PKO'yu yenmek isteyenler buyrun içeriye!

Canimmm simdi 1 hafta Boyle devam etcez degilmi pazar gunu de tartilcaz olculcez 2. Hafta nasil olacak pekiii degisiklikler varmi ??
Evet canım aynen dediğin gibi.
Haftaya da uyku düzeni ile alakalı tavsiyeler gelecek. Bir de yiyeceklere bakliyatla alakalı eklemeler yapılacak. Ayrıntılı yazacağım inşaallah.

Kızlar siz salatayı yemekten yarım saat önce yiyor musunuz.
Ben yemekle yiyorum.
Daha doğrusu yemeğim salata gibi bişey oluyor. Çiğ sebze-meyve haşlanmış sebzeler bakliyat peynir turşu vb şeyleri birbirine yakışanları beraber karıştırıp koca bi tabak salata yapıyorum kendime. Onu yiyorum akşam. Değişik değişik salata tariflerine bakıyorum bazen. Güzel şeyler var nette.

LH/FSH oranı hiç pko gibi durmuyor. Ama diğer hormonlara bişey diyemeyeceğim.

Arkadaş lar pko da kilo verince ne gibi faydası oluyor ben 9 ayda 20 kilo ver dim tüpler açık rahat gebe kalınabilir mi?

Bende yemekle beraber yiyorum. Ama mutlaka yiyorum. Yemekten önce yiyin denmişti yanlış hatırlamıyorsam o yüzden sordum kuzum.
Bende değişik salatalar çok seviyorum.

Arkadaş lar pko da kilo verince ne gibi faydası oluyor ben 9 ayda 20 kilo ver dim tüpler açık rahat gebe kalınabilir mi?
Canım kilo verince insülin direnci normale döner. Daha rahat yumurtlarsın ve adet olursun. En azından bende öyle. İdeal kikoma gelince benim adetler baya düzeliyor.
Maşallah iyi kilo vermişsin buarada

Canım kilo verince insülin direnci normale döner. Daha rahat yumurtlarsın ve adet olursun. En azından bende öyle. İdeal kikoma gelince benim adetler baya düzeliyor.
Maşallah iyi kilo vermişsin buarada
İnşallah rabbimin izni ile herşey yoluna girer bakalım bu ay zamaninda olacak mi

Benim anladigimda prolaktin cok yuksek canimm tabi dr daha iyi bilir ve daha iyi yonlendirir mesela benim lh 14 cikiyodu ki bariz pkoluyum ben o da normal demisti dr..

Bende yemekle beraber yiyorum. Ama mutlaka yiyorum. Yemekten önce yiyin denmişti yanlış hatırlamıyorsam o yüzden sordum kuzum.
Bende değişik salatalar çok seviyorum.
Evet yemekten önce diyor ama mantığını dememiş yani acaba ihmal olmasın diye mi yoksa önce yiyince daha mı faydalı oluyor çözemedim. Neyse yemekten önce veya yemekle... bir şekilde yiyelim de :)

Evet yemekten önce diyor ama mantığını dememiş yani acaba ihmal olmasın diye mi yoksa önce yiyince daha mı faydalı oluyor çözemedim. Neyse yemekten önce veya yemekle... bir şekilde yiyelim de :)
Yemekle birlikte yiyorum bende bol yogurt icinede keten tohumu koyuyorum 1 kasede tarhana corbasi ictim o kadar eti azaltmak lazim okuduklarimdan anladigim o yuzden otcul beslenmeliyiz..bu arada canimmm meyveyle alakali bisey diyomuydu yanii sunu yiyin yada yemeyin diye..??

Canım şöyle, meyve hakkında şunu yiyin bunu yemeyin diye bişey demiyor. Ama kural şu. Kahvaltıda, öğlen yemeğinde ve akşam yemeğinde yenilecek sadece. Ara öğün şeklinde olmadığı sürece meyvede bir problem yok.

Bence yemekten önce yenilip yemek çok yenilmesin diye tokluk hissi verir diye. Ama dediğin gibi her türlü yiyelimde

Arkadaşlar macun ve vitamin hap kullananlar varmış siz kullaniyormusunuz ?ismi cismi nedir bende alayim

Merhaba arkadaşlar bende pkoluyum ve 3. Hamileyim.. İlk kızım ve şimdiki hamileliğim tedaviyle oldu.. Klomen kullandım.. 2. Si kendi kendine oldu

Merhaba arkadaşlar bende pkoluyum ve 3. Hamileyim.. İlk kızım ve şimdiki hamileliğim tedaviyle oldu.. Klomen kullandım.. 2. Si kendi kendine oldu
hayirlisiyla kucagina almakta nasip olsun canimmmm peki Pkonun belirtileri varmiydi ?? Yani adet duz tuylenme sac dokulmesi gibi semtpomlar mevcutmuydu merak ettim..

hayirlisiyla kucagina almakta nasip olsun canimmmm peki Pkonun belirtileri varmiydi ?? Yani adet duz tuylenme sac dokulmesi gibi semtpomlar mevcutmuydu merak ettim..
Senede 1 yada 2 kere adet oluyordum.. Doktor yumurtalıklarımın çok yavaş olduğunu ve zor hamile kalacağımı söylemişti.. Saç desen iki tel saçım kaldı... Tüylenme çok aşırı değil ama orta seviye....

Günlerdir hikayemi yazıcam ancak vakit bulabildim.

Kendimi bildim bileli hiç düzenli adet olmadım.
Hep kıl tüy sıkıntım oldu.
Ama hiç kilolu bi genç kız veya çocuk olmadım.
Doktora giderdik evlenince düzelir der gönderirlerdi.

Ben 2013 senesinde evlendim.
Evlenmeden önce eşimle 1 yıl korunalım dedik.
Bende düğünden 2 ay önce hem kontrol hemde hap almak için doktora gittim.
Muayene etti.
Birden suratıma döndü.
Sende Pcos var.
%50 ihtimalle normal yoldan çocuğun olmaz dedi ben şok
Bu böyle dan diye söylenir mi hadsiz.
Hala söverim o doktor bozuntusuna neyse.

Tabi ben yıkıldım.
Neyse evlendik.
Madem böyle durum var korunmayalım dedik.
Ordaki psikolojik çöküşle birlikte ben pko denen illetin bütün etkilerini birden yaşamaya başladım.
Kilo fırladı, adetler hiç gelmez oldu, kıllanma iğrenç boyuta geçti.
Üstümdeki psikolojik çöküşü hiç anlatamam zaten.

Başladım ben gebelik testlerine.
Baktık olmuyor doktora gittim.
Klasik bir klomen süreci.
Yumurtalıklarım öyle rezil halde ki klomene bile yanıt vermedim 2 3 ay.
Kilo 90 küsürlerde.

1 ay oldu çatlatma yaptık. Ama tutmadı.
Bi dönem kilo vermeye yöneldim.
80e indim.
(tabi özet geçiyorum detaya insem 5 sayfa)

Böyle böyle 3.5 sene geçti.
Ben artık yeter sıkıldım bu işten dedim.
7 ay boyunca doğum kontrol hapı kullandım.
Kafadan bebek fikri gitti.
Gerçekten istemiyordum artık çünkü hastane kapılarında beklemekten, her testte ağlamaktan bıktım yoruldum.

Dkh bitti.
O ay kendim adet oldum.
Bu sırada da Ebru Destanın Rakı kürüne denk geldim.
Herkes hamile kalıyor onunla.

Onu okuyunca içimden bi ses sana da bu vesile olacak dedi.
Bir sonraki adette kürü yapmak için malzemeleri aldım.
Yine kendim adet oldum ve küre başladım.
O ay ovulasyon testi de yapmaya başladım. Ve gün aşırı ilişki yapıyoruz.
Dedik bununlada olmazsa tüp bebek yaptıralım.

Tam biz bunlarla uğraşırken iş nedeniyle şehir değiştirmek zorunda kaldık.
Biz hurra başka şehre geldik, ev arıyoruz.
Arkadaşın evinde kalıyoruz.

Ben 2 3 gün ovulasyon yapmadım.
Eşim ertesi gün dönecekti. O kadar uğraştın son kez yapalım olmazsa nasip dedi. Beni ikna etti yoksa hiç niyetim yoktu elalemin evinde bebe yapmaya

Son ilişki oldu ve biz 15 dk sonra ev aramaya çıktık.
Yani ne bi yatma, ne ayakları dikme.
3.5 sene ayaklarım tavanda yattım sayılır

Eşim gitti ben dur bi test yapayım dedim.
Bi yaptım ki pik (adete 1 hafta kala)
Aha dedim kaçtı gitti onca emek çöp oldı dedim ve bebek konusu bende kapandı.

Aradan zaman geçti.
Ben evle ilgileniyorum.
Abonelikler, tadilat vs.
Bende bir tuhaf uyku hali ve kokudan tiksinme çıktı.
Arkadaş yemek yapmıştı. Ben içerde uyumuşum. Geldim ki yemeğin kokusu bir kötü.
Başım kazan bi tuhafım yani.
Dedik sıcak çarptı hava değişimi vurdu.

Acıkıyorum mesela.
Yemeği yerken sorun yok. Ama yedikten sonra midem dönüyor.
Ama aklımda gram bebek yok.

Adet günüm geldi baktım yok aha dedim bozuldu yine.

Bu esnada evi taşıdık biz. Kolileri indir kaldır. Yani baya ağır işler yaptım.
Bu esnada da her defasında aha adet oldum diye lavaboya gidiyorum ama gelen yok.
Rahmim bi anda kasılıyor sonra geçiyor.
Ben hatta ped taktım. Gelirse önlem olsun diye. Ama olmadım.

Evi yerleştirdim.
Elime 2 tane gebelik testi geçti kutulardan.
Takvime baktım adetim 9 gün geçmiş.

Bende tik var test varsa mutlaka hemen çişe giderim
Olmadığını bilsemde dayanamaz yaparım

Dedim hadi yapta bari boşa gitmesin nasılsa yok.
Yaptım. Daha süzülme oluyordu anında kıpkırmızı 2. Çizgi.
Ben şok yine.
Yav dedim bozuldu bu testler. Kutular sıcakta güneşte kaldı.
Öbürünü de yaptım oda aynı.

Arkadaşı aradım biz hemen acile gittik.
Doktor usg de baktı baktı baktı 10 dk.
Ya dedim hocam zorlamayın bebek yok işte test bozukmuş ben kalkayım derken kadın bana hayırlı olsun bebek oluşmaya başlamış demesin mi

Kana bile gerek yok hamilesin yarın kliniğe gel dedi.
Ben inanmadım kadına yanlış gördü diye.

Ertesi gün gittim. Kan verdim.
Beklerken de baktım bende hiç belirti yok.
Kesinlikle yok bebek dedim.
Hatta sonucu bile almafan gidecektim de elimde bulunsun dedim.

Kağıdı aldım. Kendime bi çevirdim ki.
4.5 sene boyunca onlarca beşki yüzlerce kan verdim.
Hep 0.1 yazarken
Bu defa kağıtta 5 bin küsürlü bir rakam vardı.
Yine inanmadım.
Doktora girdim.
Hayırlı olsun 5. Haftanın içindesiniz dedi.

gözyaşlarım sel tabi benim..
Eşime de sürpriz yaptım.
Biz o ay tüp bebeğe başlayacaktık.
Ve benim tüp bebek doktorum olacakken o doktor gebelik takibimi yapan doktor oldu.

Kucağımıza alana kadar inanmadık.
Sanki yalan gibi geldi.

Çok şükür bin şükür 2 yaşında bir oğluşum var.

Dilerim hepinizin böyle güzel hikayesi olsun en kısa zamanda inşallah

Cokkkkk severek duygulanarak biraz kendimi yerine koyarak okudum hepimizin basindan benzer seyler gecti gercekten herhalde artik kucagima alana kadar bende inanmicam inanamicam..bize umut oluyo sen ve senin gibi evladina kavusan butun anneler saglikla sihhatle yetistirin yavrucaklarinizi bizlere de dua edin o guzel duyguyu yasamak basta butun isteyen yillarca ozlemini duyan kardeslerime yani sirada bana insallah... bir gun bizde ozellikle ben bunun icin blog bile acmayi dusunuyorum pkoya ragmen anne oldum diye herkese umut olsun destek olayim cok istiyorum eminim bi cok yerde bizi okuyan umidini azda olsa kaybetmis insanlar girip buralardan okuyo bizim yazdiklarimizi o yuzden hayirlisiyla bi gun bizlerde senin gibi hikayelerimizi yasarken zorda olsa boyle anlatabiliriz..❤

Gercenten muhtesem ozetlemissiniz
Aslinda en onemli mesele kafaya takmamak
Bende basima gelenleri ozetlicem gun icinde
rabbim sizlere bagislasin insallah bizlerede nasip etsin burda guzel haberler verelim birbirimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…