelerini çalıştırdım. toplanması gerekenleri topladım. biberonları sterilize ettim, oğulcanın kahvaltısı vs. 1.5 saat sürdü.
iş planımda sabahki görüşmelerimi sisteme girdim. masal anlatıcılığı veli semineri içerik hazırlamaya başladım.
eve iş götürmeyeli uzun zaman oldu fakat süt iznimden dolayı okulda geçirdiğim süre kısıtlı ve artık yetmiyor. bazı ufak tefek ön hazırlıkların planlanması vs gibi şeyleri akşamdan yapabilirsem iyi olur. bir sonraki gün planı ve hazırlığını netleştirmem hızımı artırır.
akşamı zaman olarak kategorize ettim. bir saat toparlama-temizlik vs. bir saat yemek yapma ya da ön hazırlığı şeklinde. yatmadan önce de sonraki günün planı hazırlanır. geri kalan zaman benim ve çocukların.

X